BINAIR01

Association sans but lucratif


Dénomination : BINAIR01
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.598.103

Publication

02/04/2012
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- *12066969*

behouder 11111

aan het

Belgisch

5taatsblar





Ondememingsnr : Benaming

(voluit) : binair01

rIEE~~.~ ~~~~~¢' -113-21 ~~- 21112RE

C1:iTL.'>~~~" td~. VANKOOFHA`rDELC3"tiifffeNT

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Begijnhoflaan 121, 9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichting vzw

Verslag oprichtende vergadering

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen:

 Vandekinderen, Caroline  Bijlokevest 78, 9000 Gent

18/05/1984 --Tielt 84.05.18-380.06

 Vlaeminck, Kris  Patijntjestraat 95, 9000 Gent

22/04/1983  Kortrijk 83.04.22-177,61

 Roegiest, Olivier Begijnhoflaan 121, 9000 Gent

05/03/1980  Gent 80.03.05-335.52

 Verhaeghe, Frederik  Patijntjestraat 95, 9000 Gent

27/03/1979  Kortrijk 79.03.27-201.87

Is overeengekomen wat volgt, onder elkaar en voor allen hier aanwezig of vertegenwoordigd en voor allen die later nog lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort vzw) op te richten, onder de voorwaarden opgenomen in deze statuten.

Statuten

Artikel 1, Naam en adres van de zetel van de vereniging, alsook vermelding van het gerechtelijk arrondissement

vzw binair0l. Adres: Begijnhoflaan 121, 9000 Gent. Gerechtelijk arrondissement Gent.

Artikel 2. Omschrijving van het doel of van de doeleinden waarvoor de vzw opgericht wordt

Binair0l streeft ernaar een muzikale weerklank te zijn van de broodnodige diversiteit in de samenleving. Tegelijkertijd wenst binair01 een alternatief te bieden voor het conventionele clubcircuit in Gent. De vereniging' bekijkt de muziekwereld met een open vizier om zo een forum te creëren voor diverse stijlen en onderbelichte genres. Het betreft hoofdzakelijk balkan, gipsy swing en klezmermuziek.

De vereniging kan alle activiteiten inrichten die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, zoals; onder meer het organiseren van dansfeesten en/of concerten, Concreet engageert de vereniging zich om minstens een keer per jaar een eclectisch dansfeest en/of optreden te organiseren.

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het ' verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te maken, net zoals geldelijke,

Op de laatste blz. van I uit B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso " Naam en handtekeninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

inkomsten te verwerven uit dansfeesten en/of optredens, op voorwaarde dat deze inkomsten gebruikt worden om het vooropgestelde doel te verwezenlijken.

Artikel 3. Voorwaarden en formaliteiten betreffende toetreding en uittreding van [eden.

Art. 3a. Het aantal leden waaruit de vereniging is samengesteld, is niet beperkt. Het aantal leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie,

Art. 3b. De leden zijn, enerzijds de ondertekenaars van onderhavige akte, en anderzijds de personen die als lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met gewone meerderheid van de aanwezige leden.

Art. 3c. De leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met gewone meerderheid.

Art. 3d. Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoeding eisen voor geleverde prestaties indien deze vergoeding niet in onderlinge overeenstemming werd goedgekeurd, Hetzelfde geld ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Artikel 4. Bevoegdheden van de algemene vergadering en de wijze van bijeenroeping ervan, alsook de wijze waarop haar beslissing aan de leden en aan derden ter kennis worden gebracht.

Art. 4a. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten. Behoren tot haar bevoegdheid:

1. de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders en van de leden;

3. de kwijting aan de bestuurders;

4, de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

5. de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

6. de uitsluiting van leden;

7. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 4b. De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen binnen de eerste drie maanden van een kalenderjaar, waarbij het financieel verslag wordt voorgelegd. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van gestuurd of op vraag van minsten één zesde van de leden. ledere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle leden moeten erop worden uitgenodigd.

Art, 5c. De algemene vergadering wordt schriftelijk of via e-mail bijeengeroepen door de raad minstens tien dagen voor de vergadering plaatsvindt De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij unaniem akkoord gaan de agenda uitte breiden.

Art. 5d. Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Ieder lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Art. 5e. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij afwezigheid van de voorzitter door een vrijwilliger onder de aanwezige leden van de raad van bestuur aangeduid door de algemene vergadering.

Art. 5f. ln de algemene vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten,

Art. 5g, De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, gewijzigd door de Wet van twee mei tweeduizend en twee betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel worden vermeld

Art. 5h. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden ter plaatse inzage kunnen van nemen.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

Artikel 6. Betreffende benoeming en afzetting bestuurders, de omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop die uitoefenen, ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college, en de duur van hun mandaat.

Art, 6a, De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minsten twee leden, gekozen onder de leden door de algemene vergadering voor onbepaalde duur. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Art, 6b. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Van de besluiten warden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register, De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend,

Art. 6c. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet, De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één van zijn leden en zelfs aan derden.

Art. 6d. PJIe akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door een dagelijks bestuurder die de beslissing van de raad van bestuur kan uitvoeren. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Art. 6e. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging, Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 7. Het maximumbedrag van de bijdragen of van de storting ten laste van de leden Van de leden wordt bij de toetreding geen verplichte financiële bijdrage gevraagd,

Artikel 8. Bestemming van het vermogen van de vereniging ingeval zij wordt ontbonden.

Art. 8a, In geval van ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgelegd,

Art. 8b. In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of Instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

Artikel 9, Duur van de vereniging

De vzw binair0l is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 10. Met betrekking tot boekhouding

Art, 10a. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december van elk jaar; bij afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van 1 april tot 1 januari.

Voor- LUIK 6 - vervolg

behouden Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

aan het

Belgisch

Staatsblad

Art. lob, Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd,

Artikel 11. Varia

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, gewijzigd door de Wet van twee mei tweeduizend en twee en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Er wordt beslist om als eerste bestuurders te benoemen:

-Olivier Roegiest

-Kris Vlaeminck

-Caroline Vandekinderen

Er wordt beslist om als eerste dagelijkse bestuurders te benoemen:

-Olivier Roegiest

-Kris Vlaeminck

-Caroline Vandekinderen

Er wordt beslist om te benoemen als voorzitter: Olivier Roegiest

Er wordt beslist om te benoemen als secretaris: Caroline Vandekinderen

Er wordt beslist om te benoemen als penningmeester: Kris Viaeminck

Woensdag 14/03/2012, Begijnhofiaan 121, 9000 Gent

Deze akte is opgemaakt in zes originele exemplaren, Een voor elk stichtend lid, één voor de rechtbank van koophandel en één voor het inzage recht op de maatschappelijke zetel.

Deze statuten werden goedgekeurd en door de aanwezigen tijdens de stichtende vergadering ondertekend. Caroline Vandekinderen, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BINAIR01

Adresse
BEGIJNHOFLAAN 121 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande