ARCHITECTUURATELIER BENOIT OTTEVAERE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTUURATELIER BENOIT OTTEVAERE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 833.585.138

Publication

09/09/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 18.08.2014, NGL 28.08.2014 14529-0505-011
23/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 13.06.2013, NGL 18.07.2013 13321-0575-011
11/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 15.06.2012, NGL 05.07.2012 12268-0443-011
23/02/2011
ÿþe3od 2.1

d['? i < In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11.

J 11111f 111111111111111 111fl 11111 1111f 11111111f fUI

" iioassa~"

Oudenaarde

0 9 FEB. 2011

Griffie

Ondernemingsnr : O$33 5$5 À3 '

Benaming

(voluit) : Architectuuratelier Benoit Ottevaere

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap

met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Kortrijkstraat 82 - 9790 Wortegem-Petegem

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Floris Ghys, geassocieerd notaris te Kluisbergen, op drie februari tweeduizend en elf, neergelegd ter registratie, dat:

a) de heer OTTEVAERE, Benoit Daniël Marie Frederik, architect, geboren te Kortrijk op negentien april. negentienhonderd zesenzeventig, echtgenoot van mevrouw Barbara MENNES, nagenoemd, wonende te 9790 Wortegem-Petegem, Kortrijkstraat 82, en

b) mevrouw MENNES, Barbara Marguerite Louise, zelfstandige, geboren te Brasschaat op elf januari; negentienhonderd drieënzeventig, wonende te 9790 Wortegem-Petegem, Kortrijkstraat 82,

een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht onder de naam "Architectuuratelier Benoit Ottevaere", met zetel te 9790 Wortegem Petegem, Kortrijkstraat 82.

Het maatschappelijk kapitaal van achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (¬ 18.550,00) werd volledig" onderschreven door inbrengen in geld, als volgt:

- door de heer Benoit OTTEVAERE, voomoemde oprichter-architect, voor tachtig procent (80%), en: waarvoor hem als vergoeding tachtig (80) aandelen worden toegekend;

- door mevrouw Barbara MENNES, voornoemde oprichtster, voor twintig procent (20%), en waarvoor haar ais vergoeding twintig (20) aandelen worden toegekend.

Het kapitaal werd gestort ten belope van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00), op elk aandeel pro rata aan te rekenen, zodat elk van de voormelde oprichters tot verdere volstorting gehouden is tot beloop van: het saldo van zijn inbreng.

De gelden werden gestort op een bijzondere bankrekening geopend op naam van de vennootschap in oprichting, bij de BNP Paribas Fortis Bank te Oudenaarde, dragend nummer 001-6339017-46, hetgeen door° ondergetekende notaris wordt bevestigd op basis van een bankattest (bewijs van deponering), afgeleverd op 2 februari 2011, en dat door mij notaris bewaard wordt in het vennootschapsdossier.

De te publiceren statutaire bepalingen luiden als volgt:

A. VORM - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met; beperkte aansprakelijkheid en heeft als naam "Architectuuratelier Benoit Ottevaere".

De maatschappelijke zetel is voor het eerst gevestigd te 9790 Wortegem-Petegem, Kortrijkstraat 82.

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend in naam en voor rekening van de vennootschap:

Het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die gerechtigd; zijn het beroep van architect uit te oefenen, alsook het verfenen van diensten die behoren tot de uitoefening van: het beroep van architect.

De vennootschap verzekert minstens de burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid van haar en de vennoten: met betrekking tot de opdrachten die kaderen binnen het maatschappelijk doel van de vennootschap en die in: het kader van de vennootschap worden uitgevoerd, en dit overeenkomstig de wet van 15 februari 2006: betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader een rechtspersoon.

Het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect.

Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met dit. maatschappelijk doel.

De vennootschap heeft tevens tot doel in België en in het buitenland, in naam en voor rekening van de!. vennootschap of in naam van of voor rekening van derden:

Het uitbaten van een expertisebureau, adviesbureau, studiebureau, tekenbureau op gebied van:` stedenbouwkundige planning, architectuur, algemene bouwcoördinatie, veiligheid, beveiliging, milieu, energie,; kwaliteit, studie en ontwerp (grafisch, multimedia,...), beheer en uitbating.

Het ontwikkelen, uitbaten, uitbrengen en implementeren van instrumenten, middelen en systemen ter: analyse en/of beheersing van deze materies en hun (ander)delen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Het verzorgen van infosessies, informatieve cursussen, lessen en opleidingen omtrent deze materies.

Eveneens het beheren van eigen roerende en onroerende goederen, het aankopen, verkopen, doen bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren en verkavelen van eigen onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende goederen te bevorderen.

Zijn uitdrukkelijk uitgesloten alle handelingen en activiteiten onderworpen aan een voorafgaandelijke goedkeuring of vergunning van de Commissie voor het Bank- en Financiewezen, van het B.I.V. of andere overheidsinstanties.

De voorafgaande opsommingen zijn niet beperkend en dienen in de meest uitgebreide zin te worden opgevat.

Zij kan bestuursmandaten hebben, deelnemen in of zich op een andere wijze interesseren aan andere vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties.

Zij mag zich hiervoor borg stellen of aval verlenen, voorschotten en kredieten toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

Zij mag ook de functie van bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen uitoefenen, voor zover deze vennootschappen eenzelfde of een aanverwant doel aan het hare hebben. De uitoefening van een bestuursmandaaUmandaat van vereffenaar in een andere vennootschap is uitgesloten indien het doel van die vennootschap enigerlei wijze onverenigbaar is met de uitoefening van het beroep van architect.

In het algemeen mag zij alle verrichtingen uitvoeren die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel en dit zowel in België als in het buitenland.

De vennootschap kan overgaan tot alle handelsverrichtingen, nijverheidsverrichtingen, financiële en onroerende verrichtingen, die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtreeks te bevorderen dit zowel in België als in het buitenland.

B. KAPITAAL  AANDELEN - VENNOTEN.

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (¬ 18.550,00), vertegenwoordigd door honderd aandelen zonder nominale waarde, ieder aandeel vertegenwoordigend een gelijke fractie van het kapitaal.

C. BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerd ers, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer in het algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap.

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

De heer Benoit OTTEVAERE, voornoemde oprichter, wonende te 9790 Wortegem-Petegem, Kortrijkstraat 82, wordt benoemd tot statutair zaakvoerder van de vennootschap.

De opdracht van de zaakvoerder is bezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Het mandaat van de statutaire zaakvoerder kan slechts worden herroepen met eenparig goedvinden van de vennoten of om gewichtige redenen met een meerderheid zoals voorzien inzake wijziging van de statuten.

De niet-statuta ire zaakvoerders worden door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen benoemd en ontslagen.

ledere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerder, zelfs indien die handelingen buiten het doel van de vennootschap vallen, tenzij zij bewijst dat de derde wist dat de handeling de grenzen van het doel van de vennootschap overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap

het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagt en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer het beroep van architect

Voor" behouden aan het Belgisch Staatsblad uitoefent.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid

van degene die ondertekent, worden vermeld.

E. ALGEMENE VERGADERING.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden gehouden op vijftien juni om 18.00 uur, op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats in België aan te duiden.

" Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden, zelfde

uur en zelfde plaats.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te

" besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijzigingen van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats in België aangewezen in de oproeping.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming, de bezoldiging, de duur en het ontslag van de zaakvoerders van de architect-rechtspersoon.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

De zaakvoerder en in voorkomend geval de cornmissaris(sen) kunnen zowel een gewone algemene vergadering (jaarvergadering) als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen. Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag.

De zaakvoerder en de commissarissen zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer aandeelhouders die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

Elke architect-vennoot kan overeenkomstig de wet een algemene vergadering bijeenroepen, waarvan hij zelf de agenda vaststelt.

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen en worden verzonden overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. Zij worden (minstens) vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerders. Deze oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de

" bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander ; communicatiemiddel te ontvangen.

De geldigheid van de samenstelling van de vergadering kan niet worden betwist als alle vennoten, de zaakvoerder(s) en desgevallend de commissaris, aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

F. BOEKJAAR - INVENTARIS - JAARREKENING  RESERVE - WINSTVERDELING.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde jaar.

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst moet jaarlijks één/twintigste voorafgenomen worden om de wettelijke reserve te vormen, verplichting die ophoudt van zodra deze reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het saldo staat integraal ter beschikking van de algemene vergadering die over de winstverdeling zal beslissen bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

" H. ONTBINDING  VEREFFENING - VERDELING.

Het batig saldo van de vereffening, na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt tussen de vennoten verdeeld naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen 1. vertegenwoordigd.

" VI. Overgangs- en slotbepalingen. "

1/ BOEKJAAR  JAARVERGADERING.

a) Het eerste boekjaar van de vennootschap begint op heden en eindigt op 31 december 2011.

Alle handelingen door de vennoten-oprichters gesteld vanaf 1 oktober 2010 tot heden, in het kader van de doelomschrijving van de vennootschap, worden geacht te zijn gedaan in naam en voor rekening van de thans opgerichte vennootschap en worden derhalve door de vennootschap aanvaard en aangenomen.

b) De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2012.

2/ BENOEMING ZAAKVOERDER

Er worden geen bijkomende zaakvoerders benoemd, naast de statutaire zaakvoerder.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Floris Ghys, geassocieerd notaris





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Samen hiermee neergelegd:

- uitgifte van de oprichtingsakte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ARCHITECTUURATELIER BENOIT OTTEVAERE

Adresse
KORTRIJKSTRAAT 82 9790 WORTEGEM-PETEGEM

Code postal : 9790
Localité : Wortegem
Commune : WORTEGEM-PETEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande