ATELIER VENS VANBELLE MULTIDISCIPLINAIRE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ATELIER VENS VANBELLE MULTIDISCIPLINAIRE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 502.754.166

Publication

15/10/2014 : ME. - JAARREKENING 30.06.2014, GGK 16.09.2014, NGL 09.10.2014 14642-0540-009
06/02/2013
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

2 4 in, 242

RECHTBANK VAN

KOOPHANIffiWE GENT

Luik. B 1





IIII1tIlI~1Y111~11~10

2226*

Vo(

beho,

aan

Belg/

Staats

Ondememingsnr 4 bb

Benaming (voluit) : ATELIER VENS VANBELLE MULTIDISCIPLINAIRE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Gewad 3, bus 2

9000 Gent

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMING ZAAKVOERDERS

Er blijkt uit een akte, verleden voor notaris Brigitte VERMEERSCH te Horebeke op 21

januari 2013

Dat nagenoemden:

1. De heer VENS Dries Martin Marcel, geboren te Gent op 27 maart 1981, wonende te

;s

9000 Gent, Frans de Potterstraat 17.

2. De heer VANBELLE Maarten, geboren te Torhout op 20 mei 1978, wonende te 9000; Gent, Gewad 3 bus 2,

Een vennootschap hebben opgericht onder de rechtsvorm van een burgerlijke ven

-

!i nootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. NAAM

De naam luidt: "ATELIER VENS VANBELLE MULTIDISCIPLINAIRE; ARCHITECTENVENNOOTSCHAP".

ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 9000 Gent, Gewad 3 busi 2,

DOEL

4.1. De vennootschap heeft tot doel:

het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect; het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het; architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

4.2. De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/oe rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie vari i! architect.

4.3. Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de. Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te latent uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden;: uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

motl 11.1

4.4. In de verwezenlijking van haarudoel, zullende vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, en begint te werken vanaf heden. KAPITAAL - AANDELEN  VOLSTORTING

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt ¬ 18.600,00 (achttienduizend zeshonderd euro).

Het is vertegenwoordigd door 100 aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder, één honderdste (1/10051e) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De comparanten verklaren en erkennen dat op de 100 aandelen werd ingeschreven door comparanten tegen de prijs van ¬ 186,00 per aandeel, als volgt:

1, door de heer Dries VENS, de comparant sub 1 voornoemd, voor ¬ 9.300,00, waarvoor hem 50 aandelen worden toegekend;

2, door de heer Maarten VANBELLE, de comparant sub 2 voornoemd, voor ¬ 9.300,00, waarvoor hem 50 aandelen worden toegekend.

Op voormelde aandelen werd door de oprichters een storting gedaan ten bedrage van ¬ 6.200,00.

Deze gedeeltelijke volstorting ten bedrage van ¬ 6.200,00 werd door de oprichters uitgevoerd op een speciale rekening nummer BE55 7370 3800 4744, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij KBC Bank (kantoor Gent Kouter), derwijze dat de vennootschap vanaf heden beschikt over een bedrag van ¬ 6.200,00,

Het bewijs van deponering werd door de bank afgeleverd op 20 december 2012 en werd door de oprichters aan de instrumenterende notaris overhandigd, overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek van Vennootschappen.

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en - zo nodig - in vervanging te voorzien.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten vcor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kunnen de zaakvoerders volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder, en tevens in alle akten waaraan een openbaar of een ministerieel ambtenaar zijn medewerking verleent.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en

Voor-

tehotda

aan het

Belgisch

Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mad 11.4

Voor-b hordes

aan het Belgisch Staatsblad



voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die' behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde zaterdag van de maand december, om 11 u., in de zetel van de vennootschap.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Ten minste 60 % van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

BOEKJAAR

Het boekjaar begint op 1 juli en eindigt op 30 juni van het daaropvolgende kalenderjaar. WINSTVERDELING

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf procent (5%) afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuuropdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van Vennootschappen. De voorzitter van de rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat hij heeft nagegaan dat de vereffenaars voor de uitoefening van hun mandaat alle waarborgen van rechtschapenheid bieden.

De voorzitter van de rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Hij kan die handelingen nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden.

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerders) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is/zijn beschouwd als vereffenaar(s),

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1



overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

De vereffenaars beschikken over alle machten die aan de vereffenaars worden toegekend in het Wetboek van Vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen tilde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

TRANSPARANTIEVERPLICHTINGEN TEGENOVER DE ORDE VAN ARCHITECTEN EN VRIJWARING VAN DE BELANGEN VAN DERDEN

Elke voorgenomen overdracht van aandelen, toetreding van nieuwe vennoten en splitsing van het eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

De bevoegde Provinciale raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

DEONTOLOGIE

De architect-rechtspersoon, haar vennoten, zaakvoerders en mandatarissen dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De activiteiten van de vennootschap zullen derwijze worden ingericht en uitgeoefend, dat de vennoten en aangestelden met de titel van architect integraal alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect kunnen naleven, onder meer wat betreft de onverenigbaarheden en de onafhankelijkheidsverplichting.

De wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect maken integraal deel uit van onderhavige statuten en bedingen die zouden afwijken van voormelde wetten of reglement, of ermee tegenstrijdig of onverenigbaar zouden zijn of worden, worden voor niet-geschreven gehouden.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1. Bekrachtiging verbintenissen.

ln toepassing van artikel 60 Wetboek van Vennootschappen, verklaart de comparant uitdrukkelijk ter gelegenheid van de oprichting, dat de vennootschap de rechten en verbintenissen overneemt die voortvloeien uit de rechtshandelingen die in haar naam en voor haar rekening werden gesteld voor de oprichting van de vennootschap sedert haar oprichtingsdatum.

De verbintenissen aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 Wetboek van Vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Benoeming niet-statutaire zaakvoerders

Worden als niet-statutaire zaakvoerder aangesteld voor de duur van de vennootschap: de heren Dries VENS en Maarten VANBELLE, de voornoemde oprichters, die aanvaarden.

De zaakvoerders zullen hun ambt bezoldigd waarnemen, tenzij de algemene vergadering daar anders zou over beslissen.

"

Voor-

Iseho-deh

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" r

{

Voor-

behotglen aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11,1

3. Commissaris-revisor

4. De comparanten stellen vast dat de vennootschap niet onderworpen is aan de verplichting één of meer commissarissen aan te steden, daar de bij de wet gestelde criteria niet overschreden werden. Er wordt bijgevolg besloten geen commissaris aan te stellen. Begin en afsluiting van het eerste boeklaar

5. Het eerste boekjaar begint op heden en zal worden afgesloten op 30 juni 2014.

6. eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2014.

Volmacht voor administratieve formaliteiten

Ben bijzondere volmacht wordt, onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, toegekend aan Accountancy Parmentier met zetel te 8500 Kortrijk, Gentsesteenweg 178, haar medewerkers, of elke andere door hem aangewezen persoon, om, ieder met bevoegdheid om afzonderlijk op te treden en met bevoegdheid tot indeplaatsstelling, voor zoveel als nodig, al het nodige te doen opdat de gegevens van de vennootschap zouden warden ingebracht in de Kruispuntbank van Ondernemingen en opdat de vennootschap een identificatienummer zou worden toegekend, alsook, desgevallend, al het nodige te doen bij iedere andere administratie, waaronder deze van de BTW, Directe Belastingen, natuurlijke of rechtspersoon, instelling of secretariaat.

Voor analytisch uittreksel.

BRIGITTE VERMEERSCH,

NOTARIS

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/11/2015 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 06.10.2015, NGL 02.11.2015 15659-0446-009

Coordonnées
ATELIER VENS VANBELLE MULTIDISCIPLINAIRE ARC…

Adresse
GEWAD 3, BUS 2 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande