BUURTCOMITE PETEGEMSTRAAT

Association sans but lucratif


Dénomination : BUURTCOMITE PETEGEMSTRAAT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 553.652.541

Publication

10/06/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

De statuten van deze vereniging worden opgesteld als volgt:

1. Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Buurtcomité Petegemstraat".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Petegemstraat 72b en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Gent. De zetel kan overgebracht worden naar om het even welke andere plaats in België bij beslissing van de algemene vergadering.

Art. 3. Met uitsluiting van ieder winstoogmerk stelt de vereniging zich tot doel: Het samenbrengen en verenigen van de inwoners van de Petegemstraat te 9870 Machelen.

Art.4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijden ontbonden worden overeenkomstig de wet en de statuten.

2. Lidmaatschap

Art.5. De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen.

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het

Onderwerp akte : Oprichting

STATUTEN:

Tussen ondergetekende personen werd op 30 mei 2014:

1. De heer Gino De Ronne

2. De heer Andy Moerman

3. De heer Kristof Meere - De heer Frederik Marijsse - De heer Peter Boels - De heer Geert De Boever - De heer Wim Soetaert - Mevr. Loth Van Hove - Mevr. Godelieve Tack

Overgekomen om op datum van 01 juni 2014 over te gaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Buurtcomité Petegemstraat

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Petegemstraat 72 b

9870 Zulte (Machelen (Oost-Vlaanderen))

België

*14305196*

Luik B

0553652541

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Griffie

Neergelegd

05-06-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Art. 6. De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven en de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Art. 7. Elk lid kan te alle tijden uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid van de aanwezige vertegenwoordige stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Opgave van redenen is niet vereist.

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden hebben geen aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegelingen van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

3. Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 8. De raad van bestuur kiest tussen zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze mandaten worden onbezoldigd uitgeoefend.

Art.9. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle daden van dagelijks beheer. De raad mag in die zin alle roerende handelingen stellen, zoals: verkopen en kopen van roerende goederen, alle bankverrichtingen. Voor alle daden van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van één beheerder. Voor alle daden die niet van dagelijks beheer zijn, volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd weze, de handtekening van twee beheerders, hiervoor aangeduid na een beslissing van de raad van bestuur.

Art.10. Van iedere vergadering wordt een verslag gemaakt. Dit verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en gerangschikt in een dossier dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging. Elk lid kan te alle tijde inzage krijgen in dit dossier, mits schriftelijke kennisgeving gericht aan de raad van bestuur.

Art.11. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Art. 12. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. het wijzigen van statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

d. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

e. het uitsluiten van een lid;

f. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

g. de wijziging van de zetel van de vereniging, en g. alle gevallen waarin onderhavige statuten vereisen.

Art.13. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbij horend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

4. Algemene vergadering

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling, schriftelijk, per mail of per bericht via de website ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

De algemene vergadering kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 14. Er wordt eenmaal per jaar een gewone algemene vergadering gehouden. Een buitengewone algemene vergadering kan door de raad van bestuur of op verzoek van één vijfde van de vaste leden bijeengeroepen worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 15. De bijeenroeping geschiedt door de raad van bestuur bij gewone brief, of mail, minstens 10 kalenderdagen op voorhand en bevat de agenda van de vergadering.

Art. 16. Om op een geldige manier te beraadslagen, moet minstens één derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen met meerderheid der uitgebrachte stemmen. Bij staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Ongeldige of blanco stemmen worden niet geteld om het quotum te berekenen.

5. Wijziging der statuten, ontbinding der verenging, vereffening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 17. Elk voorstel tot wijziging van de statuten of tot ontbinding van de vereniging, moet ter kennis worden gebracht van de leden ten minste één maand voor de datum waarop de algemene vergadering die het voorstel zal behandelen, wordt bijeengeroepen.

De algemene vergadering kan hierover slechts een beslissing nemen indien twee derde der leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit quorum niet bereikt, dat moet binnen een periode liggende tussen twee weken en twee maanden na deze vergadering een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig zal kunnen beslissen welk ook het aantal aanwezigen zij.

De desbetreffende beslissing kan slechts met een meerderheid van twee derde der aanwezige leden genomen worden.

Art. 18. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging over dewelke de algemene vergadering moet beslissen, zal het maatschappelijk bezit de bestemming krijgen door deze vergadering goedgekeurd, rekening houdend met het maatschappelijk doel van de vereniging.

Art.19. Voor zover de statuten uitdrukkelijk anders bepalen, blijft de wet van 27 juni 1921 inzake VZW's, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing. Is een artikel uit deze statuten in strijd met de wet, dan zal enkel het strijdige gedeelte nietig zijn en blijven de overige bepalingen hun geldingskracht behouden.

Art.20. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de Algemene Vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het (hierboven omschreven doel het meest nabij komt).

Art.21. Voor alles waarin hier uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Art. 22. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgende jaar op; deze worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Alles opgemaakt en aangenomen op de eerste algemene vergadering.

Vervolgens is de voltallige raad van bestuur bijeen gekomen en heeft de volgende beslissingen genomen tot de volgende functies worden benoemd.

- tot voorzitter Kristof Meere

- tot secretaris Gino De Ronne

- tot penningmeester Andy Moerman

- Werkende leden: Lieve Tack, Loth Van Hove, Wim Soetaert, Peter Boels, Frederik Marijsse en Geert De Boever

- Gedaan te Machelen op 30 mei 2014.

6. Begrotingen en rekeningen

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

(Voorzitter - oprichter) (Secretaris - oprichter) (Penningmeester - oprichter)

Coordonnées
BUURTCOMITE PETEGEMSTRAAT

Adresse
PETEGEMSTRAAT 72B 9870 ZULTE

Code postal : 9870
Localité : ZULTE
Commune : ZULTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande