BEETLECLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : BEETLECLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 556.694.381

Publication

29/07/2014
ÿþ MOEI 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1

111111111R1,1.1j1111 IIi

KOOPHANDEL GENT

i7 1111.1 2014

AFDEL1 G. ENDERMONDE

Ondernemingsnr : SSÇ e (1.1 5211

Benaming

(voluit): Beetleclub

(verkort): Beetleclub

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Kloosterstraat 36- 9310 Moorse! AALST - BELGIË

Onderwerp akte: statuten

Beetleclub

De oorspronkelijke oprichters

1. Mevr Véronique De Proft, zelfstandige, geboren op 27 juli 1972, van Belgische nationaliteit, wonende te 9310 Moorse', Kloosterstraat 36.

2. Dhr Tommy Vancompernolle, bediende, geboren op 23 februari 1982 van Belgische nationaliteit, wonende te 8520 Kuurne, Boomgaardstraat 4 bus 13,

3. Dhr Jeroen van Alten, bediende, geboren op 2 mei 1974 van de Nederlandse nationaliteit, wonende te Nederland 3331 MJ Zwijndrecht - Jollensteiger 52

4. Dhr. Danny Galle, bediende, geboren op 6 april 1972, van Belgische nationaliteit, wonende te 9310' Moorse', Kloosterstraat 36.

Zijn overeengekomen een vereniging op te richten zonder winstoogmerk waarvan de statuten de volgende zijn :

Naam, zetel, duur en boekjaar

Artikel 1.

1.De vereniging draagt de naam" Beetleclub" vzvv. De naam en het logo is origineel en specifiek ontworpen voor de vereniging. De vereniging heeft bij het neerleggen van de statuten, de naam en de afbeeldingen van de club het bewijs geleverd dat de vzw deze al had voor en op het moment van de neerlegging en de publicatie. De vereniging verwierf volgende de auteurswet van 30 juni 1994 stilzwijgend het auteursrecht op de naam en logo van de club. Hierdoor kan de vereniging in recht optreden tegen derde(n) die mis- gebruik maken van het logo of de naam van de vereniging zonder diens uitdrukkelijke schriftelijke en voorafgaandelijke goedkeuring,

2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel in de gemeente 9310 Moorsel - Kloosterstraat 36. De vereniging is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

3. De vereniging wordt aangegaan voor onbepaalde tijd,

4. Het boekjaar van de vereniging valt samen met het kalenderjaar.

Doel.

Artikel 2.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.De vereniging heeft tot doel de instandhouding van de auto's van het merk Volkswagen, type Kever, type New-Beetle, type Beetle,

2.De vereniging tracht dit doel te bereiken en wel langs wettelijke weg door

a.te bevorderen dat de leden in het bezit zijn van voertuigen van bovenstaand merk en type in zo goed

mogelijke staat te brengen en te houden

b.de leden bij deze activiteiten zoveel mogelijk steun verlenen.

c.het beschikbaar stellen van een website

d.andere wettige middelen

3.De vereniging beoogt niet het maken van winst en eventuele winst wordt gebruikt voor clubdoeleinden.

Het lidmaatschap en de daaraan verbonden rechten en plichten.

Artikel 3.

1.De vereniging onderscheidt:

a.bestuursleden (hierna genoemd 'lid van de raad van bestuur) waarvan het aantal niet lager mag zijn dan 3.

bieden, deze betalen lidgeld (bestuursleden zijn in de eerste plaats leden)

c.aspirant leden

d.ere leden

2. Ais lid kan tot de vereniging toetreden, alle natuurlijke personen die eigenaar zijn van 1 of meerdere volkswagens genoemd in artikel 2 lid 1.

Men wordt lid na schriftelijke opgave aan de secretaris en na betaling van lidgeld aan de penningmeester. De raad van bestuur heeft ten alle tijde het recht het lidmaatschap te weigeren en dit zonder enige motivatie.

Van de secretaris ontvangt men de nodige bescheiden. De statuten liggen ter inzage op het adres van de maatschappelijke zetel, welke kunnen geconsulteerd worden mits schriftelijke afspraak ten minste 3 weken op voorhand.

De leden hebben aile rechten in de statuten omschreven.

Deze rechten zijn de volgende;

a. zij hebben het recht de door de vereniging georganiseerde evenementen bij te wonen.

b. zij hebben het recht om door de vereniging belegde algemene vergaderingen bij te wonen en daar hun stem uit te brengen.

c. zij ontvangen een toegangscode tot de ledensectie van de website.

3. Alle leden hebben dezelfde rechten en plichten.

4. Aspirant leden zijn leden die niet in het bezit zijn van een kever, New-Beetle of Beetle en zich als zodanig bij de secretaris hebben opgegeven en het lidgeld hebben betaald aan de penningmeester. Aspirant leden hebben het recht de door de vereniging georganiseerde bijeenkomsten en andere evenementen te bezoeken zonder deelname aan de rondritten, de door de vereniging belegde algemene vergaderingen bij te wonen zonder evenwel stemrecht uit te oefenen.

5.De vereniging stelt zijn leden een website te beschikking (www.beetleclub.be en www.newbeetleclub.n1). Alle leden die daarom verzoeken kunnen via eenvoudige aanvraag aan de webmaster een code aanvragen die hen toegang verschaft tot het voor de leden afgeschermde deel met interne informatie. Deze code is geldig tot zo lang het jaarlijks te betalen lidgeld betaald wordt. Voor het publiek zal de website toegankelijk zijn voor wat betreft de algemene informatie

6. e-mail adressen. De verenigingen aan de leden van de raad van bestuur of aan de gewone leden die een bepaalde taak uitvoeren een e-mail adres ter beschikking stellen. De raad van bestuur behoudt ten alle tijde het beheer van de adressen welke als volgt zullen samengesteld zijn info©beetleclub.be. Het spreekt voor zich dat deze adressen enkel en alleen voor het vereniging gebeuren kunnen aangewend worden.

7. De vereniging kent het instituut ereleden. De algemene vergadering kan op voordracht van de raad van bestuur, leden die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt ten aanzien van de vereniging, als erelid van de vereniging benoemen, met meerderheid van de stemmen. Het erelidmaatschap wordt verkregen voor onbepaalde duur.

Ereleden hebben het recht alle door de vereniging belegde algemene vergaderingen, bijeenkomsten en evenementen bij te wonen.

8. Stemrecht kan alleen door de leden persoonlijk ter algemene vergadering worden uitgeoefend. leder lid mag één stem uitbrengen.

Artikel 4.

e MOD 2.2

Alle leden zijn verplicht een jaarlijks door de algemene vergadering vast te stellen lidgeld te storten op de bankrekening van de vereniging. Zij kan niet meer bedragen dan 125 euro.

Artikel 5.

1.Het lidmaatschap van de vereniging eindigt door

a.overlijden van het lid

b.opzegging van het lid

c.uitzetting door de raad van bestuur

alndien het lidmaatschap eindigt, verliest het lid de functies die op de grond van het lidmaatschap in de vereniging worden bekleed.

3.0pzegging van het lid kan ten alle tijden geschieden zonder terugbetaling van het resterende lidgeld.

4.0pzegging van het lidmaatschap namens de raad van bestuur kan geschieden als het lid niet aan zijn financiële verplichtingen heeft voldaan, wanneer het lid zich niet houdt aan het huishoudelijke reglement, of ophoudt te voldoen aan de vereisten, welke door de statuten voor het lidmaatschap gesteld, of wanneer het lid de vereniging op onredelijke wijze benadeeld, direct dan wel indirect

5.0ntslag uit het lidmaatschap door het bestuur kan geschieden wegens het persoonlijk niet bijwonen van 3 opeenvolgende algemene vergaderingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge 6.Bij ontslag uit de vereniging wordt bij het betrokken lid ten spoedigste door de raad van bestuur schriftelijk op de hoogte gebracht.

De raad van bestuur

Artikel 6.

1. De raad van bestuur van de vereniging telt ten minste drie leden. De bestuursleden worden tijdens de algemene vergadering door de leden van de vereniging gekozen.

2. De raad van bestuur benoemt uit zijn midden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Afhankelijk van de wensen en noden, kunnen andere functies worden benoemd zoals daar zijn ondervoorzitter, evenementen coördinator, webmaster. Eventuele plaatsvervangers kunnen tijdelijk worden aangesteld in geval van non beschikbaarheid van één der bestuursleden. De raad van bestuur benoemt ook de functies binnen de 2 commissies, nl. de NI en de Be commissie.

3. Na een termijn van 3 jaar en tijdens de algemene vergadering treedt de raad van bestuur af. 4.Aftredende zijn terstond herkiesbaar.

5.Vacatures warden ten laatste 3 maand voor de vergadering formeel en via aangetekend schrijven op de maatschappelijke zetel voorzien. Het bestuur blijft volledig bevoegd ook al is het onvoltallig.

Artikel 7.

1. De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als de leden man als noodzakelijk bepalen.

2. Voor het nemen van rechtsgeldige besluiten, moeten alle leden van de raad van bestuur zijn uitgenodigd en tenminste 3 moeten er aanwezig zijn.

3. Het bestuur kan ook in geval van hoogdringendheid buiten de vergadering besluiten nemen. Hiertoe is vereist dat, afhankelijk van het belang van de zaak, alle leden van de raad van bestuur in de gelegenheid gesteld zijn hun mening over de onderhavige zaken kenbaar te maken. Van besluiten op deze wijze genomen wordt in de eerstvolgende bestuursvergadering mededeling gemaakt

Artikel 8.

1. Het bestuur is belast met het besturen van de vereniging en de handhaving van de bepalingen vervat in de statuten en de reglementen,

2. In afwezigheid van het voltallige bestuur zijn de voorzitter en de secretaris gezamenlijk bevoegd om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen en dit voor een max kwijting van 18,75 euro per aanwezig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

lid. Deze kwijting is berekend op basis van 50 leden en aan een normale agenda van 4 meetings per jaar. Elk jaar wordt op de algemene leden vergadering de kwijting aangepast in functie van beschikbare saldo, het aantal geplande meetings, het aantal betalende leden.

3. Voor het beschikken van de bank- of girosaldi is de handtekening van de penningmeester en de voorzitter nodig.

Artikel 9.

Het bestuur van de vereniging aanvaardt geen aansprakelijkheid voor door de leden aangegane transacties of andere overeenkomsten van zakelijke aard, die tot stand zijn gekomen zonder dat de raad van bestuur hierin een beslissing heeft genomen of toestemming heeft verleend. Hierbij wordt verwezen naar het huishoudelijk reglement en de bepalingen opgenomen In het meeting-carnet

Artikel 10.

De vereniging sluit een aansprakelijkheidsverzekering af voor eventuele schade aan derden, tijdens of als gevolg van door haar georganiseerde evenementen

Artikel 11.

Een lid van de raad van bestuur kan ten alle tijde uit zijn functie worden ontzet, doch nadat hij/zij in de gelegenheid is geweest zich te verantwoorden. Voor een besluit tot ontzetting is een tweederde meerderheid van de stemmen vereist van de leden van de Algemene Vergadering. Leden van de raad van bestuur hebben recht op een opzegging van 6 maand. Een lid dat zijn bijdragen niet betaalt, moet ontslag nemen.

Artikel 12.

De voorzitter van de raad van bestuur is belast met de dagelijkse leiding van de vereniging, in geval van ontstentenis kan hij bevoegdheden delegeren aan één of meerdere leden van de raad van bestuur.

Algemene vergaderingen

Artikel 13.

De raad van bestuur organiseert minstens één keer per jaar een algemene vergadering en dit ten laatste eind juni van het jaar dat volgt op het einde van het boekjaar. Het brengt daarin een jaarverslag uit, en doet rekening en verantwoording over het afgelopen jaar.

Artikel 14.

De algemene vergadering kan jaarlijks een commissie benoemen van ten minste 2 personen die geen deel mogen uitmaken van het bestuur. Deze commissie controleert de boeken. Op de jaarvergadering brengt zij verslag uit van haar bevindingen.

Het bestuur is verplicht aan deze commissie alle door haar gewenste inlichtingen te verschaffen, haar desgewenst de kas en de waarden der vereniging te tonen, en inzage van de boeken en bescheiden der vereniging te geven.

Artikel 16.

De raad van bestuur roept een algemene vergadering bijeen indien het dit wenst, indien een bestuursbesluit de goedkeuring van de algemene vergadering behoeft, indien ten minste één vijfde van de actieve leden zulks schriftelijk en met opgave van de te behandelen onderwerpen verzoekt.

Artikel 16.

De algemene vergadering wordt schriftelijk bijeen geroepen met vermelding van de agenda. De termijn van oproeping bedraagt ten minste 14 dagen. Op de agenda worden geplaatst alle onderwerpen die ingevolge de statuten behandeld moeten worden, of, die de raad van bestuur of ten minste één vijfde van de leden behandeld wenst te zien.

Artikel 17.

1.Als voorzitter en secretaris van de algemene vergadering treden op de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur en bij ontstentenis hun plaatsvervangers.

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

2.Zowel het bestuur als de algemene vergadering kan bepalen dat derden tot een algemene vergadering worden toegelaten en daarin het woord voeren.

Artikel 18.

1. Alle leden hebben toegang tot de algemene vergadering en hebben daarin 1 stem.

2. Stemming geschiedt mondeling, bij handopsteking of ander kiessysteem. Het aannemen van voorstellen bij acclamatie is mogelijk en geschiedt op voorstel van de voorzitter.

3. Over alle voorstellen betreffende zaken wordt beslist bij volstrekte meerderheid der uitgebrachte stemmen, voor zover de statuten niet anders bepalen. Bij staking van de stemmen wordt het voorstel geacht te zijn verworpen.

Bij stemming over personen is hij gekozen die de volstrekte meerderheid der uitgebrachte stemmen op zich heeft verenigd. Indien niemand de meerderheid heeft verkregen, wordt een tweede stemming gehouden tussen de personen die de grootste aantal der uitgebrachte stemmen hebben verkregen en is hij gekozen, die bij de tweede stemming de meerderheid der uitgebrachte stemmen op zich heeft herenigd. Indien bij de tweede stemming de stemmen staken, beslist het lot Onder stemmen wordt in dit artikel verstaan, geldige uitgebrachte stemmen, zodat niet in aanmerking komen blanco stembriefjes en met de naam van het stemmende lid ondertekende stem brieijes.

4. Een ter vergadering door de voorzitter uitgesproken oordeel dat een besluit is genomen, is beslissend tenzij onmiddellijk na het uitspreken van dit oordeel de juistheid daarvan wordt betwist, waarna een nieuwe stemming plaatsvindt.

5. De notulen zullen met de grootste zorg en met de uiterste na uw keurigheid worden opgesteld, Zij

gelden als bewijs en zullen in omstandigheden een beslissend getuigenis vormen. Zij zullen alle bijzonderheden van de algemene vergadering vermelden: de datum van de uitnodigingen, de datum van de vergadering, de voorgestelde agenda, de aanwezigheden, de beslissingen genomen bij die meerderheid der stemmen; zij zullen na iedere inschrijving ondertekend worden door de voorzitter, de secretaris en de stemgerechtigde leden die er om verzoeken,

Geldmiddelen

Artikel 19.

De geldmiddelen van de vereniging bestaan uit lidgelden, schenkingen, legaten en andere baten.

Artikel 20.

De algemene vergadering is steeds bevoegd te bepalen hoe en waartoe de gelden van de vereniging zullen worden aangewend, voor zover in het huishoudelijk reglement daarin niet is voorzien.

De raad van bestuur is rekening en verantwoording verschuldigd aan de algemene vergadering. Door de goedkeuring van de rekening en verantwoording door de algemene vergadering wordt de raad van bestuur ontlast ten aanzien van zijn financieel beheer over het betrokken verenigingsjaar.

Huishoudelijk reglement

Artikel 21.

De algemene vergadering stelt met inachtneming van de wet en de statuten een voor aile leden van de vereniging bindend huishoudelijk reglement vast.

Statutenwijziging

Artikel 22.

I. het voorstel tot wijziging van de statuten kan uitgaan van de raad van bestuur of van ten minste één vijfde van de leden.

2. Voor een rechtsgeldig besluit van de algemene vergadering tot wijziging van de statuten is vereist:

a. dat ieder van de stemgerechtigde leden, met inachtneming van een termijn van ten minste 14 dagen schriftelijk is opgeroepen, waarbij tevens is vermeld dat ter vergadering een voorstel tot wijziging van de statuten zal worden gedaan en behandeld en waarin tevens de volledige tekst van de wijziging is medegedeeld.

b. dat ten minste twee derden van de leden ter vergadering aanwezig is

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

c. dat ten minste twee derden van de geldig uitgebrachte stemmen zich voor aanneming van het voorstel heeft verklaard.

3. Is op het tijdstip van de aanvraag van de algemene vergadering niet ten minste twee derden van de leden

aanwezig, dan wordt de vergadering na vaststelling van het niet aanwezig zijn, gesloten.

4. Zo spoedig mogelijk na de eerste vergadering wordt een tweede vergadering gehouden, die volgens de normale regels wordt opgeroepen en die, ongeacht het op dat moment aanwezig aantal leden met een meerderheid van twee derden van de geldig uitgebrachte stemmen tot de voorgestelde statutenwijziging kan besluiten.

5. Het bestuur wijzigt de statuten spoedig mogelijk na het aannemen van de statutenwijziging.

Ontbinding en vereffening.

Artikel 23.

1.In het geval van een voorstel tot ontbinding van de vereniging dient te worden gehandeld volgens artikel

22.

2. Indien een besluit is genomen tot ontbinding van de vereniging geschiedt de vereffening door de raad van bestuur, tenzij de algemene vergadering anders mocht beslissen.

3. Een batig saldo krijgt een door de algemene vergadering te bepalen bestemming.

4. Na de ontbinding blijft de vereniging voortbestaan voor zover dit tot de vereffening van haar vermogen noodzakelijk is. Gedurende de vereffening blijven de bepalingen van de statuten en de reglementen, voor zover dit mogelijk is van kracht. In stukken en aankondigingen die van de vereniging uitgaan moeten aan haar de naam de woorden "in vereffening" worden toegevoegd.

5.Na afloop van de vereffening blijven de boeken en bescheiden van de vereniging onder berusting van de daartoe door de algemene vergadering aan te wijzen persoon.

Slotbepaling.

Artikel 24.

In gevallen waarin de statuten en waarin de reglementen niet voorzien, alsmede in geval van twijfel omtrent de uitleg van enige bepaling daaruit dient gehandeld te worden volgens de wet van 27 juni 1921, gewijzigd en aangevuld door de wet van 16 januari 2003, toepasselijk op de verenigingen zonder winstgevend doel met rechtspersoonlijkheid. ln aile andere gevallen beslist de raad van bestuur.

Datum van oprichting: 15 mei 2014

Onderstaande personen zijn benoemd tot het bestuur:

* Veronique De Proft Bestuurder / voorzitter

* Jeroen Van Alten : Secretaris

*Tommy Van compernolle Penningmeester

* Danny Galle : Webmaster

" MOD 2.2



Voor- Luik B Vervolg

behouden aan het Belgisch

Staatsblad



Veronique De Proft Jeroen van Alten Tommy Vancompernolle Danny Galle

Voorzitter Secretaris Penningmeester Webmaster







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

















Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
BEETLECLUB

Adresse
KLOOSTERSTRAAT 36 9310 MOORSEL

Code postal : 9310
Localité : Moorsel
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande