AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF DENDERMONDE, AFGEKORT: AGB DENDERMONDE

Divers


Dénomination : AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF DENDERMONDE, AFGEKORT: AGB DENDERMONDE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 882.924.979

Publication

04/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 24.04.2014, NGL 26.06.2014 14239-0075-021
03/02/2014
ÿþOndernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) :

Mod Word i],t

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

0882.924.979

Autonoom Gemeentebedrijf Dendermonde

AGB Dendermonde

"



Vt

beht

aai

Bel.

Staa

IMil3111!



NITEUR BELGE

2 7 -01- 2014

BELGISCH STAATSBLAD

iffie

i

Rechtsvorm : autonoom gemeentebedrijf

Zetel : Franz Courtensstraat 11 9200 Dendermonde

(volledig adres)

Onderwerp akte : benoemingen bestuurders

Uit de notulen van de gemeenteraad dd 10 juli 2013 en van de vergadering van de Raad van Bestuur van

het Autonoom Gemeentebedrijf dd 15 juli 2013 blijkt dat volgende personen worden aangesteld als leden van

de Raad van Bestuur:

- Dirk Abbeloos, Korte Dijkstraat 71, 9200 Sint-Gillis-Dendermonde

- Judith De Smedt, Boonwijkstraat 54, 9200 Sint-Gillis-Dendermonde

- Leen Dierick, Hekkestraat 47, 9200 Grembergen

- Jan Van Damme, Leopold 11-laan 18 b, 9200 Dendermonde

- Thérèse Van Gucht, Kroonveldlaan 54/3, 9200 Sint-Gillis-Dendermonde

- Bart Van Malderen, Oudegemse baan 183/5, 9200 Oudegem

- Carine Verhelst, Gasthuisstraat 189, 9200 Sint-Gillis-Dendermonde

- Hilde Raman, Mespelarestraat 15, 9200 Oudegem

- Bart Claes, Broekkouter 111, 9200 Baasrode

- Gino Van der Vreken, Oude Vest 77/2, 9200 Dendermonde

- Stefaan Van Gucht, Hof Ten Rode 29, 9200 Baasrode

- Matthias Coppens, Krijgshof 3 bus 251, 9200 Dendermonde

Uit de notulen van de Raad van Bestuur van het Autnoom Gemeentebedrijf dd 15 juli 2013 blijkt dat Carine Verheist, Gasthuisstraat 189, 9200 Sint-Gillis-Dendermonde wordt aangesteld als voorzitter van de Raad van Bestuur, Jan Van Damme, Leopold ti laan 18b, 9200 Dendermonde als secretaris van de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentedebrijf en Thérèse Van Gucht, Kroonveldlaan 54/3, 9200 Sint-Gillis-Dendermonde als ondervoorzitter van de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf,

Carine Verheist

voorzitter van de Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik _g vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

03/02/2014
ÿþL

Mod Word 11,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

-IUNITEUR BELGE

*14033142*

liit

V beh

aa Bel Staa

27 -0i- 2014

BELGISCH STAATSBLAD Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemirigsnr : 0882.924.979

Benaming

(voluit) : Autonoom Gemeentebedrijf Dendermonde

(verkort) : AGB Dendermonde

Rechtsvorm : autonoom gemeentebedrijf

Zetel : Franz Courtensstraat 11 9200 Dendermonde

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Uit de notulen van de gemeenteraad dd 10 juli 2013 en van de vergadering van de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf dd 19 juni 2013 blijkt de goedkeuring van de wijziging van de statuten van het Autonoom Gemeentebedrijf Dendermonde.

Bij besluit van 8 november 2013 hecht de Vlaamse minister van bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand zijn goedkeuring aan de beslissingen van de raad van bestuur van het ' Autonoom Gemeentebedrijf Dendermonde van 19 juni 2013 en van de Gemeenteraad Dendermonde van 10j uli 2013 houdende wijzigingen van de statuten van het autonoom gemeentebedrijf Dendermonde.

Statuten Autonoom Gemeentebedrijf Dendermonde: HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN

Art. 1 Rechtsvorm en naam

Het "Autonoom Gemeentebedrijf Dendermonde", AGB Denderm onde, is een autonoom gemeentebedrijf met rechtspersoonlijkheid opgericht bij besluit van de gemeenteraad van 16 november 2005 en geregeld volgens het gemeentedecreet (in het bijzonder artikels 225-244).

Het Autonoom Gemeentebedrijf Dendermonde verwerft rechtspersoonlijkheid vanaf de dag van de ' oprichtingsbeslissing door de gemeenteraad.

Het wordt hieronder "AGB Dendermonde" genoemd.

Art. 2 Wettelijk kader

Het AGB Dendermonde is onderworpen aan het gemeentedecreet voor zover in werking getreden en in het` bijzonder aan de artikelen 225 tot en met 244, en 248 tot en met 261, aan de andere toepasselijke wetten, decreten en besluiten, en aan deze statuten voor zover zij niet van voornoemde regelen afwijken.

Art. 3 Statutenwijzigingen

De wijziging van de statuten worden aangebracht bij beslissing van de gemeenteraad, op voorstel of na

advies van de raad van bestuur van het AGB Dendermonde,

De beslissing van de gemeenteraad tot wijziging van de statuten en van de bijlagen die er integraal deel van uitmaken, evenals het voorstel of advies van de raad van bestuur worden binnen een termijn van dertig dagen, die ingaat de dag nadat ze genomen zijn, naar de Vlaamse Regering verstuurd.

De goedgekeurde gemeenteraadsbeslissing tot statutenwijziging en de gecoördineerde statuten worden samen met het verslag of advies van de raad van bestuur, ter inzage neergelegd op het secretariaat van de gemeente en van het AGB Dendermonde.

Art. 4 Zetel

De zetel van het AGB Dendermonde is gevestigd te Franz Courtenstraat 11, 9200 Dendermonde.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5 Doel, activiteiten en bevoegdheden

Het AGB Dendermonde heeft als doel de exploitatie van infrastructuren bestemd voor sportieve activiteiten of voor ontspanning, alsmede het beheer van het onroerend goed van de Stad Dendermonde zoals beslist door gemeenteraad en raad van bestuur van het AGB Dendermonde.

Het AGB Dendermonde mag, binnen de grenzen van haar doel, vrij beslissen over de verwerving, de aanwending en de vervreemding van zijn lichamelijke en onlichamelijke goederen, de vestiging of de opheffing van de zakelijke rechten op die goederen, alsook over de uitvoering van dergelijke beslissingen en over hun financiering.

Het AGB Dendermonde mag gebruik maken van aile rechtstechnieken, waaronder de vestiging en de opheffing van zakelijke en persoonlijke rechten, de verlenging en beëindiging van concessies. Het AGB Dendermonde kan, na machtiging door de Vlaamse Regering, over gaan tot de onteigeningen die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van het doel.

Het AGB Dendermonde kan, op voorwaarde van bijzondere en omstandige motivering, zakelijke rechten vestigen op de onroerende goederen die behoren tot het openbaar domein, voor zover de gevestigde zakelijke rechten niet kennelijk onverenigbaar zijn met de bestemming van deze goederen.

Art. 6 Duur

Het AGB Dendermonde wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II: EXTERNE VERHOUDINGEN

Art. 7 Bevoegdheid van het AGB Dendermonde

Het AGB Dendermonde is verantwoordelijk voor de externe aspecten van zijn activiteiten in de ruimste zin

van het woord.

Binnen de grenzen van het in artikel 5 omschreven doel onderhoudt het AGB Dendermonde contacten, pleegt het overleg, voert het onderhandelingen, regelt het de samenwerking, maakt het afspraken, en sluit het overeenkomsten met andere natuurlijke personen en met publiek zowel als privaatrechtelijke rechtspersonen.

Het AGB Dendermonde onderhandelt met alle bevoegde instanties zowel federaal als op gewestelijke als op lokaal niveau over investeringen, financiële tussenkomsten en alle andere aanverwante aangelegenheden.

Het AGB Dendermonde kan met deze instanties over voormelde materies overeenkomsten afsluiten voor zover deze niet in strijd zijn met zijn doel of met de beheersovereenkomst die gesloten is met het stadsbestuur van Dendermonde.

Art. 8 Beheersovereenkomst

Tussen stadsbestuur van Dendermonde en het AGB Dendermonde wordt na onderhandeling een beheersovereenkomst gesloten. Bij het onderhandelen over de beheersovereenkomst wordt het stadsbestuur vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen en het AGB Dendermonde door de raad van bestuur.

De beheersovereenkomst wordt volledig opgesteld volgens artikel 235 van het gemeentedecreet.

De beheersovereenkomst, evenals elke verlenging, wijziging, schorsing of ontbinding ervan, wordt verzonden aan de Vlaamse Regering en ter inzage neergelegd op het secretariaat van de oprichtende gemeente en van het AGB Dendermonde,

Het AGB Dendermonde legt eveneens in de loop van het eerste jaar na de volledige vernieuwing van de gemeenteraden een evaluatieverslag voor aan de gemeenteraad over de uitvoering van de beheersovereenkomst, sinds de inwerkingtreding ervan. Dat verslag omvat ook een evaluatie van de verzelfstandiging, waarover de gemeenteraad zich binnen drie maanden uitspreekt.

De gemeenteraad kan aan het AGB Dendermonde middelen, infrastructuur of, mits naleving van de terzake geldende rechtspositieregeling en onverminderd de bepalingen van artikel 19 van de statuten, personeel ter beschikking stellen of overdragen.

HOOFDSTUK III: ORGANEN

Afdeling 1 Inleidende bepaling

Art. 9 Structuur en openbaarheid

Het AGB Dendermonde wordt bestuurd door een raad van bestuur en een directiecomité. Er zijn geen

andere organen met beslissing bevoegdheid binnen het AGB Dendermonde. De vergaderingen van de raad van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

bestuur en het directiecomité zijn niet openbaar. De gedetailleerde notulen en alle documenten waar in de notulen naar verwezen wordt, liggen ter inzage op het secretariaat van de gemeente.

Het AGB Dendermonde is onderworpen aan dezelfde verplichtingen inzake formele motivering en openbaarheid van bestuur die gelden voor de gemeente,

Afdeling 2 Raad van bestuur

Art. 10 Samenstelling

De samenstelling van de raad van bestuur wordt conform artikel 236 van het gemeentedecreet in orde

gebracht.

De gemeenteraad benoemt de leden van de raad van bestuur. Enkel gemeenteraadsleden kunnen lid worden van de raad van bestuur. Het aantal leden van de raad van bestuur bedraagt 12 leden,

Art. 11 Voorzitterschap/secretaris/ondervoorzitter

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter die deel moet uitmaken van het college van burgemeester en schepenen van de gemeente. Daarnaast kiest de raad van bestuur een secretaris en ondervoorzitter uit zijn leden.

Art. 12 Vergaderingen

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter telkens als de belangen van het AGB

Dendermonde het vereisen en minstens 4 maat per jaar.

De raad van bestuur beraadslaagt op de zetel van het AGB Dendermonde of, indien de omstandigheden dit vereisen, op een andere plaats die wordt bepaald door de voorzitter. De vergaderingen zijn niet openbaar.

Op verzoek van minstens 4 leden van de raad van bestuur is de voorzitter verplicht de raad bijeen te roepen binnen de veertien dagen na de aanvraag.

De uitnodigingen vermelden plaats, datum, uur en agenda van de vergadering en worden tenminste vijf vrije dagen voor de vergadering per e-mail, brief, fax of op een andere schriftelijke wijze verzonden. De uitnodiging is vergezeld van aile bijhorende documenten. Indien de voorzitter verhinderd is, wordt de raad van bestuur voorgezeten door de ondervoorzitter. Indien beide afwezig, zit het oudste lid in anciënniteit de vergadering voor. De regelmatigheid van de bijeenroeping kan niet worden betwist wanneer alle leden aanwezig zijn.

Art. 13 Aanwezigheid

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van zijn leden

aanwezig is,

Indien dit quorum niet wordt bereikt, kan een nieuwe raad bijeengeroepen worden met dezelfde agenda. Die zal geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste twee leden aanwezig zijn. De tweede oproeping moet geschieden overeenkomstig de bepalingen van artikel 12 en er moet vermeld worden dat de oproeping voor de tweede maal geschiedt. Bovendien moet het eerste lid van huidig artikel in de tweede oproeping woordelijk worden overgenomen.

Art. 14 Stemming

Elk lid van de raad van bestuur heeft één stem.

Een beslissing is slechts geldig genomen wanneer zij genomen wordt met de vereiste meerderheid van de stemmen der aanwezige leden. De vereiste meerderheid is de eenvoudige meerderheid, uitgezonderd wanneer de wet of de statuten een andere meerderheid voorzien.

De stemmingen gebeuren bij handopsteking, behalve bij benoemingen en voordrachten, waar de stemmingen geheim zijn.

Blanco en ongeldige stemmen worden niet bij de uitgebrachte stemmen geteld.

In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend; bij geheime stemming evenwel wordt de beslissing verworpen.

Art.15 Aansprakelijkheid

De leden van de raad van bestuur zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van het AGB Dendermonde. De leden zijn aansprakelijk zonder hoofdelijkheid voor de tekortkomingen in de normale uitoefening van hun bestuur. Ten aanzien van de overtredingen waaraan zij geen deel hebben gehad, worden

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

de leden van die aansprakelijkheid ontheven als hun geen schuld kan worden verweten en als zij die overtredingen hebben aangeklaagd bij de gemeenteraad binnen een maand nadat zij er kennis van hebben gekregen.

Art. 16 Notulen

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen die door de secretaris en de

voorzitter worden ondertekend.

De notulen van de vergaderingen worden meegestuurd met de uitnodiging voor de volgende vergadering waar ze ter goedkeuring worden voorgelegd.

Deze goedgekeurde notulen worden in een speciaal register opgenomen dat wordt bewaard op de zetel van het AGB Dendermonde en het secretariaat van de gemeente. De kopieën of uittreksels die bis een rechtspleging of in andere gevallen moeten worden voorgelegd, worden ondertekend door de voorzitter.

Art. 17 Bevoegdheden

De raad van bestuur is gemachtigd alle nuttige of noodzakelijke handelingen te verrichten om de doelstellingen van het AGB Dendermonde te verwezenlijken. Hij beschikt over de volheid van bevoegdheid. Hij vertegenwoordigt het AGB Dendermonde in en buiten rechte.

Wanneer het belang van het AGB Dendermonde zulks vereist, beslist de voorzitter of, bij diens afwezigheid, de ondervoorzitter, rechtsgeldig en zonder verdere formaliteit over het instellen van rechtsvorderingen en over het treffen van maatregelen tot bewaring van recht in de meest ruime zin van het woord, in en buiten gerechtelijke procedures; van de instelling van rechtsvorderingen wordt mededeling gedaan aan de eerstvolgende raad van bestuur.

De raad van bestuur controleert het bestuur van het directiecomité.

Telkens indien de gemeenteraad hem daartoe verzoekt, brengt de raad van bestuur verslag uit over alle of sommige activiteiten van het AGB Dendermonde, conform de modaliteiten vastgelegd in de beheersovereenkomst.

De raad van bestuur stelt de tarieven en de tariefstructuren voor de door het AGB Dendermonde geleverde prestaties vast binnen de grenzen van de in de beheersovereenkomst bepaalde grondregelen inzake tarifering. De maximumtarieven of de formules voor hun berekening die niet in de beheersovereenkomst zijn geregeld, worden ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het AGB Dendermonde wordt ten overstaan van derden geldig vertegenwoordigd door de voorzitter en secretaris van de raad van bestuur, bij ontstentenis van één van beide door de ondervoorzitter of lid die in de vervanging voorziet.

Tenzij de raad van bestuur een bijzondere lastgeving verstrekt, en behoudens een andere regeling in het huishoudelijk reglement, worden de akten en alle andere stukken of briefwisseling ondertekend door de voorzitter en secretaris van de raad van bestuur.

De raad van bestuur is bevoegd om binnen de grenzen van de statuten zijn werking nader te regelen in een huishoudelijk reglement.

Art. 18 Bevoegdheidsdelegatie

De raad van bestuur kan de uitoefening van bepaalde bevoegdheden delegeren aan het directiecomité. Dit

kan echter niet voor:

- het vaststellen van tariefreglementen;

- het beslissen over participaties;

- het vaststellen van het huishoudelijk reglement van de raad van bestuur;

- het vaststellen van het statuut van het personeel;

- het afsluiten van de beheersovereenkomst met de gemeente;

- het vaststellen van het budget (strategische en financiële nota), de jaarrekening en het meerjarenplan

Dit delegatieverbod belet niet dat het directiecomité kan worden belast met het nader uitwerken van detailaspecten en technische aspecten van de door de raad van bestuur getroffen beslissingen.

De raad van bestuur kan in geen geval afstand doen van zijn bevoegdheid de leden van het directiecomité aan te stellen, hun statuut te bepalen en het directiecomité te controleren.

Art. 19 Personeel

De raad van bestuur is bevoegd voor het aanwerven van personeel en stelt het personeelsstatuut vast. Wanneer de raad van bestuur beslist tot contractuele aanwervingen, stelt zij in dit geval het arbeidsreglement en de algemene voorwaarden van de arbeidsovereenkomsten vast.

De overeenstemmende rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel is van toepassing op het personeel van het AGB Dendermonde. Het AGB Dendermonde stelt de afwijkingen op deze

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

rechtspositieregeling vast, voor zover het specifieke karakter van het AGB Dendermonde dat verantwoordt. Het AGB Dendermonde bepaalt de rechtspositieregeling van de betrekkingen die niet bestaan binnen de gemeente.

Art. 20 Vergoedingen en presentiegelden

Het mandaat van de leden van de raad van bestuur kan bezoldigd worden.

De raad van bestuur van het AGB kan beslissen een presentiegeld tot te kennen, doch kan deze niet meer bedragen dan een presentiegeld van de gemeenteraad. De afspraken omtrent bezoldiging worden opgenomen in de beheersovereenkomst.

Art. 21 Einde van de mandaten

Het mandaat van lid van de raad van bestuur is hernieuwbaar. De leden van de raad van bestuur kunnen te allen tijde door de gemeenteraad worden ontslagen.

Na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad wordt tot volledige vernieuwing van de raad van bestuur overgegaan binnen de 2 maanden na de vernieuwing van de gemeenteraad. In dat geval blijven de leden van de raad van bestuur in functie tot de nieuwe gemeenteraad tot hun vervanging is overgegaan.

Een lid van de raad van bestuur kan zijn mandaat opzeggen door kennisgeving via aangetekend schrijven aan de gemeenteraad die zijn ontslag uitdrukkelijk moet aanvaarden. Tenzij het ontslagnemend lid daardoor zelf een aanmerkelijke schade mocht lijden die niet louter financieel van aard is, volbrengt het zijn mandaat tot de eerstvolgende gemeenteraad die volgt op de kennisgeving.

Afdeling 3 Directiecomité

Art. 22 Samenstelling

Het directiecomité is samengesteld uit 5 leden aangesteld door de raad van bestuur. Het directiecomité neemt de voorzitter, secretaris en ondervoorzitter over van de raad van bestuur. Het directiecomité wordt samengesteld uit leden van de fracties die de meerderheid vormen.

Art. 23 Einde van de mandaten

Alle mandaten vallen samen met de duur van de gemeentelijke legislatuur. In elk geval neemt het mandaat van lid van het directiecomité een einde op de eerste vergadering van de raad van bestuur die volgt op de installatie van de gemeenteraad.

Het lid van het directiecomité waarvan het mandaat voortijdig een einde neemt, wordt geacht van rechtswege ontslagnemend te zijn. De raad van bestuur regelt zijn vervanging. De raad van bestuur kan te allen tijde het mandaat van lid van het directiecomité herroepen.

Art. 24 Bevoegdheden

Het directiecomité is belast met het dagelijks bestuur, met de vertegenwoordiging met betrekking tot dat bestuur en met de voorbereiding en uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur.

Het directiecomité is daarenboven bevoegd voor alle materies die door de raad van bestuur worden gedelegeerd.

Het directiecomité is verantwoording verschuldigd aan de raad van bestuur. Het verschaft de raad van bestuur informatie over zijn beslissingen en licht hem in over al zijn handelingen.

Het AGB Dendermonde wordt ten aanzien van derden en binnen de grenzen van het dagelijks bestuur geldig vertegenwoordigd door de voorzitter en secretaris van het directiecomité, bij ontstentenis van één van beide door de ondervoorzitter of lid die in de vervanging voorziet.

Art. 25 Beraadslaging en stemming

Het directiecomité beraadslaagt op de zetel van het AGB Dendermonde of, indien de omstandigheden dit

vereisen, op een andere plaats zoals wordt bepaald door de voorzitter.

Het directiecomité wordt voorgezeten door de voorzitter. Indien de voorzitter verhinderd is, wordt het

directiecomité voorgezeten door de ondervoorzitter. Indien beide afwezig zit het oudste lid in anciënniteit de

vergadering voor.

De besluiten van het directiecomité worden genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen. In

geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Blanco en ongeldige stemmen worden niet bij de uitgebrachte stemmen geteld.

Art. 26 Vergaderingen

Het directiecomité vergadert telkens wanneer de aangelegenheden die onder zijn bevoegdheden vallen het

vereisen en wordt door de voorzitter bijeengeroepen.

Onder normale omstandigheden houdt dit in dat het directiecomité tweewekelijks samenkomt.

Art. 27 Notulen

De beraadslagingen van het directiecomité worden vastgelegd in notulen. Een afschrift ervan wordt ter

informatie toegezonden aan de leden van de raad van bestuur.

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De notulen worden tijdens de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring voorgelegd en ondertekend door de voorzitter en secretaris van het directiecomité of bij afwezigheid door de ondervoorzitter van het directiecomité.

Art. 28 Vergoedingen en presentiegelden

Het mandaat van de leden van het directiecomité kan bezoldigd worden.

De raad van bestuur van het AGB kan beslissen een presentiegeld tot te kennen, doch kan deze niet meer bedragen dan een presentiegeld van de gemeenteraad. De afspraken omtrent bezoldiging worden opgenomen in de beheersovereenkomst.

Art.29 Aansprakelijkheid

De leden van het directiecomité zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van het AGB Dendermonde.

De leden van het directiecomité zijn aansprakelijk zonder hoofdelijkheid voor de tekortkomingen in de normale uitoefening van hun bestuur. Ten aanzien van de overtredingen waaraan zij geen deel hebben gehad, worden ze van die aansprakelijkheid ontheven als hun geen schuld kan worden verweten en als zij die overtredingen hebben aangeklaagd bij de gemeenteraad binnen een maand nadat zij er kennis van hebben gekregen.

HOOFDSTUK IV: CONTROLE

Art, 30 Het administratief toezicht

Van de besluiten van de raad van bestuur van het AGB Dendermonde wordt onverwijld na het treffen ervan, de notulen aan de Vlaamse Overheid  Agentschap Binnenlands Bestuur Afdeling Oost-Vlaanderen gestuurd.

De Vlaamse overheid kan, bij genotuleerd besluit, de besluiten van het AGB Dendermonde die wet schenden of het algemeen belang schaden, schorsen of vernietigen overeenkomstig de modaliteiten van artikel 252 tot 260 van het gemeentedecreet.

Art. 31 controle financiëte toestand en jaarrekening

§ 1. De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening van het autonoom gemeentebedrijf wordt uitgeoefend door één of meer commissarissen. Die commissarissen zijn erkende bedrijfsrevisoren en worden benoemd door de gemeenteraad. Zij zijn onderworpen aan de wettelijke en reglementaire bepalingen die hun ambt en hun bevoegdheid regelen.

§ 2. De raad van bestuur spreekt zich in de loop van het eerste semester van het financiële boekjaar dat volgt op het financiële boekjaar waarop de rekening betrekking heeft, uit over de vaststelling van de jaarrekening.

Ais de raad van bestuur bezwaren heeft tegen bepaalde verrichtingen, formuleert hij een advies over de aansprakelijkheid van de actoren die betrokken zijn bij die verrichtingen. Dat advies wordt ais bijlage bij de jaarrekening gevoegd. Een afschrift van dat advies wordt bezorgd aan de betrokken actoren.

Een afschrift van de overeenkomstig dit artikel vastgestelde jaarrekening wordt binnen twintig dagen bezorgd aan de gemeenteraad.

§ 3. De gemeenteraad keurt de jaarrekening goed aan de hand van het verslag van de commissaris of commissarissen, vermeld in paragraaf 1, als ze juist en volledig is en een waar en getrouw beeld geeft van de financiële toestand van het AGB Dendermonde.

Als de gemeenteraad geen besluit verzonden heeft aan het AGB Dendermonde binnen een termijn van vijftig dagen die ingaat op de derde dag die volgt op de verzending van de jaarrekening aan de gemeenteraad, wordt hij geacht de jaarrekening goed te keuren.

§ 4. De raad van bestuur kan bij de Vlaamse Regering gemotiveerd beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot niet-goedkeuring van de jaarrekening.

Het beroep moet worden ingediend binnen een termijn van dertig dagen die ingaat op de derde dag die volgt op de verzending van het betwiste besluit. De Vlaamse Regering spreekt zich over het ingestelde beroep uit binnen een termijn van vijftig dagen die ingaat op de derde dag die volgt op de verzending van het beroep. Als de Vlaamse Regering binnen die termijn geen beslissing heeft verzonden, wordt ze geacht in te stemmen met het besluit van de gemeenteraad.

HOOFDSTUK V: FINANCIËN

Art. 32 Inkomsten en uitgaven

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voctr-behbuden

k aan het Belgisch Staatsblad

Het AGB Dendermonde ontvangt de inkomsten van alle activiteiten die het uitvoert en draagt de lasten van

deze activiteiten.

De raad van bestuur beslist vrij over de omvang, de technieken en de voorwaarden van zijn externe

financiering.

Het AGB Dendermonde kan onder meer toelagen, giften en legaten ontvangen en leningen aangaan.

Art, 33 Boekhouding en boekjaar

Het AGB Dendermonde is onderworpen aan de wet van 17 juli 1975 met betrekking tot de boekhouding van

de ondernemingen.

Met uitzondering van het jaar van oprichting, valt het boekjaar samen met een kalenderjaar.

Art. 34 Meerjarenplan, budget en jaarrekening

Het AGB Dendermonde maakt een meerjarenplan en een budget op overeenkomstig de regels die krachtens artikel 145, 146, 147, 149, 150, 151 en 179 van het gemeentedecreet gelden voor het meerjarenplan en het budget van de gemeente. De boekhouding wordt gevoerd en de jaarrekening wordt opgesteld overeenkomstig de regelen die krachtens artikel 164, 172 en 179 worden gesteld voor de boekhouding en de jaarrekening van de gemeente, Het AGB Dendermonde doet uiterlijk op 31 december van ieder jaar de nodige opnemingen, verificaties, opzoekingen en waarderingen om de inventaris op te maken van al de bezittingen, vorderingen, schulden en verplichtingen van het AGB Dendermonde, van welke aard ook.

De boekhouding wordt gevoerd onder de verantwoordelijkheid en het toezicht van de raad van bestuur.

De raad van bestuur stelt het meerjarenplan en het budget vast en legt ze ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor.

Art. 35 Resultaatsbestemming

Rekening houdend met wat bepaald is in de beheersovereenkomst en nadat vijf procent van de winst werd gereserveerd, beslist de raad van bestuur over de bestemming van het resultaat van het AGB Dendermonde.

De verplichting tot reserveren houdt op wanneer de reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt. Dan beslist de raad van bestuur over de bestemming van het resultaat van het AGB Dendermonde.

De eventuele nettowinsten (na een afhouding van ten minste een twintigste voor de vorming van een reserve van een tiende van het kapitaal) worden jaarlijks in de stadskas gestort. De verliezen worden jaarlijks overgedragen.

Art, 36 Ontbinding en vereffening

De gemeenteraad kan, na advies te hebben ingewonnen van de raad van bestuur, overgaan tot de ontbinding en vereffening van het AGB Dendermonde. Er wordt een algemene inventaris opgemaakt en tevens een eindrekening, omvattende balans en de resultatenrekening.

In voorkomend geval neemt de gemeente, behoudens andersluidende beslissing van de gemeenteraad, alle goederen, personeelsleden en rechten en verplichtingen van het AGB Dendermonde over

Carine Verhelst

voorzitter van de Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/07/2013
ÿþMod Word 11.1

t

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor- heh©udo- san ha Eteigi.sc Sar3%S9ti

IOI Ut1i fT1.Il F? i3irLGF

2 s -06- 2013

" s. -,TSBLAD

._. Grrff,e

Ondernerningsnr : 0882.924.979

Dèneming

(voluit) " Autonoom Gemeentebedrijf Dendermonde

(verkort): AG7 1 Dandan'i1onda

Rechtsvorm : autonoom gemeentebedrijf

Zetai : Franz Courtensstraat 11 9200 Dendermonde

(votledig adres)

Or: erwaro akte : benoemingen bestuurders en commissarissen

Uit de notulen van de gemeenteraad dd 15 mei 2013 en van de vergadering van de Raad van Bestuur van

het Autonoom Gemeentebedrijf dd 27 mei 2013 blijkt dat volgende personen worden aangesteld als leden van

de Raad van Bestuur:

- Judith De Smedt, Boonwijkstraat 54, 9200 Sint-Giflis-Dendermonde

- Leen Dierick, Hekkestraat 47, 9200 Grembergen

- Jan Van Damme, Leopold I I-laan 18 b, 9200 Dendermonde

-Thérèse Van Gucht, Kroonveldlaan 54/3, 9200 Sint-Gillis-Dendermonde

- Carine Verheist, Gasthuisstraat 189, 9200 Sint-Gillis-Dendermonde

- Hilde Raman, Mespelarestraat 15, 9200 Oudegem

- Bart Claes, Broekkouter 111, 9200 Baasrode

Gino Van der Vreken, Oude Vest 77/2, 9200 Dendermonde

- Stefaan Van Gucht, Hof Ten Rode 29, 9200 Baasrade

- Matthias Coppens, Krijgshof 3 bus 251, 9200 Dendermonde

Uit de notulen van de Raad van Bestuur van het Autnoom Gemeentebedrijf dd 27 mei 2013 blijkt dat Carine Verhelst, Gasthuisstraat 189, 9200 Sint-Gillis-Dendermonde wordt aangesteld als voorzitter van de Raad van Bestuur en Leen Dierick, Hekkestraat 47, 9200 Grembergen als secretaris van de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentedebrijf.

Uit de notulen van de gemeenteraad dd 15 mei 2013 en van de vergadering van de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf dd 27 mei 2013 blijkt dat Dirk Abbeloos, Korte Dijkstraat 71 te 9200 Sint-Gillis-Dendermondee en Niels Tas, A. Van Stappenstraat 2 te 9200 Dendermondede aangesteld zijn als lid van het college van commissarissen voor een periode van15 mei 2013 tot 31 december 2013.

Uit de notulen van de vergadering van het direcitecomité van het Autonoom Gemeentebedrijf dd 26september 2013 blijkt dat Vdpaudit bvba, Kolonel Bourgstraat 123 te 1140 Evere, aangesteld wordt als lid van het college van commissarissen vanaf heden voor een periode van drie jaar"

iH *1310 665* A Nn

Carine Verhelst

voorzitter van de Raad van Bestuur

Op de laatste blz, ven Luik S vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de snstrumenierande notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de racntspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handrekening

30/05/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 29.04.2013, NGL 27.05.2013 13131-0569-018
03/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 04.06.2012, NGL 29.06.2012 12231-0569-018
06/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 06.06.2011, NGL 04.07.2011 11248-0542-016
15/06/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 26.04.2010, NGL 10.06.2010 10166-0516-016
06/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 29.06.2009, NGL 30.06.2009 09343-0120-016
14/07/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 30.06.2008, NGL 07.07.2008 08376-0327-014
06/07/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 25.06.2007, NGL 03.07.2007 07344-0074-013
22/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.05.2016, NGL 11.07.2016 16315-0056-020

Coordonnées
AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF DENDERMONDE, AFGEKO…

Adresse
FRANZ COURTENSSTRAAT 11 9200 DENDERMONDE

Code postal : 9200
Localité : DENDERMONDE
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande