BACHPLUS

Association sans but lucratif


Dénomination : BACHPLUS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.979.742

Publication

27/06/2011
ÿþM00 2

.e

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Luik B

1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbla(

GVAN ~ÓPHAMNbL7ÉL

1 5. 06. 2011

DENDE8rifftóNDE

Ondernemingsnr 449_

Benaming

(voluit} : BachPius vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Naarstigheidstraat 62, 9300 Aalst

Onderwerp akte : Statuten BachPlus vzw

Oprichting

De ondergetekenden:

1. Naessens Bart; Beenhouwersstraat 100, 8000 Brugge; °30/1111980 Brugge; rijksregistemummer: 80.11.30-033.48

2. Hermans Elisabeth; Naarstigheidstraat 62, 9300 Aalst; °0511211962 Turnhout; rijksregisternummer: 62.12.05-030.42

3. Waegeman Marie-Christine; Kerkhoflaan 19, 9300 Aalst; °0410811955 Dendermonde; rijksregisternummer: 55.08.04-300.15

4. Stragier Monique; De Waterwilgen 37, 8310 Sint-Kruis Brugge; '14/09/1933 Wevelgem; rijksregisternummer: 33.09.14-180.59

5. De Bodt Nicole; Jef Mennekenslaan 1, 8300 Knokke-Heist; "16/05/1947 Beveren-Waas; rijksregisternummer: 47.05.16-384.61

6. Vandewalle Paul; Jef Mennekenslaan 1, 8300 Knokke-Heist; °25104/1941 Brugge; rijksregisternummer: 41.04.25-013.29

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomst de wet van 27 juni 1921, a.m. gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002, hierna de vzw-wet genoemd, met de hiemavolgende statuten:

Titel I - Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam Bach Plus. Deze naam moet steeds zijn voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw".

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Naarstigheidstraat 62, B-9300 Aalst, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement, namelijk Noordlaan 31, B-9200 Dendermonde.

Art. 3. De vereniging stelt zich tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de individuele of gezamenlijke voortbrenging van muzikale kunstwerken en van publicaties van informatieve, pedagogische of wetenschappelijke aard met betrekking tot de muziek en muziekleer in het algemeen en de verspreiding van deze werken alsook van aanverwante werken van binnen- en buitenlandse componisten en schrijvers en dit onder meer door de volgende middelen, waarvan de opsomming niet limitatief is (zowel op nationaal als op internationaal vlak):

- het geven van concerten

- het organiseren van, het meewerken of deelnemen aan lezingen, concerten, radio- en

televisieuitzendingen, voorlichtingsbijeenkomsten, festivals, colloquia, happenings, workshops, masterclasses,

wedstrijden en alle manifestaties van artistieke of muziekwetenschappelijke aard

- het publiceren van geschriften en partituren

*11095579*

Tli lagen bij hefEëlgisdi StaatsbI d - 271b6/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2_2

- het oprichten van werk-, studie- of vertolkingsgroepen en alles wat kan bijdragen tot de bevordering van, de schepping, de verspreiding, de studie en het begrip van de muziek in een internationaal-historische en sociale context

- het uitbouwen van bestendige internationale samenwerkingsverbanden en uitwisselingsprojecten

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, dit alles zowel in binnen- als buitenland. In he tkader van het realiseren van haar doel kan de vereniging ook op bijkomstige wijze economische activiteiten uitoefenen.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Naast deze ruime werking heeft de vereniging specifiek een primair onderzoeksdomein, namelijk de uitvoering en bestudering van het werk van Johann Sebastian Bach en tijdgenoten en het uitvoeren van dit werk. Meestal wordt een zo historisch verantwoord mogelijk uitvoeren van deze composities centraal gesteld.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden door de Algemene Vergadering conform art. 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (de Wet).

Titel Il - Leden

Art. 5. De vereniging telt wettelijke en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de wettelijke leden. De toegetreden leden hebben enkel die rechten en plichten die ze hebben op basis van de wet of van de besluiten genomen in de uitvoering van de wet. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

De vereniging bestaat uit ten minste vier wettelijke leden.

Art. 6. Als wettelijk lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de Raad van Bestuur als zodanig worden toegelaten. Wi lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief op per e-mail. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Art. 7. Het jaarlijks lidgeld wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur en bij het begin van het boekjaar geïndexeerd op basis van de index van de consumptieprijzen. Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

Art. 8. De leden van de vereniging zijn verplicht:

- de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven

- de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden

De Raad van Bestuur kan een lid dat zich schuldig heeft gemaakt aan een ernstige schending van de statuten of van de wetten, schorsen tot de Algemene Vergadering hierover besloten heeft.

Een lid dat de verschuldigde bijdrage niet betaalt binnen één maand na ingebrekestelling bij aangetekende brief, wordt als ontslagnemend beschouwd.

De beslissingen aangaande uittreding, uitsluiting en ontslag dienen binnen de 8 dagen geregistreerd te worden in het register van de leden.

Art. 9. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een Algemene Vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, minstens opgeroepen.

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt van rechtswege door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Ontslag of uitsluiting van leden geschiedt op de wijze bepaald door art. 12 van de Wet van 27 juni van 1921 of zoals in art. 6 hierboven beschreven.

MOD 2.2

Noch de ontslagnemende of uitgesloten leden, noch de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid kunnen enig recht doen gelden op het maatschappelijk bezit. Evenmin kunnen zij de door hen zelf of hun rechtsvoorganger uitgekeerde bijdragen terugvorderen.

De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen en verplichtingen van de vereniging. Titel III - Algemene Vergadering

Art. 10. Ieder lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 11. De Raad van Bestuur roept de Algemene Vergadering bijeen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. De vergadering moet worden samengeroepen telkens wanneer één vijfde van de leden er om vraagt.

De Algemene Vergadering moet ten minste een maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar. Deze vergadering moet vallen voor 30 juni. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de Algemene Vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Alle leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering. Deze schriftelijke oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering en gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De Algemene Vergadering beschikt over de bevoegdheden zoals vermeld in de vzw-wet en in deze statuten.

1.1

Art. 12. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens

afwezigheid, door de ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid, de secretaris, of bij diens afwezigheid, de

penningmeester.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de Raad van Bestuur afwezig is. De agenda

e wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel van zowel de voorzitter als de gedelegeerd bestuurder, op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art. 13. Tenzij de Wet van 27 juni 1921 er anders in voorziet, vergadert de Algemene Vergadering rechtsgeldig ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van

co stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij

o de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding worden onthoudingen geteld als tegenstem; in alle andere gevallen worden ze niet meegerekend.

Art. 14. De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een ter zetel van van de

eª% t

vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter en secretaris van de vergadering. De

verslagen en beslissingen van de Algemene Vergadering worden schriftelijk of via mail ter kennis gebracht van

et de leden. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden geldig door een eensluidende

et

ondertekening door de voorzitter of twee bestuurders.

Art. 15. Een opsomming van de taken van de Algemene Vergadering wordt hierbij opgenomen. De

dª% 1D Algemene Vergadering beschikt verder over de bevoegdheden zoals vermeld in de vzw-wet en hieronder:

- de wijziging van de statuten

" S: - verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen

:r.73 - goedkeuren van de begroting en van de rekeningen

- ontbinden van de vereniging

Titel IV - Raad van Bestuur

Art. 16. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minimum 3 bestuurders. Zij worden benoemd onder de leden van de Algemene Vergadering voor een hernieuwbare termijn van 4 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens

CU - uitsluiten van een lid

et- omzetten van de vereniging in een andere rechtspersoon

: - benoeming en afzetten bestuurders: de opzeg door de bestuursleden zelf dient te gebeuren door een aangetekend schrijven gericht aan alle bestuurders. Een bestuurslid kan worden ontslagen door een stemming op de Algemene Vergadering met een meerderheid van stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de Algemene Vergadering ontslagen worden. Indien een bestuurder door de Algemene Vergadering ontslagen wordt, coöpteren de overige leden van de Raad van Bestuur een nieuw lid, dat de rest van de termijn uitdoet.

Het mandaat van bestuurder wordt kosteloos uitgeoefend.

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de daartoe gemandateerde bestuurder.

Art. 17. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken, ...

De Raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordlijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Art. 18. De Raad van Bestuur benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijk zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder. Een duidelijke taakomschrijving van de gedelegeerd bestuurder wordt opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur en kan eveneens te allen tijde door de Raad van Bestuur met onmiddellijke ingang ontslagen worden.

Art. 19. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. Op voorstel van de voorzitter bepaalt de Raad van Bestuur de frequentie van zijn vergaderingen. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de ondervoorzitter, en bij diens onstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris of penningmeester of de daartoe gemandateerde bestuurder.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen wanneer ten minste de helft van de bestuuders aanwezig is. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe Raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal kunnen beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurd houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De algemene principes van beraadslagen blijven van kracht. In uitzonderlijke gevallen, wanneer het belang van de vereniging dit vereist kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, telegram of fax.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de secretaris van de desbetreffende vergadering en worden schriftelijk of per e-mail ter kennis gebracht van de bestuurders. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur.

"

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

jlagentiijlietliagisch Staatsblad - 21/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Titel V - Begrotingen, rekeningen

Art. 20. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Deze worden aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders kwijting verleend. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel of indien de wet dit vereist bij de Nationale Bank van België.

Titel VI - Ontbinding, vereffening

Art. 21. In geval van vrijwlilige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 22. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de Algemene Vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 23.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de vzw-wet en de besluiten genomen in toepassing ervan van toepassing, alsook de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglemen ten de gebruiken terzake.

Aldus goedgekeurd door de stichtingsvergadering te Brugge op 26 mei 2011, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Dendermonde.

Getekend:

Oprichter 1: Naesssens Bart, Beenhouwersstraat 100, 8000 Brugge, gedelegeerd bestuurder

Oprichter 2: Hermans Elisabeth, Naarstigheidstraat 62, 9300 Aalst, secretaris

Oprichter 3: Waegeman Marie-Christine, Kerkhoflaan 19, 9300 Aalst, voorzitter

Oprichter 4: Stragier Monique, De Waterwilgen 37, 8310 Sint-Kruis Brugge, PR-verantwoordelijke

Oprichter 5: De Bodt Nicole, Jef Mennekenslaan 1, 8300 Knokke-Heist, penningmeester

Oprichter 6: Vandewalle Paul, Jef Mennekenslaan 1, 8300 Knokke-Heist, vice-voorzitter

Luik B - Vervolg

MDD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BACHPLUS

Adresse
NAARSTIGHEIDSTRAAT 62 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande