ARTEPRENEUR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARTEPRENEUR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 633.692.189

Publication

13/07/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

streven. Zij verklaren ervan op de hoogte te zijn dat de rechtstreekse vermogensvoordelen wettelijk beperkt worden en dat onrechtstreekse vermogensvoordelen verboden zijn.

Het sociale oogmerk van de vennootschap bestaat erin dat een studentencoöperatie in het leven wordt geroepen die via trajectmatige coaching (individueel en in groep) de sociaalrechtelijk kwetsbare doelgroep van studenten ondersteunt om hun ondernemingsidee in de markt uit te testen minstens met het oog op de voorbereiding op de arbeidsmarkt of duurzame zelftewerkstelling. Hierbij ligt de focus op de creatie van een rendabele, zelfstandige beroepsactiviteit en op de competentieontwikke-ling van de studenten als ondernemer rekening houdende met de algemeen geldende principes van een duurzame tewerkstelling die bijdraagt tot de actieve welvaartstaat. Hierbij worden de principes van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gevolgd en de student wordt gestimuleerd om een evenwicht te zoeken tussen economische, sociale en ecologische doelstellingen. De vennootschap wil deze doelstellingen met aandacht voor diversiteit bereiken door de coaching van studenten die hiervoor open staan en er vrij voor kiezen.

In het bijzonder wil de vennootschap

- een aanspreekpunt zijn voor studenten in hun onderne-mingsvraag;

- een klankbord zijn voor het ontwikkelen van een economisch haalbaar ondernemingsidee en ondernemingsproject;

- een klankbord zijn voor het ontwikkelen van de per-soonlijke competenties en attitudes nodig voor het ondernemerschap;

- een klankbord zijn bij het opstellen van een onderne-mingsplan en financieel plan;

- begeleiden en adviseren bij het op de markt brengen van het ondernemingsproject in een testfase; - analyseren na de testfase of het ondernemingsproject een duurzame zelftewerkstelling kan betekenen voor de student;

- workshops en trainingen verzorgen, onder andere, doch zonder daartoe beperkt te zijn, in maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen en coöperatief ondernemen.

- De aankoop en verkoop van producten, werktuigen en goederen van alle aard

- Het verlenen van diensten van alle aard

- Het verstrekken van informatie, advies, ondersteuning en begeleiding aan ondernemers bij het voorbereiden, starten en ontwikkelen van hun activiteit

Deze opsomming is niet beperkend.

In het algemeen kan de vennootschap alle maatregelen treffen tot vrijwaring van haar rechten, en kan zij alle om het even welke verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks aansluiten bij, of bijdragen tot de bevordering van haar doel.

De vennootschap mag in België en in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel. Zij mag eveneens belangen hebben bij wijze van inbrengen, inschrijvingen of anderszins in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of wier doel van aard is dat van de

vennootschap te bevorderen. Zij mag leningen toestaan aan en waarborgen stellen voor derden. Ieder jaar brengt de raad van bestuur een bijzonder verslag uit over de wijze waarop de vennootschap toezicht heeft uitgeoefend op het sociaal oogmerk en hoe haar middelen werden besteed. Dit verslag moet worden ingevoegd in het jaarverslag.

* De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

* Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap be-draagt vijftienduizend euro (¬ 15.000,00), waarvan de leden hun aansprakelijkheid beperkt hebben tot het bedrag van hun inbreng en bijgevolg zonder hun hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid.

Het is volledig en onvoorwaardelijk geplaatst.

Het is verdeeld in zestig (60) aandelen, die ieder een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen. Het kapitaal werd gevormd door inbreng in geld.

Het kapitaal is volgestort ten belope van vijftiendui-zend euro (15.000,00 EUR).

Geassocieerd notaris Jan Bael bevestigt dat het kapitaal is volgestort ten belope van vijftienduizend euro (15.000,00 EUR) en werd gedeponeerd op een bijzondere re-kening geopend op naam van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk  ARTEpreneur in oprichting bij Belfius Bank.

* De vennootschap wordt bestuurd door een raad van be-stuur, samengesteld uit ten minste drie leden en maximum zes, verkozen door de vennoten tijdens de algemene vergadering, voorgedragen door de A-aandeelhouders en in evenredigheid van het aantal aandelen.

B aandeelhouders mogen aanwezig zijn op de raad van be-stuur maar hebben geen stemrecht. Bestuurders worden aangesteld voor onbepaalde duur.

Het mandaat van de bestuurders is in principe onbezol-digd.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, wordt een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aangeduid die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van vast

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam zou vervullen.

De benoeming van een bestuurder treedt in werking na aanvaarding van het mandaat.

* De raad van bestuur benoemt bij gewone meerderheid van stemmen één van zijn leden tot voorzitter.

* Tenzij het wetboek van vennootschappen anders voorziet worden beslissingen van de raad van bestuur genomen bij meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van beheer en beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is. Onafgezien van de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg, leiding en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De raad van bestuur stelt het huishoudelijk reglement op, dat ter bekrachtiging aan de algemene vergadering wordt voorgelegd.

* De raad van bestuur kan een of meer van zijn leden of derden belasten met het dagelijks bestuur van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De raad van bestuur wordt in en buiten rechte vertegen-woordigd door de handtekening van twee bestuurders.

* Zolang de vennootschap niet voldoet aan de wettelijke vereisten om een commissaris te benoemen, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid.

De algemene vergadering kan die onderzoeks- en controlebevoegdheid evenwel overdragen aan één of meer controlerende vennoten die zij benoemt en te allen tijde kan ontslaan.

* Als eerste bestuurders werden voor onbepaalde duur benoemd:

- de heer Tim Bryon, wonende te 9000 Gent, Steenakker 27 (rijksregisternummer 87.01.22-321.77) - de heer Anton Smagghe wonende te 9000 Gent, Victor Frisstraat 62 (rijksregisternummer 83.10.11-039.86)

- de heer Thomas Legrand, wonende te 9080 Lochristi, Loboslaan 4A, (rijksregisternummer 630717117.66)

- de heer Kathy Dewitte, wonende te 9870 Zulte, Nachte-gaalstraat 21, (rijksregisternummer 780922468.88)

- de heer Peter Leyman, wonende te 9031 Gent (Drongen), Elshout 25, (rijksregisternummer 62051239795)

- de heer Herman Van de Velde, wonende te 9230 Wette-ren, Dendermondsesteenweg 90, (rijksregisternummer 54081318533).

* Jaarlijks wordt ten minste vijf ten honderd van de nettowinst, na aftrek van de gebeurlijk overgedragen verlie-zen, vooraf genomen tot vorming van de wettelijke reserve en dit tot zolang , en in de mate waarin, dit wettelijk verplicht is.

De vennoten streven geen vermogensvoordeel na en de vennootschap keert geen dividend uit. * Na haar ontbinding door besluit van de buitengewone algemene vergadering of door de rechter, of ook van rechtswege, blijft de vennootschap voortbestaan voor de doeleinden van haar vereffening. * In geval van ontbinding van de vennootschap om gelijk welke reden en op gelijk welk ogenblik, benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars, bepaalt hun machten en vergoedingen en de wijze van vereffening.

De vereffenaar of de vereffenaars treden pas in functie nadat de voorzitter van de bevoegde rechtbank van koophandel hun benoeming heeft bevestigd.

* Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het kapitaal en de uitgiftepremies terug te betalen. Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang aandelen uit die in meerdere mate voldaan hebben aan hun volstortingsplicht totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate voldaan hebben aan hun volstortingsplicht of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

Na aanzuivering van het passief en de terugbetaling aan de vennoten van hun inbreng, wordt het netto actief overge-maakt aan een vereniging waarvan de bestemming zo nauw moge-lijk aansluit bij het sociaal oogmerk van de CVBA SO Artepreneur.

Deze vennootschap of vereniging wordt voorgedragen door de algemene vergadering.

Indien er verscheidene dergelijke instellingen bestaan, zal de algemene vergadering een keuze maken of naar goeddunken de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan een of meerdere vennootschappen met een sociaal oogmerk, verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vennootschap met een sociaal oogmerk. Voormelde besluiten worden door de algemene vergadering genomen met de meerderheid vereist voor een statutenwijziging.

* Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 oktober en eindigt op 30 september.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

* Het eerste boekjaar neemt een aanvang op heden en eindigt op 30 september 2016.

* De algemene vergadering van de vennoten, jaarvergade-ring genoemd, zal ieder jaar samenkomen

op de vierde donderdag van de maand januari op het tijdstip aangegeven in de oproeping;

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag

gehouden.

* De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2017.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Uit de minuut waarin geen bepalingen of voorbehoud strijdig met de inhoud van dat uittreksel

voorkomen.

Geassocieerd notaris Jan Bael

Tegelijk hiermee neergelegd:

Uitgifte van oprichtingsakte van 06/07/2015, met bankattest.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ARTEPRENEUR

Adresse
HOOGPOORT 15 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande