BASKETBALCLUB ZULTE-LEIESTREEK (VERKORT) BBC ZULTE-LEIESTREEK

Association sans but lucratif


Dénomination : BASKETBALCLUB ZULTE-LEIESTREEK (VERKORT) BBC ZULTE-LEIESTREEK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 533.984.901

Publication

29/04/2014 : Ontslag en benoemingen bestuurders
Op de Algemene Vergadering van 14/04/2014 werden herbenoemd tôt bestuurder voor onbepaalde duur: - Cédric Veldeman, wonende te Grijsbulckstraat 49 te 9800 Grammene

- Maxime Lefèvre, wonende te Staatsbaan 118/C te 9870 Zulte

- Tim Van Rossom, wonende te Schepenstraat 49 te 9031 Drongen

Op de Algemene Vergadering van 14/04/2014 werden benoemd tôt bestuurder voor onbepaalde duur: - Dimitri Pieters, wonende te blekerij 70 te 9800 Deinze

- Piet Van Drïessche, wonende te Ten rodelaan 105 te 9800 Deinze

Op de Algemene Vergadering van 14/04/2014 werden ontslagen aïs bestuurder - Dominique Dehoorne, wonende te Landegemdorp 8, bus 2, te 9850 Landegem - Frederik Geerts, wonende te Gaversesteenweg 129 te 9800 Deinze

Volgende personen worden benoemd tôt: - Voorzitter: Cédric Veldeman, voornoemd; - Ondervoorzitter: Maxime Lefèvre, voornoemd; - Secretaris: Dimitri Pieters, voornoemd;

- Penningmeester: Piet Van Driessche, voornoemd.

Voorechtverklaard, Deinze 14/4/2014

Cédric Veldeman

Bestuurder

Op de taatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.
21/05/2013
ÿþ MpD 2.2

tuiklBd In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





Vooi 1111111wiHNw~~u~nd~~ NEERGELEGD

behout aan h Belgis *i3o~ eea"

Staatst

11

~ 8 MEI 2013





RECi-gleg K VAN

ttr1r]PH.^.P!^é=L TE CENT





Ondernemingsnr :%'

Benaming

(voluit) : BASKETBALCLUB ZULTE-LEIESTREEK

(verkort) : BBC Zulte-Leiestreek

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 9870 Zulte, Staatsbaan 118 C

Onderwerp akte : Oprichting

op 6 mei 2013 kwamen ondergetekenden bijeen voor het opstellen van de statuten aan de vereisten van de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk

1)De heer Cédric Veldeman, geboren te Gent op 07/09/1986, wonende te Grijsbulck-straat 49 te 9800 Granimene

2) De heer Maxime Lefevre, geboren te Deinze op 10/05/1985, wonende te Staatsbaan

118/C te 9870 Zulte

3)De heer Dominique Dehoome, geboren te Gent op 8/10/1982, wonende te Lande-gemdorp 8, bus 2 , te 9850 Landegem

4)De heer Matthias Van Driessche, geboren te Gent op 11/04/1986, wonende te Nieuwpoort 5, te 9000 Gent 5)De heer Tim Van Rossom, geboren te Gent op 05/06/1984, wonende te Schepen-straat 49 te 9031 Drongen

6)De heer Frederik Geerts, geboren te Gent op 16/07/1982, wonende te Gaverse-steenweg 129 te 9800 Deinze

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "BASKETBALCLUB ZULTE-LEIESTREEK", afgekort "BBC Zulte-Leiestreek", vereniging zonder winstoogmerk.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging moeten de naam van de vereniging vermeiden met, onmiddellijk daarvoor of daarna, de vermel-ding "Vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "V.Z.W." en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2.

De vereniging is gevestigd te 9870 Zulte, Staatsbaan 118/C in het gerechterlijk arrondissement Gent. Enkel bij beslissing van de Algemene Vergadering kan hij naar een andere plaats overge-bracht worden,

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel de bevordering van de basketbalsport

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezen-lijkt, behoren onder meer: de oprichting en samenstelling van basketbalpioegen, inrichten van wedstrijden en deelnemen aan nationale competities. Meer specifiek met een oog voor fairplay, verdraagzaamheid en respect voor het individu.

De vereniging zal zich aansluiten bij de Vlaamse basketbafiga (vbt). De vereniging verbindt er zich toe de statuten en reglementen van de VBL te eerbiedigen.

De vereniging mag alle handelingen verrichten die in overeenstemming zijn met haar juridische vorm en die rechtstreeks verband houden met haar doel. De vereniging kan onder meer haar medewerking aan elk gelijKaardig doel als het hare verlenen.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet winstgevende doelstellingen.

De vereniging mag alle verrichtingen doen die betrekking hebben op het doel en zij is bevoegd alle roerende of onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft in eigendom te bezitten en erop zakelijke rechten te vestigen en uit te oefenen.

Artikel 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

LEDEN  TOETREDENDE LEDEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

" i., MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 5.

Het aantal leden is niet beperkt, doch mag niet minder bedragen dan drie.

Kandidaat leden stellen hun kandidatuur schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, op voorwaarde dat zij de basketbalsport genegen zijn,

De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de le-den van het bestuur aanwezig te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders.

De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid.

Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S wet en deze statu-ten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschap bijdrage die jaarlijks zal worden vast-gelegd door de raad van bestuur en die maximum 500,00 euro zal bedragen.

Artikel 6.

Het staat de leden vrij ontslag te nemen uit de vereniging. Het ontslag wordt betekend bij gewone brief of per mail gericht tot de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal 1 maand na dit schrijven ingaan.

Het lidmaatschap van bestuursleden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de raad van bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een derde schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de 1 maand na de aanmaning.

Bestuursleden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen worden geacht ontslag nemend te zijn.

Artikel 7,

Ais een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan diens lid-maatschap, op voorstel van het bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering waarop minstens de helft van alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en waarbij de beslissing van 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van ge-storte bijdragen, van inbrengen of vergoeding voor geleverde prestaties vorderen.

In geen geval kan het uittredend lid of uitgesloten lid of kunnen de rechthebbenden van een overleden lid, mededeling of kopie van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen.

Geen lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij het beëindigen van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook , bij ontbinding van de VZW enzovoort.

Artikel 8.

Het staat de Raad van Bestuur vrij buiten leden van de vereniging, waarop onderhavige statuten van toepassing zijn, personen als toegetreden leden aanvaarden. De rechten en plichten van de leden zijn niet op hen van toepassing. Zij worden uitgenodigd voor elke al-gemene vergadering, maar zij bezitten geen stemrecht.

Artikel 9.

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de le-den en van de toegetreden leden gehouden overeenkomstig artikel 10 van de Wet

RAAD VAN BESTUUR  DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 10.

De VZW wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de VZW, Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende loden heeft, mag de raad van be-stuur slechts uit twee bestuurders bestaan, tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling dat er opnieuw meer dan drie leden zijn.

De bestuurders worden benoemd door een algemene vergadering bij gewone meerder-heid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van on-bepaalde duur.

De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penning-meester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing

De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of verte-genwoordigde leden. ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn op-dracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit: De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Raad van bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls'als het be-lang van de VZW het vereist, alsook binnen de 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders

De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of bij dienst afwezigheid door de oudste in jaren van aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België aangewezen in de oproepingsbrief of mail.

De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de meer-derheid zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, Bid staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn,

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris bewaard deze in een notulenregister dat ter inzage zal zijn door de werkende leden die hun in-zagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de door bij K.B, vastgestelde modaliteiten.

Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrek-king heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

De functie van bestuurder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 11.

Externe vertegenwoordigingsmacht

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. On-verminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als col-lege, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen, waaronder de voorzitter.

De raad van bestuur of de bestuurder die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevol-machtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor be-paalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden ver-binden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de per-sonen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk , gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Aansprakelijkheid van de bestuurder

De bestuurders en dagelijkse bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenis van de VZW. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijk-heid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomin-gen in hun (dagelijks) bestuur.

Intern bestuur beperkingen

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name over-leg en toezicht kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelf niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de be-trokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een dee! van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan heb-ben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 12.

De Raad van Bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een ondervoorzitter, een pen-ningmeester en een secretaris.

De Raad van Bestuur vergadert, op bijeenroeping van de voorzitter telkens het belang van de vereniging het verlangt en minstens eenmaal per jaar. De voorzitter dient de Raad van Bestuur eveneens samen te roepen op verzoek van twee bestuurders.

De oproeping voor de bijeenkomsten geschiedt schriftelijk, per fax of per e-mail, en minstens acht dagen voor de vergadering. Komt de Raad van Bestuur samen op verzoek van twee bestuurders, dan moet de vergadering gehouden worden binnen de veertien dagen na hun schriftelijk verzoek.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en akkoord gaan met de agenda, of wanneer, na oproe-ping, tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. Indien er slechts twee bestuurders benoemd zijn dienen beide bestuurders aanwezig te zijn, Bij staking van stemmen heeft de bestuurder die de vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge M0D2.2

voorzit, beslissende stem op voorwaarde dat er meer dan twee (2) bestuurders benoemd zijn, De bestuurder die belet is kan bij een-'voudige brief, telegram, telefax, telex of e-mail, volmacht geven aan een van zijn collega's van de raad van bestuur, maar slechts voor één (1) vergadering. Nochtans kan een bestuurder slechts één (1) medelid vertegenwoordigen. Van de beslissingen worden notulen gehouden, die door de secretaris en de voorzitter worden ondertekend.

De Raad van Bestuur beslist bij geheime stemming wanneer zulks door ten minste twee bestuurders wordt gevraagd.

Artikel 13.

De ondervoorzitter, vervangt de voorzitter, in al zijn bevoegdheden, wanneer deze ver-hinderd is. Bij ontstentenis of verhindering van de ondervoorzitter, wordt de voorzitter ver-vangen door de oudste bestuurder in leeftijd.

Artikel 14.

De secretaris houdt de notulen van de zittingen van de Raad van Bestuur. Deze notulen worden door de voorzitter en ten minste een bestuurder ondertekend, Uitgiften en kopieën ervan worden door de voorzitter of de secretaris onderte-'kend.

Artikel 15.

De gewone briefwisseling wordt ondertekend door de voorzitter, de ondervoorzitter, de penningmeester of door de secretaris.

De akten van dagelijks bestuur en de stukken ter uitvoering van de beslissingen van de Raad van Bestuur worden onderte-'kend door de voorzitter, hetzij door de secretaris, hetzij door de ondervoorzitter, hetzij door een bestuurder of een derde, daarmee ten algemene of ten bijzondere titel door de Raad van Bestuur belast. Dezen moeten, behoudens indien een derde belast wordt met het dagelijks bestuur, tegenover derden niet van de gegeven delega-tie noch van een voorafgaande beraadslaging van de Raad van Bestuur doen blijken.

De cheques en overschijvingsforrnulieren, in verband met de betalingen ten laste van de vereniging, worden ondertekend door de penningmeester, hetzij de voorzitter, de onder-voorzitter of de secretaris, telkens met twee handelend.

Deze tekenen elk afzonderlijk namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoerinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16.

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden; haar besluiten verbinden evenzeer de leden die afwezig zijn en degenen die niet stemmen of te-genstemmen. Enkel leden hebben stemrecht op de vergadering.

Zij beraadslaagt en beslist inzake :

1)het wijzigen van de statuten;

2)het vaststellen van het aantal leden van de Raad van Bestuur, het benoemen van de bestuurders, en het herroepen van hun mandaten;

3)het goedkeuren van de begroting en de jaarrekening;

4)het geven van de ontheffing van aansprakelijkheid over het jaarlijks bestuur van de Raad van Bestuur; 5)het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

6)het uitsluiten van een lid;

7)het benoemen van één of meerdere commissarissen en het herroepen van hun man-daten;

8)het benoemen van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffenen. 9)De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 17.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur ten minste eenmaal per jaar, in het tuesenseizoen in de maand mei of juni op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle werkende leden verstuurd per mail of per gewone post op het nummer of adres dat het werkend lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de VZW,

De veranderingen worden door de voorzitter van de raad van bestuur of door minstens 2 bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd , waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de werkende leden minstens 14 dagen voor de vergadering aangebracht werd , op de agenda wordt geplaatst.

Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone algemene vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op ver-zoek van minstens 1/5 van alle werkende leden. De uitnodiging wordt minstens 21 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle werkende leden verstuurd per mail of per gewone post nummer of adres dat het werkend lid daartoe laatst heeft opge-geven aan de VZW.

Artikel 18.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, ondervoorzitter of het oudst aanwezige lid van de Raad van Bestuur. Alle leden beschikken in de algemene vergadering over één stem.

Artikel 19.

De agenda van de algemene vergadering wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van het totaal aantal leden moet op de agenda worden geplaatst. Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kan niet geldig worden gestemd, tenzij twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde leden er anders over oordelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In geen geval echter mag beraad-slaagd worden buiten de agenda wanneer het gaat om een wijziging van de statuten.

Artikel 20.

EElke algemene vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten zonder oproeping wanneer aile aandeelhouders, bestuurders en commissarissen aanwezig of vertegenwoordigd zijn en zij akkoord gaan met de agenda.

pe jaarvergadering beslist na oproeping geldig welk ook het aantal aanwezige en verte-genwoordigde leden zij.

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de werkende le-den aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn, Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wan-neer de V&S wet of de statuten dit anders voorzien.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is, Inge-val op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en be-sluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden,

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden of door een derde die geer? werkend !id is, worden vertegenwoordigd, Elk lid kan maximaal 1 volmacht dragen.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of indien gevraagd door minstens 1/3 van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn door ge-heime stemming,

E3ij staking van stemming wordt het voorstel geacht verworpen te zijn,

r worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de bij de K.B. vastgelegde modaliteiten.

Artikel 21.

0e secretaris houdt de notulen van de algemene vergadering. Deze notulen worden ten zetel van de vereniging bewaard en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden dle dit wensen. Uitgiften en ko-pieën ervan worden door de voorzitter of de secretaris ondertekend,

De derden die van een belang doen blijken en de leden hebben het recht om op hun kos-ten en zonder verplaatsing inzage en kopie van de notulen te vragen, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven publiciteit.

BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 22.

Het boekjaar van de vereniging loopt samen met het kalenderjaar.

De vereniging beschikt over volgende geldmiddelen:

1)de subsidies van openbare besturen en organisaties;

2)de eventuele giften, legaten, interesten van geplaatste gelden, enzovoorts;

3)de opbrengst van alle wettelijke geoorloofde initiatieven die voor doel hebben de nodige gelden te verwerven;

4)de eventuele lidgelden.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. Artikel 23.

Ten laatste binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 24.

De algemene vergadering kan één of meer controlerende leden aanstellen, voor een duur die zij bepaalt, en die belast worden met het toezicht op de ontvangsten en uitgaven van de vereniging. Zij gaan tevens de juistheid na van de inventarissen,

Zij mogen kennis nemen van alle akten en bescheiden die nuttig zijn voor het vervullen van hun opdracht. Zij bren-'gen verslag uit over hun opdracht op de te houden algemene ver-g adering.

ONTBINDING

Artikel 25.

De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t, de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 115 van alle le-den. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in deze statuten.

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meer-derheid gesteld in deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S wet.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de Algemene Vergadering of, bij ge-breke daarvan, door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid be-paald en de wijze van vereffenen omschreven.

MoD 22

Luik B - Vervolg

Artikel 26.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België,

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S weten de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Artikel 27.

Voor alles waarin in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, is de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, op de verenigingen zonder winstoogmerk toepasselijk.

Op de Algemene Vergadering van 6/05/2013 werden benoemd tot bestuurder voor de duur van 5 jaar:

- Cédric Veldeman, wonende te Grijsbulckstraat 49 te 9800 Grammene

- Maxime Lefevre, wonende te Staatsbaan 118/C te 9870 Zulte

- Dominique Dehoome, wonende te Landegemdorp 8, bus 2 , te 9850 Landegem

- Tim Van Rossom, wonende te Schepenstraat 49 te 9031 Drongen

- Frederik Geerts, wonende te Gaversesteenweg 129 te 98001 Deinze

Volgende personen worden benoemd ais lid van de Raad van Bestuur:

- Als voorzitter, Cédric Veldeman, voornoemd;

- Als ondervoorzitters; Maxime Lefevre, voornoemd;

- Als secretaris: Dominique Dehoome, voornoemd;

- Als penningmeester: Piet Van Driessche, wonende te Ten rodelaan 105 te 9800 Deinze

Voor echt verklaard,

Deinze 7/5/2013

Cédric Veldeman

bestuurder

Hierbij neergelegd: - statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

... voer-, behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BASKETBALCLUB ZULTE-LEIESTREEK (VERKORT) BBC…

Adresse
9870 Zuite, Staatsbaan 118 C

Code postal : 9870
Localité : ZULTE
Commune : ZULTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande