BOUWEN OM TE SPELEN, AFGEKORT : BOTS

Association sans but lucratif


Dénomination : BOUWEN OM TE SPELEN, AFGEKORT : BOTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.186.887

Publication

21/09/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behoude aan het Belgiscl

Staatsbh

NEERGELEGD

- 9 -09- 2011

RECHTBANK VAN

KOOPHANDILM.-STE GENT

IIlJ ff111 llh1 fflff 1111 11111 I1I 11111 ffl II1

*iiiaaes3*



Ondernemingsnr : 4 2)3 J ..%Î 6 . $ $ Î-

Benaming

(voluit) : Bouwen om te spelen vzw

(verkort) : BOTS vzw

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Jules van Biesbroeckstraat 160, 9050 Gentbrugge

Onderwerp akte : oprichting BOTS vzw

BOTS vzw wordt opgericht op 8 juli 2011 en is gesticht door:

- Kate De Maeyer

Jules Van Biesbroeckstraat 160, 9050 Gentbrugge

- Xavier Dè Mol

Koningsdonkstraat 64, 9050 Gentbrugge

- Marlies van Heyste

Emiel Van Swedenlaan 95, 9050 Gentbrugge

Statuten BOTS vzw

1.DE VERENIGING

1.1.De vereniging draagt de naam Bouwen Om Te Spelen vzw, in het kort: BOTS vzw. Voor alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging volstaat het gebruik van de verkorte naam, BOTS vzw, van de vereniging. De vermelding 'vzw' dient altijd vermeld te worden.

1.2.De maatschappelijke zetel van BOTS vzw is gevestigd in de Jules Van Biesbroeckstraat 160 te 9050] Gentbrugge, gerechtelijk arrondissement Gent.

" 1.3.BOTS vzw heeft tot doel SPW De Speelkriebel en eventueel haar partners te ondersteunen in haar; werking en infrastructuur. Partners van SPW De Speelkriebel zijn Chiro Jokido en HDB-Scouts Gentbrugge,' eveneens actief op de terreinen te Gentbrugge, Achterdries 52. De vereniging mag alle activiteiten ondernemen: : om haar doel te realiseren, met in ondergeschikte orde allerhande financiële transacties en handelsdaden,; waarvan de opbrengst moet worden besteed aan dit doel.

1.4.BOTS vzw heeft haar eigen rekeningnummer, los van het rekeningnummer van SPW De Speelkriebel. 1.5.BOTS vzw wordt opgericht voor onbeperkte duur.

2. DE LEDEN

2.1.Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van vier. In de mate van het mogelijke, is het gewenst.

dat er minimum één

lid actief is als hoofdmonitor bij de feitelijke vereniging SPW De Speelkriebel.

2.2.Er worden geen lidgelden vereist om deel uit te maken van de vereniging.

2.3.Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de Raad van Bestuur wordt aanvaard en die er zich toe verbindt de doelstellingen van de vereniging te helpen realiseren. Verzoeken om' toetreding dienen schriftelijk aan de Raad van Bestuur te worden gericht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2.4.De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de VZW-wet bepaald.

2.5.leder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op vermogen de vereniging en kunnen nooit vergoeding vorderen voor gedane inbrengen of prestaties.

2.6.Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding, of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

3.DE ALGEMENE VERGADERING

3.1.De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve Leden.

3.2.Elk lid beschikt over één stem.

3.3.Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering, mits een schriftelijke volmacht. Elk lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

3.4.De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, desgevallend benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging.

3.5.De Algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer minstens een vijfde van de leden daartoe een verzoek richt tot de Raad van Bestuur. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, evenals voor beslissing inzake kwijting van de bestuurders, op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum, die vdôr 30 juni van dat jaar valt.

3.6.Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per e-mail, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproepingsmail omvat datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering en de agenda, bepaald door de Raad van Bestuur, van de vergadering. Elk voorstel, in antwoord op de oproepingsmail, wordt op de agenda gebracht en opnieuw ter kennis gebracht van de leden.

3.7.Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

3.8.De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

3.9.Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

3.10.Behalve wanneer de VZW-wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

3.11.Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

4.HET BESTUUR

4.1.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering.

4.2.De bestuurders handelen als een college.

4.3.De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

4

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

4.4.De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel vergoed worden voor hun kosten, mits voorafgaande goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

4.5.De bestuurders zijn op elk moment afzetbaar door de Algemene Vergadering. De stemming is geheim. De bestuurders kunnen op elk moment ontslag nemen. Dit gebeurt per aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

4.6.De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgische Staatsblad.

4.7.De raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een penningmeester. Andere functies kunnen indien nodig in het leven worden geroepen.

4.8.De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door de ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders.

4.9.Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per e-mail, ten laatste zeven dagen voor de vergadering verstuurd. De oproepingsmail bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen, waarna de agenda opnieuw zal worden meegedeeld aan de bestuurders.

4.10.De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door de oudste aanwezige bestuurder.

4.11.De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

4.12.ledere bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, mits een schriftelijke volmacht. Iedere bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

4.13.Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

4.14.De Raad van Bestuur houdt het ledenregister bij.

5.BEVOEGDHEDEN

5.1.De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels- en bankverrichtingen.

5.2.Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

5.3.De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

5.4.De stukken van het dagelijkse bestuur en de ontlastingen aan De Post, worden geldig ondertekend door de Voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigde derde.

5.5.De voorzitter, de ondervoorzitter en de penningmeester hebben elk afzonderlijk volmacht over de bankrekening.

6.VERTEGENWOORDIGING

6.1.De vereniging wordt in rechte of ten overstaan van derden vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, waaronder altijd deze van de voorzitter of de ondervoorzitter.

7.HUISHOUDELIJK REGLEMENT

> MOD 2.2

Voor- Luik B - Vérvolg

behouden 7.1 De Algemene Vergadering kan een huishoudelijk reglement aannemen dat haar eigen werking regelt.

aan het

Belgisch

Staatsblad 7.2 De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement aannemen dat haar eigen werking regelt.

8.INZAGERECHT

8.1Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van leden raadplegen, alsmede alle notulen : en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden.

9.DE REKENINGEN

9.1.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar begint op datum van oprichting en eindigt op 31 december 2011.

9.2.De boekhouding wordt gehouden zoals bepaald in artikel 17 van de VZW-wet.

9.3.Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen boekjaar en de begroting van het lopend boekjaar ter goedkeuring voor. Na goedkeuring van rekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan bestuurders en desgevallend de commissarissen.

10.DE ONTBINDING

10.1.De vereniging kan nooit gehouden zijn tot meer dan het totaal van haar netto-actief.

10.2.In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen.

10.3.De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene ' Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

11. VARIA

11.1.Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen van toepassing.

Akteraad van benoeming

Bij oprichting van Bouwen om te spelen vzw op vrijdag 8 juli 2011 worden volgende drie bestuurders

benoemd:

1.Kate De Maeyer

Jules Van Biesbroeckstraat 160, 9050 Gentbrugge

Functie: voorzitter

2.Xavier De Mol

:%ri,n key, 9050 Gentbrugge

Func if e. ondervoorziíter

3.Marlies Van Heyste

Emiel Van Swedenlaan 95, 9050 Gentbrugge

Functie: Penningmeester

Te Gent, op 8/07/2011

Kate De Maeyer

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Als bijlage de statuten, de akteraad van benoeming

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BOUWEN OM TE SPELEN, AFGEKORT : BOTS

Adresse
JULES VAN BIESBROECKSTRAAT 160 9050 GENTBRUGGE

Code postal : 9050
Localité : Gentbrugge
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande