BJOETIE EN ZONNESTATION PEGGY

Société en commandite simple


Dénomination : BJOETIE EN ZONNESTATION PEGGY
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 567.529.677

Publication

13/11/2014
ÿþMod Wald 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ONDE

AFDELING DE

Ondernemingsnr : S ïo q- S?«. G d

Benaming

(voluit) : Bjoetie en zonnestation Peggy (verkort) :

Rechtsvorm : Commanditaire Vennootschap s

Zetel : Stationsstraat 128 - 9250 Waasmunster (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Heden, maandag 20 oktober verklaren

De ondergetekenden :

1.Mevrouw Peggy Engels, geboren te Sint-Nikiaas op 1310511979, wonende te 9250 Waasmunster, Stationsstraat 128, als beherende vennoot,

2.De Heer Goris Dennis, geboren te Lokeren, op 27/04/1977, wonende te 9250 Waasmunster,', Stationsstraat 128, als stille vennoot

verklaren een gewone commanditaire vennootschap op te richten onder de naam "Bjoetie en zonnestation Peggy" en de maatschappelijke zetel te vestigen te 9250 Waasmunster, Stationsstraat 128.

De vennoten verrichten de volgende inbreng:

" Als stille vennoot: de heer Goris Dennis, de geldsom in speciën van duidend vijfhonderd en één euro (1.501,00 euro), waarvoor hem duizend vijfhonderd en één aandelen worden toegekend.

-Ars beherende vennoot: mevrouw Engels Peggy, de geldsom in speciën van duizend vierhonderd en: negennegentig euro (1.499,00 euro), waarvoor haar duizend vierhonderd en negenennegentig aandelen: worden toegekend.

De statuten van de vennootschap worden als volgt opgesteld:

TITEL I  OPRICHTING

Artikel 1. Rechtsvorm en naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap (afgekort Comm. V.), en is opgericht onder de naam "Bjoetie en zonnestation Peggy",

In alle akten, facturen, brieven, aankondigingen, bekendmakingen, orders en andere stukken uitgáande van, de vennootschap, moet deze naam vermeld worden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de vermelding: Comm.V., door het ondernemingsnummer.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9250 Waasmunster, Stationsstraat 128.

De zetel kan verplaatst worden naar een andere plaats binnen het Nederlands taalgebied ln België of het tweetalig gebied Brussel, bij éénvoudige beslissing van de beherende vennoten. De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door bekendmaking in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3, Doel

Op de laatste blz. van Luik t3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

iN

*lat 6a]8*

r

~hclt-t IE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

0 3 NOV, 2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap heeft tot doel het uitbaten van een schoonheidssalon: dit omvat het uitvoeren van: schoonheidsbehandelingen waaronder: pedicure, maquillage, manicure, waxen van benen, armen, gezicht en alle andere behandelingen. Verder zal de vennootschap ook een zonebankcentrum uitbaten, alsook de verkoop van diverse schoonheidsproducten, juweeltjes, en andere geschenkartikelen. Verder zal de vennootschap ook bijkomstig drankjes serveren aan de klanten van het schoonheidssalon.

Verder mag de vennootschap alle roerende, onroerende, financiële, commerciële en industriële verrichtingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel. Zij mag tevens op om het even welke wijze participeren in om het even welke andere vennootschap, onderneming of vereniging waarvan het maatschappelijk doel gelijkaardig is aan of verband houdt met het hare, of van aard is om de verwezenlijking van haar eigen doel te bevorderen.

Artikel 4. Duur

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur. Zij kan slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Artikel 5. Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt drieduizend euro (3.000,00 euro) en is volledig volstort in speciën bij de oprichting.

Artikel 6. Aandelen

Het maatschappelijk vermogen wordt vertegenwoordigd door honderd (3.000) aandelen met gelijke stemrechten. De aandelen zijn op naam en ondeelbaar.

Artikel 7. Overdracht van aandelen

De overdracht van aandelen is slechts mogelijk met uitdrukkelijk akkoord van de overige vennoten. Zij hebben ieder ook een voorkeurrecht, ieder ten belope van hun deel in het kapitaal.

Artikel 8. Vennoten

a)Beherende of gecommanditeerde vennoten

De beherende of gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor aile

verbintenissen van de vennootschap.

b)Stille vennoten

De stille vennoten staan in voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts ten beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht. De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 9. Bestuur en vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, benoemd onder de vennoten. Mits eenparige toestemming van alle vennoten kan een niet-vennoot als zaakvoerder aangesteld worden. Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

De zaakvoerder beschikt over de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur te verrichten, die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10. Controle

Iedere vennoot, zowel beherende ais stille vennoot, heeft individueel onderzoek-en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. Iedere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een extern accountant, ingeschreven op het tableau van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.

Artikel 11. Algemene Vergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt gehouden op de eerste maandag van juni. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) de algemene vergadering bijeenroepen. De oproeping gebeurt door middel van een ter post aangetekende brief die vijftien dagen voor de algemene vergadering wordt verzonden aan de vennoten, de commissaris(sen) en de zaakvoerder(s). De oproeping vermeldt de agenda met de te behandelen onderwerpen.

Indien aile vennoten aanwezig zijn, moeten de formaliteiten inzake oproeping niet worden nageleefd.

De algemene vergadering is bevoegd voor:

-de goedkeuring van de jaarrekening en de eventuele openbaarmaking ervan;

-de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders en commissarissen en de vaststelling van hun

bezoldiging;

-het besluit tot kwijting van de zaakvoerders en de commissarissen;

-de resultaatverwerking;

-de regeling van het verloop van de algemene vergadering zelf;

Met betrekking tot deze aangelegenheden beslist de algemene vergadering bij gewone meerderheid en

geldt geen quorumvereiste.

De algemene vergadering is tevens bevoegd voor:

-een statutenwijziging;

-een kapitaalverhoging of vermindering;

-de ontbinding van de vennootschap;

-de omzetting van de vennootschap;

-fusie of splitsing van de vennootschap;

-de inkoop van eigen aandelen

De algemene vergadering kan over deze wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen en besluiten wanneer de vooropgestelde wijzigingen bepaaldelijk zijn aangegeven in de oproeping en wanneer de aanwezigen de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Een wijziging is alleen dan aangenomen wanneer zij drie vierde van de stemmen heeft gekregen.

Ten alle tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Ten alle tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap.

Ieder aandeel heeft recht op één stem.

Artikel 12. Boekjaar

Het boekjaar begint telkens op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Op het einde van het boekjaar wordt door toedoen van het bestuur de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en worden de boeken afgesloten

" De resultatenrekening geeft aan welke winst de vennootschap gemaakt heeft in het afgelopen boekjaar.

Over de winstverdeling en de reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering met inachtneming van de wettelijke en statutaire voorschriften.

Artikel 13. Vereffening

De vennootschap wordt ontbonden ten gevolge van een besluit genomen door de algemene vergadering rekening houdende met de quorumvereisten, zoals gezegd in artikel 11, die gelden voor een statutenwijziging.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn van rechtswege vereffenaars.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan ten alle tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen met betrekking tot de vereffening van vennootschappen vermeld in het Wetboek van vennootschappen, tenzij de algemene vergadering anders besluit bij gewone meerderheid van stemmen.

De vereffenaar(s) moet(en) tijdens de zesde en de twaalfde maand van het eerste jaar van vereffening verslag uitbrengen bij de rechter door middel van een vereffeningstaat. Vanaf het tweede jaar van vereffening volstaat één staat per jaar.

Voor zij de vereffening afsluiten, moet(en) de vereffenaar(s) een plan met de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voorleggen aan de Rechtbank die uitdrukkelijk haar instemming moet betuigen met dit plan.

Artikel 14. Overlijden

Onder voorbehoud van toepassing van de bepalingen beoogd in artikel 208 van het Wetboek Vennootschappen geeft het overlijden van één van de vennoten voor het verstrijken van de termijn welke is vastgelegd voor de duur van de vennootschap geen aanleiding tot de ontbinding van de vennootschap, doch tot vervanging van de overleden vennoot met eenstemmige goedkeuring vanwege alle vennoten.

Hetzelfde geldt in geval van onbekwaamheid of verhindering om welke reden ook.

De erfgenamen van de overleden vennoot kunnen niet de zegels laten aanbrengen noch overgaan tot een gerechtelijke boedelbeschrijving, noch op enige wijze de werking van de vennootschap in de weg staan. Zij hebben slechts recht op het opvorderen van het gedeelte dat hun rechtsvoorganger blijkens de meest recente balans in de vennootschap toekomt.

Artikel 15. Toepassing van het gemeen recht

Alles wat niet in onderhavige statuten wordt gepreciseerd, zal worden bepaald overeenkomstig of naar analogie met de principes tot uitdrukking gebracht in liet Wetboek van Vennootschappen, welke worden geacht bij deze integraal te zijn overgenomen.

TITEL II OVERGANGS EN SLOTBEPALINGEN

1)Het boekjaar begint op heden en eindigt 31 december 2015.

2)De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2016 op maandag 6 juni.

3) De voornoemde beherende vennoot verklaart zijn mandaat te aanvaarden voor onbepaalde duur en bevestigt niet getroffen zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet. Hij heeft de volledige externe vertegenwoordigingsbevoegdheid.

4)Terstond geven de vennoten volmacht aan de bvba CREBET, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder Wim Lambrecht, boekhouder, om in naam en voor rekening van de vennootschap aile formaliteiten te verrichten aangaande de inschrijving in de Kruispuntbank Ondernemingen, de BTW-administratie, alsmede alle andere

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

formaliteiten te vervullen in verband met de fiscale en de sociale wetgeving, met mogelijkheid tot in de plaatsstelling.

Aldus opgesteld te blaasmunster op 20 oktober 2014, in 5 exemplaren

Beherende vennoot

Peggy Engels

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

22/09/2017 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
BJOETIE EN ZONNESTATION PEGGY

Adresse
STATIONSSTRAAT 128 9250 WAASMUNSTER

Code postal : 9250
Localité : WAASMUNSTER
Commune : WAASMUNSTER
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande