BASKETBALCLUB SPARTA LAARNE

Association sans but lucratif


Dénomination : BASKETBALCLUB SPARTA LAARNE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 475.541.114

Publication

21/08/2013
ÿþ11. - s

..r~~,~

~~ - J4- ~

_ ~

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor !,

-

behouden

aan het

Belgisch -

Staatsblad

11,11I1311111111111

EN

GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

0 8 AUG, 2013

DENDERM0HipE

Ondernemingsnr : 4755.41.114

Benaming

(voluit) : Basketbalciub Sparta Laarne

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Gemeentelijke Sporthal, Leeweg 26, 9270 Laarne

Onderwerp akte : Wijziging statuten - Samenstelling Raad van Bestuur

1. Wijziging Statuten

De Algemene Vergadering van 17 juni 2013 heeft beslist dat de statuten van de vereniging aangepast moeten worden en dat de nieuwe tekst als volgt luidt

NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Basketbalciub Sparta Laarne VZW. De VZW heeft als ondernemingsnummer

4755,411.14 en als stamnummer 1278.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9270 Laarne, Leeweg 25, Gemeentelijke Sporthal in het gerechtelijke arrondissement Dendermonde. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven inr deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel de basketbalsport te beoefenen en te promoten.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging telt effectieve en clubleden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden, De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

De effectieve leden van de vereniging zijn samengesteld uit de leden van de Deelbesturen. Er zijn twee Deelbesturen met elk maximaal 9 leden: Dames en Heren.

De effectieve leden zijn voor de Dames:

Rob Deforche (Voorzitter), Rivierstraat 74, 9080 Beervelde

Guido Rogiers (Penningmeester en Secretaris), Termstraat'47, 9270 Laarne

_ Rudi Baeyens, Tende_Vrilstraat 9, 9800 MM _____

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Freddy Baert (Ondervoorzitter), Hortensialaan 25, 9080 Lochristi

Patrick Mees, Neuzeplein 29, 9000 Gent

Janka Mamot, Sint-Laurentiuslaan 66, 9041 Oostakker

Liliane Bockstael, Westremstraat 41, 9230 Westrem

Gregory Pattou, Colmanstraat 67, 9270 Kalken

en voor de Heren:

Tom Monsieur (Voorzitter), Boombosstraat 2a, 9270 Kalken

Kristof Scheirlinck (Secretaris), Uitbergsestraat 47a, 9270 Kalken,

Stijn Maes (Penningmeester), Forelstraat 8/202, 9000 Gent (vanaf november 2013: Steentjesstraat 24, 9270

Laarne)

Stijn Van den Bossche, Koninginlaan 69, 9820 Merelbeke

Marc Van der Pluym, Doolaegepark 24, 9070 Destelbergen

Geert Van Acker, Raveschoot 9, 9080 Beervelde

De clubleden zijn de leden die hun aansluitingsformulier bij de vereniging hebben ondertekend en voorkomen op de mechanische lijsten van de KBBB. De rechten en verplichtingen van de clubleden worden hierna verder beschreven.

ARTIKEL 6

De Deelbesturen kunnen zich vrij organiseren als een feitelijke vereniging of een VZW met een eigen statuut, huishoudelijk reglement en bankrekening. Elk Deelbestuur heeft minstens een voorzitter, secretaris en penningmeester. Vergaderingen van elk Deelbestuur gebeuren onder voorzitterschap van de betrokken voorzitter. Tenzij statutair of wettelijk anders bepaald, kan elk Deelbestuur slechts geldig beslissen indien de helft van haar leden aanwezig is. Beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid. De secretaris staat in voor de uitnodigingen (inclusief agenda) en officiële briefwisseling welke betrekking heeft op het betrokken Deelbestuur. ln de mate de KBBB dit verplicht, wordt alle briefwisseling met de KBBB, mede ondertekend door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of de Algemene Secretaris van de Vereniging. De penningmeester van elk Deelbestuur staat in voor het financiële beheer van het betrokken Deelbestuur. Hij staat in voor een maandelijkse rapportering met financieel verslag, eventueel aangevuld met een budgettair verslag, en houdt de inkomsten en uitgavenstaten bij, die, samengevoegd met de inkomsten en uitgavenstaten van de andere Deelbesturen, op het einde van het boekjaar, de totale inkomsten en uitgavenstaat vormt van de vereniging,

Binnen het kader van het algemene, sportieve en financiële beleid, werken de Deelbesturen autonoom maar onder het toezicht van de Raad van Bestuur. De Deelbesturen hebben beslissingsrecht omtrent de financiële, structurele en sportieve activiteiten behorende bij hun Deelbestuur. Ieder Deelbestuur staat in voor de schulden die het veroorzaakt. Gemeenschappelijke facturen worden verdeeld tussen beide Deelbesturen in functie van een overeengekomen verdeelsleutel.

De Raad van Bestuur vervult een coördinerende functie ten opzichte van de jeugdwerking op bestuurlijk, sportief en financieel vlak. De Raad van Bestuur wordt hierin bijgestaan door een jeugdcel samengesteld uit clubleden, de jeugdcoördinator, leden van de Raad van Beheer, leden van de Deelbesturen en voorgezeten door de Algemeen Voorzitter. De jeugdwerking krijgt administratieve en logistieke ondersteuning van beide senioresafdelingen. De kosten voor de jeugdwerking worden elk voor de helft door beide afdelingen gedragen.

Het algemene sportieve en financiële beleid van de VZW wordt bepaald door de Raad van Bestuur, De voorzitters, secretarissen en penningmeesters van elke Deelbestuur verstrekken alle nodige informatie aan de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 7

De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als clubleden. De Raad van Bestuur kent de titel van erelid toe op basis van verdienstelijkheid. Adviserende leden kunnen door de Raad van Bestuur uitgenodigd op vergaderingen voor hun deskundigheid. De ereleden en adviserende leden hebben geen stemrecht.

ARTIKEL 8

De bijdragen voor de clubleden worden jaarlijks bepaald door de respectieve Deelbesturen voor de clubleden, welke onder deze Deelbesturen vallen. Het niet betalen van de jaarlijkse bijdrage kan leiden tot schorsing of uitsluiting van het betrokken clublid.

De overgang van een clublid naar een andere club gebeurt volgens de reglementen van de KBBB. Elke clublid ondergaat jaarlijks een medische controle zoals bepaald door de reglementen van de KBBB. Elk aangesloten clublid is verzekerd via de collectieve verzekeringspolis van de KBBB

~

`s-

`e.

Mao 2.2

ARTIKEL 9

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van

Bestuur ter kennis worden gebracht. Het ontslag zal onmiddellijk na dit schrijven ingaan.

Elk effectief of clublid dat de belangen van de vereniging schaadt of zijn verplichtingen ten aanzien 'van de vereniging niet nakomt, kan worden geschorst of uitgesloten door het Deelbestuur waarvan het lid deel uitmaakt. Het betrokken lid heeft het recht gehoord te worden door het Deelbestuur. Elke beslissing tot schorsing of uitsluiting wordt meegedeeld aan de Raad van Bestuur van de vereniging,

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten effectieve en clubleden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die bestaat uit zes leden. Elk Deelbestuur heeft

het recht om 3 bestuurders voor te stellen.

ARTIKEL 12

Co De bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar en zijn opnieuw herkiesbaar.

t

ARTIKEL 13



De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar bij gewone meerderheid der stemmen. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook

e ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. De leden van de Raad van Bestuur

o

oefenen hun mandaat kosteloos uit,

e

b ARTIKEL 14

CU Zo door vrijwillig ontslag, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat

CU in hun vervanging is voorzien door de eerstvolgende algemene vergadering.

e

ARTIKEL 15

I De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een Algemeen Voorzitter, een Algemeen Secretaris en een en

, i Clubpenningmeester.

0

N

cDe Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de Algemeen Voorzitter of door twee bestuurders. De

co Raad van Bestuur vergadert minimaal éénmaal om de drie maanden. De oproeping wordt gedaan per post, fax

e sl of e-mail en minstens 4 kalenderdagen voor de bijeenkomst van de raad van bestuur. Ze bevatten een te

, volgen beknopte agenda. In geval van hoogdringendheid kan de raad van bestuur bijeengeroepen worden per

et post, fax, e-mail of telefoon, zonder dat er rekening moet gehouden worden met de voorgeschreven termijnen. De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de Algemeen Voorzitter. Indien deze ebelet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de Clubpenningmeester of indien deze belet of

ri) afwezig is, door de oudste van de aanwezige bestuurders, 1

el

u

rm

Wanneer het naar het oordeel van de voorzitter wenselijk is dat een beslissing wordt genomen voor de

Tj volgende bijeenkomst, zal het stemmen per post, per e-mail of per teleconferentie toegelaten zijn.

CU

In de uitzonderlijke gevallen die worden gerechtvaardigd door hoogdringendheid en het belang van de

e vereniging, kunnen de beslissingen van de raad van bestuur schriftelijk en unaniem genomen worden. Deze procedure vereist unanieme overeenstemming van de bestuurders met de procedure van een schriftelijke beslissing.

et ARTIKEL 16

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens 5 van de bestuurders aanwezig is. Tenzij statutair of wettelijke uitdrukkelijk anders bepaald, worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen,

Een bestuurder die verhinderd is of afwezig zal zijn kan per geschrift aan een andere bestuurder een volmacht geven om hem/haar te vertegenwoordigen op een bijeenkomst van de raad van bestuur en te stemmen in zijn/haar plaats. Geen enkele mandataris mag meer dan twee bestuurders vertegenwoordigen.

t"

iUOD 2.2

" ."

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de Algemeen Voorzitter of twee bestuurders en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden neergelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

ARTIKEL 18

Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald, leidt de Raad van Bestuur de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald, is de Raad van Bestuur bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald, is de vereniging ten aanzien van derden slechts geldig verbonden door gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. ,Bestuuçders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of machtiging.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij statuten of bij eenvoudig besluit worden overgedragen aan één of meerdere natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet bestuurder, die alleen kunnen optreden. De bevoegdheid van bovengenoemde personen wordt afgebakend door de Raad van Bestuur die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

DL

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig

besluit of van enige machtiging.

DAGELIJKS BESTUUR

e ARTIKEL 20

De Raad van Bestuur kan voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur. De samenstelling, delegatie van de bevoegdheden en de werking worden geregeld conform de regels vastgelegd door de Raad van Bestuur.

ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 21

ó. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de Algemeen Voorzitter van de Raad van Bestuur, de voorzitters van de Deelbesturen of indien deze belet of afwezig is door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter van de bijeenkomst benoemd een

secretaris van de vergadering

et

Een effectief lid kan zich door een ander effectief lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen.

et Een effectief lid kan evenwel slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen. Elk effectief lid heeft één stem. et

ARTIKEL 22

Voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, het verlenen van kwijting aan de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het verlenen van ontlasting van de bestuurders, het uitsluiten van een lid, de ontbinding van de vereniging en de omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk is alleen de algemene vergadering bevoegd.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

et

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van

IY1 het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 24

Deze algemene vergadering heeft plaats in de loop van de maand juli.

ARTIKEL 25

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daarvoor een verzoek richt aan de Raad van Bestuur en dit bij aangetekende brief waarin de te

R y

MOD 2.2

Y'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 26

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend warden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of per e-mail tenminste 8 dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 27

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de Algemeen Voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 28

De Algemene Vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige leden. Een bijzondere

meerderheid is evenwel vereist in gevallen voorzien door de wet.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

ARTIKEL 29

Tot wijziging van de statuten kan slechts warden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is

vermeld en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die minstens 15 dagen na de eerste algemene vergadering zal plaats hebben. Op deze vergadering kan een geldig besluit genomen worden, ongeacht het aantal aanwezigen, Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met 4/5 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden besloten.

ARTIKEL 30

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen

van het doel van de vereniging vereist,

ARTIKEL 31

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 32

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of door twee bestuurders en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de algemeen voorzitter of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 33

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni.

Op basis van de door de Deelbesturen opgestelde financiële gegevens, sluit de Raad van Bestuur de

rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt samen met de Deelbesturen de begroting van het komend

boekjaar voor, Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 34

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene

vergadering tot ontbinding besluiten volgens de bepalingen in de vzw-wetgeving.

MOr} 2,2

Luik B - vervolg

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid als mede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel, Het bepalen van deze vereniging gebeurt door de algemene vergadering die de ontbinding beslist.

ARTIKEL 35

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

**************

Deze statuten werden goedgekeurd door de Algemene Vergadering gehouden op 17 juni 2013 en vervangen alle voorgaande statuten.

2, (Her)benoeming Bestuurders

Na het ontslag van de heren Marc Van der Pluym (470515 267 14) en Jean-Pierre Haeck (550412 027 20) ingegaan op 1 juli 2012, beslist deze Algemene Vergadering om volgende personen te benoemen, dan wel te herbenoemen tot bestuurders van de Vereniging:

- Tom Monsieur , Algemeen Voorzitter

- Rob Deforche , Clubpenningmeester

- Kristof Scheirlinck , Algemeen Secretaris

- Guido Rogiers

- Stijn Maes

- Gregory Pattou

Deze personen werden benoemd voor een termijn van 4 jaar eindigend op algemene vergadering die de rekeningen van het boekjaar afgesloten op 30 juni 2016 za! goedkeuren.

Naam: Tom Monsieur

Hoedanigheid: Algemeen Voorzitter

Naam: Rob Deforche

Hoedanigheid: Clubpenningmeester

r

t Y'

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/06/2011
ÿþVoor-

Staatsbla

Belgisci

behoude

aan het

"~ ~ . ,. ~Lûïk B

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

J RIFFI RFCraTBA.NK

VAN KOOPHANDEL

15. 06. 7011

DENDERMONDE

Griffie

Ondememingsnr : 4755.411.14

Benaming

(voluit) : Basketbalclub Sparte Laarne

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Gemeentelijke Sporthal, Leeweg 26 9270 laame

Onderwerp akte : statuten wijziging - benoeming & ontslag bestuurders

In de algmene vergadering 02 april 2011 werd beslist de statuten te vervangen voor Basketbalclub Sparta Laame met STAMNO. 1278 alsvolgt :

Tussen de bestuurders Marc Van der Pluym doolaegepark 24 9070 destelbergen Belgische Nationaliteit, Haeck Jean Pierredendermondsesteenweg 333 9070 destelbergen, Belgische Nationaliteit, Tom Monsieur boombosstraat 2A 9270 kalken Belgische Nationaliteit, Guido Rogiers termstraat 47 9270 laame Belgische

Nationaliteit, Kristof Scheirlinck uitbergsestraat 47A 9270 kalken Belgische Nationaliteit, Rob Deforche

Rivierstraat 74 9080 Lochristi - Beervelde Belgische Nationaliteit wordt overeengekomen de statuten te vervangen door hetgeen volgt :

Art.01: Basketbalclub Sparta Laame, opgericht op 27.06.1965, waarvan zijn zetel gevestigd is in de Gemeentelijke Sporthal, Leeweg 26 9270 Laame, is een vzw , aangesloten bij de KBBB , die zich verplicht de statuten en reglementen van de KBBB te eerbiedigen, arrondissement Dendermonde.

Art.02: De vzw heeft als doel de basketball sport uit te oefenen en/of te promoten. Naast de basketballsport kan de vereniging nog enkele activiteiten onder de vorm van vrijetijdsbesteding organiseren.

Art.03 : Er dient onderscheid gemaakt tussen de clubleden, zijnde de leden, die op de meccanografische lijsten van de KBBB voorkomen en de vzw-leden, zijnde de bestuursleden (eveneens clubleden) van de respectievelijke Deelbesturen. Deze laatsten zijn beperkt tot 9 Herenbestuursleden, 9 Damesbestuursleden en hebben stemrecht op de Algemene Statutaire Vergadering.

Art.04: De clubleden betalen een jaarlijkse bijdrage, die jaarlijks te herzien is, te bepalen door de respectievelijke Deelbesturen voor de leden, die tot dat Deelbestuur behoren. Een lid kan slechts tot één Deelbestuur behoren. Het niet betalen van de jaarlijkse bijdrage voor de aanvang van de kompetitie van het betreffende speeljaar heeft tot gevolg dat het betrokken lid uitgesloten kan worden van deelneming aan de clubactiviteiten tot na de betaling van de bijdrage. leder jaar (eind mei) zal een lijst opgemaakt worden binnen ieder Deelbestuur van de actieve leden en de te schrappen leden. Nieuwe aansluitingen van clubleden gebeuren enkel door de bevoegde comitéleden , waarvan minstens 1 lid binnen ieder respectievelijk Deelbestuur dient mede te ondertekenen

Art.05: De vzw bestaat uit een Raad van Bestuur en twee Deelbesturen heren (inclusief miniemen tot juniors), dames (inclusief jeugd dames en prémicroben tot pupillen) , die zich vrij kunnen organiseren als een feitelijke vereniging of een vzw met een eigen statuut, een eigen huishoudelijk reglement en een eigen bankrekening. De Raad van Bestuur, bestaat uit 6 Bestuurders (3 leden per Deelbestuur ), leder Deelbestuur kan jaarlijks 3 Bestuurders en de Raad van Bestuur kan 1 afgevaardigdenbestuurder (voorzitter) voorstellen, die verkozen worden bij gewone meerderheid van stemmen op de Jaarlijkse Algemene Vergadering

De Raad van Bestuursleden (comitéleden) vertegenwoordigen de club bij de KBBB, zijnde een voorzitter, een secretaris, een schatbewaarder en één bijkomend lid. De Deelbesturen bestaan uit een voorzitter en een aantal leden waaronder een secretaris, een penningmeester, manager en PR&Pubverantwoordelijke en de respectievelijke ploegverantwoordelijken. De bestuursleden van de Deelbesturen en de Raad van Bestuur vertegenwoordigen de vzw in functie van hun hoedanigheid. In het andere geval is er een volmacht nodig. De Deelbesturen werken autonoom en hebben beslissingsrecht voor alle financiële, structurele en sportieve aangelegenheden binnen hun Deelbestuur. De Raad van Bestuur heeft een coordinerende rol voor o.a. extrasportieve activiteiten. De gezamenlijke facturen, kosten en opbrengsten worden verdeeld onder de 2 Deelbesturen volgens een gezamenlijk akkoord. Ieder Deelbestuur is verantwoordelijk voor de schulden die hun respectievelijk Deelbestuur heeft veroorzaakt ingeval van insolvabiliteit. De bestuursleden voor ieder Deelbestuur worden gekozen binnen ieder Deelbestuur op een Deelbestuur vergadering die gehouden wordt op het einde van ieder seizoen. (meerderheid van de stemmen van de aanwezige clubleden volstaat). Er is stemrecht ter vervanging van de leden van het Deelbestuur voor ieder lid vanaf 16 jaar of door zijn wettelijke vertegenwoordiger indien jonger dan 16 jaar. Eén lid kan maximum 2 stemmen uitbrengen (eigen stem +

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2011- Annexes du Moniteur belge

"

Vobr-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

vertegenwoordiging). Eén Buitengewone Algemene vérgadering kan worden samengeroepen door minstens 10 schriftelijke aanvragen van de vzw-leden met vermelding van dagorde en reden. Nieuwe kandidaturen voor het Bestuur worden binnen de Decibesturen aanvaard bij gewone meerderheid van stemmen.

Art.06: Maandelijks worden Deelbestuursvergaderingen gehouden onder voorzitterschap van de voorzitter van het Deelbestuur. De Raad van Bestuur vergaderingen worden eveneens ad hoc georganiseerd. De secretaris van ieder Bestuur is belast met de uitnodiging tot de vergaderingen (inclusief agenda), het opstellen van de notulen van de vergaderingen (er kan een vervanger worden aangeduid) en de officiële briefwisseling. Alle briefwisseling i.v.m. KBBB dient indien verplicht door de KBBB-regels te worden meeondertekend door de algemene secretaris of door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De penningmeester van ieder Deelbestuur is belast met de financiën van ieder Deelbestuur van de club; hij zorgt maandelijks voor een financieel verslag eventueel aangevuld met een budgettair verslag en houdt een inkomsten en uitgavenstaat bij, die , samengevoegd op het einde van het seizoen met de andere Deelbesturen de inkomsten- en uitgavenstaat vormt van de vzw. Het kalenderjaar start op 01 juli en eindigt op 30 juni van het volgende jaar. De secretarissen en penningmeesters van de Deelbesturen verstrekken alle nodige informatie aan de Raad van Bestuur. De Algemene Statutaire Vergadering voor alle leden zal jaarlijks samengeroepen worden bij schriftelijke uitnodiging door de Raad van Bestuur via ieder Deelbestuur na het beëindigen van de officiële koorpetitie (eind mei. juni) en heeft beslissingsrecht, met uitzondering van hetgeen statutair bepaald is, bij 213 meerderheid van stemmen en 2/3 aanwezigheid van het totale vzw-ledenbestand. Enkel de vzw-leden hebben stemrecht.

Art.07: Zijn clublid, diegenen die hun aansluitingskaart ondertekenen. Een overgang van een lid naar een ander club gebeurt volgens de regels van de KBBB.

Art.08: Indien een lid ingaat tegen de algemene beleidsprincipes of de vzw of de club schaadt kan dit lid geschorst worden door het respectievelijke Deelbestuur waartoe het lid behoort. Dit dient te worden medegedeeld aan de Raad van Bestuur. Straffen zoals schorsing. uitsluiting en andere. zullen mogen uitgesproken worden tegen die leden die hun verbintenissen of verplichtingen tegenover de vzw of club niet naleven binnen ieder Deelbestuur. De betrokkene heeft het recht gehoord te worden door zijn Deelbestuur.

Art.09: Iedere speler, speelster of scheidsrechter zal jaarlijks een medische controle moeten ondergaan, zoals de bondsstatuten het voorschrijven. Alle leden worden verplicht verzekerd door de collectieve bondsverzekeringspolis.

Art10: De ontbinding, splitsing, fusie van de vzw of de wijziging van de statuten kan enkel gebeuren door stemming bij unanimiteit door de Raad van Bestuur. Dit laatste dient te worden bekrachtigd. zoals wettelijk : bepaald door de Algemene Vergadering bij éénparigheid van stemmen en bij 2/3 aanwezigheid van het totale vzw-ledenbestand. Bij ontbinding van de club za! zijn vermogen per Deelbestuur overgaan naar ieder vzw-lid . behorend tot het respectievelijke Deelbestuur. Elk Deelbestuur is trouwens ook verantwoordelijk voor de totale schuld binnen ieder Deelsbestuur

Art.11: Al de niet in onderhavige statuten voorziene gevallen zullen door de Raad van Bestuur worden beslecht, die zijn beslissing dient te laten bekrachtigen op de volgende te houden Algemene Statutaire Vergadering.

Art.12: Bij stemming voor om het even welke beslissing, zowel in de Deelbesturen of in de Raad van Bestuur, is een gewone meerderheid vereist. tenzij statutair anders bepaald; er dienen minstens 5 Bestuurders aanwezig te zijn in de Raad van Bestuur.

Art.13: Deze statuten vervangen alle voorgaande en kunnen gewijzigd worden door de Raad van Bestuur bij unanimiteit en zijn steeds ter inzage op het secretariaat van de respectievelijke Deelbesturen

iTevens tijdens de algemene vergadering van 02 april 2011werden de volgende personen ontslagen als bestuurder : Koen Mortier (62060930590), Johan Vervaet (59020818156) en werden de volgende personen aangesteld als bestuurder : Jean Pierre Haeck (55041202720). Tom Monsieur (76050900102), Kristof Scheirlinck (76110617953), Guido Rogiers (57121129970), Rob Deforche (64120639577), Marc Van der Pluym (47051526714)

Te Laame 10 april 2011

marc van der pluym : bestuurder secretaris jean pierre haeck : bestuurder voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BASKETBALCLUB SPARTA LAARNE

Adresse
LEEWEG 26 9270 LAARNE

Code postal : 9270
Localité : LAARNE
Commune : LAARNE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande