BEVORA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : BEVORA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 840.821.932

Publication

20/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 15.06.2013, NGL 17.06.2013 13183-0312-013
17/11/2011
ÿþOndernemingsnr : b ?Ci d. . 9 32 .

Benaming :

(voluit): BEVORA

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : 9880 Aalter, Brug Zuid 19a

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Roel MONDELAERS, te Aalter, op 2 november 12011 dat:

1. De gewone commanditaire vennootschap MEAT INVEST INTERNATIONAL, met zetel te 9880 Aalter, Kestelstraat 172, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0811.220.007, rechtbank Gent, hier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, handelend overeenkomstig artikel 9 van de statuten, de heer ALLY Geert, geboren te Ruiselede op 27 november 1964, (rijksregister nummer 64.11.27-343.74 identiteitskaart nummer 590-620892477), wonende te 9880 Aalter, Kestelstraat 172, in deze hoedanigheid benoemd in fine in de oprichtingsakte, onderhands opgemaakt in datum van 25 maart 2009, gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 27 april daarna, onder nummer 20090427-60269.

2. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid PAYBIT, met zetel te 9880 Aalter, Groendreef 10, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0477.606.125, rechtbank Gent, hier vertegenwoordigd door één van haar zaakvoerders, handelend overeenkomstig haar statuten, de heer LANGERAET Jo Urbain, rijksregister nummer 68.08.10-047.70, identiteitskaartnummer 590-7156507-67, wonende te 8700 Tielt, Appelstraat 40, in deze hoedanigheid benoemd bij beslissing de dato 30 december 2003, gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 14 mei 2004, onder nummer 20040514-0073219.

een naamloze vennootschap hebben opgericht, onder de benaming BEVORA.

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9880 Aalter, Brug Zuid 19a.

Doel

De vennootschap heeft tot doel de aan- en verkoop, de vertegenwoordiging, de commissie en de consignatie van alle artikelen van grootwarenhuizen, namelijk :

- voedingswaren: zuivelproducten, kruidéniers- en kolóüiale waren, koffie, charcuterie, vleeswaren (vers, gerookt, gedroogd en bewerkt), wijnen en dranken, confiserie, patisserie, biscuiterie, verse, gedroogde en geconserveerde groenten en fruit, vis en visproducten, bereide schotels.

- textiel: witgoed, stoffen, zijden, gordijnen, meubilering en plastiekstoffen, kinderkledij, mercerie, dames- en herenondergoed, dames-en herenconfectie, breigoederen, kousen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Modal

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

"iii~aoao+

NEERGELEGD

04 NOV. 2011

RECHTj~~

AK VAN

ICOO PHAf~,~n- GENT

Voor-

behouden

aan het

-11 ch

Staatsblad

1"-

uik B - vervolg

sokken, schoenen en pantoffels, regenmantels.

- fantasie- en diverse artikelen: juwelen, parfumerie, toiletartikelen, lederwaren, rookartikelen, kaders, boeken, papierwaren, schoolbenodigdheden en speelgoed, huishoudartikelen, reisartikelen, strandartikelen, werktuigen, goud- en zilversmederij-1 artikelen, hoveniersmateriaal, glas- en gleiswerk, bors tels en vaatwerk, onderhoudsartikelen l en apparaten, elektriciteitsartikelen en apparaten, fonoplaten en filmapparaten, films, radioapparaten, auto- en fie tsbenodigdheden, alsmede meubelen.

I Bovenstaande omschrijvingen zijn aanwijzend doch niet beperkend.

I De vennootschap kan optreden als franchisenemer, huurder, concessiehouder en elke verbintenis aangaan om haar doel te realiseren.

De vennootschap mag alle industriële, commerciële of financiële verrichtingen doen, zowel roerende als onroerende, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, in I betrekking staan tot haar doel. Zij zal ook gelijk welke andere inrichting of bijhuis mogen I oprichten, alsook belang nemen door inbreng, samensmelting, inlijving, deelneming of op enige andere wijze, in alle vennootschappen en ondernemingen, thans bestaand of nog op te richten, zowel in België als in het buitenland en waarvan het doel van gelijke aard is. I De vennootschap mag leningen verrichten aan derden of waarborgen stellen voor derden.

Kapitaal

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt TWEEËNZESTIGDUIZEND EURO (¬ 62.000,00). Het wordt vertegenwoordigd door tweeënzestig (62) gelijke aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die ieder één /tweeënzestigste (1/6251) van het kapitaal É vertegenwoordigen.

Het maatschappelijk kapitaal is volledig volstort, waarbij elk aandeel werd onderschreven j door inbrengen in geld als volgt:

1/ De gewone commanditaire vennootschap MEAT INVEST INTERNATIONAL, voormeld, Î ten belope van éénenzestigduizend euro (C 61.000,00) in contanten, volledig volgestort in I ruil waarvoor zij éénenzestig (61) aandelen zonder vermelding van waarde als vergoeding ontvangt.

2/ De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid PAYBIT, voormeld, ten belope van duizend euro (¬ 1.000,00) in contanten, volledig volgestort in ruil waarvoor zij één (1) aandeel zonder vermelding van waarde als vergoeding ontvangt.

AIgemene vergadering

I De jaarlijkse algemene vergadering komt van rechtswege ieder jaar bijeen op 15 juni om 11

luur 30 minuten op de zetel van de vennootschap.

' Indien deze dag een wettelijke feestdag is, komt de algemene vergadering bijeen de

I eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur.

Toelating tot de vergadering

Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering moet elke eigenaar van aandelen, indien zulks in de oproeping wordt vereist, minstens drie werkdagen voor de datum die bepaald werd voor de bijeenkomst, zijn voornemen om aan de vergadering deel te nemen schriftelijk ter--kennis brengen van de raad van bestuur of de certificaten van zijn aandelen op naam, neerleggen op de maatschappelijke zetel of bij de instellingen die in de bijeenroepingsberichten worden vermeld.

L

ÉElke eigenaar van maatschappelijke aandelen kan zich op de algemene vergadering laten

Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur.

Vertegenwoordiging

Voor-

behouden

aan het

'--~éfgisc í~

Staatsblad

Luik B - vervolg

vertegenwoordigen door een gevolmachtigdew op voorwaarde dat deze laatste zelf I aandeelhouder is en recht heeft de vergadering bij te wonen.

1 Nochtans mogen minderjarigen, de ontzetten, en de burgerlijke en handelsvennootschappen vertegenwoordigd worden door hun wettelijke of statutaire vertegenwoordigers of organen, zelfs als zij geen aandeelhouder zijn.

De Raad van bestuur kan de formulering van de volmachten voorschrijven en eisen dat deze laatste minstens vijf vrije dagen voor de algemene vergadering op de door hem aangeduide plaats zouden neergelegd warden.

De mede-eigenaars, de vruchtgebruikers en naakte eigenaars, de pandhoudende schuldeisers en de schuldenaars moeten zich respectievelijk door één en dezelfde persoon laten; vertegenwoordigen.

Aantal stemmen

Behoudens de beperkingen voorzien door artikel 541 van het Wetboek van l

vennootschappen, heeft elk maatschappelijk aandeel recht op één stem.

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van bestuur, samengesteld door zoveel j bestuurders als aangeduid door de algemene vergadering, doch minstens drie.

Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op de algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

De statutaire bepaling die aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekent, houdt van rechtswege op gevolg te hebben tot de raad van bestuur opnieuw uit ten minste drie leden bestaat.

I Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van ten hoogste zes' j jaar en zijn herkiesbaar.

I Het mandaat van de niet herkozen aftredende bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de algemene vergadering die tot de nieuwe benoeming is overgegaan.

De bestuurders kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

Machten van de raad

De Raad van bestuur beschikt over de macht om alle rechtshandelingen te stellen, noodzakelijk of nuttig, voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap met uitzondering van deze bij de wet voorbehouden aan de algemene vergadering.

Dagelijks bestuur - Directie comité

1. Dagelijks bestuur

De Raad van' Bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap evenals de

vertegenwoordiging wat dat bestuur aangaat, opdragen :

- hetzij aan één of meer leden die dan de titel van gedelegeerd bestuurder voeren;

- hetzij aan een of meer directeurs die al dan niet lid zijn van de Raad van Bestuur;

I De Raad van bestuur mag de leiding van één of meer zaken van de vennootschap aan één of

meer gevolmachtigden opdragen die al dan niet lid zijn van de Raad van Bestuur en

daarenboven elke lasthebber met liijzandere en beperkte opdrachten belasten.

I De Raad van Bestuur kan van de hierboven omschreven bevoegdheden gebruik maken en op

Éieder ogenblik aan de toegekende opdrachten een eind stellen.

I De Raad van Bestuur bepaalt de bevoegdheden van de afgevaardigden en gevolmachtigden,

ibepaalt of /en eventueel in welke mate zij vergoed zullen worden.

;= 2. Directie comité

Samenstelling van de Raad van bestuur

~

Luik B - vervolg

Overeenkomstig artikel 524 bis van het Wetboek van vennootschappen kan de r[ j bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun ! bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

Vertegenwoordigingen - Akten en rechtsvorderingen

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd in alle rechtshandelingen en akten, met inbegrip van die akten die de tussenkomst vereisen van een ministeriële en I openbare ambtenaar:

1) hetzij door twee bestuurders gezamenlijk; 12) hetzij binnen de perken van het dagelijks bestuur: door de afgevaardigde belast met het dagelijks bestuur (gedelegeerd bestuurder), wanneer slechts één persoon hiermee belast is en ! door één van de afgevaardigden die elk afzonderlijk kunnen optreden, wanneer meerdere ! personen met deze taak belast zijn. De vennootschap is daarenboven geldig verbonden door ! bijzondere lasthebbers die handelen binnen de perken van hun lastgeving.

Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig

december.

Uitkering

Het batig saldo van de resultatenrekening maakt een nettowinst van de vennootschap uit. Van deze nettowinst zal jaarlijks vijf ten honderd (5%) voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds vooraf genomen worden.

Deze voorafneming is niet meer verplichtend wanneer dit fonds het tiende van het 1 maatschappelijk kapitaal bereikt heeft.

Over de bestemming van het saldo zal de algemene vergadering jaarlijks de nodige ' beslissingen nemen, eventueel op advies van de raad van bestuur.

IEvenzo zal op voorstel van de raad van bestuur, de algemene vergadering kunnen beslissen i Idat, na afhouding van het bedrag bestemd voor de samenstelling van de wettelijk reserve, ! I het overige gedeelte van de winst in reserves en /of voorzieningsfondsen zal belegd worden I of eenvoudig naar een volgend boekjaar zal overgedragen worden.

ÎBetaling van dividenden ! De eventuele betaling van de dividenden gebeurt op het tijdstip en bij de inrichting door de I I Raad van Bestuur bepaald.

ÎDe raad van bestuur mag beslissen tot het uitkeren van interim-dividenden met I inachtneming van de wettelijk bepalingen terzake. Deze beslissing moet ter bekrachtiging I voorgelegd worden aan de eerstvolgende jaarvergadering van de aandeelhouders, die zich hierover dient uit te spreken door middel van een bijzondere stemming.

I Vereffening

Bij óntbinding met, vereffening worden één of meer vereffënaars benoemd door de algemene ! ! vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde bestuurders van I rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen tel ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de aandeelhouders. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot

Voor-

behouden

aan het

éÎgisc~i

Staatsblad

Voor-

behouden

aan het

Séfgiscri

L Staatsblad

Luik B - vervolg

de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden.

Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van vennootschappen wanneer er een afschrift Ivan de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd.

De vereffenaars beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het

I Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene

I vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij

gewone meerderheid beperken.

' Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders

l beslist. Î Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling Î van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van l lkoophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Verdeling

Na deze betaling van de schulden, lasten en vereffeningkosten, wordt het netto-actief bij gelijke delen verdeeld onder alle maatschappelijke aandelen.

Wanneer alle maatschappelijke aandelen niet in gelijke mate volstort zijn, zullen de vereffenaars, alvorens tot de verdeling over te gaan, alle maatschappelijke aandelen op voet van strikte gelijkheid plaatsen, hetzij door bijkomende stortingen te eisen voor de titels die onvoldoende volstort zijn, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld of titels van die maatschappelijke aandelen die voor een hoger bedrag volstort zijn.

Benoeming eerste bestuurders Onmiddellijk hebben de aandeelhouders met éénparigheid van stemmen beslist te benoemen tot eerste bestuurders:

1. De heer ALLY Geert Gustaaf André, voornoemd.

2. De gewone commanditaire vennootschap MEAT INVEST INTERNATIONAL, voormeld,

met als vaste vertegenwoordiger de heer ALLY Geert Gustaaf André, voornoemd. EIE

Hun mandaat zal een einde nemen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar tweeduizend zeventien.

Raad van bestuur

De aldus benoemde bestuurders zijn in raad verenigd en benoemen met eenparigheid van stemmen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel tot gedelegeerd bestuurders:

1. De heer ALLY Geert Gustaaf André, voornoemd.

2. De gewone commanditaire vennootschap MEAT INVEST INTERNATIONAL, voormeld, met als vaste vertegenwoordiger de heer ALLY Geert Gustaaf André, voornoemd.

Î Eerste boekjaar Het eerste boekjaar neemt een aanvang_op de dag van de neerlegging van een uitgifte van 1 onderhavige oprichtingsakte op de griffie-van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal 1 worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend en twaalf (31/12/2012).

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend dertien (2013).

Voor-

ti behouden

aan het

 13ëfgisc(ti

Staatsblad

t________



Luik B - vervolg

VOOR GELIeORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL, opgemaakt uitsluitend voor del neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel.

(Getekend)

R. MONDELAERS

Notaris

Werd gelijktijdig neergelegd: een afschrift van de oprichtingsakte.

i

i

I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BEVORA

Adresse
BRUG ZUID 19A 9880 AALTER

Code postal : 9880
Localité : AALTER
Commune : AALTER
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande