BOSKANTER

Association sans but lucratif


Dénomination : BOSKANTER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.630.378

Publication

12/08/2013
ÿþ MOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IYV~IWI mlV~ll II V~IVnINIII ®udeii aarae 0 1 fia 2013

*131267 7*



lt :7; ,.t t 0843.630.378

, " , ; [~,

Boskanter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/08/2013 - Annexes du Moniteur belge IS ot'I UZIN

"'t Koningsweg 1, 9660 Brakel

Raad van Bestuur

Samenstelling Raad van Bestuur 2013

De algemene vergadering heeft heden, zondag 30 juni 2013, beslist dat het bestuursmandaat wordt "

stopgezet van Marie Ernould-Kirk, wonende te sjællandsgade 27, 3tv,

2200 Kobenhavn N, Denemarken, geboren te Aarhus (Denemarken) op 8 april 1981, Deen,

rijksregisternummer 81040840814.

De algemene vergadering anvaardt als nieuw lid van de Raad van Bestuur:

Rosemie Dendievel, wonende te 9600 Ranse, Broecke 189, geboren op 7 maart 1980 te Kortrijk, Belg,

rijksregisternummer 80.03.07-048.85.



e,

.. I ~.. , , .! ['. .'e

24/02/2012
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Koningsweg 1, 9660 Brakel

Onderwerp akte : stichting

De ondergetekenden

1. Debrabandere Ine, Hilde, Greet, wonende te Koningsweg 1, 9660 Opbrakel

2. Steenhoudt Dirk, Rik, Rita, Paul, Koningsweg 1, 9660 Opbrakel

3. Ernould-Kirk Yannic, Marcel, Hubert, wonende te Rue des Croisons 3, 7750 Amougies, Deense

4. Emould-Kirk Marie, wonende te Rue des Croisons 3, 7750 Amougies

5.. Taelman Adinda, wonende te Nekkersputstraat 245, 9000 Gent

richten op 23 januari 2012 een de VZW Boskanter op met de volgende statuten:

Art. 1, De vereniging draagt de naam " Boskanter ".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 9660 Opbrakel, Koningsweg 1. De vereniging ressorteert order het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Art. 3. Het doel van de v.z.w. " Boskanter " is om een experimenteerplek en een ervaringsplek te zijn voor manieren van leven die de plaatselijke veerkracht verhogen en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verlagen in een landelijke omgeving, Door alternatieven voor bestaande systemen te exploreren wil de vereniging de diversiteit aan keuzemogelijkheden verbreden, zonder daarmee evenwel de bestaande systemen te willen bekritiseren of tegenwerken.

De VZW kan daartoe onder andere activiteiten opzetten om mensen kennis te laten maken met deze alternatieven, logies aanbieden, vormingen organiseren, advies op maat verlenen en materiaal ter beschikking stellen. In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Art. 4. De vereniging aanvaardt de principes en de regels van de democratie en onderschrijft het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind.

Art. 5. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Zij kan op elk moment ontbonden worden door beslissing van de algemene vergadering.

Art, 6, De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen,

1 °Alle stichtende leden zijn lid van de vereniging.

2° Als lid kan toetreden iedere natuurlijk persoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard. De algemene vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorsohriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement. De leden van de vereniging zijn niet tot een geldelijke bijdrage verplicht. Verzoeken om toetreding kunnen op elke manier aan de raad van bestuur worden gericht. De algemene vergadering beslist over de toelating op haar eerstvolgende vergadering na de aanvraag. Het besluit kan in de verslagen van de algemene vergadering worden nagelezen.

3° Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De toegetreden leden van de vereniging zijn niet tot een geldelijke bijdrage verplicht. Verzoeken om toetreding kunnen op elke manier aan de raad van bestuur worden gericht. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging en geeft uiterlijk 3 maand na de aanvraag schriftelijk bericht indien de kandidaat niet toegelaten wordt.

Art. 7. De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De toegetreden leden hebben verder de rechten en plichten hen

Op de laatste blz. Van Luik B vermelden : Reeto : Naam en hoedanig held van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting cl organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

13 FEB, 2012

Griffie

Ondernemingsnr: q$ 4

Benaming

(voluil) : Boskanter

Voor

behoud aan he Belgisc

Staatsbl

u iii i Ilf 91



*12045293*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

toebedeeld door het huishoudelijk reglement. De bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoordvan de toegetreden leden worden gewijzigd.

Ai'. 8. Elk effectief of toegetreden lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk ter kennis worden gebracht aan de raad van bestuur, Het lidmaatschap van een lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Algemene vergadering

Art, 9. De algemene vergadering is het soevereine beleids- en beslissingsorgaan van de vereniging. Zij is bevoegd voor aanstellen en ontslag van bestuurders, goedkeuren van rekeningen en begroting, de wijzigingen van de statuten, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en toetreden en uitsluiten van leden. De Algemene Vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen.

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur samengeroepen telkens als het doel of het belang van de v.z.w. zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt, Zij moet ten minste eenmaal per jaar samenkomen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelppee jaar en de begroting van het volgende jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datunj, die voor 30 juni van dat jaar valt,

Art. 10. De algemene vergadering wordt door een gewoon schrijven van de raad van bestuur bijeengeroepen, minstens acht werkdagen voor de geplande datum.

De uitnodiging vermeldt de dag orde en de eventuele voorstellen tot wijziging van de statuten. De algemene vergadering kan slechts beslissingen nemen omirent de punten voorzien op de dagorde,

Nochtans kan de dagorde bij gewone meerderheid van stemmen uitgebreid worden.

Art. 11. De Algemene Vergadering werkt steeds naar consensusbesluitvorming en indien nodig handelt ze ais college. Bij staking der stemmen wordt het voorstel verworpen. Indien nodig, verloopt de stemprocedure als volgt

1° Bij gewone meerderheid, met een aanwezigheid van de helft +- één van de stemgerechtigde leden van de algemene vergadering, voor de algemene beleiidsbesliissingen. Met meerderheid van twee derden voor de uitsluiting van leden en bestuurders.

2° Bij verandering van de statuten of ontbinding van de vereniging dient dit duidelijk te zijn vermeld op de agenda en moet twee derde van stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt het getal van twee derde stemgerechtigde aanwezigen niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen waar een geldig besluit zal kunnen genomen worden ongeacht het aantal aanwezigen. Voor elke statutenwijziging is een meerderheid van twee derde van de aanwezigen of vertegenwoordigde stemgerechtigden vereist. Voor de ontbinding of de verandering van het doel van de vereniging is een meerderheid van vier vijfden van de aanwezigen of vertegenwoordigde stemgerechtigden verreist.

3° Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, Het aantal volmachten per aanwezig, lid is beperkt tot twee. De volmachten moeten door de vergadering schriftelijk aan de voorzitter bezortjd worden.

Art. 12. De beslissingen van de algemene vergadering worden genotuleerd en bewaard in de zetel van de vereniging waar alle betrokkenen er kennis van kunnen nemen.

Raad van bestuur

Art. 13. De leden van de RVB zijn lid van de vereniging. Ze warden voor onbepaalde duur door de algemene vergadering benoemd en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Het mandaat van de leden van de raad van bestuur eindigt bij overlijden of ontslag.

Art. 14. De Raad van Bestuur werkt steeds naar consensusbesluitvorming en indien nodig handelt ze als college. Bij staking der stemmen wordt het voorstel verworpen. indien nodig verloopt de stemprocedure als volgt ; bij gewone meerderheid, met een aanwezigheid van tweederde van de leden van de raad van bestuur. De vergaderingen van de raad van bestuur mogen bijgewoond worden door personeelsleden. Zij nemen dan deel aan de beraadslagingen maar hebben geen stemrecht,

Art. 15. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of twee bestuurders.

De raad van bestuur is bevoegd voor het dagelijks beleid, benoeming en ontslag van de personeelsleden, het bepalen van de bezoldigingen, het financieel beleid en alle andere aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of deze statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De handtekening van één van de bestuurders is voldoende om de vereniging rechtsgeldig te binden.

De raad van bestuur mag zijn bevoegdheid, ook die om de vereniging in en buiten rechte te verte enwoordigen, overdragen aan één of meerdere andere perso(o)n(en), al dan niet lid van de vereniging. De b4voegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Dit mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de algemene vergadering. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt betast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Niort 22

Luik B - Vervolg

één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een- voorafgaand besluit onder 'hen moet leveren.

Slotbepalingen

Art. 16. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Art, 17. In geval van ontbinding van de vereniging zal, na aanzuivering van de passiva, het actief worden ,

overgedragen aan een vereniging die gelijkaardige doelstellingen nastreeft.

Art. 18. De wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, is van toepassing op al wat

door deze statuten niet is geregeld.

De stichtingsvergadering verkiest de volgende personen in de raad van bestuur van de verenigiging

11ebrabandere Ine, Hilde, Greet, wonende te Koningsweg 1, 9660 Opbrakel, geboren te Oostende op 13 januari 1974, Belg, rijksregisternummer 74011326434

2.Steenhoudt Dirk, Rik, Rita, Paul, Koningsweg 1, 9660 Qpbrakel, geboren te Dendermonde op 23 april 1972, Belg, rijksregisternummer 72042326305

3.Ernould-Kirk Marie, wonende te Rue des Croisons 3, 7750 Amougies, geboren te Aarhus (Denemarken) op 8 april 1981, Deen, rijksregisternummer 81040840814

v.~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BOSKANTER

Adresse
KONINGSWEG 1 9660 BRAKEL

Code postal : 9660
Localité : BRAKEL
Commune : BRAKEL
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande