BIH JEDINSTVO

Association sans but lucratif


Dénomination : BIH JEDINSTVO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.658.471

Publication

16/02/2015
ÿþ~

MOb22

(verizort)

Rechtsvorm . VZW

Zetel : Hilarius Beltorfstraat 72, 9050 Ledeberg

Onderwerp akte

De ondergetekenden:

1. Suada Mulahasanovic, wonende te Smalle Heerweg 40, 9080 Lochristi, geboren op 22/03/1964

2. Sabahudin Mehic, wonende te Hilarius Beltorfstraat 72, 9050 Ledeberg, geboren 23109/1967

3. Emir Sarvan, wonende te Achterleie 20, 9000 Gent, geboren op 30/12/1991

4. Hasic Izam, wonende te Molenstraat 26, 9185 Wachtebeke, geboren op 22/05/1979

5. Berbic Ferid, wonende te Moriaanstraat 64, 9050 Ledeberg, geboren 04/02/1976

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten op datum van 26 oktober 2014, overeenkomstig de wet van 27 Juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, waarvan zij de statuten ais volgt vaststellen:

NAAM, DOELSTELLING EN ZETEL

Art.1. De vereniging wordt genoemd 'SIN Jedinstvo" en heeft haar zetel in Hilarius Beltorfstraat 72, 9050 Ledeberg, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art.2. De vereniging heeft tot doel:

-de groepering van Bosniërs in Vlaanderen;

-de bekendmaking van onze cultuur bij een groter publik

-de contacten tussen emigranten uit Bosnië en Belgen te verbeteren o.a. door organisatie van sport,

cultureel, humanitaire en andere manifestatie, enz.;

-het organiseren van folkloristische activiteiten onder de noemer "Ljiijani"

-het organiseren van sportieve activiteiten onder de noemer "Mali Zmajevi"

-de organises van help aan armen en kinderen in Bosnië en Herzegovina (voeding, kiedii, enz.);

-de positie van Bosniërs in de Vlaamse samenleving te verbeteren;

-de vereniging verdedigt de rechten van de mens en bestrijdt rassendiscriminatie en vreemdelingenhaat;

Art.3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de Algemene Vergadering,

LEDEN

Art.4. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van 3.

Art.5. Alle natuurlijke personen die de doelstellingen van de vereniging onderschrijven kunnen lid worden.Voor hun toetreding richten de nieuwe leden een schriftelijk verzoek tot de Raad van Bestuur. Bij weigering van onderschrijving van de doelstellingen van de vereniging weigert de Raad van Bestuur de toetreding.

Art.6. De leden zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd.

Op de laatste blz van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, helzy van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso . Nam en handto.cening

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte

IIt II Ill ItI II I I1 I IIII IIt III

'15025590*

Or dew emtngs.nr Benaming

(voluit) : BiH Jedinstvo

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

I " MDD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

DE ALGEMENE VERGADERING

Art.7, De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden, samengeroepen om te beslissen over de verwezenlijking van haar doet. Zij is soevereine orgaan van de vereniging, Zij is bevoegd inzake:

1.benoeming en herroeping van de bestuurders

2.goedkeuring van de begroting en de rekeningen

3.wijziging van de statuten

}.goedkeuring van het bestuur gevoerd door de Raad van Bestuur

5.de uitsluiting van leden

6.ontbinding van de vereniging

Art.8. De voorzitter roept de Algemene Vergadering samen minstens eenmaal per jaar en ais het doel of het belang van de vereniging het vereist. De uitnodigingen vernielden de dagorde en worden tenminste 15 dagen voer de vergadering verstuurd. Tevens moet de Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur bijeengeroepen worden wanner een vijfde van haar leden erom verzoeken. Een twintigste van de leden kunnen een punt aan de agenda laten toevoegen ten laatste 2 dagen voor de vergadering doorgaat.

Art.9. Een lid kan slechts een ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering en kan daarnaast over maximum een volmacht beschikken,

Art.10. Alle leden hebben stemrecht. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waarin de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, het anders bepaalt. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die haar of hem vervangt doorslaggevend.

Art,11. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd in een verslagboek dat ondertekend word door de voorzitter en de secretaris. De verslagen worden op de maatschappelijke zetel bewaard. Daar kunnen alle leden er inzage van nemen,

RAAD VAN BESTUUR

Art.12. De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur van tenminste drie leden. Zij zijn door de Algemene Vergadering voor een jaar benoemd, herbenoembaar en ten alle tijden door haar afzetbaar. Een lid van de Raad van Bestuur kan zijn ontslag vragen uit de Raad van Bestuur mits een schrijven aan de voorzitter.

De wijze waarop bestuursraadsleden afgezet kunnen worden, wordt bepaald in het Huishoudelijk Reglement.

Art.13, De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een of meerdere bestuurders of zelfs mits machtiging aan de Algemene Vergadering aan de derde. Ten aanzien van derden is de vereniging verbonden door de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders. De Raad van Bestuur vertegenwoordigd en verbindt de vereniging in alle rechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij kan alle handelingen van bestuur en beschikking stellen, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet (of de statuten) aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de personeels leden.

Art.14. De Raad van Bestuur duidt een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan eventueel elke andere voor de vereniging nuttige functie. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de secretaris.

Art.15. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Een bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan een volmacht hebben. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

BEGROTINGEN, REKENINGEN

Art.16. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 ste januari tot 31 ste december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en leg ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Art.17. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering twee vereffenaars aanduiden en bevoegdheden bepalen. tn alle gevallen van ontbinding, vrijwillige of gerechtelijke, op welk ogenblik en om welke reden ze zich ook mocht voordoen, wordt het maatschappelijk kapitaal dat netto overblijft na vereffening, besteed aan een vereniging die door Algemene Vergadering is aangeduid.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

t,

Luik B - Vervolg SLOTBEPALING

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art.18. Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing, waarbij aan de Vereniging Zonder Winstoogmerk en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend (B.S., 1 juli 1921).

Aldus, opgemaakt in 5 exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingvergadering van .

in de Algemene Vergadering van 26/10/2014 worden als eerste bestuurders benoemd: Voorzitter: Suada Mulahasanovic, Smalle Heerweg 40, 9080 Lochristi

Secretaris: Emir Sarvan, Achterlele 20, 9000 Gent

Penningmeester: Sabahudin Mehic, Hilarius Beltorfstraat 72, 9050 Ledeberg

Bestuurder : Ferid Berbic, Moriaanstraat 64, 9050 Ledeberg

Bestuurder : Izam Hasic, Molenstraat 26, 9185 Wachtebeke

Gedaan te Gent

Op 25/01/2015

Py/. hee,e,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BIH JEDINSTVO

Adresse
HILARIUS BELTORFSTRAAT 72 9050 LEDEBERG(GENT)

Code postal : 9050
Localité : Ledeberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande