CICHLID CLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : CICHLID CLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.646.387

Publication

31/01/2014
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor- behoud,

aan he Belgisc Staatsbl.

NEERGELEGD

22 -01- 201k

RECHT

Kppà.T~E GENT

Ondememingsnr: Ci4

Benaming

(votait) : =HLM CLUB

(verkort) :

Rechtsvorm: VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel: DROOGTE 28, B9940 EVERGEM

Onderwerp akte : OPRICHTING en STATUTEN CICHLID CLUB V.Z.W

Datum van oprichting : 01 december 2013

Titel I : OPRICHTERS:

GUIDO BRAECKEVELDT, geboren te Gent, 15/05/1951, woonachtig te 9940 Evergem, Droogte 28; JOHNNY DE CRAENE, geboren te Gent, 29/08/1979, woonachtig te 9940Evergem, Snoekstraat 12; STEEAAN NEYT, geboren te Eeklo, 0510611982, woonachtig te 9968 Oost-Eeklo, Oosteeklodorp 41; DMITRY MIKHAYLOV, geboren te Sverdlovsk, 09/09/1982, woonachtig te 9940 Evergem, Droogte 28.

Titel II: Naam  Zetel  Duur

Art 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam CICHLID CLUB.

Art 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te B-9940 Evergem, Droogte 28, in het gerechtelijk arrondissement Gent. Deze kan worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur.

Art 3. De vereniging stelt zich tot doel de aquariumkunde in het algemeen te promoten en het houden, verzorgen en kweken van cichliden in het bijzonder te bevorderen. De mensen met deze gemeenschappelijke interesses daaromtrent te verenigen en onderling bij te staan. Zij kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. Zij kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom: aile activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. ln het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan zij zelfs daden van koophandel stellen, zonder dat dit een hoofdactiviteit mag zijn, Alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar benaming vermelden met de afkorting 'vzw' en het adres van de zetel van de vereniging.

Art 4, De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur. Het minimum aantal leden is 3.

Titel III.: Leden

Arts.

1. De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden. Alleen de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering (zie Art. 15)

2. De effectieve leden zijn: - De Raad van Bestuur, hierna "Hoofdbestuur" genoemd. Op de zetel van de vereniging wordt het register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel.

3, Alle andere leden zijn toegetreden leden. Hun aantal is onbeperkt.

Art 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon, die door het: Hoofdbestuur als zodanig wordt aanvaard, Leden die handelen tegenstrijdig met de belangen van de vzw: verliezen het lidmaatschap zoals bepaald door het Huishoudelijk Reglement en de geldende wetten. Een. effectief lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Art, 7 Het jaarlijks lidgeld voor effectieve leden wordt vastgesteld op maximum 200,00 euro per jaar, gekoppeld aan de index. Het jaarlijks lidgeld voor toegetreden leden wordt vastgesteld op maximum 10 euro per. jaar. Het lidgeld dient te worden betaald bij toetreding.

Art 8. Elk lid dat het lidgeld niet binnen de gestelde termijn betaalt, wordt als ontslagnemend beschouwd.

Art 9. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van' de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbreng, noch kunnen ze aanspraak maken op een deel van het vermogen van de vereniging.

Titel IV : Hoofdbestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor

behouden

aan het

Gelgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Art 10. De vereniging wordt bestuurd door een Hoofdbestuur van maximum 5 personen. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn, indien de individuele activiteiten niet meer stroken met de belangen van de vzw, door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art 11. Het Hoofdbestuur kiest uit haar leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze functies zijn cumuleerbaar. De voorzitter of de secretaris roept het bestuur bijeen. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. ln geval van ex aequo, is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

Art 13. 1, Het Hoofdbestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Het is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

2. Het Hoofdbestuur brengt jaarlijks op de Algemene Vergadering verslag uit van het financieel beheer, legt het kasboek voor ter inzage en ondertekening, alsook de begroting voor het komende werkjaar.

3. Het Hoofdbestuur houdt het Huishoudelijk Reglement bij en past dit aan waar nodig.

Titel V: Algemene Vergadering

Art 14, De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de

voorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuursleden, Een effectief lid kan zich door een ander effectief

lid laten vertegenwoordigen. Elk effectief lid kan echter slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen. Elk

effectief lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Art 15. Uitsluitend de Algemene Vergadering is bevoegd voor.

- Net wijzigen van de Statuten

- Het benoemen en ontslaan van bestuursleden

- Het uitsluiten van een effectief lid

- Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen

- Het stellen en bekrachtigen van alle handelingen die de vzw aasbelangen

- Het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het beslissen over de bestemming van de goederen na ontbinding

Art 16. 1, De Algemene Vergadering wordt door het Hoofdbestuur bijeengeroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste één maal per jaar bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op de eerste zondag van de maand maart.

2. Alle effectieve leden worden schriftelijk uitgenodigd door de voorzitter of de secretaris, met vermelding van dag, plaats, uur en agendapunten bepaald door het Hoofdbestuur. De Algemene Vergadering kan evenwel op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Art 17. 1. In gewone gevallen worden de besluiten genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

2, in geval van wijziging van de statuten, van uitsluiting van een effectief lid of ontbinding van de vereniging zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Art 18. Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt, die ter inzage zijn voor de leden of voor hen die een belang doen blijken.

Titel VI: Begrotingen  Rekeningen

Art 19. Het boekjaar van de vereniging loopt in principe van 1 januari tot 31 december. Het Hoofdbestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Voor het eerste boekjaar kan dit lopen vanaf de oprichtingsdatum tot het einde van volgend kalenderjaar.

Titel Vit Ontbinding  Vereffening

Art 20. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in artikels 19 en 20 van de wet van 27 juni 1921.3

Art 21. In geval van ontbinding wordt het vermogen en de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die dierenbescherming of natuurbehoud nastreeft, aangeduid door de Algemene Vergadering. Het benoemingsbesluit van de vereffenaars en de bestemming van het vermcgen zullen gepubliceerd worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Art 22. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het Huishoudelijk Reglement en de gebruiken terzake.

Titel VIII: Oprichting

Art 23. Bij de Algemene Vergadering 1 oprichtingsvergadering, gehouden ten maatschappelijke zetel, op 1 december 2013, te Evergem, Droogte 28, zijn de stichtende leden: Guido Braeckeveldt, Johnny De Craene, Stefaan Neyt en Dmitry Mikhaylov .Het hoofdbestuur wordt gevormd door Guida Braeckeveldt, Stefaan Neyt en Johnny De Craene.

Opgemaakt en unaniem goedgekeurd tijdens de bijzondere algemene vergadering-oprichtingsvergadering van 1 december 2013. Getekend bij de oprichting te Evergem op 1 december 2013: Guido Braeckeveldt, Johnny De Craene, Stefaan Neyt, Dmitry Mikhaylov.

GEWONE ALGEMENE VERGADERING

Tijdens de eerste algemene vergadering op 1 december 2013 worden door de stichters volgende personen aangesteld als bestuurders in het hoofdbestuur Guido Braeckeveldt, Johnny De Craene, Stefaan Neyt. Als voorzitter werd Guido Braeckeveldt aangesteld, als secretaris:Stefaan Neyt, als schatbewaarder. Johnny De Craene, die aanvaarden.-r ~.t_lvsuavwL rr aume3suqcz: zez. uido Braeckeveldt, bestuurder-voorzitter.

dijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
CICHLID CLUB

Adresse
DROOGTE 28 9940 EVERGEM

Code postal : 9940
Localité : EVERGEM
Commune : EVERGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande