ASTRID DE LATHAUWER, AFGEKORT : ADL

Société en commandite simple


Dénomination : ASTRID DE LATHAUWER, AFGEKORT : ADL
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 561.915.753

Publication

23/09/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

ModWen111.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

II 1 2,1.111.3

Ondememingsnr S 6-4. -s 3

Benaming

(voluit) : Astrid De Lathauwer

(verkort) ADL

Rechtsvorm: Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel: Predikherenlei 12, 9000 GENT

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen de ondergetekenden:

1. Astrid De Lathauwer, wonende te Predikherenlei 12, 9000 GENT en

2. Jean-Luc Decroo, wonende te Predikherenlei 12, 9000 GENT

Is overeengekomen wat volgt:

DEEL I. OPRICHTING EN INBRENGEN

Rechtsvorm  naam - zetei

De comparanten verklaren bij deze een gewone commanditaire vennoot-'schap op te richten genaamd "Astrid De Lathauwer", afgekort %DL" gevestigd te Predikherenlei 12, 9000 GENT. waarvan zij de statuten hebben bepaald zoals hierna opgegeven wordt

Gecornmanditeerde en stille vennoten

Oprichter sub 1 neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde vennoot voor de duur van de

vennootschap.

Oprichter sub 2 treedt op als stille vennoot,

Kapitaal - intekening

Het kapitaal van de vennootschap dat geheel geplaatst is, bedraagt DUIZEND EURO (¬ 1.000,00) en wordt als volgt gevormd:

Inbreng van geld

Door oprichter sub 1 wordt een som geld ingebracht ten bedrage van vijfhonderd euro (500,00 EUR).

Door oprichter sub 2 wordt daarenboven een som geld ingebracht ten bedrage van vijfhonderd euro (500,00

EUR).

Vergoeding voor de inbreng

Als vergoeding voor de hiervoor omschreven inbrengen, worden de volgende volledig volgestorte deelnemingen toegekend aan de inbrengers:

" Deelneming A, toegekend aan de enige gecommanditeerde vennoot, vertegenwoordigt een nominale waarde van vijfhonderd euro (500,00 EUR) en;

" Deelneming B, toegekend aan de enige stille vennoot, vertegenwoordigt een nominale waarde van vijfhonderd euro (500,00 EUR).

Samen : twee deelnemingen, wat de totaliteit omvat van de deelnemingen die door de inbreng in geld worden volgestort.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

"

NEERGELEGD

1 2 SEP, 2014

REigiriViDANK VAN KOOPHANDEL TE CENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Totstandkoming - Duur

De vennootschap komt tot stand en begint te werken op 5 september 2014.

Zij bestaat voor onbepaalde duur en eindigt bij haar ontbinding, waartoe besloten kan -worden door de

algemene vergadering overeenkomstig hetgeen bepaald is in de statuten.

Zaakvoerders

Als statutaire zaakvoerder van de vennootschap, aan wie de bevoegdheid verleend wordt om binnen de perken van wat hierna in de statuten is bedongen, de vennootschap te verbinden, treedt op: mevrouw Astrid De Lathauwer.

Statuten

De statuten van de vennootschap warden door de vennoten-'oprichters vastgesteld in dezer voege:

DEEL Il. STATUTEN

Volgend op de voorafgaande verklaringen hierboven vermeld, hebben de comparanten de statuten van de vennootschap vastgesteld, als volgt:

TITEL t - VORM NAAM  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL - DUUR

Artikel 1: Juridische vorm en naam

De vennootschap is een gewone commanditaire vennootschap (SCS/Comm.V). Haar naam luidt "Astrid De Lathauwer", afgekort "ADL". Deze naam moet leesbaar weergegeven worden in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap. Zij moet vergezeld worden van de nauwkeurige aanwijziging van de maatschappelijke zetel van de vennootschap, van het woord "Rechtspersonenregister" of de afkorting "RPR" gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van koophandel in welk rechtsgebied de vennootschap haar maatschappelijke zetel heeft, alsook van haar ondernemingsnummer.

Artikel 2: Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Predikherenlei 12, 9000 GENT. De maatschappelijke zetel kan warden verplaatst naar om het even welke plaats in België, bij besluit van de statutaire zaakvoerder.

De vennootschap ken, bij besluit van de statutaire zaakvoerder, administratieve zetels, bijkantoren en agentschappen binnen Beigië of in het buitenland oprichten.

Artikel 3: Doel

"De vennootschap heeft tot doel het verstrekken van consultancy en managementdiensten, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen tot stand brengen.

De vennootschap mag een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de cpbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf ais voor aile derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake."

Artikel 4: Duur

De vennootschap bestaat vccr onbepaalde duur.

î.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt ontbonden bij besluit van de algemene vergadering, die beslist met de meerderheid vereist voor een statutenwijziging. Indien de vennootschap slechts twee venncten telt, is éénparigheid vereist.

TITEL Il KAPITAAL DEELNEMINGEN REGISTER VAN DEELNEMINGEN

Artikel 5: Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt duizend euro (¬ 1.000). Het is verdeeld in twee deelnemingen. Deelneming A, met betrekking tot de enige gecommanditeerde vennoot, vertegenwoordigt een nominale waarde van vijfhonderd euro (500,00 EUR) en Deelneming B, met betrekking tot de enige stille vennoot, vertegenwocrdigt een nominale waarde van vijfhonderd euro (500,00 EUR).

Hel kapitaal van de vennootschap werd bij oprichting volledig en onvoorwaardelijk onderschreven en volledig volstort door middel van inbrengen in geld.

Te allen tijde kunnen bijkomende deelnemingen, waaraan verschillende rechten en/of verplichtingen verbonden zijn, genomen en aanvaard worden.

Artikel 6: Overdracht van deelnemingen Toetreding en uittreding van vennoten

Elke overdracht van deelnemingen zal worden voorgelegd aan de goedkeuring van de algemene vergadering van vennoten, die met een gekwalificeerde meerderheid (3(4de) dient te beslissen. De overdrager houdt op vennoot te zijn en de overnemer wordt vennoot vanaf de datum van de beslissing van de algemene vergadering van vennoten.

Indien de vennootschap slechts twee vennoten telt en ingeval er zich een voortdurende ernstige onenigheid voordoet die iedere verdere samenwerking tussen de vennoten onmogelijk maakt of de uitoefening van het doel van de vennootschap ernstig hindert, heeft de vennoot die cp dat ogenblik een deelneming bezit die minstens 75% van het kapitaal vertegenwoordigt, het recht om de andere vennoot te verplichten zijn deelneming cver te dragen.

Artikel 7: Rechten en verprichtingen verbonden aan de deelnemingen

De rechten verbonden aan deelnemingen zijn recht evenredig aan het aandeel van elke deelneming in het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 8: obligaties of andere effecten

De algemene vergadering kan overgaan tot de uitgifte van hypothecaire titels en andere effecten en er de voorwaarden van vaststellen, mits inachtname van de voorwaarden voor statutenwijziging.

De obligaties aan toonder worden getekend door de werkende vennoot. De handtekeningen mogen aangebracht worden dcor middel van een naamstempel.

TITEL III  DE VENNOTEN

Artikel 9: Gecommanditeerde venno(o)t(en) en stille vennoten

De vennootschap heeft één gecommanditeerde vennoot, zijnde, wonende te Predikherenrei 12, 9000 GENT. Alle andere vennoten zijn stille vennoten.

Artikel 10: Aansprakelijkheid van de vennoten

De stille vennoten zijn enkel aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van het bedrag van hun inbreng in het maatschappelijk kapitaal.

De gecommanditeerde vennoot is hcofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap.

TITEL IV  BESTUUR - CONTROLE

Artikel 11: Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door de werkende vennoot. Wordt tot die hoedanigheid benoemd voor de ganse duur van de vennootschap en ais statutair zaakvoerder, Astrid De Lathauwer, voornoemd.

De stille vennoct heeft geen vetorecht op de beslissingen gencmen of te nemen door de werkende vennoot.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurs- en vertegenwoordigingsmandaten van de werkende vennoot worden in principe bezoldigd. Het exacte bedrag van de bezoldiging zal worden bepaald door de algemene vergadering van vennoten.

Indien er twee of meer werkende vennoten of zaakvoerders zouden benoemd worden, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een beraadslagende vergadering.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De statutair zaakvoerder beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen, zoals hieronder verder bepaald.

Artikel 12: Vertegenwoordigingsbevoegdheden van de zaakvoerder(s) Aansprakelijkheid van de zaakvoerder(s)

Elke zaakvoerder(s) beschikt individueel over de volledige vertegenwoordigingsbevoegdheid.

De zaakvoerder(s) kunnen bijzondere gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De door de algemene vergadering benoemde zaakvoerder(s) kan (/kunnen) in geen geval persoonlijk aansprakelijk gehouden worden voor eender welke verbintenis van de vennootschap en zijn/haar (/hun) beslissingen verbinden enkel de vennootschap.

Artikel 13: Toezicht en controle

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op aile verrichtingen van de vennootschap en heeft het recht op informatie overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van aile

geschriften van de vennootschap.

TITEL V  ALGEMENE VERGADERING VAN VENNOTEN

Artikel 14: Samenstelling en stemrechten van de algemene vergadering van vennoten

De algemene vergadering van vennoten, geldig samengesteld, vertegenwoordigt aile stille vennoten en de gecommanditeerde venno(o)t(en). Zij bevat aile vennoten, die allen stemrecht hebben.

Elke vennoot heeft op de algemene vergadering een hoeveelheid stemmen in evenredigheid met het aandeel van zijn deelneming in het kapitaal van de vennootschap op dat ogenblik.

De beslissingen genomen door de geldig samengestelde algemene vergadering van vennoten verbinden alle vennoten, zelfs diegenen die niet vertegenwoordigd waren of die een negatieve stem hebben uitgebracht.

Artikel 15: Plaats en datum van de algemene vergadering van vennoten

De algemene vergaderingen van vennoten worden gehouden op de maatschappelijke zetel in België of op enige andere plaats vermeld in de oproepingsbrief.

De jaarlijkse algemene vergadering van vennoten wordt gehouden op de vierde vrijdag van de maand juni. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de jaarlijkse algemene vergadering van vennoten plaatsvinden op de daaropvolgende werkdag.

Artikel 16: Oproepingsformaliteiten  Soorten algemene vergaderingen van vennoten  Vaststelling van de agenda

De jaarlijkse algemene vergadering van vennoten wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder(s), of indien er geen zaakvoerder(s) werd(en) aangesteld, door de gecommanditeerde vennoot.

Naast de jaarlijkse algemene vergadering van vennoten, kan een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten worden bijeengeroepen door de zaakvoerder(s) of de gecommanditeerde vennoot telkens het vennootschapsbelang dit vereist. Zij dient samengeroepen te worden op vraag van één of meer stille veno(o)t(en) die minstens één vijfde van de stemmen vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Dergelijke algemene vergadering van vennoten wordt bijzondere algemene vergadering van vennoten genoemd, voor zover de beslissing(en) die door de vergadering dient(Men) te worden genomen geen statutenwijziging inhoudt(/en). De algemene vergadering van vennoten wordt buitengewone algemene vergadering van vennoten genoemd wanneer de beslissing(en) een statutenwijziging inhoudt(/en).

De algemene vergaderingen van vennoten, of zij nu jaarlijks, bijzonder of buitengewoon zijn, worden gehouden wanneer zij werden bijeengeroepen overeenkomstig de bepalingen van het huidige artikel 15.

De oproepingen voor aile algemene vergaderingen van vennoten worden aan alle vennoten verstuurd per gewone post, tenminste vijftien dagen voor de datum van de vergadering. Elke vennoot kan verzaken aan de oproepingsformaliteiten.

De oproepingen tot een algemene vergadering van vennoten dienen de agenda te vermelden.

De jaarrekening wordt ten laatste samen met de oproeping tot de jaarlijkse algemene vergadering van vennoten overgemaakt aan de vennoten.

De algemene vergadering van vennoten kan slechts beraadslagen over de onderwerpen die op de agenda werden geplaatst, behalve indien de vennoten bij eenparigheid beslissen bepaalde onderwerpen aan de agenda toe te voegen.

Artikel 17: Volmachten

Elke vennoot mag zich laten vertegenwoordigen op een algemene vergadering van vennoten door een bijzonder gevolmachtigde. Elke vennoot of bijzonder gevolmachtigde kan slechts één (mede)vennoot vertegenwoordigen op een algemene vergadering.

De statutaire zaakvoerder of de gecommanditeerde vennoot die de vergadering bijeenroept, kan de formulering van de volmachten vaststellen en eisen dat deze worden neergelegd op de plaats en binnen de termijnen bepaald in de oproepingsbrief.

Artikel 18: Voorzitter

Elke algemene vergadering van vennoten wordt voorgezeten door de gecommanditeerde vennoot.

Artikel 19: Bevoegdheid van de algemene vergadering van vennoten

Onder voorbehoud van tegengestelde bepalingen van dwingend recht of opgenomen in de huidige statuten, zullen de algemene vergaderingen van vennoten gemachtigd zijn te beraadslagen en te beslissen over alle onderwerpen bij gewone meerderheid van stemmen.

Beslissingen omtrent de volgende zaken behoren tot de exclusieve bevoegdheid van de algemene vergadering van vennoten:

-een kapitaalverhoging of -vermindering;

-de goedkeuring van de jaarrekening;

-de benoeming en het ontslag van de zaakvoerder(s);

-de kwijting van de zaakvoerder(s), of indien er geen zaakvoerder(s) werden aangesteld, van de

gecommanditeerde vennoot;

-de benoeming en de kwijting van de commissaris(sen);

-statutenwijziging;

-omzetting van reohtsvorm van de vennootschap;

-fusie, splitsing alsook aile verrichtingen die gelijkgesteld worden met een fusie of splitsing;

Artikel 20: Voorbereiding van de notulen van de algemene vergadering van vennoten

De notulen van de algemene vergadering van vennoten worden voorbereid en opgesteld door de gecommanditeerde vennoot.

TITEL VI JAARREKENING  WINSTVERDELING  RESERVE

Artikel 21: Boekjaar  Jaarrekening  Mededeling van de jaarrekening

Het boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Het eerste boekjaar vangt uitzonderlijk aan op de oprichtingsdatum van de vennootschap en zal eindigen op 31 december 2015.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op deze datum worden de boeken en geschriften afgesloten en steilen de zaakvoerder(s) of, indien geen enkele zaakvoerder werd benoemd, de gecommanditeerde vennoot, de jaarrekening vast, indien deze noodzakelijk is.

Artikel 22: Goedkeuring van de jaarrekening

Indien een jaarrekening dient te worden opgemaakt, zal de jaarlijkse algemene vergadering van vennoten beslist over de goedkeuring van de jaarrekening, overeenkomstig de bepalingen van titel vijf van de huidige statuten.

Artikel 23: Eindejaarsdividenden

Het batig saldo van de resultatenrekening nadat aile lasten , de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Ieder jaar zal de jaarlijkse algemene vergadering van vennoten de bestemming van het resultaat vaststellen. Het bestaat uit het resultaat van het vorige boekjaar en, in voorkomend geval, het overgedragen resultaat van de voorgaande jaren.

De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en de plaats vastgesteld door de (statutaire) zaakvoerder(s) of, indien geen enkele zaakvoerder werd benoemd, de gecommanditeerde vennoot.

Artikel 24: Tussentijdse dividenden en interim dividenden

Op elk ogenblik kan de algemene vergadering van vennoten beslissen tussentijdse dividenden uit te keren op de overgedragen winsten of de beschikbare reserves van de vennootschap.

Aan de (statutaire) zaakvoerder(s) of, indien geen enkele zaakvoerder werd benoemd, de gecommanditeerde vennoot, wordt de bevoegdheid verleend om te beslissen tot de uitkering van interimdividenden uit de winsten van het lopende boekjaar.

TITEL VII  ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 25: De vennoten

Het overlijden van een vennoot brengt het verlies van zijn hoedanigheid als vennoot mee. Deze gebeurtenis betekent evenwel niet dat de vennootsohap van rechtswege ontbonden wordt, in welk geval de vennootschap blijft voortbestaan met de overige vennoten, of indien er slechts één andere vennoot overblijft, Met de erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot, tenzij de resterende vennoten hier anders over beslissen.

Artikel 26: De vennootschap

In geval van ontbinding, onvermogen of faillissement van de vennootschap, zal elke vennoot recht hebben op de terugbetaling van zijn inbreng (nominale waarde), voor zover de vennootschap over een voldoende netto actief beschikt hiertoe.

Artikel 27: Vereffening

In geval de vennootschap in vereffening gesteld werd en geen vereffenaars benoemd werden zullen de zaakvoerders of, indien geen enkele zaakvoerder werd benoemd, de gecommanditeerde vennoot, niet geacht worden van rechtswege vereffenaar te zijn. Zij kunnen evenwel in dat geval benoemd worden tot vereffenaar(s). De stille veno(o)t(en) kunnen niet tot vereffenaar benoemd worden.

TITEL VIII  WOONSTKEUZE

Artikel 28: Woonstkeuze

Voor de uitvoering van de huidige statuten kiest elke vennoot, zaakvoerder, commissaris of vereffenaar woonst op de maatschappelijke zetel, alwaar alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen hem geldig kunnen worden gedaan, zonder verdere verplichting van de vennootschap dan deze documenten ter beschikking te houden van de bestemmeling.

DEEL III. OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1° Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2015.

2°De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2016.

Voor- I behouden den het Belgisch Staatsblad



3°Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van . onderhavige vennootschap in oprichting en elle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien; overneemt.

4°De voornoemde statutaire zaakvoerder verklaart haar mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet. Haar mandaat wordt bezoldigd.

50 Alle statutaire bepalingen die niet in overeenstemming zouden zijn met de dwingende bepalingen van het Wetboek van vennootschappen zullen als niet geschreven worden beschouwd.

60 De comparanten verklaren dat alla machten worden toegekend aan KPMG Accountants BV CVBA, niet kantoor te 9300 Aalst, Keizersplein 44, vertegenwoordigd door mevrouw Bit De Schrijver, accountant, met macht van indeplaatsstelling, teneinde alle formaliteiten te vervullen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en op het bevoegd BTW-kantoor, in verband met het aanvragen van een inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, en het bekomen van een BTW-nummer.







Opgemaakt te GENT op 5 september 2014 in drie originele exemplaren, waarvan elke partij erkent één origineel te hebben ontvangen en waarvan één bestemd is ter registratie.

Astrid De Lathauwer Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge













Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ASTRID DE LATHAUWER, AFGEKORT : ADL

Adresse
PREDIKHERENLEI 12 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande