BOARD OF EUROPEAN STUDENTS OF TECHNOLOGY GHENT, AFGEKORT : BEST GHENT

Association sans but lucratif


Dénomination : BOARD OF EUROPEAN STUDENTS OF TECHNOLOGY GHENT, AFGEKORT : BEST GHENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 630.729.137

Publication

22/05/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Tussen de geondertekenden, zijnde natuurlijke personen:

- Mevrouw Dujardin Lisa, wonende te 9600 Ronse Wodecqstraat 15, geboren op 2 april 1994 te Ronse

- De heer Dewulf Patrick Bram, wonende te 8890 Dadizele Bakkerhoekstraat 25, geboren op 16 januari 1994 te

Ieper

- De heer Ramachi Moustapha, wonende te 2060 Antwerpen Lange Van Bloerstraat 31 geboren op 12

december 1994 te Borgerhout

- Mevrouw Van Mulder Lana Yentl, wonende te 9520 Sint-Lievens-Houtem Hofkouter 65 bus 0101, geboren op

29 juli 1994 te Aalst

- De heer Engelen Piet Mary-Thérèse Lukas, wonende te 8550 Zwevegem Dahliadreef 19, geboren op 11

februari 1993 te Kortrijk

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni

1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de

statuten als volgt luiden:

Statuten Board of European Students of Technology Ghent

*In dit document worden alsook de Verenigingen  Board of European Students of Technology, Internationale Vereniging zonder winstoogmerk en  Vlaamse Technische Kring Gent, Vereniging zonder winstoogmerk genoemd, verder respectievelijk kortweg BEST en VTK Gent.

Artikel 1: NAAM EN DUUR

1.1 De Vereniging draagt de naam  Board of European Students of Technology Ghent, Vereniging zonder winstoogmerk (verder kortweg BEST Ghent) en is de afdeling van BEST aan de Universiteit Gent.

Artikel 2: ZETEL

2.1 De maatschappelijke zetel van de Vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Jozef Plateaustraat 22 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen, afdeling Gent. De zetel kan worden overgeplaatst naar een andere plaats binnen het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen bij beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 3: DOEL

OPRICHTING

1.2 De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Board of European Students of Technology Ghent

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : BEST Ghent

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Jozef Plateaustraat 22

*15308466*

Luik B

9000

België

0630729137

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gent

Griffie

Neergelegd

20-05-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

3.1 BEST Ghent heeft als doel de belangen van de studenten aan de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen en de faculteit Wetenschappen van de Universiteit Gent, binnen BEST te verdedigen en deel te nemen aan de organisatie en opbouw van de verschillende BEST-programma s.

Artikel 4: LEDEN

4.1 Stemgerechtigde leden van BEST Ghent zijn natuurlijke personen, die voldoen aan:

- verbonden aan de Associatie Universiteit Gent

- aanwezig op twee van de laatste vier Algemene Vergaderingen

Uitzonderingen hierop kunnen worden toegestaan door de Algemene Vergadering van BEST Ghent.

Stemgerechtigde leden hebben enkel rechten en verplichtingen zoals beschreven in deze statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

4.5 De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen worden uitgesproken.

4.6 Een lid van BEST Ghent zetelt in het praesidium van VTK Gent en wordt aangesteld door een Algemene Vergadering van BEST Ghent. De verkozene neemt daarna als enige kandidaat voor BEST Praeses deel aan de VTK verkiezingen en wordt verkozen conform de statuten van VTK.

Artikel 5: ALGEMENE VERGADERING

5.2 BEST Ghent organiseert Algemene Vergaderingen voor de stemgerechtigde en toegetreden leden van BEST Ghent. Deze vergaderingen worden genotuleerd door de secretaris of een ander lid van de Algemene Vergadering dat aangeduid is door de Algemene Vergadering.

Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die de doelstellingen van de vereniging ondersteunt, komt in aanmerking om erkend te worden als toegetreden lid.

De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als toegetreden lid worden uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement.

De toegetreden leden hebben enkel rechten en verplichtingen zoals beschreven in deze statuten en het Huishoudelijk Reglement.

4.4 Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk of per e-mail aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

5.1 De Algemene Vergadering van BEST Ghent wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien de voorzitter van de Raad van Bestuur niet aanwezig kan zijn, wordt de vergadering voorgezeten door de persoon zoals bepaald in het Huishoudelijk Reglement.

4.2 De Vereniging bestaat naast stemgerechtigde leden ook uit toegetreden leden:

4.3 De stemgerechtigde leden en toegetreden leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

5.3 De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

- benoemen en uitsluiten van een lid

- wijziging van statuten

- benoemen en afzetten van bestuurders

- kwijting van bestuurders

- het goedkeuren van begrotingen en rekeningen zoals bepaald in het Huishoudelijk Reglement

- vrijwillig ontbinden van de vereniging

- benoemen van vereffenaars

- goedkeuring wijzigingen van het Huishoudelijk Reglement

5.4 BEST Ghent komt samen voor deze Algemene Vergadering op vraag van één lid van de Raad van Bestuur van BEST Ghent of op vraag van minstens 1/5 van de stemgerechtigde leden of zoals bepaald in het Huishoudelijk Reglement.

5.5 BEST Ghent houdt tenminste 5 Algemene Vergaderingen binnen een werkingsjaar.

5.6 Alle leden van de Algemene Vergadering moeten schriftelijk of per e-mail worden opgeroepen ten minste 8 dagen voor de vergadering. De oproeping, die dag, plaats en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

5.7 Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij een eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Bij staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur. Minstens 50% van de stemgerechtigden van BEST Ghent moeten aanwezig zijn om een geldige stemming te organiseren. Onthoudingen worden niet meegeteld bij het tellen van de uitgebrachte stemmen.

Met een eenvoudige meerderheid kan beslist worden tot een twee derde meerderheid voor een stemming in plaats van de gebruikelijke meerderheid.

5.8 Bij uitzondering of betwisting kan door de niet betwiste stemgerechtigde leden met een eenvoudige meerderheid beslist worden over het al dan niet stemgerechtigd zijn van een persoon.

Artikel 6: RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

6.3 Het mandaat van de Raad van Bestuur is 1 jaar en begint op 1 juli van het jaar waarin verkozen. Tenzij de Algemene Vergadering anders beslist.

6.6 De notulen van de vergadering van de Raad van Bestuur worden overgemaakt aan alle leden van de Algemene Vergadering. De tijdspanne voor het overmaken van de notulen staat beschreven in het Huishoudelijk Reglement.

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit volgens het collegeprincipe. Dit betekent dat de meerderheid van de bestuurders aanwezig moet zijn en dat de meerderheid van deze aanwezigen zich akkoord moet verklaren met de genomen beslissing.

6.4 De Raad van Bestuur wordt verkozen door de Algemene Vergadering van BEST Ghent voor het einde van het mandaat van de huidige Raad van Bestuur, de verkiezingen worden georganiseerd door de huidige Raad van Bestuur. Elke aanstelling gebeurt met twee derde meerderheid van de aanwezige stemmen. De Raad van Bestuur kan te allen tijde ontslagen worden.

Onder de leden van de Raad van Bestuur wordt een voorzitter gekozen door de leden van de Algemene Vergadering.

6.5 Bij het ontslag van een bestuurslid tijdens het mandaat stelt de Algemene Vergadering van BEST Ghent de opvolger aan van het uittredende bestuurslid. Dit gebeurt met een stemming waarvoor twee derde meerderheid van de aanwezige stemmen noodzakelijk is.

Artikel 7: BEGROTING EN REKENINGEN

6.1 De Vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur die minstens drie leden telt. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde afzetbaar. De samenstelling van de Raad van Bestuur is beschreven in het Huishoudelijk Reglement.

6.2 De Raad van Bestuur bestuurt en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheden van de Algemene Vergadering behoren.

Voor de vertegenwoordiging van de Vereniging in rechte is de vereniging verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Voor de vertegenwoordiging buiten rechte is de vereniging verbonden door de handtekening van één bestuurder.

7.1 Het werkingsjaar van de Vereniging begint op 1 september en eindigt op 31 augustus van het volgende kalenderjaar. De Raad van Bestuur bereidt de begroting en rekeningen voor en legt ze ter goedkeuring aan de eerstvolgende Algemene Vergadering voor. Bij uitzondering zal het eerste boekjaar lopen van de oprichtingsdatum van de vzw tot en met 31 augustus van hetzelfde kalenderjaar.

De Raad van Bestuur vaardigt het Huishoudelijk Reglement uit.

Artikel 8: WIJZIGING VAN DE STATUTEN

8.1 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping van de Algemene Vergadering is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig is. Bovendien is een twee derde meerderheid van de aanwezige stemmen vereist.

Artikel 9: ONTBINDING EN VEREFFENING

9.1 De vereniging kan op elk ogenblik vrijwillig ontbonden worden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 75% vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

9.2 In geval van ontbinding van de Vereniging wordt het netto-overblijvend actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan BEST.

Artikel 10: SLOT

10.1 Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

BENOEMINGEN EN ONTSLAG VAN BESTUURDERS

Worden benoemd tot de eerste bestuurders van de Raad van Bestuur door de Algemene Vergadering:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

- Mevrouw Dujardin Lisa, wonende te 9600 Ronse Wodecqstraat 15, geboren op 2 april 1994 te Ronse

- De heer Dewulf Patrick Bram, wonende te 8890 Dadizele Bakkerhoekstraat 25, geboren op 16 januari 1994 te

Ieper

- De heer Ramachi Moustapha, wonende te 2060 Antwerpen Lange Van Bloerstraat 31 geboren op 12

december 1994 te Borgerhout

- Mevrouw Van Mulder Lana Yentl, wonende te 9520 Sint-Lievens-Houtem Hofkouter 65 bus 0101, geboren op

29 juli 1994 te Aalst

- De heer Engelen Piet Marie-Thérèse Lukas, wonende te 8550 Zwevegem Dahliadreef 19, geboren op 11

februari 1993 te Kortrijk

Coordonnées
BOARD OF EUROPEAN STUDENTS OF TECHNOLOGY GHE…

Adresse
JOZEF PLATEAUSTRAAT 22 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande