BASISBEWEGING VOOR DEMOCRATIE IN SAMENLEVING EN KERKEN

Divers


Dénomination : BASISBEWEGING VOOR DEMOCRATIE IN SAMENLEVING EN KERKEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 448.376.065

Publication

11/07/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behoudei aan het Belgisch

Staatsbla

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

 2 Jou 2014

AFDEL1N@RNDERMONDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

I Il 111111.11,111111111111

" Ondememingsnr : 448.376.065

Benaming

(voluit) Basisbeweging voor democratie in samenleving en kerken

(verkort):

Rechtsvorm: VZVV

Zetel: Begijnhof 1, 9300-Aalst

Onderwerp akte: Naamswijziging, wijziging statuten en verkiezing nieuwe bestuurders

GECOÖRDINEERDE STATUTEN NA VVUZIGING

1. De buitengewone statutaire algemene vergadering van de Basisbeweging voor democratie in samenleving en kerken, vzw., samengekomen op zaterdag 7 juni 2014, heeft beslist de naam en de statuten van de vereniging als volgt te wijzigen:

Titel]. Naam, zetel, doel, duur.

Artikel 1.

De vereniging neemt als nieuwe naam: "BEZIELD VERBAND VLAANDEREN", Vereniging Zonder

Winstoogmerk. Als werknaam zal de VZW de benaming 'BEZIELD VERBAND" gebruiken.

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel in de Stalijzerstraat 19, 8000-Brugge,

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2.

Het doel van de vereniging is een BEZIELD VERBAND creëren waar we samen met diverse Christelijke groepen en geloofsgemeenschappen een netwerk vormen en nieuwe wegen zoeken, helpen ontwikkelen en zichtbaar maken die een perspectiefwissel mogelijk maken van kerk-zijn in Vlaanderen. Bezield Verband wil in de toekomst aan die perspectiefwissel vorm blijven geven in een telkens wisselende context zoals beschreven in de visietekst.

Titel II. Leden

Artikel 3,

1° Het aantal leden is onbeperkt maar mag niet minder bedragen dan drie. Zowel natuurlijke als rechtspersonen kunnen als lid aangenomen worden.

2° De leden verklaren zich akkoord met de doelstellingen van de vereniging en zetten zich in om ze te verwezenlijken.

30 Nieuwe leden worden voorgedragen door een of meer leden van de algemene vergadering. De algemene vergadering aanvaardt nieuwe leden na beraadslaging en beslissing met een gewone meerderheid van de aanwezige leden.

4° Het lidmaatschap is van onbepaalde duur. Het eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden. Een lid dat vrijwillig ontslag neemt, meldt dit

------------------------- -----

--- ------------------------ ~

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

11%" " " " " rd, " 1" Innre" knr" eltesL" " " " " ;" ,,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

schriftelijk aan de secretaris van de raad van bestuur. Een lid uitsluiten is slechts mogelijk door een beslissing van de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de aanwezige leden.

Artikel 4.

De leden zijn niet verplicht een bijdrage te betalen.

Titel III Algemene vergadering.

Artikel 5.

Uitsluitend de Algemene Vergadering kan de volgende bevoegdheden uitoefenen:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

30 de benoeming en de afzetting van de commissaris en de bepaling van zijn/haar bezoldiging;

4° de kwijting aan de bestuurders en aan de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

60 de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° het aannemen en wijzigen van het huishoudelijk reglement.

Artikel 6.

10 De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden; de voorzitter van de raad van bestuur zit de vergaderingen voor.

2° Zij vergadert minstens eenmaal per jaar voor de goedkeuring van de rekeningen en van de begroting.

3° De raad van bestuur roept de algemene vergadering schriftelijk samen, tenminste veertien dagen vràár de algemene vergadering. Deze oproeping vermeldt datum, uur, plaats van de vergadering en de agenda,

4° De algemene vergadering komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist.

De raad van bestuur moet de algemene vergadering bijeenroepen als één vijfde van haar leden daarom

verzoekt.

5° Agendapunten schriftelijk aangevraagd door minstens een tiende van de leden, moeten vooraf aan de agenda worden toegevoegd.

De algemene vergadering kan agendapunten toevoegen en erover beraadslagen en beslissen als de helft van de aanwezige leden daarom verzoekt.

6° De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en beslissen ais tenminste de helft van de leden aanwezig is. Is dit aantal niet bereikt, dan worden de leden samengeroepen voor een nieuwe bijeenkomst met dezelfde agenda; daar wordt geldig beslist met de aanwezige leden.

70 Bij beslissingen beschikt elk lid over één stem.

De leden kunnen zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan door middel van een

schriftelijke volmacht één ander lid vertegenwoordigen.

80 Behalve in de gevallen door de wet bepaald, worden aile beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

9' Zoals de wet bepaalt kan de algemene vergadering het doel van de vereniging slechts wijzigen als twee derden van de leden aanwezig is en een 4/5 meerderheid van die aanwezige leden zo beslist.

Enkel de algemene vergadering kan de statuten van de vereniging wijzigen. Daarvoor is de aanwezigheid van twee derden van de leden en een meerderheid van twee derden van de aanwezige leden vereist De voorstellen tot wijzigingen moeten meegestuurd worden met de oproeping tot algemene vergadering.

Als voor de wijziging van doel en / of statuten geen twee derden van de leden aanwezig is, kan een volgende vergadering met deze agenda niet gehouden worden binnen de vijftien dagen na de eerste.

10° Aile beslissingen worden opgenomen in de notulen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

IMOD 22

Titel IV Raad vambes;uur

Artikel 7,

1°1:re vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, die ten minste uit drie leden bestaat.

20 De bestuurders worden om de vier jaar verkozen uit de leden van en door de algemene vergadering. De bestuurders zijn ten allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar.

3° Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

40 De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter roept de vergadering bijeen en zit deze voor.

Bij belet van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de secretaris of één van de aanwezige bestuurders.

50 De voorzitter of de secretaris of de penningmeester zijn elk afzonderlijk gemachtigd om alle poststukken en aangetekende zendingen bestemd voor de vereniging in ontvangst te nemen of hiertoe volmacht te geven aan een derde.

Alle financiële verrichtingen uitgevoerd door de vereniging of de volmacht aan een derde daartoe moeten door de voorzitter en de penningmeester worden ondertekend.

60 De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen als de meerderheid van de leden aanwezig is. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend,

70 Een bestuurder kan één collega bestuurder vertegenwoordigen als hij daartoe een volmacht heeft ontvangen door middel van een stuk dat de handtekening (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in art. 1322, alinea 2 BW) van zijn collega draagt waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in art. 2281 BW.

8° De raad van bestuur kan zich laten bijstaan door experten, zonder stemrecht.

9° De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in de notulen en ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

Artikel 8.

1° De raad van bestuur kan aile handelingen van bestuur verrichten en alle daden van beschikking stellen.

2° De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen voor alles wat niet tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

3° De raad van bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks bestuur van de vereniging geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere van zijn leden of een derde, al dan niet lid, en bepaalt t'iman de modaliteiten.

40 Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig zou vertegenwoordigd zijn, de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris, zonder dat deze van enige beraadslaging of machtiging blijk moeten geven,

5° Voor alle verschijningen voor notaris en openbaar bestuur is de vereniging geldig vertegenwoordigd door twee leden van de raad die daartoe afgevaardigd worden.

Titel V Diverse bepalingen

Artikel 9,

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor, en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, voor 30 juni van het lopende kalenderjaar.

M002.2

Luik B - Vervolg

Artikel 10.

,

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering een of meerdere vereffenaars, van wie zij ook de bevoegdheid bepaalt.

° Bij ontbinding- wordt het vermogen van de vereniging overgedragen aan een vereniging zonder

winstoogmerk met gelijkaardige doelstellingen. De algemene vergadering beslist over de keuze van deze vereniging.

Artikel 11,

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 2 mei 2002 van toepassing,

2. De buitengewone statutaire algemene vergadering heeft unaniem de volgende nieuwe bestuurders gekozen:

CeuIe, Karel, 611221 095 58, bediende, Baron Ruzettelaan 183, 8310 Brugge/Assebroek

Paridaens, Els, 70.04.02-212,62, Centrumverantwoordelijke, Meiboom 79, 1500 Halle

Pieters, Bart, 68.01.29-169.08, zelfstandige, Grote Kring 2, 8500 Kortrijk

Schoenaerts, Jozef, 52.04.29.-311.36, gepensioneerde, Hazenfonteinstraat 261 3050 Oud-Heverlee

Verscheure, Sofie, 63.05.12-080.45, zelfstandige, Hendrik Consciencelaan 42, 8000 Brugge

3. De raad van bestuur, voor de eerste keer samengekomen op 23 juni 2014, heeft onder zijn leden verkozen tot:

Voorzitter. Sofie Verscheure

Secretaris: Karel Ceule

Penningmeester: Bart Pieters

Gedaan te Aalst op 23 juni in zoveel exemplaren als er partijen zijn.

De voorzitter, getekend Sofie Verscheure

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

De secretaris, getekend Karel Ceule

1?: "F-r v u&D CR_

e

C

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbfad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BASISBEWEGING VOOR DEMOCRATIE IN SAMENLEVING…

Adresse
Zetel: Begijnhof 1, 9300-Aalst

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande