BENJI

Société en commandite simple


Dénomination : BENJI
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 544.456.941

Publication

27/01/2014
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsbias

Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

V KANKOOPHANDE_

16 JAN, 2014

DENDERMONDE

Griffie

A026 25

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : (verkort) :

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Heirweg 2 - 9270 Kalken

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

1.De heer Danny Albert André VERSTRAETEN, zaakvoerder, geboren te Leuven, op 11 juni 1963; wonende te 9270 KALKEN, aan de Heirweg 2, met nationaal nummer 63.06.11-325.31;

2.De heer/mevrouw Lucienne Maria Josephine VAN CRAEN, geboren te Antwerpen, op 17 oktober 1955,E wonende te 9270 KALKEN, aan de Heirweg 2, met nationaal nummer 55.10.17-448.73;

Verklaren tussen hen een gewone commanditaire vennootschap op te richten waarvan de statuten ais volgt' tuiden:

I.STATUTEN

HOOFDSTUK I  Naam - duur  zetel  doel

Artikel 1.

De vennootschap is opgericht als een gewone commanditaire vennootschap onder de naam "BENJI", Artikel 2,

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 3.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9270 KALKEN, aan de Heirweg 2.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden naar eender welk adres in België, bij eenvoudige beslissing van de vennoten.

Artikel 4.

De vennootschap heeft tot doel: het nemen van participaties en het uitvoeren van bestuursmandaten in; vennootschappen; het waarnemen van het management van vennootschappen.

De vennootschap mag alle daden van financiële, roerende en onroerende aard, evenals altel handelsverrichtingen stellen, die verband houden met de verwezenlijking van haar doel.

HOOFDSTUK Il -- VERMOGEN VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 5,

Het vermogen van de vennootschap wordt gevormd door een netto-inbreng voor een bedrag van 110.000 euro door de beide vennoten: de heer Danny VERSTRAETEN, beherend vennoot, en mevrouw Lucienne DE CRAEN, stille vennoot.

A.De heer Danny VERSTRAETEN, voornoemd, doet een gemengde inbreng van 212 bestaande aandelen van de BVBA NOACH, met maatschappelijke zetel gevestigd te 9270 KALKEN, Heirweg 2, ingeschreven in het RPR te Dendermonde, met ondememingsnummer 0423.803.787, tegen een waarde van (afgerond) 240.000: euro enerzijds en een schuld van de heer Danny VERSTRAETEN aan de heer Tom HELDERWEIRDT, wonende te 9290 UITBERGEN, aan de Veerstraat 94 en mevrouw Beatrice UYTTENDAELE, wonende te 9160, Lokeren, aan de Eksaardebaan 71, ten bedrage van 140.000 euro anderzijds.

De 212 ingebrachte aandelen maken deel uit van de 300 aandelen van de voornoemde vennootschap die bij overeenkomst van 1 juli 2013 door de heer Tom HELDERWEIRDT en mevrouw Beatrice UYTTENDAELE (verkopers) werden overgedragen aan de heer Danny VERSTRAETEN (koper) voor een bedrag van 340.000 euro; deze aandelen zijn sindsdien de exclusieve en volle eigendom van, Danny VERSTRAETEN; gezien de verkopers, voorafgaand aan deze overdracht, onderhandelingen hebben gevoerd met meerdere gegadigden,; en gezien ook lange besprekingen tussen de verkopers en de heer Danny VERSTRAETEN die aan deze; overdracht voorafgingen, kan de koopprijs van 340.000 euro als een marktconforme waarde voor alle 300, aandelen worden aanvaard. De waarde van de aandelen kwam immers tot stand "op de markt", hetgeen nog altijd de beste maatstaf is voor de waarde van een goed. Dit impliceert dat elk aandeel een waarde heeft van; 1.133,33 euro (340.000 euro / 300 aandelen). De 212 ingebrachte aandelen hebben aldus een totale waarde: van (afgerond) 240.000 euro.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

544 45E, gyJi BENJ1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De door de heer Danny VERSTRAETEN ingebrachte schuld betreft een Vendor Loan die in de overeenkomst tot overdracht van de aandelen van 1 juli 2013 werd bedongen, maar waarvan de modaliteiten bij overeenkomst van 23 december 2012 werden gewijzigd. De Vendor Loan (lening) bedraagt 140.000,00 euro. De looptijd van de Vendor Loan (lening) bedraagt 10 jaar en is periodiek betaalbaar in één schijf van 7.000,00 euro op 1 oktober 2013 en 38 daaropvolgende gelijke schijven van 3.500,00 euro, telkens bij het begin van elk kwartaal, zijnde op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober van elk jaar, de eerste op 1 januari 2013 en de laatste op 1 april 2023. Tijdens de eerste 5 jaar is er geen interest verschuldigd. Vanaf de aanvang van het zesde jaar (1 juli 2018) is een netto-interest verschuldigd van 3 % op het openstaande bedrag.

De inbreng van de schuld aan de heer Tom HELDERWEIRDT en mevrouw Beatrice UYfTENDAELE in de vennootschap is aanvaard door deze schuldeisers, evenwel onder de voorwaarde dat zowel de heer Danny VERSTRAETEN als mevrouw Lucienne VAN CRAEN medeschuldenaar blijven.

De inbreng wordt aldus in zijn totaliteit gewaardeerd op 100.000,00 euro, zijnde de waarde van de 212 ingebrachte aandelen (240.000,00 euro), verminderd met het bedrag van de Vendor Loan (140.000,00 euro). Deze inbreng is volledig volstort.

Voor de hierboven omschreven inbreng worden aan de heer Danny VERSTRAETEN 100 aandelen van de vennootschap toegekend.

De heer Danny VERSTRAETEN heeft de hoedanigheid van beherend vennoot en is aldus onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden van de vennootschap.

B.Mevrouw Lucienne VAN CRAEN verbindt zich tot een inbreng in geld van 10.000,00 euro. Aan mevrouw Lucienne VAN CRAEN worden daartoe 10 aandelen van de vennootschap toegekend.

Deze inbreng is niet volstort op het ogenblik van de oprichting. Mevrouw Lucienne VAN CRAEN verbindt zich ertoe deze inbreng binnen de vijf jaar na de oprichting te volstorten.

Mevrouw Lucienne VAN CRAEN heeft de hoedanigheid van stille vennoot; haar aansprakelijkheid is aldus beperkt tot de inbreng waartoe zij zich verbonden heeft,

In afwijking van artikel 8 is het mevrouw Lucienne VAN CRAEN toegestaan de haar toebedeelde 10 aandelen over te dragen aan derden die aldus stille vennoot van de vennootschap zullen worden.

Aldus is de vennootschap, ingevolge de voormelde inbrengen, opgericht met een kapitaal van 110.000,00 euro.

Artikel 6.

In geen geval en om geen enkele reden, zullen de vennoten of hun erfgenamen of rechtsopvolgers de zegels mogen laten leggen op de goederen of waarden van de vennootschap, noch een gerechtelijke inventaris laten opmaken.

Artikel 7.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het tenietgaan van de zaak, of door het voltrekken van de handeling waarvoor zij zou zijn aangegaan; zij wordt evenmin ontbonden door de dood van één van de vennoten, door de onbekwaamverklaring of het kennelijk onvermogen van één van hen; evenmin wordt de vennootschap ontbonden door de verklaring van één of meer vennoten dat zij niet langer tot de vennootschap willen behoren.

Artikel 8.

Geen vennoot kan zijn aandelen onder levenden overdragen aan een derde behoudens schriftelijke eenparige toestemming van de andere vennoten. Tegen het niet verlenen van deze toestemming staat geen rechtsmiddel open. Indien een vennoot aan de andere vennoten het verzoek richt zijn aandelen te mogen overdragen aan derden, dan kunnen de andere vennoten ervoor kiezen om de aangeboden aandelen over te nemen. De overname van deze aandelen gebeurt tegen een prijs die wordt vastgesteld zoals hierna bedongen.

Bij het overlijden van één van de vennoten zullen, indien de overgang van zijn aandelen aan zijn erfgenamen of legatarissen niet schriftelijk wordt goedgekeurd door de andere vennoten, de andere vennoten de betreffende aandelen overnemen, dan wel een derde aanduiden die deze aandelen overneemt, dit alles door betaling aan de erfgenamen of legatarissen van de overleden vennoot van een prijs die wordt vastgesteld zoals hierna bedongen.

De prijs van de aandelen wordt vastgesteld op basis van het netto-actief van de vennootschap, zoals die blijkt uit de jaarrekening die betrekking had op het laatst verstreken boekjaar. Deze netto-actiefwaarde wordt vermeerderd of verminderd met de meerwaarden of minwaarden op de activa en passiva van de vennootschap. Indien de vennootschap aandelen aanhoudt in andere vennootschappen, wordt dezelfde berekening gedaan met betrekking tot deze vennootschappen. Bij deze correcties van het netto-actief wordt steeds rekening gehouden met de aftrek of bijtelling van de eventueel op de meerwaarden of minwaarden betrekking hebbende latente belastingen, alsook met de liquidatiebelasting die verschuldigd zou zijn indien de vennootschap op het moment van overdracht of overgang zou worden ontbonden.

Indien de betrokken vennoten het niet eens zijn omtrent de in de vorige alinea bedoelde waardebepaling, zal, op eenvoudig verzoek van één van de betrokken vennoten, door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel heeft, een deskundige worden aangeduid teneinde de prijs op basis van de in de vorige alinea beschreven principes vast te stellen. De beslissing van deze deskundige geldt als een dwingende derdenbeslissing en is niet vatbaar voor enige gerechtelijke of buitengerechtelijke betwisting.

HOOFDSTUK III  BESTUUR

Artikel 9.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die al dan niet vennoot zijn. Zaakvoerders die geen vennoot zijn, zijn enkel aansprakelijk overeenkomstig de gemeenrechtelijke regels inzake lastgeving.

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Artikel 1(1.

De zaakvoerders zijn bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn

voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

Artikel 11,

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden aanstellen, met dien verstande dat alleen bijzondere en beperkte

volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen toegestaan zijn.

Artikel 12.

Bij de oprichting worden benoemd tot zaakvoerders van de vennootschap:

De heer Danny VERSTRAETEN, voornoemd,

De heer Gaëtan Henri Bert VAN WEERT, zelfstandige, geboren te Leuven op 9 juni 1964, wonende te 3012

Leuven, aan de Spaarzaamheidstraat 11, met nationaal nummer 64.06.09-171.72.

De heer Gaëtan VAN WEERT is geen vennoot en dus niet aansprakelijk voor de verplichtingen en de

schulden van de vennootschap,

De zaakvoerders zijn benoemd voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK IV  ALGEMENE VERGADERING VAN DE VENNOTEN

Artikel 13,

De algemene vergadering bestaat uit zowel de beherende als de stille vennoten.

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de

vennootschap.

De stille vennoten zijn enkel aansprakelijk voor de inbreng waartoe zij zich verbonden hebben.

Artikel 14.

Een algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op

de laatste maandag van de maand juni, om 14.00 uur.

Deze vergadering zal beraadslagen omtrent de goedkeuring van de rekeningen en de bestemming van de

winst.

Alle vergaderingen worden gehouden ter zetel van de vennootschap.

Artikel 15.

Elk aandeel heeft recht op één stem,

Alle beslissingen die worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen behoudens de in deze

statuten en in de wet bepaalde uitzonderingen.

Elke wijziging van de statuten moet worden goedgekeurd door een drielvierden meerderheid van de

stemmen waarmee aan de stembeurt wordt deelgenomen.

Artikel 16.

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één januari en eindigt op eenendertig december van

het hetzelfde jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de dag van de oprichting tot eenendertig december tweeduizend en

veertien.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten, en maken de vennoten de

inventaris op.

Artikel 17.

Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle kosten, inclusief de nodige provisies en

afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. De vergadering van de

vennoten beslist jaarlijks over de bestemming van deze winst.

HOOFDSTUK V  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 18.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de vennoten die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn,

van rechtswege vereffenaar. De vereffenaar(s) is (zijn) bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen

186,187 en 188 van het Wetboek van vennootschappen.

DIVERSEN

Volmacht wordt gegeven van de heer Chris VANDECASTEELE, erkend boekhouder en fiscalist, met

kantoor te 9040 Sint-Amandsberg, aan de Land Van Waaslaan 101, en de heer Luc STOLLE, advocaat, met ,

kantoor te 9000 GENT, aan de Martelaarslaan 402, om elk afzonderlijk alle handelingen te stellen met het oog

op de neerlegging van de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel te Gent en de publicatie

in het Belgisch Staatsblad, alsook voor de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank van :

Ondernemingen en aansluiting ervan bij de BTW-Administratie en bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid der

Zelfstandigen.

Aldus opgemaakt te Kalken, op 23 december 2013, in vier exemplaren.

Luc STOLLE

bijzonder gevolmachtigde

;.r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BENJI

Adresse
HEIRWEG 2 9270 KALKEN

Code postal : 9270
Localité : Kalken
Commune : LAARNE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande