BETHESDA CHURCH, AFGEKORT : BTCHURCH

Association sans but lucratif


Dénomination : BETHESDA CHURCH, AFGEKORT : BTCHURCH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.522.535

Publication

22/10/2012
ÿþ MOD 2.2

(Le ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

1 1 OKT, 2012

Griffie

flh1I lI II IUIH 1U1I Il

*12174294*

~I

Ondememingsnr : Z 4 S L&:3.5

Benaming

(voluit) : BETHESDA CHURCH

(verkort) : BTChurch

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : ijzerstraat 11 bus 205 te 9600 Ronse

Onderwerp akte :

"BETHESDA CHURCH" (BTChurchl

STATUTEN

Er wordt onderhands besloten:

De heer MAKASH1 MiNGA Franck, consultant-manager, ijzerstraat nr. 11 bus 205 te 9600 Ronse, geboren op 28 jufs 1974, te Kinshasa (Democratische republiek Congo), van Belgische nationaliteit, rijksregistemummer 74.07.28-405.67,

Mevrouw META KABENGELE, consultant en cultureel coordinator, ijzerstraat nr. 11 bus 205 te Ronse, geboren op 16 augustus 1977 te Mbuyi-Maya Zaire (Democratische republiek Congo), van Belgische nationaliteit, rijksregistemummer 77.08.16-416.01

Mejuffrouw PAREWYCK Annelies, administratief bediende; Ronseweg nr. 93 te 9700 Oudenaarde, geboren op 14 maart 1986, te AALST, van Belgische nationaliteit, rijksregistemummer 86.03.04-142.04.

TITEL I: Benaming, zetel en duur

Artikel 1: Er wordt een vereniging zonder winstoogmerk met humanitair en sociaal karakter opgericht genaamd "BETHESDA CHURCH" verkort BTChurch met als doel de sociale en humanitaire acties wereldwijd kenbaar te maken.

Artikel 2: De zetel is gevestigd te 11 bus 205, ijzerstraat 9600 Ronse, binnen het gerechtelijk arrondissement OUDENAARDE, en zal op elke andere plaats kunnen worden overgebracht op eenvoudige beslissing van de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 3: De vereniging is voor onbeperkte duur opgericht en kan te allen tijde worden ontbonden me inachtneming van de vormen en voorwaarden die de wet hiertoe stelt.

TITEL 11. Doelstelling

Artikel 4: "BETHESDA CHURCH" verkort BTChurch heeft tot doel:

De vereniging heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland:

De culturele uitwisseling tussen Europa, Amerika, Azië, Oceanië en Afrika te bevorderen en te ontwikkelen. De promotie, ondersteuning en organisatie van humanitaire acties, zoals onder meer, doch niet alleen, de ondersteuning van ziekenhuizen, weeshuizen, scholen en het opvangen en onderwijzen van straatkinderen.

Het bevorderen en steunen van alle intellectuele en culturele expressievormen.

Het organiseren van evenementen, avonden, bijeenkomsten, seminairs, evangelische samenkomsten, symposia, tentoonstellingen, uitstappen die het samenbrengen van christenen en niet-christenen, de, Bijbelkennis en de sociale solidariteit bevorderen.

Op de laatste blz van Luik B vermelden " Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enj bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Het verkondigen van de christelijke boodschap en het evangeliseren door muziek op basis van heilige teksten uit de Bijbel Psalm 150 "Looft den Heer, die eeuwig leeft."

De oprichting van een multimedia selfserviceshop ( internet, telefonie, verkoop van afgeleide producten, cd's, stichtende litteratuur en tropische basisvoedingswaren, etc...)

De oprichting van de humanitaire instelling genaamd 'Fondation F.M.Ministries'.

De promotie en de organisatie van gospelavonden, de productie, realisatie van verspreiding van werken om de nodige fondsen in te zamelen om straatkinderen, wezen, weduwen en zieken te ondersteunen.

Het bezoeken van zieken en weduwen in ziekenhuizen, teneinde hen een morele en materiële steun te bieden die beantwoordt aan hun noden.

In het kader van het evangeliseringswerk, het oprichten van een cultureel centrum voor Bijbellessen en - onderricht, genaamd BETHESDA CHURCH verkort BTChurch, volgens de Heilige Bijbelteksten, het Evangelie volgens de Matteüs, hoofdstuk 28, vers 18 tot 20 "En Jezus kwam op hen toe en zei: ga dus opweg en maak aile volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest, 20 en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb" En verder. " En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld."

De vereniging heeft alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de activiteiten,onder welke vorm dan ook, en alle prestaties ten dienste van deze doelstellingen, zowel in België als In het buitenland, tot doel, alsook het maken,aankopen, verkopen, huren, verhuren, beheren, financieren, benutten, installeren en u tbaten, zowel rechtstreeks ais onrechtstreeks met betrekking tot het doel.

Teven heeft de vereniging aile handelingen, van welke aard dan ook, zowel juridisch als economisch, die de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bevorderen, alook alle financiële,commerciële, industriële, burgerlijke, roerende of onroerende handelingen die rechtstreeks ofonrechtstreeks verband houden met een gelijkaardige of ermee samenhangende doelstelling tot doel en dit, zowel voor eigen rekening als voor rekening van een derde.

Artikel 5: Met het oog op de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel mag de vereniging alle daartoe vereiste roerende en onroerende bezitten.

TITEL IV: Leden, toelating, uittreding en uitsluiting.

Artikel 6: "BETHESDA CHURCH" verkort BTChurch is samengesteld uit effecieve leden, sympathisanten en ereleden.

Artikel 7: Is effectief lid, elke persoon die het maatschappelijk doel van de vereniging bijtreedt daadwerkelijk en regelmatig deelneemt aan haar werkzaamheden, er zich toe verbindt een bedrag van 50 euro (vijftig euro) te storten voor 1 januari van het lopende jaar. De bijdrage werd door de Algemene Vergadering bepaald.

Artikel 8: Is sympathisant, elke persoon die, zonder effectief lid te zijn, een materiele en/of morele bijdrage levert aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vereniging.

Artikel 9: is erelid, elke natuurlijke of rechtspersoon die belangstelling toont voor het maatschappelijk doel en de activiteiten van de vereniging, en die haar morele, financiele en/of materiële bijstand verleent. De hoedanigheid van erelid wordt toegekend door de Raad van Bestuur mits goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Artikel 10: Elk lid is vrij zich te allen tijde uit de vereniging te treden mits het zijn besluit vooraf schriftelijk aan de Raad van Bestuur meedeelt.

Artikel 11: De hoedanigheid van lid gaat teniet door overlijden, ontslag of uitsluiting.

De beslissing om iemand uit te sluiten kan allen door de Algemene vergadering worden genomen

met een tweederde meerderheid van de aanwezige leden.

Het uittredend of uitgesloten lid, alsook de rechthebben van een uitreden of uitgesloten lid kan

geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging.

TITEL V: Middelen

Artikel 12: De middelen van de vereniging zijn afkomstig van de lidgelden, van giften, legaten of subsidies van de overheid, van privé-instanties en van alle inkomsten van eender welke activiteit van de vereniging met als enig doel de verwezenlijking van haar maatschapelijk doel.

TITEL VI: Organen

Artikel 13: De vereniging telt vier organen, te weten:

1. De Algemene Vergadering;

2. De Raad van Bestuur;

" MOD 2.2

3. De commisaris-revisor;

4. Het collega van initiatiefnemers.

Artikel 14: De Algemene Vergadering is de hoogste macht van de vereniging. Ze is samengesteld uit aile effectieve leden.

Ze is in volgende materies exclusief bevoegd: de statutenwijzigingen, de benoeming en herroeping van de leden van de Raad van Bestuur; de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen; de beslissingen met betrekking tot te huur, de aankoop of de verkoop van gebouwde en ongebouwde onroerende goederen, alsook over de hypotheekwaarborgen; de toelating en uitsluiting van leden; de goedkeuring van het huishoudelijk reglement; elke beslissing die verder gaat dan de bevoegdheden die de wet of de statuten aan de Raad van bestuur voorbehouden.

Artikel 15: Er wordt minstens een keer per jaar een Algemene Vergadering gehouden.

Er kan een bijzondere Algemene Vergadering worden gehouden telkens als de belangen van de vereniging het vereisen. De vergadering wordt dan opgeroepen door de eenparige Raad van Bestuur of op verzoek van minstens een vijfde van de effectieve leden. de vergadering vindt plaats op de datum, het uur en de plaats vernield in de oproeping. De oproepingen worden per gewone post aan elk lid verstuurd, minstens acht dagen voor de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 16: Elk effectief lid van de vereniging heeft het recht aan de vergadering deel te nemen.

Het mag zich door een lasthebber laten vertegenwoordingen. Een lld kan evenwel allen houder

ziin van een enkele volmacht.

Alle leden hebben gelijk stemrecht en beschikken over een stem.

De beslissingen van de vergadering worden met eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

TITEL VIi: Raad van Bestuur

Artikel 17: De vereniging wordt bestuur door een Raad van Bestuur samengesteld uit:

een bestuurder-voorzitter; en bestuurster-algemeen secretaris en schatbewaarster; en een

bestuurster adviseur die met gewone meerderheid van stemmen is verkozen.

Artikel 18: De initiatiefnemer is de enige die alternatief ais Bestuurder-Voorzitter kan worden verkozen. De effectieve leden zijn verkiesbaar ais bestuurster-secretaris generaal en schatbewaarster, bestuurster-adviseur of ander bestuurder.

Artikel 18a: De Voorzitter roept de Algemene Vergaderingen en de vergaderingen van de Raad van Bestuur op. HU vertegenwoordigt de vereniging in aile burgerlijke zaken en heeft daartoe aile bevoegdheden, hij opent bankrekening(en), duidt de personen aan die bevoegd zijn om rekeningen te openen en er mee te werken, bepaalt of de gemachtigde personen samen, twee aan twee of afzonderlijk mogen handelen.

Artikel 19: De effectieve leden die minstens twee jaar deel uitmaken van de vereniging, mogen verkozen worden voor de Raad van Bestuur. Evenwel kunnen de leden die aanwezing zijn op de eerste algemene vergadering gekozen worden voor de raad van Bestuur voor de duur die in onderhavige statuten is vastgelegd.

Artikel 20: De Raad van Bestuur komt na oproeping door de Voorzitter een keer per maand In gewone vergadering en in een buitengewone vergadering samen, na oproeping door het College van oprichters.

De dagelijkse leiding van de vereniging wordt verzekerd door de Raad van Bestuur. Artikel 21: De raad is aangesteld voor een hemiewbare periode van twee jaar.

Artikel 21a: Gezin het humanitaire karactkter van de vereniging BETHESDA CHURCH verkort (BTChurch), staat hetoprichtend lid, de heer MAKASHI MlNGA FRANCK, borg voor het ideaal van de vereniging en moet hij niet worden verkozen of zich kandidaat stellen daar hij ambtshalve deel uitmaakt van de raad en dus ook van het bureau, ongeacht zijn functie als executive of als adviseur die hem zou kunnen worden toebedeeld.

r NOD2.2

r%

Artikel 22: De beslissingen van de Raad van Bestuur moeten met de absolute meerderheid worden genomen.

De leden van de Raad van Bestuur zijn voor de Algemene Vergadering hoofdelijk aansprakelijk vaar hun beslissingen.

Artikel 23: De beslissingen van de Raad van Bestuur zijn opgenomen in de notulen, die door aile leden warden getekend.

Artikel 24: De Raad van Bestuur benoemt de afgevaardigde bestuurders en hun adjuncten om de vzw in het land waar ze hun woonplaats hebben te vertegenwoordigen. Ze kunnen, overeenkomstig de wetten en de gebruiken in deze landen, hetzij de statuten van de vzw gebruiken, hetzij deze statuten aanpassen en ze conform de wet zullen neerleggen.

TITEL VIII: Commissaris-revisor

Artikel 25: Het revisoraat is een controleorgaan en bestaat uit twee accountants.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 26: De commissaris-revisoren worden benoemd en ontlast door de Algemene Vergadering, die hen gelast de rekeningen van de vzw na te kijken en een jaarverslag voor te leggen. Ze moeten te die einde toegang krijgen tot aie rekeningen en financiele documenten van de vzw. Ze moeten de Algemene vergadering waarschuwen tegen elk risico van eventuele ontrouw en 1n die hoedanigheid de bijeenroeping van een buitengewone Algemene Vergadering eisen.

Artikel 27: De commissaris-revisoren worden voor een niet automatisch hernieuwbare termijn van twee jaar benoemd.

Artikel 28: De einddatum van net boekjaar is vastgesteld op 31 December van elke jaar. TITEL IX: Het college van initiatiefnemers

Artikel 29: Het college van initiatiefnemers staat borg voor het ideaal van de vereniging.

het is samengesteld uit volgende Initiatiefnemers: de heer MAKASHI MiNGA Franck en mevrouw

META KABENGELE.

TITEL X: Wijziging, ontbinding, vereffening

Artikel 30: De Algemene Vergadering kan onderhavige statuten wijzigen en slechts tot de ontbinding van de vzw besluiten mits tweederde van haar leden aanwezig zijn.

Artikel 31: Als deze voorwaarde niet vervuld is, zal er een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Artikel 32: Bij een vrijwillige ontbinding zal de Algemene Vergadering de vereffenaars aanduiden en hun bevoegdheden bepalen.

Artikel 33: Bij een vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, ongeacht op welk moment en voor welke gemotiveerde redenen ook, zullen de netto activa van de ontbonden vereniging aangewend worden voor vereniging met een gelijkaardig doel of voor een liefdadigheidsinstelling.

TITEL XI: Overgangsbepalingen

Artikel 34: Elk geval dat niet geregeld is in onderhavige statuten of het huishoudelijk reglement is onderworpen aan de wetten die van toepassing zijn met betrekking tot de vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 35: De werking van de Algemene Vergadering, het college van oprichters, de Raad van Bestuur en de commissaris-revisoren is vastgelegd in een huishoudelijk reglement dat door de leden is goedgekeurd.

Artikel 36: De Voorzitter van de vereniging is de officiële woordvoerder van de vereniging. Hij vertegenwoordigt de vereniging op alle manifestaties, actviteiten, persconferenties en andere gelegenheden. Uitzonderlijk kan de bestuurster-secretaris generaal en schatbewaarster hem tijdens zijn vakantie vervangen.

MOD2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 37: Aile betwistingen die betrekking hebben tot de vereniging haar maatschappelijke zetel heeft, ook al gaat het om overeenkomsten die in andere arrondissement zijn gesloten.

Artikel 38: De bijzonderheden met betrekking tot de uitvoering van onderhavige statuten zijn vastgelegd in het huishoudelijk reglement dat door de algemene vergadering werd goedgekeurd.

Artikel 39: Tijdens de oprichtingsvergadering van de vzw van 6 augustus 2011 werden volgende personen aangesteld als lid van de raad van bestuur:

Bestuurder-Voorzitter: de heer MAKASHI MINGA Franck

ijzerstraat nr. 11 bus 205 te 9600 Ronse.

Bestuurster-secretaris generaal en schatbewaarster: Mevrouw META KABENGELE

Ijzerstraat nr. 11 bus 205 te 9600 Ronse

Bestuurster- Adviseur: Mejuffrouw PAREWYCK Annelies

Adres: Ronseweg, n°93 te 970D Oudenaarde

Werd voor het dagelijks bestuur benoemd:

De heer MAKASHI MINGA Franck

Voor de Raad van Bestuur

Opgemaakt te RONSE op 26 augustus 2011

Bestuurder-Voorzitter Bestuurster algemeen secretaris en schatbewaarster

MAKASHI MINGA Franck META KABENGELE

Bestuurster-Adviseur

PAREWYCK Annelies

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het `

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste biz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(oln(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
BETHESDA CHURCH, AFGEKORT : BTCHURCH

Adresse
IJZERSTRAAT 11, BUS 205 9600 RONSE

Code postal : 9600
Localité : RENAIX
Commune : RENAIX
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande