BIG JON, AFGEKORT : BJ

Association sans but lucratif


Dénomination : BIG JON, AFGEKORT : BJ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.544.457

Publication

17/09/2014
ÿþ MOI) 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1JR11111111

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

-8 SEP. 2014

AFDELIffeiftrENDERMONDE

ondernemingsnr : 833.544.467

Benaming

(voluit) : Big Jon

(verkort) : 111

Rechtsvorm : Verenging Zonder Winstoogmerk

Zetel: Beekstraat 32 - 9420 Erpe-Mere

onderwerp akte: Wijziging van besuur - 16107/20104

Gecoördineerde tekst van de gewijzigde statuten

Goedgekeurd op de bijzondere algemene vergadering van 16 julil 2014

Met meerderheid van stemmen hebben de leden van de bijzondere algemene vergadering op 16/07/2014 de wijziging van samenstelling van de raad van bestuur goedgekeurd.

Na voorlezing en bespreking geeft de bijzondere algemene vergadering haar goedkeuring aan de hiernavolgende tekst:

HOOFDSTUK NAAM  ZETEL DOEL  DUUR

ARTKEL 1: NAAM

De vereniging draagt de naam Big Jon vzw.

ARTIKEL 2: ZETEL

De zetel van de vereniging is gevestigd te Beekstraat 32, 9420 Erpe-Mere en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3: DOEL

De vzw heeft tot doel het restaureren van voertuigen van hulpdiensten, voor verhuur, gebruik voor

demonstraties, deelname aan publicitaire en andere activiteiten of manifestaties.

Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel vo« zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4: DUUR

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il; LEDEN

ARTIKEL 5; SOORTEN LEDEN

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. Met de term `lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden!

ARTIKEL 6: EFFECTIEVE LEDEN

De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Effectief lid is wie zich door een engagement in de vzw inzet

voor de realisatie van de doelstellingen. Effectieve leden hebben aile bevoegdheden de de statuten en de wet

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hjzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van der n te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

V..

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

van 27juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering, Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de algemene vergadering.

ARTIKEL 7; TOEGETREDEN LEDEN

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8: TOETREDING

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur, Wie (werkend) lid wenst te zijn, dient zijn kandidatuur in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur die deze kandidatuur zal voorleggen op de eerstvolgende Algemene Vergadering De aanvaarding van de kandidatuur kan pas als 2 personen aanwezig of vertegenwoordigd zijn die lid zijn van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 9: LEDENBIJDRAGE

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 10: ONTSLAG  UITSLUITING

Elk lid kan te allen tijde zelf uit de vereniging treden door een formeel schrijven (brief of email) te richten aan

de Raad van Bestuur. Het ontslag zef één maand na dit schrijven ingaan.

Tot uitsluiting van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden beslist en dit nadat het lid is gehoord en mits een tweederde meerderheid. De raad van bestuur kan leden die handelen met miskenning van de doelstelling van de VZW, de statuten of de wettelijke bepalingen of die de eer, naam en/of faam van de vereniging in opspraak brengen, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Een lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, heeft geen recht op het vermogen van de vereniging, noch op het terugvorderen van eventuele bijdragen of op het vorderen van een vergoeding voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt voor de rechthebbenden van een overleden lid.

ARTIKEL 11: LEDENREGISTER

Op de zetel van de vereniging wordt een ledenregister bijgehouden, waarin vermeld wordt, de naam van de werkende leden, met hun identiteit, adres en aile wijzigingen hieraan, zoals uittredingen, en aanvaardingen. Wijzigingen worden door de raad binnen de acht dagen na kennisname doorgevoerd. De effectieve leden hebben de verplichting hun adreswijziging te melden aan de raad van bestuur.

HOOFDSTUK III: BESTUUR

ARTIKEL 12: LEDEN

De vereniging wordt bestuurd door een raad bestaande uit minstens drie leden. De leden van de raad

worden gekozen uit de effectieve leden.

ARTIKEL 13: DUUR VAN HET MANDAAT VAN DE RAAD VAN BESTUUR De raad van bestuur wordt benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 14: WIJZE VAN BENOEMING EN BEZOLDIGING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos ult. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: AMBTSBEEINDIGING EN AFZETTING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Het mandaat van de raad van bestuur eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig

ontslag, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet echter uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van be-stuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum

4 MOD 2.2

4 "

is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 16: BEVOEGDHEDEN VAN DE BESTUURDERS

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Nil is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen warden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij deze nodig acht, een afgevaardigd- bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postchecks, de openbare en private bankinstellingen en aile andere instellingen.

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 17: PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN, OVEREENKOMSTIG ART. 13, 4de LID, W,VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur met echter binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 18: PERSONEN BELAST MET HET DAGELIJKS BESTUUR OVEREENKOMSTIG ART. 13BIS,

1 ste LID, W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid de hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat ais een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

HOOFDSTUK IV; DE ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 19: BEVOEGDHEDEN

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4

van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002:

-het wijzigen van de statuten

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-aile gevallen waarin deze statuten het vereisen

ARTIKEL 20: BIJEENROEPING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging dat vereist.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar.

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een schriftelijk verzoek richt aan de raad van bestuur waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. ln dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of email tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen enkel behandeld worden indien aile aanwezig leden hiermee instemmen.

ARTIKEL 21: NOTULEN

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden op twee manieren aan de leden bekend gemaakt; door opname in het verslag dat ter inzage ligt op de zetel van de vereniging en door een kopie te versturen naar de leden via post of e-mail.

HOOFDSTUK V: ONTBINDING  VEREFFING

e4

t  wd" e

MOD 2.2

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 22: ONTBINDING EN VEREFFING VAN DE VERENIGING

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeldt worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/6 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passive, warden overgedragen aan een vereniging met een belangeloze en gelijkaardige doelstelling

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK VI: DIVERSEN

ARTIKEL 23: REKENINGEN

Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen op van het afgelopen boekjaar, lopend van 01 april tot en met 31 maart, Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting kan verlenen aan de bestuurders.

ARTIKEL 24: SLOTBEPALINGEN

De verantwoordelijkheid van aile leden en leden van de Raad van Bestuur, blijft beperkt tot hun eigen

inbreng.

Voor alles wat niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

ARTIKEL 26; AKTE VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Cooman Jurgen Welvaarstraat 107, 9300 Aalst

Meuleman Kenneth Beekstraat 32, 9420 Erpe-Mere

Chourou Selim Stationsstraat 10 bus 8, 9300 Aalst

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens aile bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Cooman Jurgen, Welvaarstraat 107, 9300 Aalst

Secretaris: Meuleman Kenneth, Beekstraat 32, 9420 Erpe-Mere

Schatbewaarder: Chourou Selim, Stationsstraat 10 bus 8, 9340 Lede

De raad van bestuur heeft eveneens, aangesteld als gemachtigden die rechtsgeldig de vereniging kunnen verbinden:

Hi7e

e

e Voorbehouden aan het «Belgisch Staatsblad

Moo 2.2

Luik B -Vervolg

Voor aile administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de schatbewaarder afzonderlijke en onbeperkte volmachten.

Opgemaakt in 3 exemplaenr te Aalst, op 16/07/2014

Cooman Jurgen Voorzitter

Meuleman Kenneth - Secretaris

Chourou Selim  Schatbewaarder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrurn nterende not ris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme 1n aanzien vn derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

05/07/2013
ÿþMDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIkI'1 m~~u~~iw~N~NIIn~

131 3965

V RECHTBANK

~K~N KOOP~i~ 2 6 JiN 2013

Ondernemingsnr : 833.544.457

Benaming

(voluit) : Big Jon

(verkort) : BJ

Rechtsvorm : Verenging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Binnenstraat 314B, 9300 Aalst

Onderwer " akte : Wijziging van Maatschappelijke zetel en besuur

De ondergetekenden,

Chourou Selim Stationsstraat 10 bus 8 9300 Aalst

Cooman Jurgen Welvaarstraat 107 9300 Aalst

Meuleman Kenneth Beekstraat 32 9420 Erpe-Mere

Van Den Abeele Bjom Klaverstraat 10 9300 Aalst

Met meerderheid van stemmen hebben de leden van de bijzondere algemene vergadering op 22/06/2013 werd de samenstelling van de raad van bestuur en maatschappelijke zetel gewijzigd:

HOOFDSTUK I: NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1: NAAM

De vereniging draagt de naam Big Jon vzw,

ARTIKEL 2: ZETEL

De zetel van de vereniging is gevestigd te Beekstraat 32, 9420 Erpe-Mere en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Dendermonde,

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3: DOEL

De vzw heeft tot doel het restaureren van voertuigen van hulpdiensten, voor verhuur, gebruik voor

demonstraties, deelname aan publicitaire en andere activiteiten of manifestaties.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan be-steed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4: DUUR

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il: LEDEN

ARTIKEL 5: SOORTEN LEDEN

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan

effectieve en toegetreden leden tellen. Met de term 'lid' in deze statuten wol it uitdrukkelijk verve-zen naar de

effectieve leden! f

ARTIKEL 6: EFFECTIEVE LEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Lu!k B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i MOD 2,2

De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Effectief lid is wie zich door een engagement in de vzw inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Effectieve leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de algemene vergadering.

ARTIKEL 7: TOEGETREDEN LEDEN

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw, Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement,

ARTIKEL 8: TOETREDING

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de alge-mene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Wie (werkend) lid wenst te zijn, dient zijn kandidatuur in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur die deze kandidatuur zal voorleggen op de eerstvolgende Algemene Vergadering De aanvaarding van de kandidatuur kan pas als 2 personen aanwezig of vertegenwoordigd zijn die lid zijn van de Raad van Bestuur,

ARTIKEL 9: LEDENBIJDRAGE

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 10: ONTSLAG  UITSLUITING

Elk lid kan te allen tijde zelf uit de vereniging treden door een formeel schrijven (brief of email) te rich-ten

aan de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Tot uitsluiting van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden beslist en dit nadat het lid is gehoord en mits een tweederde meerderheid, De raad van bestuur kan leden die handelen met miskenning van de doelstelling van de VZW, de statuten of de wettelijke bepalingen of die de eer, naam en/of faam van de vereniging in opspraak brengen, schorsen tot aan de beslissing van de al-gemene vergadering.

Een lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, heeft geen recht op het vermogen van de vereniging, noch op het terugvorderen van eventuele bijdragen of op het vorderen van een vergoeding voor gele-verde prestaties. Hetzelfde geldt voor de rechthebbenden van een overleden lid.

ARTIKEL 11: LEDENREGISTER

Op de zetel van de vereniging wordt een ledenregister bijgehouden, waarin vermeld wordt, de naam van de werkende leden, met hun identiteit, adres en alle wijzigingen hieraan, zoals uittredingen, en aanvaardingen, Wijzigingen worden door de raad binnen de acht dagen na kennisname doorgevoerd. De effectieve leden hebben de verplichting hun adreswijziging te melden aan de raad van bestuur,

HOOFDSTUK Ill: BESTUUR

ARTIKEL 12: LEDEN

De vereniging wordt bestuurd door een raad bestaande uit minstens drie leden De leden van de raad

worden gekozen uit de effectieve leden.

ARTIKEL 13: DUUR VAN HET MANDAAT VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur wordt benoemd voor onbepaalde duur

ARTIKEL 14: WIJZE VAN BENOEMING EN BEZOLDIGING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: AMBTSBEEINDIGING EN AFZETTING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Het mandaat van de raad van bestuur eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig

ontslag, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone merderheid van het aantal aan-wezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet echter uitdrukkelijk vermeld word n op de agenda van de algemene vergadering.

)~! k

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van be-stuur, Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stelten,

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neer-legging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 16: BEVOEGDHEDEN VAN DE BESTUURDERS

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechts-gedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend,

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij deze nodig acht, een afgevaardigd- bestuurder of directeur be-noemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postchecks, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging,

ARTIKEL 17: PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN, OVEREENKOMSTIG ART, 13, 4de LID, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een pen-ningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet echter binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene,

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt wor-den in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 18: PERSONEN BELAST MET HET DAGELIJKS BESTUUR OVEREENKOMSTIG ART. 136IS,

1ste LID, W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderh id, die hieromtrent geldig beslist

~

1indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

tel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks be-stuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat ais een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

HOOFDSTUK IV: DE ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 19: BEVOEGDHEDEN

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4

van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002:

-het wijzigen van de statuten

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

ARTIKEL 20: BIJEENROEPING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging dat vereist.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar.

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boek-jaar.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115 van de effectieve leden daartoe een schriftelijk verzoek richt aan de raad van bestuur waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de ge-vraagde agendapunten,

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of email tenminste acht werkdagen voor de vergadering,

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen enkel behandeld worden indien alle aanwezig leden hiermee instemmen.

ARTIKEL 21: NOTULEN

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de se-cretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig on-dertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden op twee manieren aan de leden bekend ge-maakt: door opname in het verslag dat ter inzage ligt op de zetel van de vereniging en door een kopie te versturen naar de leden via post of e-mail.

~ ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

HOOFDSTUK V: ONTBINDING  VEREFFING

ARTIKEL 22: ONTBINDING EN VEREFFING VAN DE VERENIGING

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de alge-mene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aan-wezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeldt worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aan-tal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de vereffenings-voorwaarden,

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangeloze en gelijkaardige doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffe-naars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK VI: DIVERSEN

ARTIKEL 23: REKENINGEN

Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen op van het afgelopen boekjaar, lopend van 01 april tot en met 31 maart. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Ver-gadering, die ontlasting kan verlenen aan de bestuurders.

ARTIKEL 24: SLOTBEPALINGEN

De verantwoordelijkheid van alle leden en leden van de Raad van Bestuur, blijft beperkt tot hun eigen

inbreng

Voor alles wat niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

ARTIKEL 25: AKTE VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Gooman Jurgen Welvaarstraat 107, 9300 Aalst

Van Den Abeele Bjom Klaverstraat 10, 9300 Aalst

Meuleman Kenneth Beekstraat 32, 9420 Erpe-Mere

Ghourou Selim Stationsstraat 10 bus 8, 9300 Aalst

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden,

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene verga-dering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging nood-zakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Cooman Jurgen, Welvaarstraat 107, 9300 Aalst Ondervoorzitter: Van Den Abeele Bjom, Klaverstraat 10, 9300 Aalst Secretaris: Meuleman Kenneth, Beekstraat 32, 9420 Erpe-Mere Schatbewaarder: Chourou Selim, Stationsstraat 10 bus 8, 9340 Lede





t ,, t , "

s

f,_,«

t a . MOD 2.2



" Voor-bektudeti aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende ndfaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur heeft eveneens, aangesteld als gemachtigden die rechtsgeldig de vereniging kunnen verbinden:

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de schatbewaarder afzonderlijke en onbeperkte volmachten,

Opgemaakt in 4 exe `plaenr te Aalst, op 23/06/2013

Cooma Jurge '- oorzitter

eele Blom - Ondervoorzitter

Van D

Meuleman Kenneth, Secretaris

Chourou Selim  Schatbewaa " e

1



18/02/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111J1R1111tIl I~l1 lal

3+

C

CFIIFFIE i CHTEANK VAN KOOPHANDEL

- 8. 02. 2011

DENDERMONDE

csrrtere

Ondememingsnr : $ 3.1 S yy y S

Benaming

(voluit) : Big Jon

(verkort) : BJ

Rechtsvorm : Verenging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Binnenstraat 314B, 9300 Aalst

Onderwerp akte :

De ondergetekenden,

Chourou Selim Hollestraat 35 9340 Lede

De Ridder, Didier Binnenstraat 314B 9300 Aalst

D'hondt Evie Raymond Uyttersprotstraat 27 9310 Moorsel

Van Den Abeele Bjorn Klaverstraat 10 9300 Aalst

verklaren bij deze onderhandse akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, waarvan de statuten als volgt luiden:

HOOFDSTUK I: NAAM  ZETEL  DOEL -- DUUR

ARTIKEL 1: NAAM

De vereniging draagt de naam Big Jon vzw.

ARTIKEL 2: ZETEL

De zetel van de vereniging is gevestigd te Binnenstraat 314B, 9300 Aalst en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3: DOEL

De vzw heeft tot doel het restaureren van voertuigen van hulpdiensten, voor verhuur, gebruik voor

demonstraties, deelname aan publicitaire en andere activiteiten of manifestaties.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4: DUUR

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il: LEDEN

ARTIKEL 5: SOORTEN LEDEN

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. Met de term `lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden!

ARTIKEL 6: EFFECTIEVE LEDEN

De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Effectief lid is wie zich door een engagement in de vzw inzet

voor de realisatie van de doelstellingen. Effectieve leden hebben aile bevoegdheden die de statuten en de wet

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

" Aln..:n n.~ kn n.IfnL nr,inn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

luoD 2.2

van 27juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de algemene vergadering. -

ARTIKEL 7: TOEGETREDEN LEDEN

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8: TOETREDING

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Wie (werkend) lid wenst te zijn, dient zijn kandidatuur in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur die deze kandidatuur zal voorleggen op de eerstvolgende Algemene Vergadering De aanvaarding van de kandidatuur kan pas als.2 personen aanwezig of vertegenwoordigd zijn die lid zijn van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 9: LEDENBIJDRAGE

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 10: ONTSLAG  UITSLUITING

Elk lid kan te allen tijde zelf uit de vereniging treden door een formeel schrijven (brief of email) te richten aan

de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Tot uitsluiting van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden beslist en dit nadat het lid is gehoord en mits een tweederde meerderheid. De raad van bestuur kan leden die handelen met miskenning van de doelstelling van de V2W, de statuten of de wettelijke bepalingen of die de eer, naam en/of faam van dé vereniging in opspraak brengen, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Een lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, heeft geen recht op het vermogen van de vereniging, noch op het terugvorderen van eventuele bijdragen of op het vorderen van een vergoeding voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt voor de rechthebbenden van een overleden lid.

ARTIKEL 11: LEDENREGISTER

Op de zetel van de vereniging' wordt een ledenregister bijgehouden, waarin vermeld wordt, de naam van de werkende leden, met hun identiteit, adres en alle wijzigingen hieraan, zoals uittredingen, en aanvaardingen. Wijzigingen worden door de raad binnen de acht dagen na kennisname doorgevoerd. De effectieve leden hebben de. verplichting hun adreswijziging te melden aan de raad van bestuur.

HOOFDSTUK III: BESTUUR

ARTIKEL 12: LEDEN

De vereniging wordt bestuurd door een raad bestaande uit minstens drie leden. De leden van de raad

worden gekozen uit de effectieve leden.

ARTIKEL 13: DUUR VAN HET MANDAAT VAN DE RAAD VAN BESTUUR De raad van bestuur wordt benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 14: WIJZE VAN BENOEMING EN BEZOLDIGING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: AMBTSBEEINDIGING EN AFZETTING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Het mandaat van de raad van bestuur eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig

ontslag, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum

MOD 2.2

is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd warden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 16: BEVOEGDHEDEN VAN DE BESTUURDERS

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hemt vervangt doorslaggevend.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig acht, een afgevaardigd- bestuurder of directeur benoemen, die

CAD met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en

Clà tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postchecks, de openbare en ,private bankinstellingen en alle andere instellingen.

1..

e

Clà

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 17: PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN,

b OVEkEENKOMSTIG ART. 13, 4de LID, W.VZW

Clà

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is

Clà

van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een

d penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de

vereniging noodzakelijk is, kiezen.

o Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist

indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

0

ooc De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van cc

bestuur

cc b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de bétrokkene.

DL

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten

Clà

" =1 binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Clà oD cc De gevolmachtigden oefenen hUn bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit. ARTIKEL 18: PERSONEN BELAST MET HET DAGELIJKS BESTUUR OVEREENKOMSTIG ART. 13BIS,

P: 1ste LID, W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist

indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. - De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van' bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene:

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een collage vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

HOOFDSTUK IV: DE ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 19: BEVOEGDHEDEN -

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4

van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002:

-het.wijzigen van de statuten

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders

-de benoeming en de afzetting van iie commissarissen

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

ARTIKEL 20: BIJEENROEPING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar.

De algemehe vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een schriftelijk verzoek richt aan de raad van bestuur waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten,

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alla effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of email tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

De oproepingsbrief, die. plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen enkel behandeld worden indien alle aanwezig leden hiermee instemmen.

ARTIKEL 21: NOTULEN

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden op twee manieren aan de leden bekend gemaakt: door opname in het verslag dat ter inzage ligt op de zetel van de vereniging en door een kopie te versturen naar de leden via post of e-mail.

MOD 2.2

HOOFDSTUK V: ONTBINDING  VEREFFING

ARTIKEL 22: ONTBINDING EN VEREFFING VAN DE VERENIGING

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dart moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de

vereffeningvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze en gelijkaardige doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

e HOOFDSTUK VI: DIVERSEN

ARTIKEL 23: REKENINGEN

Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de' rekeningen op van het afgelopen boekjaar, lopend van 01 februarari

e tot en met 31 janurari. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering,

die ontlasting kan verlenen aan de bestuurders.

ARTIKEL 24: SLOTBEPALINGEN

d De verantwoordelijkheid van alle leden en leden van de Raad van Bestuur, blijft beperkt tot hun eigen

inbreng.

" N Voor alles wat niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002.

oo _ De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

e Voorzitter: De Ridder Didier, Binnenstraat 314B, 9300 Aalst -

Ondervoorzitter. Van Den Abeele Bjórn, Klaverstraat 10, 9300 Aalst

Secretaris: D'hondt Evie, Raymond Uyttersprotstraat 27 , 9310 Moorsel

Schatbewaarder: Chourou Selim, Hollestraat 35, 9340 Lede

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar



" verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

P: De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en

heeft eveneens aile bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden

toegekend en op voorwaarde dal zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd

trzi door de algemene vergadering.

e

t De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk

o acht.

:zr

P: De raad van bestuur heeft onder zijn' leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter. De Ridder Didier, Binnenstraat 314B, 9300 Aalst

Ondervoorzitter. Van Den Abeele Blom, Klaverstraat 10, 9300 Aatst

Secretaris: D'hondt Evie, Raymond Uyttersprotstraat 27 , 9310 Moorsel

Schatbewaarder: Chourou Selim, Hollestraat 35, 9340 Lede

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur heeft eveneens, aangesteld als gemachtigden die rechtsgeldig de vereniging kunnen verbinden;

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de secretaris en de schatbewaarder afzonderlijke en onbeperkte volmachten.

Opgemaakt in 4 exemplaren te Aalst, op 28/01/2011

De Ridder Didier - Voorzitter

Van Den Abeele Bjom - Ondervoorzitter

D'hondt Evie, Secretaris:

Chourou Selim - Schatbewaarde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij hët Rèlgiséh StaatsbI d

Voorbehouden aart het. Belgisch Staatsblad

03/06/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bidagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

22 MEI 2015

AFDELING DENDEIME



Î

Ondememingsnr : 833.544.457

Benaming

(voluit) : Big Jon

(verkort) . BJ

Rechtsvorm : Verenging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Beekstraat 32 - 9420 Erpe-Mere

Onderwerp akte : Wijziging van besuur -1510512015

Gecoordineerde tekst van de gewijzigde statuten

Goedgekeurd op de algemene vergadering van 15 Mei 2015

Met meerderheid van stemmen hebben de leden van de algemene vergadering op 15/05/2015 de wijziging van samenstelling van de raad van bestuur goedgekeurd.

Na voorlezing en bespreking geeft de algemene vergadering haar goedkeuring aan de hierna volgende tekst:

HOOFDSTUK I: NAAM ZETEL DOEL DUUR

ARTIKEL 1: NAAM

De vereniging draagt de naam Big Jon vzw.

ARTIKEL 2: ZETEL

De zetel van de vereniging is gevestigd te Beekstraat 32, 9420 Erpe-Mere en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3: DOEL

De vzw heeft tot doel het restaureren van voertuigen van hulpdiensten, voor verhuur, gebruik voor,

demonstraties, deelname aan publicitaire en andere activiteiten of manifestaties.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4: DUUR

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il; LEDEN

ARTIKEL 5: SOORTEN LEDEN

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. Met de term `lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden!

ARTIKEL 6: EFFECTIEVE LEDEN

De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Effectief lid is wie zich door een engagement in de vzw inzet

voor de realisatie van de doelstellingen. Effectieve leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto . Naara en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(a)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

t~ ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

r

e MOD 2.2

van 27juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden,

Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de algemene vergadering.

ARTIKEL 7: TOEGETREDEN LEDEN

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8: TOETREDING

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Wie (werkend) lid wenst te zijn, dient zijn kandidatuur in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur die deze kandidatuur zal voorleggen op de eerstvolgende Algemene Vergadering De aanvaarding van de kandidatuur kan pas als 2 personen aanwezig of vertegenwoordigd zijn die lid zijn van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 9: LEDENB1JDRAGE

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge ARTIKEL 10: ONTSLAG  UITSLUITING

Elk lid kan te allen tijde zelf uit de vereniging treden door een formeel schrijven (brief of email) te richten aan

de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Tot uitsluiting van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden beslist en dit nadat het lid is gehoord en mits een tweederde meerderheid. De raad van bestuur kan Leden die handelen met miskenning van de doelstelling van de VZW, de statuten of de wettelijke bepalingen of die de eer, naam en/of faam van de vereniging in opspraak brengen, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering,

Een lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, heeft geen recht op het vermogen van de vereniging, noch op het terugvorderen van eventuele bijdragen of op het vorderen van een vergoeding voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt voor de rechthebbenden van een overleden lid.

ARTIKEL 11: LEDENREGISTER

Op de zetel van de vereniging wordt een ledenregister bijgehouden, waarin vermeld wordt, de naam van de werkende leden, met hun identiteit, adres en alle wijzigingen hieraan, zoals uittredingen, en aanvaardingen. Wijzigingen worden door de raad binnen de acht dagen na kennisname doorgevoerd. De effectieve leden hebben de verplichting hun adreswijziging te melden aan de raad van bestuur.

HOOFDSTUK III: BESTUUR

ARTIKEL 12: LEDEN

De vereniging wordt bestuurd door een raad bestaande uit minstens drie leden. De leden van de raad

worden gekozen uit de effectieve leden,

ARTIKEL 13: DUUR VAN HET MANDAAT VAN DE RAAD VAN BESTUUR De raad van bestuur wordt benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 14: WIJZE VAN BENOEMING EN BEZOLDIGING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: AMBTSBEEINDIGING EN AFZETTING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Het mandaat van de raad van bestuur eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig

ontslag, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet echter uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum

, MOD2.2

is gedaald, ln dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 16: BEVOEGDHEDEN VAN DE BESTUURDERS

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur Kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig achten nuttig oordeelt,

De raad van bestuur kan, indien hij deze nodig acht, een afgevaardigd- bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postchecks, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Bestuurders die namens de vereniging optredens moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 17: PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN, OVEREENKOMSTIG ART. 13, Ode LID, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die ai dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur biij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is,

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet echter binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 18: PERSONEN BELAST MET HET DAGELIJKS BESTUUR OVEREENKOMSTIG ART. 13BIS,

1ste LID, W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in, te dienen bij de raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

HOOFDSTUK IV: DE ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 19: BEVOEGDHEDEN

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4

van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002:

-het wijzigen van de statuten

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

ARTIKEL 20: BIJEENROEPING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging dat vereist.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar.

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een schriftelijk verzoek richt aan de raad van bestuur waarin de te behandelen agendapunten zijn vernield. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of email tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

i]e oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen enkel behandeld worden-indien alle aanwezig leden hiermee instemmen.

ARTIKEL 21: NOTULEN

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden op twee manieren aan de leden bekend gemaakt: door opname in het verslag dat ter inzage ligt op de zetel van de vereniging en door een kopie te versturen naar de leden via post of e-mail.

HOOFDSTUK V: ONTBINDING  VEREFFING

a

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

ARTIKEL 22: ONTBINDING EN VEREFFING VAN DE VERENIGING

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeldt worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bil gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangeloze en gelijkaardige doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK VI: DIVERSEN

ARTIKEL 23: REKENINGEN

Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen op van het afgelopen boekjaar, lopend van 01 april tot en met 31 maart. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting kan verlenen aan de bestuurders.

ARTIKEL 24k $LOTBEPALINGBN

De verantwoordelijkheid van alle leden en leden van de Raad van Bestuur, blijft beperkt tot hun eigen

inbreng.

Voor alles wat niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

ARTIKEL 25: AKTE VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Borms Jurgen, Gudstraat 3, 9310 Herdersem

Meuleman Kenneth, Duinenweg 334 0102, 8430 Middelkerke

Chourou Selim, Stationsstraat 10 bus 8, 9300 Aalst

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter Borms Jurgen, Gudstraat 3, 9310 Herdersem

Secretaris: Meuleman Kenneth, Duinenweg 334 0102, 8430 Middelkerke

Schatbewaarder Chourou Selim, Stationsstraat 10 bus 8, 9340 Lede

De raad van bestuur heeft eveneens, aangesteld ais gemachtigden die rechtsgeldig de vereniging kunnen verbinden:

Voorbehouden aan het Belgisch staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de secretaris en de schatbewaarder afzonderlijke en onbeperkte volmachten.

Borrns Jurgen - Voorzitter

Meuleman Kenneth - Secretaris

Chourou Selim -- Schatbewaarder

W

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BIG JON, AFGEKORT : BJ

Adresse
BEEKSTRAAT 32 9420 ERPE-MERE

Code postal : 9420
Localité : Erpe
Commune : ERPE-MERE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande