C-SHIFT

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : C-SHIFT
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 634.938.739

Publication

12/08/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15313262*

Neergelegd

10-08-2015

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Pres. J.F. Kennedylaan 3

Ondernemingsnummer :

0634938739

Benaming (voluit) :C-Shift

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

(volledig adres)

Onderwerp akte :

~~Uit de akte verleden op 7 augustus 2015 voor Jeroen PARMENTIER, geassocieerd notaris in de burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  NOTAS , met zetel te 9000 Gent, Kouter 27, eerstdaags neer te leggen ter registratie, blijkt dat een naamloze vennootschap oprichten, onder de naam "C-Shift", werd opgericht met volgende te publiceren gegevens:

Oprichters

1.De naamloze vennootschap "FININDUS", met maatschappelijke zetel te 9060 Zelzate, John F. Kennedylaan 3, ondernemingsnummer BE0404.535.926, RPR Gent.

2.De naamloze vennootschap "FINOCAS", met maatschappelijke zetel te 9060 Zelzate, John F. Kennedylaan 3, ondernemingsnummer BE0428.920.241, RPR Gent.

Voornoemde vennootschappen vertegenwoordigd door de heer Maenhout, Hans Frank, geboren te Eeklo op 13 augustus 1969, gedomicilieerd en verblijvende te 9080 Lochristi, Fazantenstraat 41, ingevolge twee onderhandse volmachten.

Inschrijving op en volstorting van het kapitaal

Het geplaatste en volstort maatschappelijk kapitaal bedraagt eenenzestigduizend vijfhonderd euro (¬ 61.500,00), vertegenwoordigd door eenenzestigduizend vijfhonderd (61.500) aandelen. Ondergetekende notaris bevestigt dat een bankattest werd afgeleverd door de naamloze vennootschap  BNP Paribas Fortis voor een bedrag van eenenzestigduizend vijfhonderd euro (¬ 61.500,00).

STATUTEN BIJ UITTREKSEL

Vorm en benaming

De vennootschap neemt de vorm aan van een naamloze vennootschap; zij draagt de naam "C-Shift". Vennootschapszetel

De vennootschapszetel is gevestigd te 9060, Zelzate, Pres. John F. Kennedylaan 3.

Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, de productie, aankoop, verhandeling, verkoop, levering van goederen en diensten en het voeren van onderzoek en ontwikkeling, in het bijzonder in verband met (bio)chemische producten, (bio)brandstoffen, voeder componenten, biomassa of andere producten verkregen door verwerking van industriële procesgassen, uitlaatgassen of gassen verkregen vanuit afvalstromen in aangepaste technologische procesinstallaties op basis van biologische of chemische omzettingsprocessen, doch zonder daartoe beperkt te zijn, en alle verbonden activiteiten, en dit zowel in België, als in het buitenland.

Bovendien kan de vennootschap, zowel in België als in het buitenland, alle commerciële, industriële en financiële handelingen stellen die haar activiteiten rechtstreeks of onrechtstreeks ondersteunen of bevorderen. De vennootschap kan alle roerende en onroerende goederen verwerven, zelfs indien dit geen (rechtstreeks of onrechtstreeks) verband houdt met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan op elke manier deelnemen in, samenwerken of fuseren met welke vereniging, bedrijfsactiviteit, onderneming of vennootschap ook, met een maatschappelijk doel dat identiek, vergelijkbaar of verwant is met het maatschappelijk doel van de vennootschap, of waarvan kan worden verwacht dat de activiteiten van de vennootschap erdoor zullen worden bevorderd.

9060 Zelzate

Oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ten slotte kan de vennootschap zich verbinden, kredieten en leningen verstrekken, zich borg stellen of andere zekerheden verstrekken ten gunste van verbonden vennootschappen of derden, onder meer door haar goederen in pand of in hypotheek te geven, met inbegrip van haar eigen handelszaak.

Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur.

Geplaatst kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt eenenzestigduizend vijfhonderd euro (EUR 61.500). Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door eenenzestigduizend vijfhonderd (61.500) aandelen, zonder nominale waarde, die elk één/ eenenzestigduizend vijfhonderdste (1/61.500) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad met tenminste drie bestuurders, al dan niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering van aandeelhouders die ze te allen tijde kan ontslaan.

Wanneer een rechtspersoon wordt aangewezen tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders, leden van het directiecomité of werknemers een vaste vertegenwoordiger die wordt belast met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De uittredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Het mandaat van de uittredende bestuurders die niet herkozen zijn, neemt een einde dadelijk na de algemene vergadering die tot de herkiezing is overgegaan.

Artikel 20: Machten van de raad

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 21: Directiecomité dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van vennootschappen, kan de raad van bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht of delegatie betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. De bestuursbevoegdheid van het directiecomité kan door de raad van bestuur worden beperkt. De raad van bestuur is belast met het toezicht op dat comité.

Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet bestuurder zijn. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur. Het directiecomité vormt een college.

De raad van bestuur of het directiecomité mogen bepaalde bijzondere machten delegeren aan één of meer van hun leden, of zelfs aan derden.

Het directiecomité, of indien er geen directiecomité werd ingesteld of dit niet met het dagelijks bestuur werd belast, de raad van bestuur, mag het dagelijks bestuur evenals de vertegenwoordiging van de vennootschap voor wat dit bestuur betreft, aan één of meer personen, al dan niet

bestuurders, toevertrouwen. Indien deze personen bestuurders zijn worden zij "gedelegeerd bestuurder" genoemd.

De raad van bestuur of het directiecomité mag ook een bepaald deel of een bepaalde tak van de activiteiten van de vennootschap aan één of meer uit hun midden of daarbuiten gekozen personen opdragen via een bijzondere volmacht. Zij bepalen hun bevoegdheden en vergoedingen voor deze speciale bevoegdheden. Zij kunnen hen ontslaan en zo nodig in hun vervanging voorzien.

Ook de personen belast met het dagelijks bestuur kunnen bijzondere volmachten verlenen aan elke lasthebber binnen de perken van hun eigen bevoegdheden.

Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening vanuit het oogpunt van de wet en van de statuten, moet worden toevertrouwd aan één of meer commissarissen, leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren, benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van drie jaar, die hernieuwbaar is. Zij kunnen tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen.

Indien de benoeming van een commissaris niet door de wet wordt vereist, kan de controle op de vennootschap op facultatieve wijze worden opgedragen aan een of meer commissarissen. Wanneer

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

geen commissaris wordt benoemd, oefent elke aandeelhouder individueel de bevoegdheid uit tot onderzoek en controle, die door de wet aan de commissaris wordt voorbehouden.

De commissaris kan te allen tijde ter plaatse inzage nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen van alle documenten en geschriften van de vennootschap.

De commissaris kan van de bestuurders, van de gemachtigden en van de aangestelden van de vennootschap alle ophelderingen en inlichtingen vorderen en alle verificaties verrichten die hij nodig acht.

De commissaris kan zich bij de uitoefening van zijn taak, op zijn kosten, doen bijstaan door aangestelden of andere personen voor wie hij instaat.

De commissaris stelt met het oog op de gewone algemene vergadering een omstandig verslag op in overeenstemming met de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

In hun verslag vermeldt en rechtvaardigt de commissaris nauwkeurig en duidelijk het voorbehoud en de bezwaren die hij meent te moeten maken. Zo niet, dan vermeldt hij uitdrukkelijk dat hij geen voorbehoud noch bezwaar te maken heeft.

De commissaris mag noch in de vennootschap die aan zijn controle onderworpen is, noch in een daarmee verbonden onderneming, een andere taak, mandaat of opdracht aanvaarden die zal worden vervuld tijdens de duur van zijn opdracht of erna, en die van aard zou zijn de onafhankelijke uitoefening van zijn taak als commissaris in het gedrang te brengen.

De bezoldiging van de commissaris bestaat in een vast bedrag dat bij de aanvang van zijn opdracht wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Zij kan niet worden gewijzigd dan met instemming van partijen.

De commissaris woont de algemene vergadering bij wanneer deze dient te beraadslagen over verslag dat door de commissaris werd opgemaakt.

De commissaris is jegens de vennootschap aansprakelijk voor de tekortkomingen die hij in de uitoefening van hun taak begaat.

Artikel 24: Vertegenwoordiging - Akten en rechtshandelingen

De vennootschap wordt in alle akten, met inbegrip van deze waarin een openbaar of ministerieel ambtenaar tussenkomt en in rechte, vertegenwoordigd door:

hetzij de raad van bestuur collegiaal,

hetzij twee bestuurders samen handelend,

hetzij, binnen de perken van het dagelijks bestuur, een persoon, al dan niet bestuurder, aan wie dit bestuur is opgedragen.

Deze ondertekenaars moeten ten opzichte van derden niet het bewijs leveren van een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur.

Zij is tevens geldig verbonden door bijzondere lasthebbers binnen de perken van hun mandaat. Vergaderingen

De gewone algemene vergadering komt van rechtswege samen op elke derde donderdag van mei, om 10 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering op de eerstvolgende werkdag worden gehouden.

Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Winstverdeling

De nettowinst van het boekjaar wordt gevormd overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Van deze nettowinst wordt elk jaar vijf procent voorafgenomen bestemd tot vorming van een wettelijk reservefonds. Wanneer dit één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, is deze voorafneming niet meer verplicht. Het saldo maakt de te verdelen winst uit en wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die, op voorstel van de raad van bestuur, zal kunnen besluiten dat geheel dit saldo of een deel ervan wordt bestemd tot toekenning van dividenden en tantièmes of voor gelijk welke reserves of voorzieningen of voor overdracht op het volgend boekjaar.

Voor de vaststelling van de nettowinst, alsook van het bedrag vatbaar voor de uitkering van dividenden en tantièmes wordt rekening gehouden met de beschikkingen en beperkingen bepaald door het Wetboek van vennootschappen.

Interimdividenden

De raad van bestuur is gemachtigd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren onder de voorwaarden bepaald door het Wetboek van vennootschappen; daartoe mag niet eerder besloten worden dan zes maanden na de afsluiting van het voorgaande boekjaar en nadat de jaarrekening van dat boekjaar is goedgekeurd.

Tot uitkering van een tweede interim-dividend kan niet eerder worden besloten dan drie maanden na het besluit over het eerste interim-dividend.

Betaling van de dividenden

De dividenden worden betaald op de plaatsen en op de tijdstippen vast te stellen door de raad van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

bestuur.

Alle dividenden toekomende aan houders van nominatieve aandelen, die niet zijn opgenomen binnen

de vijf jaar, zijn verjaard en blijven verworven voor de vennootschap. Zij worden in de reserves

opgenomen.

Ontbinding - Vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook, zal de algemene vergadering van

aandeelhouders de vereffenaar(s) aanduiden, hun machten bepalen en de wijze van vereffening

vaststellen. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan

tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De algemene vergadering bepaalt in voorkomend geval de vergoedingen van de vereffenaars.

Verdeling

OVERGANGSBEPALINGEN

Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten

op 31 december 2016.

De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op donderdag 18 mei 2017 om 10 uur.

Mandaat van bestuurder

De verschijners, aanwezig of vertegenwoordigd zoals gezegd, verklaren dat de ondergetekende

notaris hun aandacht gevestigd heeft op:

a. de beschikkingen van de wet van negentien februari negentienhonderd vijfenzestig met betrekking tot de uitoefening door vreemdelingen van onafhankelijke beroepsactiviteiten, zoals gewijzigd door de wet van tien januari negentienhonderd zevenenzeventig.

b. de bepalingen van artikel 1 van het Koninklijk Besluit nummer 22 van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig, zoals gewijzigd door de wetten van veertien maart negentienhonderd tweeënzestig en vier augustus negentienhonderd achtenzeventig op het verbod bepaalde ambten uit de oefenen.

c. de verschillende onverenigbaarheden met de uitoefening van bestuurdersmandaten in handelsvennootschappen.

d. de bepalingen van de wet van tien februari negentienhonderd achtennegentig en van het Koninklijk Besluit van éénentwintig oktober negentienhonderd achtennegentig, betreffende de inschrijving van de vennootschap op het Handelsregister en, in het bijzonder, op de noodzakelijk tot verkrijging van een bewijs van kennis van het bedrijfsbeheer.

In dit opzicht verklaart de verschijner sub 1 dat, in zover als nodig en voor de toepassing van artikel 2, 1° van de wet van tien februari negentienhonderd achtennegentig ter bevordering van het zelfstandig ondernemen, zij meer dan vijfentwintig procent (25 %) van de aandelen van de vennootschap bezit en dat zij niet als een Kleine en Middelgrote Onderneming (K.M.O.) dient beschouwd te worden, aangezien zij voor het laatste afgesloten boekjaar een omzet van meer dan zeven miljoen euro of een jaarlijks balanstotaal van meer dan vijf miljoen euro verwezenlijkte. Samenstelling van de organen

Het aantal bestuurders wordt in het begin vastgesteld op vier.

Tot bestuurder worden benoemd, voor een termijn, die eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van 2021:

- De heer De Maré, Carl Jacques Marie Gentil, geboren te Kortrijk op 28 maart 1962;

- De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Sesemet", met maatschappelijke zetel te 2870 Puurs, Pullaarsteenweg 128, ondernemingsnummer BE0828.462.746, RPR Mechelen, met als vaste vertegenwoordiger, de heer Vandeputte, Sven Roger, geboren te Geraardsbergen op 11 september 1969;

- De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "The Knowledge Management Company", met maatschappelijke zetel te 1730 Asse (Mollem), Kezeweide 25, ondernemingsnummer BE0475.192.112, RPR Brussel, met als vaste vertegenwoordiger, de heer De Boever, Dirk Nestor Antoine, geboren te Tielt op 20 augustus 1970;

- De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "XRoads Management", met maatschappelijke zetel te 9080 Lochristi, Fazantenstraat 41, ondernemingsnummer BE0828.477.097, RPR Brussel, met als vaste vertegenwoordiger, de heer Maenhout, Hans Frank, geboren te Eeklo op 13 augustus 1969.

Hun opdracht wordt niet vergoed.

De Algemene Vergadering benoemt tot commissaris, voor een periode van drie jaar de Burgerlijke vennootschap die de vorm heeft aangenomen van coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Deloitte Bedrijfsrevisoren met maatschappelijke zetel te Berkenlaan 8b  B-1831 Diegem, vertegenwoordigd door Kathleen De Brabander (A01975), bedrijfsrevisor, welke belast wordt met de uitoefening van het mandaat. Het mandaat vervalt na de algemene vergadering der

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

aandeelhouders van 2019. De vergoeding werd in onderling overleg bepaald op 1.500 ¬ per jaar. De vergoeding wordt elk jaar aangepast in functie van de evolutie van het indexcijfer van de consumptieprijzen of zoals overeengekomen tussen partijen.

Machtiging

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan voornoemde heer De Maré Carl, de voornoemde vennootschap  Sesemet , de voornoemde vennootschap  "The Knowledge Management Company , de voornoemde vennootschap  XRoads Management", meester Jörg Heirman en meester Elias Van Marcke (Eubelius CVBA), ieder afzonderlijk bevoegd, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen en tot het afsluiten van alle overeenkomsten en akkoorden, die ten gevolge van deze akte en ook ten gevolge van toekomstige feiten en controles zouden nuttig of noodzakelijk zijn, bij alle private en publiekrechtelijke instellingen en onder meer met betrekking tot de rechtbanken van koophandel, de Kruispuntbank van Ondernemingen, de ondernemingsloketten, de BTW-administratie, de andere fiscale administraties en andere instanties, ten einde in naam van de vennootschap alle documenten te ondertekenen.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Geassocieerd notaris Jeroen Parmentier

Samen hiermee neergelegd:

- Expeditie van de akte.

Coordonnées
C-SHIFT

Adresse
PRES. J.F. KENNEDYLAAN 3 9060 ZELZATE

Code postal : 9060
Localité : ZELZATE
Commune : ZELZATE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande