BIESEMANS CONSULTING

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : BIESEMANS CONSULTING
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 836.724.374

Publication

15/06/2011
ÿþMod 2,1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte







V I II I III I I 1011 fl11 III [ÏEERGELEGD

beh *11089076* - I Ih1I 2011

aa

Bel

stag





RL4Fi i

I i<rynet-14NDELTEGENT







Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Biesemans Consulting

Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel : Sint Denijslaan 467 - 9000 Gent

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een onderhandse akte de dato van 22 mei 2011 blijkt dat :

1. Mevrouw Hilde Biesemans - De Bom (nationaal nr. 67.07.20.362-09), geboren te Aalst op 20 juli 1967, wonende te Sint Denijslaan 467 te 9000 Gent

2. De Heer Wim Biesemans (nationaal nr. 61.06.26.349-97), geboren te Gent op 26 juni 1961, wonende te Sint Denijslaan 467 te 9000 Gent

een Vennootschap onder Firma (V.O.F.) hebben opgericht waarvan zij de statuten hebben vastgelegd als volgt :

STATUTEN

HOOFDSTUK I  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1.

De vennootschap wordt opgericht als een "vennootschap onder firma" en zal bestaan onder de naam

"Biesemans Consulting", kortweg "Biecon".

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Sint Denijslaan 467, 9000 Gent..

De zaakvoerders zijn gemachtigd de zetel te verplaatsen naar eender welk adres in België.

De zaakvoerders zijn gemachtigd, bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het buitenland, in te richten.

Artikel 3.

De vennootschap heeft tot doel de dienstverlening aan bedrijven, verenigingen en particulieren, zowel in het binnenland als in het buitenland, in verschillende sectoren in de volgende domeinen: het adviseren, begeleiden of in opdracht uitvoeren van de financiële, economische, sociale, organisatorische, bestuurlijke (waaronder opnemen van mandaten in beheers- en bestuursorganen), technische en administratieve aspecten van; bedrijfsvoering, evenals het verlenen van consultancy, het verlenen van interim managementdiensten, marktonderzoek, de uitwerking van concepten en voorstudies, informaticering, budget- en kostenschattingen,? advies in verband met distributie en salesstrategieën, projectmanagement, het ontwikkelen, aanbieden en; geven van training en opleiding.

Tot het doel van de vennootschap behoren ook dienstverlening in ruime zin aan bedrijven, verenigingen en

particulieren, zowel in binnen als in het buitenland op het domein van de recreatieve watersport.

De vennootschap kan, hetzij alleen, hetzij in samenwerking met anderen, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, alle onroerende, roerende en financiële verrichtingen in de ruimste zin verwezenlijken, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn dat ze de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te bevordering of te vergemakkelijken.

De vennootschap kan bovendien, rechtstreeks of onrechtstreeks op welke manier dan ook, samenwerken met, participeren in of deelnemingen houden van andere vennootschappen, die een soortgelijk doel nastreven of die van aard zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

0=a3ÇA2 {31-4-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan alle mogelijke zakelijke en persoonlijke zekerheden verlenen zowel voor haar eigen verbintenissen als voor de verbintenissen van derden, onder andere hypotheek verlenen of haar goederen verpanden, waaronder de eigen handel. De vennootschap kan leningen, voorschotten en kredieten toestaan onder voorbehoud van de wettelijke beperkingen ter zake.

De vennootschap mag tevens het mandaat uitoefenen van bestuurder, zaakvoerder of vereffenaar in andere vennootschappen, ondernemingen of verenigingen.

Artikel 4.

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur.

De vennootschap wordt ontbonden na het verstrijken van acht maanden na de opzegging door één van de vennoten aan de anderen gedaan per aangetekend schrijven.

Verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting warden geacht in naam en voor rekening te zijn aangegaan van de vennootschap.

HOOFDSTUK II  KAPITAAL

Artikel 5.

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 2.000 euro, vertegenwoordigd door 20 aandelen, volledig volgestort. Het wordt volledig gevormd door inbrengen in geld, waartoe de vennoten zich als volgt verbinden.

Hilde Biesemans  De Bom brengt in de vennootschap 1.000 euro in. In gemeen overleg worden haar hiervoor 10 van de 20 aandelen toegekend.

Wim Biesemans brengt in de vennootschap 1.000 euro in. In gemeen overleg worden hem hiervoor 10 van de 20 aandelen toegekend.

Artikel 6.

Behoudens mits de toestemming van alle medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

HOOFDSTUK III  BESTUUR

Artikel 7.

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, elk afzonderlijk optredend, die in naam van de vennootschap alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Iedere zaakvoerder beschikt over de maatschappelijke handtekening en kan de vennootschap ten opzichte van derden geldig vertegenwoordigen, maar hij zal enkel gebruik mogen maken van deze bevoegdheid voor handelingen die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de vergadering van vennoten bevoegd is.

Worden tot zaakvoerders benoemd voor de duur van de vennootschap:

 Hilde Biesemans  De Bom (nationaal nr. 67.07.20362-09)  woonachtig Sint Denijslaan 467 te 9000

Gent

 Wim Biesemans  (nationaal nr. 61.06.26.349-97)  woonachtig Sint Denijslaan 467 te 9000 Gent.

Aan de zaakvoerders kan, bij gewone meerderheid van stemmen, een vergoeding worden uitgekeerd die voor elkeen zal bepaald worden in functie van de voor de vennootschap geleverde prestaties.

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. HOOFDSTUK IV  TOEZICHT

Artikel 8.

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boekhouding, de rekeningen, brieven, notulen, en in het algemeen alle geschriften van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Indien er in hoofde van de vennootschap hiertoe een wettelijke verplichting ontstaat, zal zij een commissaris-revisor benoemen.

HOOFDSTUK V  ALGEMENE VERGADERING VAN DE VENNOTEN

Artikel 9.

De jaarvergadering van de vennoten wordt ieder jaar gehouden op de laatste zaterdag van de maand mei om 10 uur. Indien deze dag op een wettelijke feestdag valt, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op 26 mei van het jaar 2012.

Artikel 10.

Iedere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per e-mail of per aangetekende brief, die hij ten laatste acht dagen vdór de vergadering moet verzonden hebben respectievelijk in de post afgegeven hebben.

Deze brief moet de agenda vermelden, alsmede de datum en het tijdstip van de vergadering.

Wanneer alle vennoten aanwezig zijn en allen daarmee akkoord gaan, kan een algemene vergadering zonder voorafgaande oproepingen beraadslagen over de agendapunten die door de vennoten met eenparigheid worden vastgesteld.

De vergadering zal worden voorgezeten door Hilde Biesemans  De Bom of, in haar afwezigheid, door de oudste van de aanwezige vennoten. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel. Iedere vergadering benoemt een secretaris. Notulen van de vergadering zullen worden opgemaakt, waarin de genomen beslissingen enlof de gedane benoemingen worden vermeld. De notulen worden door de voorzitter en de secretaris van de vergadering ondertekend.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 11.

De vergadering van vennoten is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van:

-de behandeling en goedkeuring van de jaarrekening;

-het verlenen van kwijting aan de zaakvoerders, en het instellen van de vennootschapsvordering tegen de

zaakvoerders;

-de bestemming van de beschikbare winst;

-de bezoldigingen van de zaakvoerders;

-het ontslag en de benoeming van zaakvoerders;

-de aanstelling van een commissaris-revisor;

-de toetreding van nieuwe vennoten;

-de verhoging en de vermindering van het kapitaal;

-de wijziging van de statuten;

-de ontbinding van de vennootschap.

Iedere aandeel geeft recht op één stem, maar in geval van staking van stemmen, is die van de voorzitter beslissend.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen genomen, behoudens afwijkende bepalingen in onderhavige statuten.

Zo vereist elke beslissing betreffende de verhoging en de vermindering van het kapitaal evenals de wijziging van de statuten dat de aanwezige vennoten ten minste de helft van het kapitaal vertegenwoordigen en dienen de beslissingen te worden goedgekeurd door een drievierde meerderheid van de stemmen. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen en beslissen, welk ook het aantal aanwezige vennoten is.

Artikel 12.

Het boekjaar van de vennootschap begint telkens op één januari en eindigt op éénendertig december van

elk jaar.

Het eerste boekjaar eindigt op éénendertig december 2011.

Artikel 13.

De jaarrekening zal jaarlijks opgesteld worden overeenkomstig de vigerende wetsbepalingen en zal

tenminste tien (10) dagen voor de datum van de jaarvergadering van de vennoten beschikbaar zijn.

Voor-

tieh udt`n aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 14.

De vennoten kunnen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen beslissen de winsten te reserveren of uit te keren aan de vennoten. Bij uitkering wordt de winst tussen de vennoten verdeeld in dezelfde verhouding als het aantal aandelen in hun bezit.

Artikel 15.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is

voor de verdeling van de winsten.

HOOFDSTUK VI  ONTBINDING, UITTREDING EN VEREFFENING

Artikel 16.

De ontbinding van de vennootschap kan door elke vennoot aangevraagd worden, indien de verliezen vijftig procent (50%) van het kapitaal belopen. Maar in dat geval kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen.

Ilijlagen Tij het-Belgisch Staatsblad --15/06//611 - Annexes du Moniteur belge

Daarnaast kan de vergadering van vennoten op elk ogenblik beslissen tot ontbinding van de vennootschap, op voorwaarde dat deze beslissing wordt genomen met eenparigheid van stemmen.

Artikel 17.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. De vennootschap blijft voortbestaan onder de overlevende vennoten en de erfgenamen van de overleden vennoot. De voortzetting van de vennootschap met voormelde erfgenamen vereist geen voorafgaande goedkeuring.

Artikel 18.

Een vennoot kan vrijwillig geheel of gedeeltelijk uittreden uit de vennootschap, mits goedkeuring door de meerderheid van de uitgebrachte stemmen op de vergadering van vennoten en slechts op voorwaarde dat de vennootschap door deze uittreding niet slechts één (1) vennoot overhoudt, met de (van rechtswege) ontbinding van de vennootschap tot gevolg. In dit laatste geval moet de beslissing genomen worden overeenkomstig artikel 16, tweede lid van onderhavige statuten.

Het scheidingsaandeel van de uittredende vennoot wordt bepaald op basis van de eigen vermogenswaarde van de vennootschap, vastgesteld volgens de laatste jaarrekening die opgemaakt werd vóór het verzoek tot uittreding. Betaling van het scheidingsaandeel zal plaatsvinden binnen de drie maanden volgend op de beslissing tot goedkeuring van de uittreding.

Artikel 19.

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan een vennoot, die als vereffenaar zal worden aangesteld overeenkomstig de artikelen 184 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De bevoegdheid van de vereffenaar, wiens mandaat zal gehomologeerd worden overeenkomstig de wet van 2 juni 2006, wordt door de artikelen 184 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen geregeld. Bovendien zal hij het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat hij daartoe de instemming van de algemene vergadering hoeft te vragen.

Artikel 20.

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen. Het saldo zal

worden verdeeld volgens de verhoudingen bepaald in artikel 14.

Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Getekend : Biesemans Wim - Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BIESEMANS CONSULTING

Adresse
SINT DENIJSLAAN 467 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande