BIO BASE EUROPE PILOT PLANT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BIO BASE EUROPE PILOT PLANT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 836.296.980

Publication

02/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 19.06.2014, NGL 26.06.2014 14218-0222-016
10/12/2014
ÿþVoor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1'

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

-1 CEC, 2014

RECHTO. i N

KOOPHAND ENT

Ondernemingsnr : 0836.296.980

Benaming (voluit) : BIO BASE EUROPE PILOT PLANT o.

(verkort)

Rechtsvorm ; coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Rodenhuizekaai 1

9042 Gent (besteldonk)

Onderwerp akte : Buitengewone algemene vergadering-statutenwijziging-ontslag -benoeming i

Uit het proces-verbaal verleden voor Jeroen PARMENTIER, geassocieerd notaris in de burgerlijke., vennootschap met de rechtsvorm van een coëperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DES' GROO, BLiNDEMAN, VAN BELLE, PARMENTIER & VAN OOST, GEASSOCIEERDE NOTARISSEN", met.? zetel te 9000 Gent, Kouter 27, op 19 november 2014, te registreren, blijkt dat de buitengewone algemene,; vergadering van de aandeelhouders is bijeengekomen en volgende te publiceren beslissingen met eenparigheid van stemmen heeft genomen:

Afschaffing van de categorieën van vennoten en van de aan bepaalde categorieën van vennoten; toegekende rechten zoals voorzien in de artikelen 9, 10.4, 10.5, 11, 17, 18, 21 en 23 van de statuten EN;' ;i Dientengevolge wijziging van de artikelen 9, 10,4, 10.5, 11, 17, 18, 21 EN 23 van de statuten

!: De vergadering beslist tot de afschaffing van de categorieën van vennoten en van de aan bepaalde categorieën i: van vennoten toegekende rechten, zodat alle vennoten en aile aandelen voortaan gelijke rechten zullen hebben, en elk aandeel recht zal hebben op één stem, zoals voorzien in de artikelen 9, 10.4, 10.5, 11, 17, 18, 21 en 23;i van de statuten.

Dientengevolge beslist de vergadering tot wijziging van de volgende artikelen van de statuten met het oog op;; schrapping van de bepalingen die verwijzen naar de categorieën van vennoten:

- de tekst van artikel 9 van de statuten wordt vervangen als volgt:

"Vennoten zijn de natuurlijke of rechtspersonen die als dusdanig zijn opgetreden bij de oprichting van dei' vennootschap of die later aanvaard zijn en als vennoot zijn ingeschreven In het aandelenregister.

Over de aanvaarding van nieuwe vennoten en over het aantal aandelen dat ze kunnen verwerven, beslist hete bestuur.

Een kandidaat vennoot dient zijn of haar aanvraag schriftelijk te doen bij aangetekende brief gericht aan het bestuur. Het bestuur dient binnen de twee maanden na ontvangst van voormelde aanvraag een beslissing te;; nemen over de toetreding. Het bestuur beslist soeverein over de aanvaarding van nieuwe vennoten, eventuele afwijzing dient niet te worden gerechtvaardigd. Het bestuur laat de kandidaat vennoot haar beslissing kennen bij aangetekende brief. De toetreding gaat in op de datum van de aanvaarding door het bestuur. De nieuwe vennoot dient de waarde van de aandelen te storten binnen de twee weken na zijn toetreding, Het bestuur kan tevens een inkomgeld of uitgiftepremie vragen; het bestuur bepaalt tevens het bedrag van het ' inkomgeld of de uitgiftepremie.

Erfgenamen van overleden vennoten kunnen geen vennoot worden, Zij hebben enkel recht op de waarde van : de aandelen zoals beschreven in artikel 11 van deze statuten."

- de tekst van artikel 10.4 wordt vervangen als volgt:

"Vennoten kunnen steeds uittreden,

Vennoten die wensen uit te treden, dienen per aangetekend schrijven een aanvraag te richten aan het bestuur. De uittreding mag In geen geval afbreuk doen aan de minimale wettelijke/statutaire verplichtingen inzake ; kapitaalstructuur en aantal vennoten. De uittreding kan enkel gevraagd worden gedurende de eerste zes maanden van het boekjaar. Deze aanvraag dient niet te worden gemotiveerd en kan door het bestuur niet worden geweigerd dan om voormelde redenen. De uittreding gaat in op de laatste dag van het boekjaar waarin.; de uittreding werd gevraagd,"

- de tekst van artikel 10.5 van de statuten wordt gewijzigd door vervanging van de tweede alinea als volgt: "Een vennoot wordt door het bestuur uitgesloten in de hierna bepaalde gevallen:

_ om een gegronde reden;

- in geval van overtreding van deze statuten en/of het reglement van inwendige orde;

Op de laatste blz. van )_uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

asellen

Belgisch

 ,eStaatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod i t,1

- ln geval van het stellen van handelingen die enig nadeel kunnen berokkenen aan de vennootschap, onder meer het rechtstreeks of onrechtstreeks voeren van een activiteit die concurrerend is met deze van de ; vennootschap of met die van personen of vennootschappen die met de vennootschap verbonden zijn; onder "verbonden" persoon of vennootschap moet worden begrepen de natuurlijke en rechtspersonen die verbonden zijn met de vennootschap in de zin van artikel 11 van het Wetboek van vennootschappen? - de tekst van artikel 11 van de statuten wordt vervangen ais volgt;

"In de gevallen zoals bedoeld in artikel 10 van deze statuten (met uitzondering van punt 3) heeft de betrokken vennoot of hebben zijn erfgenamen, schuldeisers of vertegenwoordigers recht op een scheidingsaandeel waarvan het bedrag vastgelegd en beschikbaar gemaakt wordt door het bestuur, rekening houdend met de bepalingen van het reglement van inwendige orde,

Het scheidingsaandeel waarvan het bedrag vaststaat, is opeisbaar binnen de twee maanden na het verlies van hoedanigheid van vennoot zoals bedoeld in artikel 10 van deze statuten.

Elke uitbetaling zal slechts geschieden na afhouding van alle belastingen en taksen.

De vennootschap heeft het recht compensatie uit te voeren tussen het bedrag van het scheidingsaandeel en de door de vennoot aan de vennootschap nog verschuldigde sommen?

- de tekst van artikel 17 van de statuten wordt vervangen ais volgt:

1) de eerste alinea van artikel 17 wordt vervangen als volgt:

"De regelmatig samengestelde en aldus handelende algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten?

2) de tekst onder subtitel "Toelatingsvoorwaarden" wordt vervangen als volgt: "Alle vennoten worden toegelaten tot de algemene vergaderingen en voor de uitoefening van het stemrecht. Alle stemgerechtigde vennoten kunnen in persoon of bij volmacht stemmen. Een vennoot kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere vennoot; een vennoot kan slechts drager zijn van één volmacht. De vennoten kunnen ook eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden?

- de tekst van artikel 18 van de statuten wordt vervangen als volgt:

"Elk aandeel heeft recht op één stem. Behoudens strengere aanwezigheidsvereisten voorzien door het Wetboek van vennootschappen, geldt voor alle l besluiten dat de algemene vergadering slechts geldig kan beraadslagen en beslissen indien minstens de helft van aile vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn, welke vennoten minstens de helft van het kapitaal :

" vertegenwoordigen, "

Behoudens strengere meerderheidsvereisten voorzien door het Wetboek van vennootschappen, de statuten of

het reglement van inwendige orde, worden besluiten genomen met een gewone meerderheid van stemmen." "

- de tekst van artikel 21 wordt gewijzigd door vervanging van de laatste alinea van dit artikel als volgt:

"over het saldo na 2. beslist de algemene vergadering; in geval van winstuitkering heeft elke vennoot recht op

dividend pro rata zijn aandeelhouderschap."

- de tekst van artikel 23, tweede alinea van de statuten wordt vervangen als volgt:

"Het liquidatiesaldo wordt uitgekeerd aan de vennoten pro rata hun aandelenbezit?

WIJZIGING van de regelen van intern bestuur en schrapping van de bepalingen aangaande de statutaire

° zaakvoerder VAN DE VENNOOTSCHAP zoals voorzien in de artikelen 13 en 22 van de statuten EN derhalve

wijziging van artikel 13 en 22 van de statuten.

" De vergadering beslist cm het intern bestuur van de vennootschap te wijzigen door vcortaan te bepalen dat de vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, al of niet vennoten, natuurlijke of rechtspersonen en door de verwijzingen naar de statutair zaakvoerder te schrappen, zoals voorzien in de artikelen 13 en 22 van de statuten.

Derhalve beslist de vergadering om de tekst van artikel 13 van de statuten te vervangen als volgt:

"De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, al of niet vennoten, natuurlijke of rechtspersonen.

De niet-statutaire zaakvoerders) wordt benoemd en ontslagen door de algemene vergadering voor onbepaalde duur bij gewone meerderheid,

Het bedrag en de samenstelling van de vergoeding van de zaakvoerder(s) alsook de modaliteiten van vakantie en andere afwezigheden worden vastgelegd in het reglement van inwendige orde?

Tevens beslist de vennootschap om in artikel 22 van de statuten de verwijzing naar de statutaire zaakvoerder te

schrappen, door vervanging van de tweede alinea van dit artikel als volgt: '"

"Bij ontbinding van de vennootschap geschiedt de vereffening door de zaakvoerder(s) alsdan in functie." Wijziging INTERNE bevoegdheidsregeling ZOALS VOORZIEN IN ARTIKEL 14 VAN DE STATUTEN en derhalve wijziging artikel 14 van de statuten

De vergadering beslist om de interne bevoegdheidsregeling, zoals voorzien in artikel 14 van de statuten, te wijzigen door voortaan te bepalen dat, indien minstens drie zaakvoerders worden benoemd, zij intern zullen optreden als college.

Tevens beslist de vergadering dat de beslissingen van de zaakvoerders moeten genomen worden met gewone meerderheid, mits aile zaakvoerders aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn en dat een zaakvoerder volmacht mag geven aan een andere zaakvoerder om hem te vertegenwoordigen op een zitting van het college van zaakvoerders.

Derhalve beslist de vergadering tot vervanging van de tekst van artikel 14 van de statuten als volgt:

"Het bestuur heeft de meest uitgebreide machten voor het besturen van de vennootschap en kan daartoe aile handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap,

" behoudens die waarvoor volgens de wet, de statuten en/of het reglement van inwendige orde alleen de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : netto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1



algemene vergadering bevoegd is. Al wat niet door de statuten, het reglement van inwendige orde en/of door de wet voorbehouden is aan de algemene vergadering, valt onder de bevoegdheid van het bestuur.

indien er minstens drie zaakvoerders worden benoemd, zullen zij intern optreden als een college. Beslissingen worden genomen met gewone meerderheid, mits aile zaakvoerders aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn. Een zaakvoerder mag volmacht geven aan een andere zaakvoerder om hem te vertegenwoordigen op een zitting van het college van zaakvoerders,"

Wijziging externe vertegenwoordigingsbevoegdheid ZOALS VOORZIEN IN ARTIKEL 15 VAN DE STATUTEN en vervolgens wijziging artikel 15 van de statuten.

De vergadering beslist om de externe vertegenwoordigingsbevoegdheid van de zaakvoerders, zoals voorzien in artikel 15 van de statuten, te wijzigen door te voorzien dat, indien er twee zaakvoerders worden benoemd, deze de vennootschap gezamenlijk optredend vertegenwoordigen, in en buiten rechte. Indien er drie of meer zaakvoerders worden benoemd, beslist de vergadering dat zij middels gezamenlijke handtekening van twee zaakvoerders de vennootschap vertegenwoordigen.

De vergadering beslist vervolgens artikel 15, eerste alinea van de statuten te wijzigen als volgt:

"De individuele zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. Indien er twee zaakvoerders worden benoemd, vertegenwoordigen zij gezamenlijk optredend de vennootschap in en buiten rechte.

Indien er drie of meer zaakvoerders werden benoemd, vertegenwoordigen zij middels de gezamenlijke handtekening van twee zaakvcerders de vennootschap."

ONTSLAG STATUTAIR ZAAKVOERDER

De vergadering beslist vervolgens over te gaan tot het ontslag van de BVBA "Soetaert" met maatschappelijke zetel te 9920 Lovendegem, Tempeliersdreef 8, ondernemingsnummer BE0835.699.639, RPR Gent in haar hoedanigheid van statutair zaakvoerder van de vennootschap.

De vergadering beslist om kwijting te verlenen aan voornoemde vennootschap "Soetaert" op de eerstvolgende jaarvergadering van de vennootschap.

; Benoeming niet-statutaire zaakvoerder(s)

De vergadering besluit te benoemen tot enige niet-statutaire zaakvoerder van de vennootschap voor onbepaalde duur: de vereniging zonder winstoogmerk 'BIO BASE EUROPE PILOT PLANT', met zetel te 9042 " Gent (Desteldonk), Rodenhuizekaai 1, RPR Gent ondememingsnummer BE0806.873.318, vast vertegenwoordigd door de heer Schalck, Daan Jacques Maria, geboren te Gent op 26 april 1963, gedomicilieerd en verblijvende te 9030 Gent (Mariakerke), Olmstraat 17, die verklaart het mandaat te aanvaarden.

l-let mandaat is onbezoldigd.

De zaakvoerder en vaste vertegenwoordiger verklaren dat geen wettelijk of juridisch beletsel in de weg staat om dit mandaat op te nemen.

MACHTIGING ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN "

De vergadering verleent een bijzondere volmacht aan voornoemde heer Helsen Lucas, woonplaats kiezende op de maatschappelijke zetel van de vennootschap, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen, die ten gevolge van deze akte zouden nuttig of noodzakelijk zijn, bij alle private en publiekrechtelijke instellingen en onder meer met betrekking tot de rechtbanken van koophandel, de Kruispuntbank van Ondernemingen, de ondernemingsloketten, de BTW-administratie, de andere fiscale administraties en andere instanties, ten einde in naam van de vennootschap alle dccumenten te ondertekenen. COORDINATIE VAN DE STATUTEN

De vergadering beslist de coördinatie van de statuten toe te vertrouwen aan de ondergetekende notaris.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Geassocieerd notaris Jeroen Parmentier

Samen hiermee neergelegd:

-de expeditie van het proces-verbaal;

-de gecoördineerde statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behoden

aan het

Belgisch

'Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

08/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 27.05.2013, NGL 04.07.2013 13264-0337-015
26/05/2011
ÿþmod2.1

Uit de akte verleden voor geassocieerd notaris Jeroen Parmentier te Gent, op twaalf mei tweeduizend en elf, te registreren, blijkt dat:

:; 1. "Soetaert", besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met maatschappelijke zetel te 9920! Lovendegem, Tempeliersdreef 8, BTW BE 0835.699.639, RPR Gent. Opgericht ingevolge akte verleden voor; J; notaris Jeroen PARMENTIER op 20 april 2011, bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 4; :; mei daarna onder nummer 11067483.

Vertegenwoordigd, overeenkomstig artikel 16 van de statuten, door haar zaakvoerder te weten: de heer! Soetaert, Wim Karel Geert, gedomicilieerd en verblijvende te 9920 Lovendegem, Tempeliersdreef 8.

;: Vennoot van categorie A."

2. De heer Voets, Jan Luc Alfons Willy, gedomicilieerd en verblijvende te 9200 Grembergen!

(Dendermonde), Volkaertwegel 21, "

Vennoot van categorie B.

3. De heer Helsen, Lucas Jozef Maria, gedomicilieerd en verblijvende te 2050 Antwerpen, Walter; Vaesstraat 32,

zijn verschenen en een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht onder de: ;: naam "BIO BASE EUROPE PILOT PLANT', met maatschappelijke zetel te 9042 Gent, Rodenhuizekaai 1. De comparanten onderschrijven het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal door de inbreng van geld,' J: ten belope van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door duizend: achthonderdzestig (1.860) aandelen, met een nominale waarde van tien euro (¬ 10,00) elk.

Het kapitaal van de vennootschap is veranderlijk wat het bedrag betreft dat het vast gedeelte te boven gaat.

;: Op de duizend achthonderdzestig (1.860) aandelen die het vast gedeelte van het geplaatste maatschappelijk: kapitaal vertegenwoordigen, wordt in geld ingeschreven als volgt :

1. "Soetaert", besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: duizend 1.858

achthonderdachtenvijftig aandelen, hetzij voor een bedrag van achttien duizend vijfhonderd

tachtig euro (E 18.580,00);

2. De heer Jan VOETS: één aandeel, hetzij voor een bedrag van tien euro (¬ 10,00); 1

r.3. De heer Lucas HELSEN: één aandeel, hetzij voor een bedrag van tien euro (¬ 1

10,00);

Totaal : duizend achthonderdzestig aandelen. 1.860

Ieder aandeel is volledig volstort.

:; De comparanten verklaren en erkennen vervolgens:

:; - Dat het bedrag van de volstorting, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening nummer 001-;

6404465-19, geopend overeenkomstig artikel 399 van het Wetboek van vennootschappen op naam van de!

;; vennootschap in oprichting bij BNP Paribas Fortis Bank.

Het bewijs van depot, verstrekt door de voormelde bank op 9 mei 2011, wordt aan ondergetekende:

:: notaris overhandigd om in zijn dossier te worden bewaard.

Dat de vennootschap thans aldus een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) ter!

: hare beschikking heeft.

De te publiceren statuten luiden als volgt:

Artikel 1: Rechtsvorm  Naam

De vennootschap is een handelsvennootschap die de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met!

;: beperkte aansprakelijkheid heeft, met als naam "BIO BASE EUROPE PILOT PLANT'.

;: Artikel 2: Zetel

;: De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9042 Gent, Rodenhuizekaai 1. "

li Artikel 3: Doel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Luik B



NEERGELEGD

1 6 MEI 2011

R E C t-' UN I< VAN

TE GENT













" 11079693



Ondernemingsnr : p1, 3 ( `i.gC09 %C.)

Benaming : BIO BASE EUROPE PILOT PLANT

(voluit)

Rechtsvorm : coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Rodenhuizekaai 1

9042 Gent (Desteldonk)

Onderwerp akte :Oprichting

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad mod 2.1



De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden:

Het uitvoeren van projecten in het domein van de biogebaseerde economie, zijnde de verwerking van landbouwproducten en biomassa tot biogebaseerde producten.

Zij gebruikt daartoe volgens het open innovatiemodel een Pilot Plant voor biogebaseerde producten en processen.

Het aanleggen, het verwerven, het oordeelkundig beheren en het uitbreiden van een roerend en onroerend vermogen.

Zij kan deelnemen in, financieringen toestaan aan of zich op andere wijze interesseren in allerhande vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek geven en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand geven; zij mag zich borg stellen en aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen, zowel voor haarzelf als voor alle derden, op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft. Zij mag de functie van bestuurder, zaakvoerder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Artikel 4: Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Artikel 5: Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap is onbeperkt en bedraagt de som van het vaste en veranderlijke gedeelte van het kapitaal.

Het kapitaal is samengesteld uit een veranderlijk aantal aandelen met een nominale waarde van elk tien euro (10,00 EUR).

Vaste gedeelte

Het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal is bepaald op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door duizend achthonderd zestig (1.860) aandelen.

Tot een verhoging of een vermindering van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal kan slechts worden besloten door de algemene vergadering; ingeval van kapitaalverhoging mits naleving van de desbetreffende bepalingen van artikel 418 en volgende van het Wetboek van vennootschappen en ingeval van kapitaalvermindering mits inachtneming van de desbetreffende bepalingen van de artikelen 425 en 426 van het Wetboek van vennootschappen.

Veranderlijke gedeelte en inkomgelden

Het veranderlijke gedeelte van het maatschappelijk kapitaal, te weten het kapitaal van de vennootschap dat het vaste gedeelte te boven gaat, kan variëren zonder dat daarvoor een wijziging van de statuten vereist is, ten gevolge van terugneming van aandelen door de vennoten of ten gevolge van de toetreding, uittreding of uitsluiting van vennoten.

Bij toetreding door nieuwe vennoten kan door het bestuur een inkomgeld of uitgiftepremie worden vastgesteld. Het inkomgeld is niet beschikbaar als reserve voor uitkering als dividend.

Wijzigingen aan het veranderlijke gedeelte van het kapitaal en het inkomgeld dienen steeds het voorwerp uit te maken van een besluit van het bestuur.

Artikel 7: Aandelen

Het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen met een nominale waarde van elk tien euro (10,00 EUR).

De aandelen zijn op naam; zij zijn voorzien van een volgnummer.

In de zetel van de vennootschap wordt een aandelenregister gehouden overeenkomstig artikel 357 van het Wetboek van vennootschappen, waarvan elke vennoot inzage kan nemen. In het aandelenregister wordt aangetekend" .

1° de naam, de voornamen en de woonplaats van elke vennoot;

2° het aantal aandelen dat elke vennoot bezit, alsmede de inschrijvingen op nieuwe aandelen, met opgave van de datum;

3° de overdrachten van aandelen, met hun datum;

4° de datum van toetreding, uittreding of uitsluiting van elke vennoot;

5° de gedane stortingen;

6° de opgave van de bedragen die voor gedeeltelijke terugneming van aandelen of voor de uittreding of uitsluiting worden aangewend.

De eigendom van de aandelen wordt bewezen door de inschrijving in het aandelenregister. Het bestuur wordt belast met de inschrijvingen. De inschrijvingen geschieden op grond van documenten met bewijskracht, die gedagtekend en ondertekend zijn. Zij vinden plaats in de volgorde van hun datum van voorlegging. Van die inschrijvingen worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten.

De aandelen zijn ondeelbaar. Ingeval er verschillende rechthebbenden zijn omtrent hetzelfde aandeel, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als vertegenwoordiger van het aandeel is aangewezen. In geval van opsplitsing van het eigendomsrecht in vruchtgebruik en blote eigendom, worden alle rechten verbonden aan het aandeel uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

De aandelen kunnen niet in pand gegeven worden.

Artikel 9: Vennoten

Vennoten zijn de natuurlijke of rechtspersonen die als dusdanig zijn opgetreden bij de oprichting van de vennootschap of die later aanvaard zijn en als vennoot zijn ingeschreven in het aandelenregister.

Er zijn vier categorieën van vennoten:

vennoot A: de vennoot die opgetreden is bij de oprichting van de vennootschap en bij die oprichting in deze statuten als zaakvoerder aangeduid werd;







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2011- Annexes du Moniteur belge







Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 2.1

~._

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

vennoten B: vennoten natuurlijke personen die actief lid zijn van het management team van de vennootschap; indien de vennoot B door een arbeidsovereenkomst met de vennootschap verbonden is, wordt hij enkel als actief lid beschouwd indien die overeenkomst niet opgezegd werd;

vennoten C: vennoten organisaties die actief zijn in de biogebaseerde economie, hetzij als financier hetzij anderszins, en wiens activiteiten complementair zijn met de belangen van de vennootschap;

vennoten D: vennoten actieve werknemers van de vennootschap.

Over de aanvaarding van nieuwe vennoten B en D, alsook over de categorie waartoe ze zullen behoren en over het aantal aandelen dat ze kunnen verwerven, beslist het bestuur.

Een kandidaat vennoot dient zijn of haar aanvraag schriftelijk te doen bij aangetekende brief gericht aan het bestuur. Het bestuur dient binnen de twee maanden na ontvangst van voormelde aanvraag een beslissing te nemen over de toetreding. Het bestuur beslist soeverein over de aanvaarding van nieuwe vennoten. Een eventuele afwijzing dient niet te worden gerechtvaardigd. Het bestuur laat de kandidaat vennoot haar beslissing kennen bij aangetekende brief. De toetreding gaat in op de datum van de aanvaarding door het bestuur. Om als vennoot C tot de vennootschap te kunnen toetreden, dient men door het bestuur voorgedragen te worden en als vennoot door de algemene vergadering aanvaard te worden.

Een kandidaat vennoot dient zijn of haar aanvraag schriftelijk te doen bij aangetekende brief gericht aan het bestuur. Indien het bestuur beslist om de kandidatuur aan de algemene vergadering voor te dragen, dient het bestuur daartoe binnen de twee maanden na ontvangst van voormelde aanvraag een algemene vergadering bijeen te roepen die over de aanvaarding zal beslissen. De algemene vergadering beslist soeverein over de aanvaarding van nieuwe vennoten. Een eventuele afwijzing dient niet te worden gerechtvaardigd. De algemene vergadering beslist met een drie/vierde meerderheid van de aanwezige/vertegenwoordigde stemmen. Het bestuur laat de kandidaat vennoot de beslissing van de algemene vergadering kennen bij aangetekende brief. De toetreding gaat in op de datum van de aanvaarding door de algemene vergadering.

De nieuwe vennoot dient de nominale waarde van de aandelen te storten binnen de twee weken na zijn toetreding. Het bestuur kan tevens een inkomgeld of uitgiftepremie vragen; het bestuur bepaalt tevens het bedrag van het inkomgeld of de uitgiftepremie.

Erfgenamen van overleden vennoten kunnen geen vennoot worden. Zij hebben enkel recht op de waarde van de aandelen zoals beschreven in artikel 11 van deze statuten.

Artikel 13: Intern bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door de statutair zaakvoerder.

Tot statutair zaakvoerder wordt aangesteld: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Soetaers", ingeschreven in het Rechtspersonenregister te Gent onder nummer 0835.699.639, met als vaste vertegenwoordiger de heer Soetaert, Wim Karel Geert.

De statutair zaakvoerder wordt benoemd voor de duur van de vennootschap en zijn mandaat kan slechts om gewichtige redenen door de algemene vergadering geheel of gedeeltelijk herroepen worden.

Het bedrag en de samenstelling van de vergoeding van de zaakvoerder alsook de modaliteiten van vakantie en andere afwezigheden worden vastgelegd in het reglement van inwendige orde.

Artikel 14: Bevoeadheid

Het bestuur heeft de meest uitgebreide machten voor het besturen van de vennootschap en kan daartoe alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet, de statuten en/of het reglement van inwendige orde alleen de algemene vergadering bevoegd is. Al wat niet door de statuten, het reglement van inwendige orde en/of door de wet voorbehouden is aan de algemene vergadering, valt onder de bevoegdheid van het bestuur.

Artikel 15: Externe vertegenwoordigingsmacht

Het bestuur vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. De vennootschap kan bovendien vertegenwoordigd worden door bijzonder gevolmachtigden, al dan niet vennoot, die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling door het bestuur. Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever in geval van overdreven volmacht.

Artikel 17: Algemene vercladerinq

De regelmatig samengestelde en aldus handelende algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten (met uitzondering van de vennoten D).

.Wijze van oproeping

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door het bestuur telkens het belang van de vennootschap het vereist. Het bestuur is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen wanneer vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen. De vennoten moeten minstens vijftien dagen vóór de algemene vergadering opgeroepen worden bij aangetekende brief, met vermelding van plaats, datum, uur en agenda van de vergadering. Aan de vennoten die erom verzoeken, wordt door het bestuur onverwijld en kosteloos een afschrift verzonden van de stukken waarvoor het Wetboek van vennootschappen in deze mogelijkheid voorziet.

Bureau

De vergadering wordt voorgezeten door de zaakvoerder. De voorzitter stelt een secretaris aan die hij vrij kan kiezen, ook buiten de aanwezige vennoten. De vergadering kiest, indien gewenst, uit haar leden één of meer stemopnemers. Al deze personen samen vormen het bureau. Vôôr de zitting wordt geopend, wordt een aanwezigheidslijst opgesteld; het bureau verifieert deze aanwezigheidslijst, maar de algemene vergadering besluit over de geldige samenstelling hiervan.

Verdagingsrecht algemene vergaderingen door het bestuur

Het bestuur heeft het recht, tijdens de zitting, alle algemene vergaderingen, dus zowel de jaarvergadering als een bijzondere of buitengewone algemene vergadering, één enkele keer met drie weken uit te stellen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

rnod 2.1

Toelatingsvoorwaarden

Enkel vennoten A, B en C worden toegelaten tot de algemene vergaderingen en voor de uitoefening van het stemrecht. Vennoten D worden niet toegelaten en hebben geen stemrecht.

Alle stemgerechtigde vennoten kunnen in persoon of bij volmacht stemmen. Een vennoot kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere vennoot (met uitzondering van een vennoot D); een vennoot kan slechts drager zijn van één volmacht. De vennoten kunnen ook eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Jaarvergadering

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft plaats op de vierde maandag van de maand mei om 14 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering plaats op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur. De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping. De jaarvergadering zal desgevallend het jaarverslag en het eventuele verslag van de commissaris(sen) horen en samen met de jaarrekening, waaronder de balans, bespreken en een bestemming geven aan het resultaat; zij zal eventueel bij afzonderlijke stemming kwijting verlenen aan de zaakvoerder en eventuele commissaris(sen) en tot hun benoeming overgaan en, in het algemeen, besluiten over al de punten op de agenda.

Artikel 18: Stemming

Elk aandeel van categorie A, 8 of C heeft recht op één stem. Aandelen D hebben geen stemrecht.

Behoudens strengere aanwezigheidsvereisten voorzien door het Wetboek van vennootschappen, geldt voor alle besluiten dat de algemene vergadering'slechts geldig kan beraadslagen en beslissen indien minstens de helft van zowel de vennoten A als B als C aanwezig of vertegenwoordigd is.

Behoudens strengere meerderheidsvereisten voorzien door het Wetboek van vennootschappen, de statuten of het reglement van inwendige orde, worden besluiten genomen met een gewone meerderheid van stemmen. Artikel 20: Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Artikel 21: Winstverdelinq

De algemene vergadering beslist jaarlijks over de bestemming van de winst, mits inachtname van de volgende regels:

1. de winst wordt in eerste instantie aangewend tot compensatie van verliezen uit vorige boekjaren;

2. jaarlijks zal ten belope van vijf procent (5 %) van het saldo na 1. een wettelijke reserve worden gevormd totdat deze reserve tien procent (10 %) van het vaste gedeelte van het kapitaal bedraagt;

3. in geval van uitkeerbare winst na 2. zal twintig procent (20 %) daarvan als dividend uitgekeerd worden aan de vennoten D pro rata hun aandelenbezit, met een maximum van tweehonderd procent (200 %) van het kapitaal waarop de vennoten D ingeschreven hebben;

4. over het saldo na 3. beslist de algemene vergadering; in geval van winstuitkering heeft elke vennoot A, B en C recht op dividend pro rata zijn aandeelhouderschap.

Artikel 22: Ontbinding  Vereffening

In geval van overlijden, onbekwaamverklaring, faillissement, kennelijk onvermogen of ontslag van een vennoot, zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch verdergezet worden door de andere vennoten. Bij ontbinding van de vennootschap geschiedt de vereffening door de statutair zaakvoerder alsdan in functie. Tenzij bij zijn aanstelling anders bepaald, beschikt de vereffenaar over alle machten als voorzien in de artikels 186, 187 en 188 van het Wetboek van vennootschappen.

De algemene vergadering blijft bevoegd de statuten te wijzigen gedurende de vereffening.

Artikel 23: Verdeling liquidatiesaldo

Bij vereffening van de vennootschap heeft een vennoot D enkel recht op de terugbetaling van de nominale waarde van zijn aandelen.

Het liquidatiesaldo wordt uitgekeerd aan de vennoten A, B en C pro rata hun aandelenbezit. OVERGANGSBEPALINGEN

Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang op heden en zal worden afgesloten op 31 december 2012.

De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de vierde maandag van de maand mei 2013 om 14u00. Volmacht

Een bijzondere volmacht wordt toegekend aan mevrouw Valérie Meulebroeck, aan mevrouw Kathleen De Schepper en aan mevrouw Ann De Wilde, die allen keuze van woonplaats doen te B-9820 Merelbeke, Guldensporenpark 100 (blok K), ieder afzonderlijk handelend, om, met bevoegdheid tot indeplaatstelling, de inschrijving, wijziging of schrapping van de inschrijving van de vennootschap bij het rechtspersonenregister en bij de administratie van de belasting over de toegevoegde waarde en bij op het even welke andere instantie, aan te vragen en ten dien einde alles te doen wat nuttig of noodzakelijk is.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Samen hiermee neergelegd: de expeditie van de akte

Geassocieerd notaris Jeroen Parmentier

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
BIO BASE EUROPE PILOT PLANT

Adresse
RODENHUIZEKAAI 1 9042 DESTELDONK

Code postal : 9042
Localité : Desteldonk
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande