CHEMIPRO

Société en commandite simple


Dénomination : CHEMIPRO
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 838.912.220

Publication

12/09/2011
ÿþOndernemingsnr

Benaming

(voluit) : CHEMIPRO

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel ; Leegstraat 76, 9060 Zelzate Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

1. Victor Dirk Marc Ivan

wonende te Leegstraat 76, 9060 Zelzate

geboren te Gent op 9 oktober 1958

rijksregister met nummer 581009-385-51

2. Victor Melva Ampongan, geboren Melva Marius Ampongan

wonende te Leegstraat 76, 9060 Zelzate

geboren te Pili, Camarines Sur, Filippijnen op 1 maart 1980

rijksregister met nummer 800301-438-69

verklaren hierbij een gewone commanditaire vennootschap op te richten beheerst door volgende statuten:

STATUTEN

Artikel 1

De vennootschap neemt de vorm aan van een Gewone Commanditaire Vennootschap, waarvan de naam luidt als volgt: Chemipro

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Leegstraat 76, 9060 Zelzate. Bij eenvoudig besluit van de beherende vennoten gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad, kan de zetel van de vennootschap warden verplaatst.

Bij beslissing van de beherende vennoten mag de vennootschap bedrijfszetels vestigen op andere plaatsen in

"

België.

Artikel 2

De vennootschap heeft tot doei:

Consulting en dienstverlening inzake:

" ontwerp, opstart en optimalisatie van chemische productie en distributie installaties

" voorbereiden, leiden en rapporteren van proces veiligheidsanalyses

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MM 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

31 AS. 2.011

1t EU i' I li.`t :\ l< VAN.

KOC:'I-t:17 t1rÉ4 t,,1T

~

M

III

*11137654*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

" opstellen van safety management systems en operationele en onderhoud procedures

" chemische en proces veiligheid training

De vennootschap mag zich interesseren door deelneming of op gelijk welke andere wijze in alle vennootschappen, ondernemingen en verenigingen waarvan het doel gelijkaardig is, verband houdt met of eenvoudig nuttig is tot de verwezenlijking van het geheel van haar maatschappelijk doel, en dit in de ruimste zin. In het algemeen zal de vennootschap alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtsreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn de verwezenlijking ervan uit te breiden.

Artikel 3

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf heden, acht augustus tweeduizend en elf.

Artikel 4

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op 500 (vijfhonderd) euro, vertegenwoordigd door 100 deelbewijzen zonder bepaling van de nominale waarde.

Het maatschappelijk kapitaal wordt ingebracht als volgt:

1. Victor Dirk, comparant onder 1, voor de som van 300 (driehonderd) euro

2. Victor Melva, comparant onder 2, voor de som van 200 (tweehonderd) euro

Het kapitaal is volledig volstort en staat vanaf heden ter beschikking van de vennootschap.

Als vergoeding voor hun inbreng worden de aandelen als volgt toegekend:

1. Victor Dirk, comparant onder 1 60 aandelen

2. Victor Melva, comparant onder 2 40 aandelen

Artikel 5

De vennootschap wordt aangegaan tussen twee vennoten, als volgt samengesteld:

treedt op als beherend vennoot-zaakvoerder:

1. Victor Dirk, comparant onder nr. 1

treedt op als geldschieter-stille vennoot:

2. Victor Melva, comparant onder nr. 2

Met uitzondering van de oprichters is niemand vennoot tenzij hij zijn handtekening in het vennotenregister geplaatst heeft, na voldaan te hebben aan de voorwaarden door de algemene vergadering gesteld bij de aanvaarding. Toetreding en overdracht van aandelen is toegestaan met inachtneming van de vormen van het wetboek van vennootschappen. Toetreding van nieuwe vennoten geschiedt met algemeenheid van stemmen.

Artikel 6

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot het bedrag van hun inbreng. De stille vennoten mogen geen daden van bestuur verrichten zelfs niet krachtens een volmacht.

Artikel 7

Bij overlijden, wettelijke onbekwaamheid of verhindering van de beherend vennoot-zaakvoerder zijn de overige vennoten gerechtigd om met éénparigheid een andere persoon als bewindvoerder aan te stellen om de dringende daden van louter beheer te verrichten. De voorlopige bewindvoerder is niet verder aansprakelijk dan voor uitvoering van zijn opdracht. Het staat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

de vennoten vrij te allen tijde een nieuwe beherend vennoot-zaakvoerder te aanvaarden waardoor de opdracht van de voorlopige bewindvoerder automatisch een einde neemt.

Artikel 8

Bij overlijden van een stille vennoot word! de vennootschap verder gezet tussen de overige vennoten. De algemene vergadering kan echter met éénparigheid beslissen een erfgenaam van de overleden vennoot als nieuwe vennoot te aanvaarden. Bij niet-aanvaarding van de nieuwe vennoot door de algemene vergadering dient de waarde van de ingebrachte gelden te worden terugbetaald binnen een termijn van zes maanden. Op deze sommen is geen rente verschuldigd. De terugbetaling geschiedt overeenkomstig de waardebepaling op het ogenblik van niet-aanvaarding.

Artikel 9

De beherende vennoot-zaakvoerder die aan de vennootschap enig nadeel berokkent of de statuten overtreedt, die een zware inbreuk pleegt op de beroepswaardigheid of een criminele straf heeft opgelopen, of die zich aan de besluiten van de algemene vergadering weigert te onderwerpen, zal door de algemene vergadering kunnen uitgesloten worden nadat hij in de gelegenheid werd gesteld gehoord te worden.

Het besluit van uitsluiting wordt onmiddellijk in het vennotenregister ingeschreven en een uittreksel van het besluit wordt binnen de twee dagen aan de uitgeslotene per aangetekende brief verstuurd.

Artikel 10

De ontslagnemende of uitgesloten beherende vennoot-zaakvoerder kan de vereffening van de vennootschap niet uitlokken.

Bij ontslagname of uittreding van de beherende vennoot-zaakvoerder wordt met de rechthebbende verrekend binnen een termijn van zes maanden na datum van ontslagname of uittreding. Deze verrekening gebeurt op basis van de balans die dient opgesteld te worden op datum van ontslagname of uittreding. Op deze sommen is geen rente verschuldigd.

Artikel 11

In geval van faillissement, erkend onvermogen of ontzetting van een vennoot, zullen zijn erfgenamen, schuldeisers of rechthebbenden, de waarde van zijn aandeel kunnen ontvangen op de wijze voorzien door voorgaand artikel zonder afwijking.

Artikel 12

Om geen enkele reden kunnen de gewezen vennoten, rechthebbenden of schuldeisers van vennoten het verzegelen van de goederen van de vennootschap of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op welke wijze ook in het bestuur tussenkomen.

Voor de eventuele uitoefening van hun rechten hebben zij zich te houden aan de inventarissen en rekeningen van de vennootschap en aan de beslissingen van de in functie zijnde beherende vennoten-zaakvoerders en de algemene vergadering.

Artikel 13

De beherende vennoot-zaakvoerder is met de meest uitgebreide bevoegdheid bekleed voor aile handelingen, zowel van bestuur als beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, waarvoor volgens de wet of de statuten enkel de algemene vergadering bevoegd is.

Zo kan hij ondermeer: alle handelsverrichtingen uitvoeren, alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, vervreemden, ruilen, verhuren of huren, voorschotten toestaan of opnemen bij wijze van lening of andere, overdrachten, indeplaatsstellingen, schuldvernieuwingen, hypotheek en andere zakelijke waarborgen alsmede alle andere voorrechten aanvaarden of toestaan, alle overeenkomsten aangaan, zelfs dading, beroep of scheidsgerecht, scheidsrechterlijke bedingen enz., alle betalingen, gelden of waarborgen ontvangen, in alle hoegenaamde gevallen afstand doen met of zonder betaling of vergoeding van alle zakelijke of andere rechten en waarborgen, hypotheken of de voorrang ervan, voorrechten, meldingen, inbeslagneming of verzet, vrijstellen van ambtshalve te nemen inschrijvingen, het gebruik regelen van reserve- en provisiefondsen, personeel in dienst nemen, schorsen of ontslaan, hun bevoegdheid en bezoldiging bepalen, alle besluiten van de algemene vergadering uitvoeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Deze opsomming is exemplatief en niet limitatief, alles wat niet uitdrukkelijk door de statuten of door de wet aan de besluiten van de jaarvergadering wordt voorbehouden, ligt in de bevoegdheid van de beherende vennoot-zaakvoerder.

Artikel 14

De beherende vennoot-zaakvoerder kan voor bepaalde handelingen zijn bevoegdheid geheel of ten dele opdragen aan één of meerdere leden of andere personen.

Artikel 15

In alle handelingen en betrekkingen van de vennootschap met vennoten en met derden, is zij geldig vertegenwoordigd door een beherende vennoot-zaakvoerder die zonder bewijs te leveren van een voorafgaand besluit, alle akten of overeenkomsten mag ondertekenen, voor alle rechtbanken of scheidsrechters mag verschijnen en uittreksel uit alle maatschappelijke verslagen echt mag verklaren.

Artikel 16

De functie van de stille vennoot-geldschieter is onbezoldigd.

Artikel 17

Het toezicht op de vennootschap wordt toevertrouwd aan minstens één commissaris, zo de wet het voorziet.

Hij heeft de meest uitgebreide bevoegdheid inzake controle en toezicht, dit is onder meer het nazicht van de boekhouding en van de documenten die de financiële en bestuurlijke toestand, alsmede de algemene bedrijfsuitbating van de onderneming aanbelangen, echter zonder deze boekhouding en deze documenten te verplaatsen.

Hij brengt op de jaarvergadering verslag uit. De commissaris neemt geen enkele persoonlijke verplichting op zich ten opzichte van de verbintenissen van de vennootschap. Hij is slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van zijn mandaat en dit zonder enige solidariteit zo er meerdere commissarissen benoemd zijn.

Artikel 18

De jaarvergadering bestaat uit alle vennoten die de regelmatig geëiste en eisbare volstortingen van de in te brengen fondsen hebben gedaan. Zij zal jaarlijks plaatshebben de derde vrijdag van de maand juni om 20.00 uur, en voor de eerste maal in tweeduizend dertien. Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden.

De beherende vennoot-zaakvoerder en de commissaris zo er een benoemd werd, kunnen de algemene vergadering bijeenroepen telkens zij het nodig achten. De beherende vennoten-zaakvoerders zijn verplicht binnen de maand de algemene vergadering bijeen te roepen op schriftelijk verzoek van één van de stille vennoten.

Deze schriftelijke aanvraag moet de punten vermelden die men wenst opgenomen te zien op de agenda van de algemene vergadering. Zonder deze vermelding is het verzoek niet geldig.

Artikel 19

De bijeenroeping van de algemene vergadering gebeurt per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs, verzonden minstens tien dagen voor de gestelde datum en bevattende de agenda.

Artikel 20

De algemene vergadering beraadslaagt over alle maatschappelijke aangelegenheden, waarover haar verslag wordt uitgebracht door de beherende vennoten-zaakvoerders en de commissaris, alsook over alle voorstellen die voorkomen op de agenda ingeval van een verzoek in de zin van artikel 18. Zij keurt de balans en resultatenrekening goed of af en beslist over de aanwending van de winsten. Zij benoemt en ontzet de beherende vennoten-zaakvoerders en de commissaris.

De besluiten van de algemene vergadering moeten getroffen worden bij meerderheid van stemmen voor zover een meerderheid van het totaal aantal stemmen aanwezig is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21

Iedere vennoot beschikt over één stem per volgestort aandeel. Het is ieder vennoot toegestaan zich te laten vertegenwoordigen door een ander vennoot met een regelmatige bevoegdheid, maar niemand mag voor meer dan twee leden stemmen, zijn eigen stem meegeteld.

Artikel 22

Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Het eerste boekjaar vangt aan heden en eindigt op eenendertig december tweeduizend en twaalf. Jaarlijks zal een beherende vennoot-zaakvoerder een inventaris, balans en resultatenrekening doen opmaken overeenkomstig de wet.

Artikel 23

De nettowinst van het boekjaar, dit na aftrek van de bedrijfskosten, de lasten en de jaarlijkse afschrijvingen, wordt besteed als volgt:

1. ten minste vijf procent aan de wettelijke reserve overeenkomstig de wet, totdat deze wettelijke reserve één tiende van het kapitaal bedraagt;

2. het saldo van de winst wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die over de aanwending ervan kan beslissen.

Het staat de algemene vergadering vrij te beslissen bij gewone meerderheid de winst geheel of gedeeltelijk tot de vorming van reserves aan te wenden.

Artikel 24

Bij de ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij verplicht, stelt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan. Zij bepaalt hun bevoegdheid, de wijze van vereffenen en de vergoeding die hen toekomt.

Zolang bij de ontbinding geen vereffenaars aangesteld warden, zijn de beherende vennoten-zaakvoerders van rechtswege met de vereffening belast.

Artikel 25

In alle gevallen van ontbinding wordt, na betaling van de maatschappelijke schulden en lasten, het kapitaal aan de vennoten terugbetaald ten belope van het bedrag dat zij werkelijk gestort hebben of van een proportioneel gedeelte van dit bedrag indien het beschikbaar saldo ontoereikend is.

Het eventuele overschot zal verdeeld worden onder de vennoten in verhouding tot de door hen onderschreven aandelen.

Artikel 26

Ieder vennoot, bestuurder of commissaris van de vennootschap, die niet meer in België gedomicilieerd zou blijven, moet acht dagen voor zijn vertrek de beherende vennoten-zaakvoerders hiervan per aangetekende brief verwittigen en hij zal dan door de beherende vennoten-zaakvoerders aanzien worden als woonst gekozen te hebben op de zetel van de vennootschap, waar hem alle mededelingen, aanmaningen, betekeningen of opvorderingen zullen gedaan worden.

Artikel 27

De partijen verklaren zich aan de bestaande wetten op de handelsvennootschappen te onderwerpen. Derhalve zijn de wettelijke schikkingen waarvan niet is afgeweken verondersteld in deze akte opgenomen te zijn.

Anderzijds worden de schikkingen van de statuten, die in tegenspraak zijn met de wettelijke voorschriften als niet bestaande aanzien.

Alle rechten en kasten voortkomende van deze akte en de uitvoering ervan, vallen ten laste van de vennootschap.

Vvor-br3houden aan het Belgisch Staatsblad

Overgangsbepalingen

De aanwezige vennoten-oprichters, ondertekenaars van deze akte, verklaren aanwezig te zijn in eerste buitengewone algemene vergadering en beslissen bij deze de heer Victor Dirk voornoemd te benoemen tot beherend vennoot-zaakvoerder, en dit voor het leven of voor de duur van de vennootschap. Zijn mandaat zal onbezoldigd zijn, tenzij de algemene vergadering anders beslist. De heer Victor Dirk aanvaardt.

Volmacht

Worden aangesteld om alle formaliteiten van inschrijving, wijziging of schrapping van inschrijving bij de kruispuntbank der ondernemingen, het ondememingsloket, de registratiecommissie aannemers, de directe belastingen, douane en accijnzen en de BTW te vervullen en daartoe alle nodige verklaringen af te leggen, kosten te betalen en alle noodzakelijke documenten te ondertekenen: mevrouw Monique Peeters te Wijnegem, Peter Benoitstraat 24.

Aldus opgemaakt te Zeizate op acht augustus tweeduizend en elf, in drie exemplaren, waarvan één exemplaar bestemd voor de registratie. De ondergetekenden erkennen hun exemplaar ontvangen te

" "

hebben.

De beherende vennoot-zaakvoerder De stille vennoot-geldschieter

Victor Dirk Victor Melva

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CHEMIPRO

Adresse
LEEGSTRAAT 76 9060 ZELZATE

Code postal : 9060
Localité : ZELZATE
Commune : ZELZATE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande