AYMONSGEZELLEN

Association sans but lucratif


Dénomination : AYMONSGEZELLEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.298.861

Publication

15/12/2014
ÿþ Mao 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor

behaud

aan hi

Belgis

Staatst

KOOPHANDELANK

GENTAN

0 4 DEC, 2014

AFDELING DEN ERMONDE

Ondernemingsnr : 836.298.861

Benaming

(voluit) : Aymonsgezellen v.z.w.

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetei : Platanenlaan 39 9200 Dendermonde

Onderwerp akte : statutaire verkiezingen - wijziging van bestuurders

Uittreksel uit het verslag van de Algemene Vergadering van Aymonsgezellen v.z.w, dd 22.09.2014,

De Algemene Vergadering van de Aymonsgezellen v.z.w. in vergadering bijeen op maandag 22 september gsat over tot de statutaire verkiezing van de leden van de raad van bestuur voor de tweede bestuursperiode,

De Algemene Vergadering van de Aymonsgezellen vzw neemt kennis van het feit dat dhm. Baert Steffen en Goeman Christiaan, beiden bestuurders van de v.z.w. geen kandidaat zijn om hun mandaat als bestuurder in de v.z.w. te verlengen. De lijst van de ingediende kandidaturen bevat volgende personen: dhr, Baert Luc, dhr. Broothaerts Alain, dhr. De Nert Freddy en dhr. Eeckhaudt Malik. De bestuurders die verkozen worden hebben een mandaat tot 01 oktober 2017 - een termijn van drie jaar zoals voorzien in de statuten. De Algemene Vergadering herverkiest en bevestigt het mandaat van dhm. Baert Luc, De Nert Freddy en Eeckhaudt Marik. Dhr. Broothaerts Alain wordt nieuw verkozen bestuurder in de v.z.w. Dit betekent dat de raad van bestuur van do Aymonsgezellen v.z.w. vanaf 01 oktober 2014 en dit tot en met 30 september 2017 zal bestaan uit volgende personen: dhm. Baert Luc, Broothaerts Alain, De Nert Freddy en Eeckhaudt Marik.

getekend Baert Luc, bestuurder

De Nert Freddy, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : netto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

26/05/2011
ÿþiqît

*iio~ssae

Maa 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE PEi H T BANK VAN KOOPHANDEL _

16. 05. 2011

pENbpiffeONDE

Luik B

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr: V6.-1

Benaming

(voluit) : Aymonsgezellen v.z.w.

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Platanenlaan 39 9200 Dendermonde

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

De hierna genoemde personen :

De heer Luc Baert, wonende te Dendermonde Platanenlaan 39

De heer Steffen Baert, wonende te Buggenhout, Diepmeersstraat 23

Mevrouw Annelies Blindeman wonende te Dendermonde, Robert Ramlotstraat 90

De heer Freddy De Nert, wonende te Dendermonde, Orchideeënlaan 22

De heer Marik Eeckhaudt wonende te Lebbeke, Begonialaan 28

De heer Christiaan Goeman wonende te Dendermonde, Hullekenstraat 148

De heer Wemer Macharis wonende te Dendermonde, Robert Ramlotstraat 90

De heer Guy Willems, wonende te Dendermonde, Platanenlaan 31 allen van Belgische nationaliteit,

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni

1921, en onder de hiemavolgende voorwaarden :

L Benaming, zetel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam v.z.w. Aymonsgezellen

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd Platanenlaan 39 , te 9200 Dendermonde. De zetel kan

verplaatst worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de aangesloten leden de

gelegenheid te geven hun mogelijkheden op culinair vlak te verbeteren. Dit gebeurt vooral in de sector

"outdoor cooking" . Om de doelstelling te bereiken zal de vereniging jaarlijks deelnemen aan één of meer

kampioenschappen. Met het oog op het kwalificeren van gerechten en bereidingen zal regelmatig en

afhankelijk van het aanbod, voornamelijk van kookgelegenheden gebruik gemaakt worden. Dit houdt in

concreto in dat de vereniging culinaire bijeenkomsten zelf kan organiseren of er op een actieve manier aan kan

deelnemen. De vereniging kan derhalve naast culinaire bijeenkomsten ook andere organisaties inrichten "

Art. 4. De vereniging is gesticht op 17 maart 2011 en opgericht voor onbepaalde duur . Ze kan te allen!

tijde ontbonden worden.

Il. Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De eerste leden zijn de;

ondergetekende stichters. "

Art. 6. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. Alleen eerstgenoemden bezitten de volheid van, het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. De artikelen 7 tot 10 zijn alleen' op hen van toepassing. Niet-werkende leden hebben alleen die rechten en verplichtingen welke bepaald

worden in een huishoudelijk reglement. "

Art. 7. Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering. De beslissing over al of niet! aanvaarden moet niet gerechtvaardigd worden. Kandidaat-leden moeten hun aanvraag mondeling of schriftelijk; richten aan raad van bestuur op het adres van de vereniging.

Art. 8. Aan elk lid staat het vrij uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag aan de: bestuurders. Een lid, dat de door hem verschuldigde bijdragen niet betaalt wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering indien twee derde van de leden` aanwezig zijn en met twee derde van de stemmen. Ontslagnemende leden moeten hun aanvraag mondeling of' schriftelijk richten aan de raad van bestuur op het adres van de vereniging.

Art. 9. a)Het lidgeld wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur op ten hoogste duizend euro.' Bovendien mag de raad van bestuur een aanvangsbijdrage of inleg vorderen.

b) In geen geval zijn de leden noch de bestuurders persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

III. Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde afzetbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit. De eerste bestuurders zijn : Luc Baert, Mank Eeckhaudt, Christiaan Goeman , Steffen Baert en Freddy De Nert Hun mandaat vervalt op 1 september 2014

Art. 11. a)Orn tot bestuurder verkozen te worden moet men bd zijn van de vereniging

b)leder lid kan zich kandidaat stellen volgens de procedure bepaald in een huishoudelijk reglement.

Art. 12. a)Bestuurders worden verkozen voor een termijn van drie jaar en zijn steeds herkiesbaar. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende algemene verkiezing.

b) Mochten, door welk geval ook, vrijwillig ontslag, overlijden, verstrijken van termijn, afzetting, enz., de vorenstaande bepalingen niet meer nageleefd zijn of nageleefd kunnen worden, dan blijven de andere bestuurders in functie totdat regelmatig in .hun vervanging is voorzien. Gedurende die tijd =blijven zij aansprakelijk tegenover de vereniging. Zij moeten de eerstvolgende verkiezingen voorbereiden, desnoods na statutenwijziging.

Art. 13. a)De raad van bestuur kan uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester of enige andere functionaris aanduiden.

b)De raad vergadert op bijeenroeping van ten minste twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders en wordt verstuurd minimaal tien dagen voor aanvang van de vergadering.

c)De raad vergadert slechts geldig als ten minste twee derde van de bestuurders aanwezig zijn. Alle besluiten worden genomen met tweederde meerderheid. Een bestuurder kan zich schriftelijk door een andere bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

d)Van elke vergadering wordt een verstag opgemaakt, dat door de bestuurders wordt goedgekeurd en aan alle leden -ook van de algemene vergadering  wordt bezorgd.

Art. 14. a)De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, inzonderheid aile handels- en bankverrichtingen.

b)De raad kan zijn bevoegdheden ofwel geheel overdragen aan meerdere leden ofwel gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is.

c)De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt. Deze moeten echter door de algemene vergadering bekrachtigd worden

d)De raad kan een of meerdere bestuurders aanstellen, belast met het dagelijks bestuur; o.m. met de geldige handtekening tegenover financiële instellingen.

Art. 15. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Tegenover derden zijn dezen niet gehouden enig bewijs voor te leggen. Tegenover de vereniging blijven zij evenwel aansprakelijk, ook op hun persoonlijk vermogen, zelfs voor lichte schuld.

IV. Algemene vergadering

Art. 16. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden. Een lid mag zich echter schriftelijk door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht Ieder lid beschikt over één stem.

Art. 17. De algemene vergadering is bevoegd voor :

statutenwijziging, benoeming en afzetting van bestuurders, goedkeuren van begrotingen en rekeningen en verlenen van ontlasting aan de bestuurders, vrijwillige ontbinding, aanvaarden en uitsluiten van werkende leden, huren en verhuren, kopen en verkopen van onroerende goederen, evenals hypothekeren en opheffen van hypotheek, goedkeuren van de huishoudelijke reglementen.

Art. 18.a)Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, van de begrotingen van het volgend jaar en voor het verlenen van ontlasting aan de bestuurders.

Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het boekjaar en uiterlijk in de loop van de maand maart. In afwachting van die vergadering mag de raad van bestuur, per maand, één twaalfde uitgeven van de ontwerpbegroting.

b)Bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één derde van de werkende leden daarom verzoekt.

c)De oproeping voor een vergadering vermeldt dag, uur en plaats en behelst de agenda. Deze wordt bepaald door de raad van bestuur, maar elk lid heeft het recht punten op de agenda te plaatsere. De algemene vergadering kan ook geldig besluiten nemen buiten de agenda tenzij de raad van bestuur of één derde van de leden zich daartegen verzet.

d)Leden van de Algemene Vergadering worden opgeroepen minstens tien dagen voor aanvang van de vergadering.

Art. 19. De vergadering wordt voorgezeten door één van de bestuurders.

Art. 20. a) In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen indien twee derde van de leden aanwezig zijn en met de helft plus één van de stemmen. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden. Bij vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering tevens één of meer vereffenaars.

Voor-

-behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 22

Luik B - Vervolg

b) Een besluit tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met éénpang held van stemmen genomen worden.

Art. 21. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt en goedgekeurd door de raad van bestuur. Uittreksels daaruit worden geldig ondertekend door twee bestuurders. Leden en belanghebbende derden kunnen de verslagen van de algemene vergadering bekomen via de zetel van de vereniging.

V. Begroting en rekeningen

Art. 22. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Rekeningen en begrotingen worden door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Art. 23. Bij ontbinding van de vereniging wordt het vermogen na beslissing van de algemene vergadering overgemaakt aan een vereniging met nobel doel.

Art. 24. Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld worden, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

getekend,

Luc Baert Freddy De Nert

bestuurders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik LLrikE vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
AYMONSGEZELLEN

Adresse
PLATANENLAAN 39 9200 DENDERMONDE

Code postal : 9200
Localité : DENDERMONDE
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande