CHIRO LUVAND

Association sans but lucratif


Dénomination : CHIRO LUVAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 451.313.284

Publication

11/01/2012
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch _

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

2 9 DEC. 2011

I..:Lti l :s.A>.k VAN

KOOPHANDEL ehfuvT

Ondernemingsnr : 4513.132.84

Benaming

(voluit) : VZW Chirojongens Sint-Martinus Lovendegem

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kort Eindeken 20, 9920 Lovendegem

Onderwerlo akte : Ontslag - benoeming raad van bestuur - wijzigen statuten

Ingevolge de beslissing van de bijzondere algemene vergadering van 25 september 2011 worden de statuten ais volgt gewijzigd:

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Chiro Luvand', vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De vereniging is gevestigd te 9920 Lovendegem, Kort Eindeken 20. De zetel ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel: jongeren van 6 tot 18 jaar creatief bezig te houden en dit alles door het organiseren van allerlei activiteiten zoals spel, tochten, uitstappen, bivak, knutselactiviteiten of welke andere activiteiten ook, met het oog op het verwezenlijken van het maatschappelijk doel.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering.

Art. 5. VZW Chiro Luvand neemt aile leden van VZW Chiromeisjes Heilige Veerle (ondememingsnr. 4597.652.51) over nadat deze ontbonden is. Mocht bij disfunctioneren van VZW Chiro Luvand besloten worden tot heroprichting van een VZW in Lovendegem die de functie van chirogroep voor vrouwelijke leden zou vervullen, dan zal Chiro Luvand een procentueel evenwaardig deel van haar vermogen overdragen naar deze nieuw opgerichte VZW. Het procentuele deel wordt bepaald volgens de jaarlijkse algemene vergadering van VZW Chirojongens Sint-Martinus Lovendegem en VZW Chiromeisjes H. Veerle Lovendegern van 2011. Deze clausule vervalt op 01/01/2013.

Leden

Art. 6. De leden van VZW Chiro Luvand bestaan uit alle natuurlijke personen die officieel ingeschreven zijn als 'leiding' bij VZW Chirojeugd Vlaanderen bij de afdeling `Chiro Luvand'. Een ledenlijst wordt ten allen tijde bijgehouden op de maatschappelijke zetel. Rechtspersonen zijn niet toegelaten tot de algemene vergadering.

Hij of zij die lid wil worden dient zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen. Aanvaarding van de statuten houdt aanvaarding van het huishoudelijk reglement, zoals opgesteld door de raad van bestuur, in.

Art. 7. Er zijn ten minste drye leden. Er bestaat geen maximum toegelaten aantal leden.

Art. 8. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij of zij de opeisbaar geworden bedragen heeft betaald. Het ontslag dient bij géwone brief of e-mail aan het bestuur ter kennis worden gebracht.

Art. 9. De maximum lidmaatschapsbijdrage is bepaald op 125 euro per jaar, gekoppeld aan de schommelingen van het indexcijfer der consumptieprijzen. Het aanvangsindexcijfer is dat van de maand voorafgaand aan de publicatie van deze statuten in het Belgisch Staatsblad. Het nieuw indexcijfer is dat van de maand voorafgaand aan de verjaardag van de publicatie van deze statuten in het Belgisch Staatsblad.

Algemene Vergadering

*12009573+

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging zonder De algemene vergadering wordt minstens één keer per jaar bijeengeroepen. Alle leden worden van de Voorzitter en de Ondervoorzitter of door drie leden opgeroepen bij gewone brief of e-mail 8 dagen voor de vergadering wordt verzonden.

Art. 11. De algemene vergadering heeft alle bevoegdheden die de wet haar toekent en die niet bij uitsluiting aan het bestuur opdragen.

Inzonderheid heeft de algemene vergadering volgende bevoegdheden:

1)De wijziging van de statuten;

2)De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3)De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

4)De ontbinding van de vereniging;

5)De uitsluiting van een lid:

6)De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

7)Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen;

8)Goedkeuring en wijziging van het huishoudelijk reglement.

MOD 2.2

deze statuten

winstoogmerk.

door toedoen

die ten minste

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Haar besluiten worden geacteerd in de verslagen van de algemene vergadering en worden ter inzage aan alle leden bezorgd ten laatste 8 dagen na de desbetreffende vergadering. Bevoegde derden kunnen inzage krijgen in de besluiten van de algemene vergadering, mits het betalen van de eventueel door de algemene vergadering vastgestelde vergoeding voor het bekomen van een eensluidend afschrift van de verslagen van de vergadering. De algemene vergadering beslist geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden. De beslissingen worden bij gewone meerderheid goedgekeurd, onder voorbehoud van de uitzonderingen voorzien in de wet van 2 mei 2002.

Raad van Bestuur

Art. 12. De raad van bestuur bestaat uit drie leden: de Voorzitter, de Ondervoorzitter en de Penningmeester. Zij worden aangeduid door de algemene vergadering. Indien zich voor een bepaalde functie slechts één kandidaat aanbiedt, zal deze kandidaat automatisch deze functie bekleden. Indien er meerdere kandidaten zijn, zal een stemming georganiseerd worden. De kandidaat die de meeste stemmen behaalt, zal dan de functie waarnemen. Bij gelijkheid van stemmen zal het lid met de meeste anciënniteit in de vereniging het mandaat mogen bekleden. Het mandaat van een bestuurslid vervalt bij overlijden, ontslag of ontzegging door de algemene vergadering.

De leden van de raad van bestuur vervullen hun mandaat kosteloos.

De raad van bestuur kan al dan niet uit zijn leden een gemachtigde benoemen voor alle handelingen van dagelijks bestuur en voor die handelingen in het bijzonder aangeduid door het bestuur, dewelke binnen haar eigen bevoegdheid vallen. Zijn handtekening geldt ais kwijting en decharge voor alle verrichtingen met de bank, de post, spaarkas, spoorweg en andere vervoersondememingen. De door de raad van bestuur aangeduide gemachtigde kan de vereniging vertegenwoordigen en in rechte verbinden. Gemachtigden kunnen bij gewone meerderheid uit hun functie ontzet worden door de algemene vergadering of de raad van bestuur.

Art. 13. De raad van bestuur kan alle handelingen van beheer en beschikking verrichting, van welke aard ook, die voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn, mits zij niet door de Wet of de Statuten bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn opgedragen. De raad van bestuur, desgevallend de gemachtigde alleen optredend, vertegenwoordigen en verbinden de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke verbintenissen, als eiser of als verweerder. De raad van bestuur, desgevallend de gemachtigde alleen optredend, mogen aile nodige verbintenissen aangaan ten einde het maatschappelijke doel van de vereniging te realiseren. Voor handelingen waarvan de waarde 1250 euro overschrijdt, is de vereniging ten aanzien van derden slechts verbonden door de handtekeningen van de raad van bestuur (de voorzitter, de secretaris en de penningmeester gezamenlijk optredend).

Art. 14. Jaarlijks dienen de bestuurders rekening en verantwoording af te leggen tegenover de algemene vergadering van het door hen gevoerde beleid. Op de jaarlijkse vergadering van de algemene vergadering dienen de rekeningen van het verlopen jaar goedgekeurd te worden en de raad van bestuur decharge verleend te worden voor het door hen gevoerde beleid.

Ontbinding

Art. 15. Bij ontbinding zal het vermogen van de vereniging na voldoening van de schulden, bij voorkeur worden toegewezen aan een vereniging waarvan het maatschappelijk doel het best overeenkomt met het doel van de onderhavige vereniging. De algemene vergadering beslist over de toewijzing van de goederen.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

LtdiCc i$ - Vervolg

Slotbepaling

Art. 16. De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen, waarvan de inhoud echter niet mag afwijken van hetgeen in deze statuten is bepaald.

Art. 17. Voor alle gevallen, die niet voorzien zijn door deze statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 2 mei 2002 van toepassingen.

Volgende personen nemen ontslag uit de raad van bestuur op 0110112012:

Kwinten Cocquyt, Haantjesstraat 9, 9920 Lovendegem

Jochen Gyssels, Kasteeldreef 34, 9920 Lovendegem

Nick Bultinck, Pyramidestraat 12, 9920 Lovendegem

Volgende personen worden toegelaten tot de raad van bestuur op 01/01/2012:

Bram Claeys, Oostveldkouter 128, 9920 Lovendegem

Noria Van Hee, Koning Leopoldstraat 79, 9920 Lovendegem

Marieke Van Arnhem, Larestraat 35, 9920 Lovendegem

rtj, acau,..L

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/03/2015
ÿþM0622

Ondernemingsftr . 4513.112.84

Benaming

(voluit) : VZW Chiro Luvand

(verkort)

Rechtsvorm Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kort Eindeken 20, 9920 LOVENDEGEM

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming van bestuurders

ln de algemene vergadering op 01/01/2015 werden volgende bestuurders ontslag:

Bram Claeys, Oostveldkouter 128, 9920 Lovendegem

Nana Van Hee, Koning Leopoldsiraat 79, 9920 Lovendegem

Marieke Van Arnhem, Larestraat 35, 9920 Lovendegem

Volgende personen worden toegelaten tot de raad van bestuur

Senne Valcke, Kasteeldreef 91.9920 Lovendegem

Joke Steyaert, Vellare 56, 9920 Lovendegem

Tibo Gemiers, Bierstal 38, 9920 Lovendegem.

P),À ctudgi

Op de laatste blz van !_uil. B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van do Instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voor behouc

aart ha

Belgist St atsb

liumumps

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte te gri

EERGEL

2:1 FER, 2015

AN

KOOPHANDEL TKÉ G NT

rk

Coordonnées
CHIRO LUVAND

Adresse
KORT EINDEKEN 20 9920 LOVENDEGEM

Code postal : 9920
Localité : LOVENDEGEM
Commune : LOVENDEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande