CASS EVENTS

Association sans but lucratif


Dénomination : CASS EVENTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 599.797.916

Publication

04/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

II. NAAM " ADRES " DOEL " DUUR

Artikel 1. Benaming

De vereniging wordt CASS Events vzw genoemd.

Artikel 2. Maatschappelijke zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Snoekstraat 31, 9000 Gent, gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Gent. Deze maatschappelijke zetel kan bij gewone beslissing van de Algemene Vergadering worden overgebracht naar gelijk welk adres binnen het Belgisch grondgebied. Hiervoor is geen bijzondere statutenwijziging vereist. Bijkantoren kunnen gevestigd worden op gelijk welke plaats op het grondgebied van België.

Artikel 3. Doel en Activiteiten

De vereniging stelt zich tot doel:  Het organiseren en/of bevorderen van sportieve, culturele en/of sociale activiteiten/evenementen. Hiervoor lanceren we tal van activiteiten met een maatschappelijke meerwaarde op vlak van persoonlijke zelfontplooiing, groepsdynamiek, fysieke activiteit, sport, spel, communicatie, literatuur, mode, diversiteit, ...

Binnen dit kader en rond dit thema organiseert de vereniging de meest uiteenlopende evenementen, en/of participeert zij hierin, promoveert deze en/of publiceert hierover. Deze activiteiten kunnen eventueel de vorm aannemen van een samenwerking met andere verenigingen, individuen en/of rechtspersonen. Zij informeert het publiek en de pers over haar activiteiten en deze van derden, publiceert en ageert via alle mogelijke middelen en media om haar doel te bevorderen en te bereiken.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Artikel 4. Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht. Zij kan slechts worden ontbonden bij beslissing van de Algemene Vergadering met eenvoudige meerderheid en na voordracht van de Raad van Bestuur.

III. LIDMAATSCHAP " LIDGELD

I. VOORAF

Ondergetekende oprichters van de vzw:

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

" De heer Depraetere Simon, wonende te Heuntjesstraat 38, 8570 Anzegem, geboren op 21 maart 1990.

" De heer Plasschaert Simon, wonende te Snoekstraat 31, 9000 Gent geboren op 25 februari 1991.

" De heer Vansteenbrugge Carl, wonende te Mandelvijver 36, 8720 Wakken, geboren op 8 mei 1991.

" De heer Van Slycke Angelo, wonende te Kruisstraat 59A, 9930 Zomergem, geboren op 27 september 1991. wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : CASS Events

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Snoekstraat 31

*15303818*

Luik B

9000

België

0599797916

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gent

Griffie

Neergelegd

01-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 5. Samenstelling van de vereniging

De vereniging bestaat uit effectieve en niet-effectieve leden.

Artikel 6. Effectieve leden

De stichters zijn de eerste effectieve leden. Het aantal effectieve leden moet minimaal drie zijn. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de niet-effectieve leden.

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk persoon. De Algemene Vergadering beslist autonoom over de toelaatbaarheid van effectieve leden en dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als effectief lid worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7. Modaliteiten voor de niet-effectieve leden

Als niet-effectief lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk persoon. De Algemene Vergadering beslist autonoom over de toelaatbaarheid van niet-effectieve leden en dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

De verantwoordelijkheid van niet-effectieve leden beperkt zich tot de effectief betaalde jaarbijdrage. De effectieve leden kunnen de rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder instemming van de niet-effectieve leden.

Elk niet-effectief lid moet een band hebben met de V.Z.W. De andere voorwaarden om tot de V.Z.W. als niet-effectief lid toe te treden, alsook de formaliteiten worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Een niet-effectief lid wordt geacht vrijwillig ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

" Wanneer het niet-effectief lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om niet-effectief lid te worden in de V.Z.W.

" Wanneer een niet-effectief lid zijn of haar bijdragen niet betaald heeft binnen de maand na aanmaning per aangetekend schrijven.

Artikel 8. Einde van lidmaatschap

Elk effectief en niet-effectief lid kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W. Het ontslag gebeurt per aangetekend schrijven en wordt overgemaakt aan de Algemene Vergadering. Het lid dat ontslag neemt moet een opzegtermijn van 3 maanden in acht nemen.

Indien door het ontslag het aantal effectieve leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het effectief lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De Raad van Bestuur kan een lid schorsen in afwachting van de Algemene Vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij het overlijden van het effectief en/of niet-effectief lid.

Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Artikel 9. Ledenregister

De Raad van Bestuur van de V.Z.W. is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de effectieve of niet-effectieve leden van de V.Z.W., moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de Raad van Bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

De effectieve en niet-effectieve leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuur.

Artikel 10. Lidgeld

De éénmalige bijdrage van de effectieve leden wordt vastgesteld op de éénmalige som van maximum 2.500 euro (tweeduizend vijfhonderd euro), te betalen bij toetreding. De Algemene Vergadering bepaalt jaarlijks de juiste hoogte van dit bedrag.

Ieder effectief en niet-effectief lid betaalt een jaarbijdrage van maximaal 1.000 euro (duizend euro). Het bedrag van de effectieve minimale jaarbijdrage wordt door de Algemene Vergadering bepaald. Lidmaatschap geldt voor het lopende kalenderjaar. Bij toetreding van een lid vanaf 1 september tot het einde van het kalenderjaar, bedraagt het effectieve lidgeld de helft van het effectieve minimale lidgeld.

Het effectief en niet-effectief lid dat ontslag neemt, uitgesloten wordt of geschorst wordt is wel gehouden de goedgekeurde bijdrage van het lopende jaar te betalen.

Artikel 11. Partnerschap

De Raad van Bestuur onderhandelt over partnerschap met derden (zijnde andere verenigingen, organisatie, natuurlijke en rechtspersonen). De Raad van Bestuur bepaalt de omvang en modaliteiten van de daarbij horende financiële en/of andere overeenkomsten.

IV. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste (in termen van anciënniteit binnen de V.Z.W.) van de aanwezige bestuurders.

Elk effectief lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen d.m.v. een schriftelijke volmacht. Elk effectief lid kan evenwel slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

Elk effectief lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 13. Bevoegdheden

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn: de goedkeuring van de statuten, het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, benoeming en afzetting van commissarissen en eventueel bepaling van hun bezoldiging, kwijting aan bestuurders en commissarissen en omzetting van de vereniging naar een vennootschap met sociaal oogmerk. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

De uitsluiting van een effectief lid kan pas gebeuren op voorstel van minstens 1/3 van alle effectieve leden en worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft van alle effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordige effectieve leden vereist is.

Het effectieve lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Artikel 14. Samenkomst van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering moet éénmaal per jaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

De Algemene Vergadering wordt tevens bijeengeroepen wanneer minstens twee derde van de effectieve leden zulks vraagt. De Algemene Vergadering kan ook worden bijeengeroepen wanneer de Raad van Bestuur dit opportuun acht (waarbij minstens de helft van de effectieve leden, zetelend in deze Raad van Bestuur, zo beslist).

De wijze van oproeping wordt uitgewerkt in het huishoudelijk reglement. De termijn voor een bijeenroeping is ten minste acht kalenderdagen.

Artikel 15. Aanwezigheidsquorum en notulen

De Algemene Vergadering vergadert geldig wanneer minstens twee derde van de effectieve leden aanwezig is. Is dit niet het geval, dan wordt na minimaal acht kalenderdagen een nieuwe Algemene Vergadering gepland, zonder deze beperking.

De Algemene Vergadering neemt nota van de verslagen van de Raad van Bestuur, die ter informatie worden gegeven.

De vereniging houdt de notulen bij van de Algemene Vergadering. Deze notulen mogen in meer gedetailleerde zin het verloop van de Algemene Vergadering weergeven. De effectieve leden hebben na afspraak op de maatschappelijke zetel inzage in deze notulen. Kosten daarbij te maken, en/of kosten voor het maken van afschriften en/of verzenden van deze afschriften zijn ten laste van het vragende lid. Derden hebben geen inzage in de notulen van de Algemene Vergadering.

V. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16. Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste twee effectieve leden. De leden van de Raad van Bestuur nemen gezamenlijk alle beslissingen die de vereniging bindt. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien. Indien bestuurders vrijwillig ontslag nemen, de termijn van hun mandaat verstreken is of afgezet worden, moeten zij in functie blijven totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

De bestuurder die ontslag neemt moet een opzegtermijn van 6 maanden in acht nemen.

De Raad van Bestuur kiest uit haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

" De voorzitter coördineert de dagelijkse werking van de vereniging, in samenwerking met andere leden van de vereniging naargelang eigen inzicht. Hij leidt tevens de Algemene Vergadering.

" De secretaris verzorgt de correspondentie, archivering en notuleringen van de vereniging.

" De penningmeester verzorgt de financiële en boekhoudkundige activiteiten van de vereniging. Voor alle

financiële verrichtingen geeft de Raad van Bestuur volmacht bij de bank aan de penningmeester.

Deze drie functies kunnen in mekaar overlopen en mekaar ondersteunen. Bovenstaande opsomming van

activiteiten is bovendien niet beperkend.

Artikel 17. Benoeming

De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen en benoemd door de Algemene Vergadering voor een

periode van 3 jaar en zijn te allen tijde afzetbaar en kunnen worden ontslagen door een beslissing van de

Algemene Vergadering. Bestuurders zijn onbeperkt herkiesbaar. Het uittreden kan door zelf ontslag te nemen bij

wijze van aangetekende brief aan de Raad van Bestuur.

Artikel 18. Bevoegdheden

De Raad van Bestuur houdt zich meer in het bijzonder bezig met de dagelijkse werking van de vereniging, de

planning van activiteiten, de controle over deze plannen en over de activiteiten, de financiële aspecten van de

vereniging en de controle erop, de diverse vormen van partnerschap en financiering.

De Raad van Bestuur houdt zich ook bezig met alle aspecten van de vereniging die niet in deze statuten zijn

opgenomen of nader bepaald. De Raad van Bestuur, en alleen de Raad van Bestuur, vertegenwoordigt de

vereniging naar pers, publiek, individuen, andere verenigingen en/of rechtspersonen.

Artikel 19. Samenkomst van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de V.Z.W. dit vereist. De wijze van

oproeping wordt uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Artikel 20. Aanwezigheidsquorum

Om geldig te kunnen beraadslagen moet minstens twee derde van de bestuursleden aanwezig of

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

vertegenwoordigd zijn. Is dit niet het geval, dan wordt na minimaal acht kalenderdagen een nieuwe

bestuursvergadering gepland, zonder deze beperking.

De beslissingen binnen de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of

vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 21. Notulen

Van de samenkomst van de Raad van Bestuur worden er notulen opgesteld. De bestuurders worden op de

hoogte gesteld van de beslissingen door middel van mailing. Derden hebben geen inzage in de notulen van de

Raad van Bestuur.

VI. BEGROTING EN REKENINGEN " VERTEGENWOORDIGING

Artikel 22. Werk- en boekjaar

Elk werkjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde kalenderjaar. Het boekjaar van de

V.Z.W. loopt gelijkaardig met het werkjaar.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 23. Meerhandtekeningclausule

Bij handelingen waarvan de waarde 10.000 euro (tienduizend euro) overschrijdt is de gezamenlijke

handtekening van twee bestuurders noodzakelijk.

VII. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 24. Ontbinding van de vereniging

De V.Z.W. kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3

vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 3/4 van de

aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of van het Openbaar

Ministerie de gerechtelijke ontbinding uitspreken van de V.Z.W. die:

" Niet in staat is haar verbintenissen na te komen

" Haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dat waarvoor zij is opgericht

" In ernstige mate in strijd handelt met de statuten, in strijd handelt met de wet of met de openbare orde

" Gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting om de jaarrekening neer te leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten

" Minder dan drie leden telt.

Artikel 25. Vereffening van de vereniging

Bij vereffening van de vereniging beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de

vereniging.

VIII. SLOT

Artikel 26. Niet-voorziene modaliteiten

Modaliteiten in verband met samenstelling en/of werking van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering

die niet zijn opgenomen in deze statuten, kunnen worden beslist door de Raad van Bestuur.

Artikel 27. Slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.  wetgeving,

waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

IX. AANSTELLINGEN

Na unanieme goedkeuring door de stichtende leden, bijeengekomen ter opstelling van deze statuten, werd

overgegaan tot de benoeming van

" Carl Vansteenbrugge, als voorzitter van de verenging, de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering;

" Simon Depraetere als penningmeester van de vereniging, de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering;

" Simon Plasschaert als secretaris van de vereniging, de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering;

" Angelo Van Slycke als stichtend lid en lid van de Algemene Vergadering.

GENT, 01 maart 2015

Coordonnées
CASS EVENTS

Adresse
SNOEKSTRAAT 31 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande