BART PILLEN

Société en commandite simple


Dénomination : BART PILLEN
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 846.563.144

Publication

22/06/2012
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

bet 91 11111111111 IuIIfl ~

ae *iaiioas~"

BE

Sta



Ondernemingsnr : p 1.4 b j Îo ALN

Benaming

(voluit) : Bart Pillen

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Doornstraat 39, 9940 Evergem

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Heden, 25 april 2012, verklaren de ondergetekenden :

1.De heer Bart Pillen, geboren te Brugge op 20 januari 1976, wonende te 9940 Evergem, Doornstraat 39.

2.Mevrouw Griet Van Den Driessche, geboren te Gent op 20 oktober 2012, wonende te wonende te 9940 Evergem, Doornstraat 39.

Wettelijk samenwonend, over te gaan tôt de oprichting van een gewone commanditaire vennootschap waarvan de statuten in onderhavige onderhandse akte worden vastgesteld als volgt:

HOOFDSTUK I  Benaming, zetel, duur, doel

Artikel 1 - Naam

Er wordt een gewone commanditaire vennootschap opgericht onder de benaming Bart Pillen.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9940 Evergem, Doomstraat 39^

De zetel mag niet overgebracht worden naar een andere plaats zonder de toestemming van alle vennoten.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft als doel in het algemeen, zowel in België als In het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, of door deelname van deze:

'het verlenen van advies op het gebied van management en sales & marketing activiteiten ten behoeve van derden,

'het verrichten van alle trading-activiteiten, aan- en verkopen zowel in het binnenland als in het buitenland.

'het aan- en verkopen, het ruilen, het bouwen en verbouwen, herstellen en vernieuwen, het huren en verhuren, de leasing en de uitbating van alle onroerende goederen, voor eigen rekening, in het kader van het beheer van een privé-patrimonium, dit alles in de breedste zin van het woord.

'het uitvoeren van mandaten als bestuurder, zaakvoerder, vereffenaar of aanverwante functies in binnenlandse en buitenlandse vennootschappen, dit alles in de breedste zin van het woord.

'het nemen van deelnemingen in andere vennootschappen, zowel binnenlandse als buitenlandse, het aangaan van alle mogelijke samenwerkingsvormen met deze vennootschappen, dit alles in de meest brede zin van het woord.

Artikel 4 - Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

p

NEERGELEGD

1,3.~NI.20r2

RECHg VAN

KOOPHA58i E GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Iedere vennoot zal een einde mogen stellen aan de vennootschap mits hij zes maanden vooraf zijn medeven-noten per aangetekende brief verwittigt.

HOOFDSTUK Il -- Beheer, kapitaal, aansprakelijkheid van de vennoten, overdracht van aandelen. Artikel 5 - Kapitaal -- Aandelen

Wordt ingebracht in speciën

 door de heer Bart Pillen : de som van DUIZEND EURO (1.000 EURO)

 door mevrouw Griet Van Den Driessche : de som van DUIZEND EURO (1.000 EURO).

Als vergoeding voor hun respectieve inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend:

 aan de neer Bart Pillen : TIEN (10) aandelen

 aan mevrouw Griet Van Den Driessche ; TIEN (10) aandelen

Derhalve bedraagt het totaal van de inbrengen, als kapitaal bijeengebracht door overschrijving op bankrekeningnummer IBAN BE60 7370 3604 7970 TWEEDUIZEND EURO (2.000 EUR), zijnde honderd percent van de thans aangegane verbintenissen tot inbreng. Dit kapitaal wordt vertegenwoordigd door TWINTIG (20) aandelen, elk met een fractiewaarde van een/honderdste van het maatschappelijk kapitaal.

Met onderling goedvinden kunnen de vennoten meer geld en/of goederen in de vennootschap inbrengen.

Artikel 6 - Beherende en stille vennoten

De heer Bart Pillen is hoofdelijk aansprakelijk vennoot en wordt "beherende" vennoot genoemd.

Mevrouw Griet Van Den Driessche is "stille" vennoot. Zij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen zij beloofd heeft in de vennootschap in te brengen.

De machten van de stille vennoten bestaan in:

1.de controle van de vennootschap;

2.het benoemen en ontslaan van de zaakvoerder(s);

3.het stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 7 - Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één zaakvoerder.

Wordt tot die hoedanigheid benoemd voor de ganse duur van de vennootschap en ais statutaire zaakvoerder: de heer Bart Pillen,

Zijn mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt,

De zaakvoerder beschikt over alle mach-ten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen.

Voor alle vervreemdingen van onroerende goederen van de vennootschap en het aangaan van leningen, is evenwel het eenparig akkoord van beide vennoten vereist.

Artikel 8 - Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandeel in de vennootschap slechts overdragen onder de le-eenden aan een medevennoot of aan een derde, na vooraf aan de andere vennoot de mogelijkheid te hebben geboden van zijn aandeel in de vennootschap over te nemen te-gen een prijs te bepalen in onderling akkoord, of bij gebreke van akkoord tegen een prijs vast te stellen door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de vennoot zijn woonplaats heeft.

Wanneer de andere vennoot geen gebruik wenst te maken van zijn inkooprecht, kan de vennoot zijn aandeel slechts overdragen aan een derde mits deze derde vooraf aanvaard wordt door andere vennoot.

De overnemer verkrijgt het bezit van de overgedragen aandelen ten opzichte van derden eerst na de vervulling van de pleegvormen voorzien bij artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

Artikel 9 - Overlijden

Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap.

c

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht om een vergoeding in geld op te eisen, die overeenstemt met de waarde van de aandelen die de overleden vennoot aanhield.

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

HOOFDSTUK Ill  Toezicht

Artikel 10 -- Toezicht

ledere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant of bedrijfsrevisor. Zodra de vennootschap de wettelijke criteria overschrijdt, zullen één of meer commissarissen moeten worden aangesteld aan wie de controle wordt opgedragen op de financiële toestand van de vennootschap, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening,

HOOFDSTUK IV  Algemene vergadering

Artikel 11 - Jaarvergadering  Bijzondere algemene vergaderingen

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste zaterdag van de maand september om 17 uur op de maatschappelijke zetel.

ledere vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van de venno-ten bijeenroepen.

Daartoe moet hij al de medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die ten laat-ste acht dagen váár de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. Deze brief moet de dagorde vermelden,

Alle beslissingen van de algemene vergadering vereisen de instemming van beide ven-noten, tenzij anders bepaald werd in onderhavige statuten.

Artikel 12 - Vertegenwoordiging

Een vennoot mag zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf stemgerechtigd is.

Rechtspersonen en handelsfirma's worden geldig vertegenwoordigd door één bestuurder, zaakvoerder, directeur, procuratiehouder of vereffenaar. Onbekwamen worden geldig vertegenwoordigd door hun wettelijke vertegenwoordiger.

Artikel 13 - Stemrecht

De vennoten stemmen in verhouding tot hun aandeel in het gestorte maatschappelijke kapitaal.

HOOFDSTUK V  Inventaris, jaarrekening, winstverdeling

Artikel 14 Boekjaar balans en winst- en verliesrekening

Het boekjaar gaat in op 1 april en eindigt op 31 maart van ieder jaar.

Na afloop van elk boekjaar, alsmede bij het einde van de vennootschap in de loop van enig boekjaar, worden de boeken van de vennootschap afgesloten en wordt een balans en winst- en verliesrekening (hierna 'jaarrekening') opgemaakt. De vennoten tekenen deze ten bewijze van goedkeuring en van onderlinge décharge binnen zes maanden na afloop van het boekjaar, of, ingeval de vennootschap eindigt, binnen drie maanden na het einde van de vennootschap.

Blijft een vennoot gedurende vier weken, nadat hij door de andere vennoot daartoe bij aangetekend schrijven is aàngemaand, in gebreke bedoelde stukken te tekenen, dan zal - tenzij hij binnen genoemde termijn van vier weken zijn bezwaar daartegen bij aangetekend schrijven heeft kenbaar gemaakt - de tekening van de andere vennoten voor beiden verbindend zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Worden, nadat een vennoot binnen genoemde termijn van vier weken zijn bezwaren tegen de jaarrekening aan de andere vennoot heeft medegedeeld, de vennoten het daarover niet eens, dan wordt dit geschil beslist overeenkomstig het bepaalde in artikel 20 van deze overeenkomst.

De jaarrekening zal ongeacht de ondertekening in ieder geval ten opzichte van een vennoot bindend zijn, na het verstrijken van één jaar na ontvangst hiervan, als in die periode door hem geen bezwaren schriftelijk aan de mede-vennoten of degene die de stukken vaststelt kenbaar zijn gemaakt.

Artikel 15 - Berekening winst en verdeling

Ter berekening van de nettowinst worden van de bruto-inkomsten afgetrokken alle verliezen, algemene bedrijfskosten, afschrijvingen en rentevergoedingen.

De afschrijvingen op bedrijfsmiddelen worden voor zover mogelijk bepaald op tenminste het bedrag dat fiscaal toelaatbaar en bedrijfseconomisch wenselijk is.

Geen winst zal geacht worden te zijn gemaakt, indien enig verlies over vorige jaren niet zal zijn ingehaald.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering, met éénparig akkoord van beide vennoten.

Artikel 16 - Verliezen

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding ais deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoot nooit zijn inbreng mogen overtreffen,

HOOFDSTUK VI  Ontbinding, vereffening

Artikel 17 - Ontbinding

De vennootschap kan ontbonden worden op verzoek van een van de vennoten, indien drie/vierden van het maatschappelijk kapitaal opgeslorpt wordt door verliezen.

De vennootschap kan op elk ogenblik ontbonden worden met de goedkeuring van beide vennoten.

De vennootschap eindigt van rechtswege indien niet uiterlijk zes maanden na het wegvallen van de enige beherende vennoot in zijn vervanging is voorzien geworden en in alle andere gevallen, door de wet voorzien, waarvan in de huidige statuten niet rechtsgeldig zou afgeweken zijn.

Artikel 18 - Vereffening

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden of uit welke oorzaak ook, geschiedt de vereffening door de beherende vennoot, bij zijn ontstentenis, door één of meer vereffenaars door de stille vennoot aangesteld, mits naleving van de voorwaarden opgelegd door het Wetboek van Vennootschappen.

Na aanzuivering van aile schulden en lasten van de vennootschap of na consignatie voor de aanzuivering, wordt het netto actief verdeeld onder al de vennoten in verhouding tot hun aandeel in het kapitaal.

HOOFDSTUK VII  Scheidsrechtelijk beding

Artikel 19 - Toepasselijk recht

Deze statuten zijn onderworpen aan de Belgische wetge-'ving.

Artikel 20 - Geschillen

Alle moeilijkheden en betwistingen die onder de vennoten en, of hun rechthebbenden kunnen oprijzen, zullen aan het oordeel van een scheidsrechter worden onderworpen.

Worden de partijen het niet eens over de keuze van één enkele scheidsrechter, dan zal iedere partij haar scheidsrechter kunnen aanduiden; zijn er in dat geval twee scheidsrechters, dan benoemen deze een derde scheidsrechter om samen een college van drie te vormen. Wordt door één van de partijen geen scheidsrechter aangeduid of komen de twee aangeduide scheidsrechters niet tot een akkoord voor de benoeming van een derde scheidsrechter, zulks binnen de veertien dagen na het verzenden van een aangetekende brief tot aanstelling, of zijn er meer dan drie scheidsrechters door de verschillende partijen aangesteld en is hun aantal in dat geval even, dan wordt het college van scheidsrechters aangevuld door een scheidsrechter, die op

r

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor,

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

verzoek van de meest gerede partij tot scheidsrechter wordt benoemd door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd.

De scheidsrechters beslissen als bemiddelaars zonder gehouden te zijn tot het naleven van door de wet voorgeschreven vormen of termijnen. Zij stellen een schriftelijk verslag op van hun beslissing en delen daarvan één exemplaar mede aan iedere partij.

Het verslag dient te worden opgesteld binnen de twee maanden na betekening van de aanstelling van de scheidsrechters. De uitspraken van de scheidsrechters zijn bindend voor alle ter zake geroepen partijen en kunnen geen aanleiding geven tot enig verhaal of beroep.

Alle betekeningen, door de partijen of door de scheidsrechters nodig geoordeeld, worden rechtsgeldig gedaan door aangetekende brief. De kosten van het scheidsgerecht worden door de partijen gedragen voor een gelijk deel, tenzij een van hun volkomen in het ongelijk wordt gesteld in welk geval de scheidsrechters de kosten ten laste van de verliezende partij moeten leggen.

HOOFDSTUK VIII -- Woonstkeuze

Artikel 21 - Woonstkeuze

Voor al wat betrekking heeft op de uitvoering van de huidige statuten is ieder vennoot, zaakvoerder, commissaris, directeur, procuratiehouder of vereffenaar, die zijn woonplaats niet in België heeft, verplicht woonst te kiezen in het arrondissement waar zich de maatschappelijke zetel van de vennootschap bevindt.

Werd dusdanige woonst niet gekozen, dan zal deze van rechtswege aangezien worden als gedaan zijnde op de maatschappelijke zetel, waar aile betekeningen, aanmaningen en berichten rechtsgeldig zullen geschieden.

HOOFDSTUK IX - Overgangsbepalingen

" Het eerste boekjaar start op heden, datum van oprichting, om aldus te eindigen per 31 maart 2014.

" De eerste algemene jaarvergadering wordt gehouden in september 2014.

'Alle handelingen gesteld door de beherende vennoot worden geacht te zijn verricht voor rekening van de

vennootschap en dit met ingang van 1 april 2012.

Aldus opgemaakt te Evergem op 1 mei 2012 in twee exemplaren. Iedere vennoot verklaart één exemplaar ervan te hebben ontvangen.

Bart Pillen

Beherende vennoot -le der

Coordonnées
BART PILLEN

Adresse
DOORNSTRAAT 39 9940 EVERGEM

Code postal : 9940
Localité : EVERGEM
Commune : EVERGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande