ATHENA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : ATHENA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 631.908.181

Publication

19/06/2015
ÿþMod Word 11.1

1 6959*

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : ATHENA

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : 9000 Lochristi, Ottergemsesteenweg-Zuid 808

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting-Statuten-Benoemingen

Er blijkt uit een akte verleden voor meester Harold POPPE, notaris te Gent op 09106/2015, neergelegd ter publicatie, voor registratie, dat : 1) De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "SKY", met zetel te 9000 Gent, Kapittelstraat 7, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0627.845.267 en onderworpen aan de B.T.W. onder nummer be0627845267,

Opgericht bij akte verleden voor ondergetekende notaris Harold Poppe te Gent op 31 maart 2015, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad op 15 april 2015 onder nummer 15054679.

Waarvan de statuten tot op heden ongewijzigd zijn,

Hier vertegenwoordigd, overeenkomstig artikel 25 van de statuten, door één van haar zaakvoerders:

de heer VAN OVERSTRAETEN Eddy Adrien Theophiel Rachel, geboren te Dendermonde op vierentwintig oktober negentienhonderd drieënvijftig (nationaal nummer 53.10.24-313.53), thans ongehuwd, wonende te 9280 Lebbeke, Beekveldstraat 19.

Benoemd als zaakvoerder in voormelde oprichtingsakte.

2) Mevrouw WINTEIN Deborah Armand Suzanne, geboren te Knokke-Heist op negenentwintig juli

negentienhonderd tweeëntachtig (nationaal nummer 82.07.29-050.75), ongehuwd, wonende te 9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem), Soenenspark 45/0202, een naamloze vennootschap te hebben opgericht onder de naam "Athena", met als commerciële benaming "Athena Insurances", niet maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Ottergemsesteenweg-Zuid 808,

De vennootschap heeft tot doel zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België en/of in het buitenland, alleen of in samenwerking met derden of als tussenpersoon, aile verrichtingen te ondernemen die verband houden met:

- verzekeringsmakelaars en -agenten (6622001);

- agenten en makelaars in bankdiensten (66191);

De vennootschap zal aile burgerlijke, industriële, commerciële, financiële, roerende en onroerende verhandelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn. De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of elke andere wijze in alle vennootschappen, ondernemingen, beroepsverenigingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zo in België als in buitenland, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen. Zij kan optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen, zij kan tevens borg stellen voor derden, bestuurders en vennoten, evenals hun leningen, voorschotten en kredieten toestaan, behoudens de wettelijke beperkingen terzake. Zij kan filialen oprichten in België en buitenland, zonder staten te veranderen.

-De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Kapitaal  aandelen  volstorting

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt honderdduizend euro (100.000,00 EUR).

Het is vertegenwoordigd door 1000 aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/duizendste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op de Kapitaalaandelen wordt als volgt in geld ingeschreven:

 door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid SKY, voornoemd sub 1), ten belope van 800 aandelen,

 door mevrouw Deborah Wintein, voornoemd sub 2), ten belope van 200 aandelen,

totaal: 1000 aandelen.

Bankattest

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

II

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

II I 1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 449 van het Wetboek van Vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer 13E64363148935052 bij ING, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 8 juni 2015 afgeleverd bankattest. Het bankattest zal in het dossier van de instrumenterende notaris bewaard warden.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven, volgestort is. De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van 100.000,00 EUR

Het kapitaal is volledig volgestort.

Bestuur

Artikel 14 - Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit tenminste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen, Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn,. Zolang de raad van bestuur slechts twee leden telt, houdt de clausule  vermeld onder artikel 15 van deze statuten  krachtens dewelke aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders,

Artikel 15  Bijeenkomsten -- beraadslaging en besluitvorming

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, een gedelegeerd bestuurder, twee bestuurders, tenminste drie dagen voor de datum voorzien voor de vergadering.

De oproeping geschiedt geldig per brief, telefax of e-mail.

Elke bestuurder die een vergadering van de raad bijwoont of zich erop laat vertegenwoordigen wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd. Een bestuurder kan er eveneens aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping en dit voor of na de vergadering waarop hij niet aanwezig is.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden in België of in het buitenland, op de plaats aangeduid in de oproeping.

ledere bestuurder kan door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in art. 1322, al, 2 B.W.) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, volmacht geven aan een ander lid van de raad van bestuur om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen, Een bestuurder mag meerdere van zijn collega's vertegenwoordigen en mag, benevens zijn eigen stem, evenveel stemmen uitbrengen als hij volmachten heeft ontvangen.

Behalve in geval van overmacht, kan de raad van bestuur, slechts geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste de helft van zijn leden tegenwoordig of vertegenwoordigd is. Indien deze voorwaarde niet is vervuld kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de dagorde van de vorige vergadering voorkwamen, indien ten minste twee bestuurders tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn.

De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

Elke beslissing van de raad wordt genomen met gewone meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders, en bij onthouding van één of meer onder hen, met de meerderheid van de andere bestuurders.

Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

In uitzonderlijke gevallen wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap dit vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur warden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het toegestaan kapitaal.

Behoudens in de uitzonderingsgevallen bedoeld in het Wetboek van Vennootschappen, dient een bestuurder die, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dit mee te delen aan de andere bestuurders voor de raad van bestuur een besluit neemt en dient de raad van bestuur en de vennootschap de voorschriften van artikel 523 van het Wetboek van Vennootschappen in acht te nemen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De besluiten van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen die ondertekend worden door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die zulks verlangen. Deze notulen worden ingelast in een speciaal register. De volmachten worden gehecht aan de notulen van de vergadering voor deweike ze zijn gegeven.

De afschriften of uittreksels die bij een rechtspleging of elders moeten worden voorgelegd, warden geldig ondertekend door de voorzitter, de gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders.

Artikel 16  Bestuursbevoegdheid  taakverdeling binnen de raad van bestuur

§ 1. Algemeen

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitge-brei-de macht om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbe-houden door de wet,

§ 2. Adviserende comités

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités

oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten,

§ 3. Dagelijks bestuur

De raad mag het dagelijks bestuur van de vennoot-schap, het bestuur van een of meer sectoren van haar activiteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad delegeren aan hetzij een of meer bestuur-ders, directeurs of vol-macht-dragers, al dan niet aandeelhouders. De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan een of meer personen van hun keuze toeken-nen.

Eventueel:

§ 4. Directiecomité

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van Vennootschappen kan de raad van bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur is belast met het toezicht op dat comité.

Een lid van het directiecomité dat, rechtstreeks of onrecht-streeks, een belang van vermogensrechtelij-ke aard heeft dat strijdig is met een beslis-sing of een verrichting die tot de bevoegd-heid van het comité behoort, stelt de andere leden hiervan in kennis voordat het comité beraadslaagt. Voorts moeten de voorschrif-ten van artikel 524ter van het Wetboek van Vennootschappen in achtworden genomen.

Artikel 17  Vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd bestuurder. Een gedelegeerd bestuurder is eveneens bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen wanneer zij wordt benoemd tot bestuurder of vereffenaar van een andere vennootschap.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Ze is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden. Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

Artikel 36  Winstverdeling

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

- De jaarvergadering zal gehouden worden op de tweede zaterdag van september om 14.00 uur.

- De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op 15 juni 2017.

- Het boekjaar begint op één april en eindigt op één en dertig maart van het daaropvolgend jaar.

- Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op 31 maart 2017. Benoeming van de eerste bestuurders

Overeenkomstig artikel 518, § 2 van het Wetboek van Vennootschappen worden door de oprichters tot eerste bestuurders benoemd voor een duurtijd van 6 jaar:

1) De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "SKY", met zetel te 9000 Gent, Kapittelstraat 7, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0627.845.267 en onderworpen aan de B.T.W. onder nummer be0627845267.

met als vaste vertegenwoordiger.

de heer VAN OVERSTRAETEN Eddy Adrien Theophiel Rachel, geboren te Dendermonde op vierentwintig oktober negentienhonderd drieënvijftig (nationaal nummer 53.10.24-313.53), uit de echt gescheiden, wonende te 9280 Lebbeke, Beekveldstraat 19.

r

Voor- ,ibehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

2) Mevrouw WINTEIN Deborah Armand Suzanne, geboren te Knokke-Heist op negenentwintig juli negentienhonderd tweeëntachtig (nationaal nummer 82.07.29-050.75), wonende te 9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem), Soenenspark 45/0202.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Titel IV Raad van Bestuur

Onmiddellijk komen de hiervoor benoemde bestuurders in vergadering bijeen en nemen volgende besluiten, onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel en de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid van de thans opgerichte vennootschap, met éénparigheid van stemmen:

tot gedelegeerd-bestuurder wordt benoemd: mevrouw WINTEIN Deborah Armand Suzanne, geboren te Knokke-Heist op negenentwintig juli negentienhonderd tweeëntachtig (nationaal nummer 82.07.29-050.75), wonende te 9051 Gent (Sint-Denijs Westrem), Soenenspark 45/0202.

, hier aanwezig en die dit mandaat aanvaardt.

Deze benoeming geschiedt tevens voor een termijn van 6 jaar.

Volmacht

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de heer Eddy Van Overstraeten, boekhouder, kantoor houdende te Beekveldstraat 19, Lebbeke, evenals aan zijn bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke administratieve formaliteiten te vervullen, met inbegrip van de aanvraag bij de BTW, Ondernemingsloket, Sociale Verzekeringskas en de directe belastingen.

H. POPPE

Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd

- Expeditie van de akte Oprichting.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ATHENA

Adresse
OTTERGEMSESTEENWEG - ZUID 808 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande