CISTERCIENZERZUSTERS VAN GENT

Association sans but lucratif


Dénomination : CISTERCIENZERZUSTERS VAN GENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.677.817

Publication

17/02/2014
ÿþM00 2.2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Vas 099332* NEERGELEGD

beho' 11

aan

Berg

Staal

-6 -02- 20%

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEIGFiïf@ENT ,



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 409.677.817

Benaming

(voluit) : Cisterciënzerzusters van Gent

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kortrijksesteenweg 1028 te 9000 Gent

Onderwerp akte : benoeming nieuw lid

De Algemene Vergadering heeft in haar vergadering van 18 november 2013 dhr, Edelhart Valcke benoemd als bestuurder en opgenomen als lid van de algemene vergadering.

De raad van bestuur is met ingang van 19 november 2013 als volgt samengesteld

Zuster Buckens Nadine

Kortrijksesteenweg 1028

9000 Gent

Voorzitter

Zuster Desmet Mauricette

Kortrijksesteenweg 1028

9000 Gent

Bestuurder

Zuster Hoomaert Gabriëlla

Drapstraat 49

9810 Nazareth

Bestuurder

De Heer Edelhart Vaicke

Vennestraat 23

9051 Sint Denijs Westrem

Bestuurder

De Heer Martin Van Zele

Cliviastraat 2

9820 Merelbeke

Bestuurder

De algemene vergadering heeft in haar vergadering van 18 november 2013 beslist, de laatste zin van artikel 16 van de statuten te wijzigen als volgt:

Bij de ontbinding van de Vereniging zonder Winstgevend Doel VZW Cisterciënzerzusters van Gent, waarvan de zetel gevestigd is op Kortrijksesteenweg 1028 te 9000 Gent, dat na vereffening der schulden en aanzuivering der lasten overblijft, worden overgedragen als volgt:

1) de eigendomsrechten op de onroerende goederen te Gent, Kortrijksesteenweg aan de VZW Maria Middelares, ondernemingsnummer 0410.214.186

2) de overige activa aan de VZW Maria Assumpta te Gent, ondernemingsnummer 0413.768.148 en de VZW Maria De Onbevlekte te Nazareth, ondernemingsnummer 0432.401.848, ieder voor de helft

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De statuten van de VZW Cisterciënzerzusters met zetel op de Kortrijksesteenweg 1028 te 9000 Gent, zijn met ingang van 19 november 2013 als volgt gewijzigd:

Artikel 1.

De Vereniging genaamd "Cisterciënzerzusters van Gent" heeft haar zetel te Astene, Emiel Clauslaan 121.

Artikel 2,

De Vereniging heeft voor doel de zorg voor het kloosterleven en de coördinatie van de caritatieve werken van de Cisterciënzerzusters van Gent.

Artikel 3.

De Vereniging telt als leden de bovengenoemde personen, Het aantal leden mag vermeerderd of verminderd worden, maar moet tenminste drie bedragen; het lidmaatschap eindigt van rechtswege wanneer de functie eindigt uit hoofde waarvan zij dit lidmaatschap uitoefenen.

Artikel 4.

De Algemene Vergadering beslist over de aanneming van nieuwe leden op voordracht van de bestuur raad. Hun lidmaatschap eindigt van rechtswege, wanneer de functie eindigt uit hoofde waarvan zij dit lidmaatschap verkregen.

Artikel 5.

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij hebben geen persoonlijke verplichting uit hoofde van de verplichtingen van de Vereniging.

Artikel 6,

De leden kunnen uit de Vereniging treden met hun ontslag te sturen aan de Bestuur raad.

Artikel 7.

De vereniging wordt bestuurd door een bestuur raad, samengesteld uit tenminste drie leden, door de Algemene Vergadering benoemd onder de leden. Hun mandaat eindigt slechts door overlijden, ontslag of afzetting. De Bestuur raad kiest onder zijn leden een voorzitter.

Artikel 8.

De Raad van Bestuur heeft de meest volstrekte bevoegdheid voor het Bestuur van de Vereniging. Al hetgeen niet uitdrukkelijk voorbehouden wordt door de statuten of door de wet aan de Algemene Vergadering valt in de bevoegdheid van de Bestuur raad.

Hij kan namelijk betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijtschrift geven of eisen, roerende en onroerende goederen kopen of verkopen, ruilen, huren of verhuren, officiële en private subsidies en tegemoetkomingen aanvaarden en ontvangen, legaten en giften aanvaarden en ontvangen, aannemings- en dienst verhuringovereenkomsten sluiten, leningen aangaan of toestaan, hypotheek verlenen op de onroerende goederen van de Vereniging, handlichting geven, voor of na betaling, van aile bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagleggingen of andere beletsels, dadingen treffen.

De leden van het personeel van de Vereniging worden door de bestuur raad in dienst genomen of uit dienst ontslagen. De Bestuur raad bepaalt tevens hun werkzaamheden en bezoldiging.

Artikel 9.

Voor alle andere akten dan deze waarvoor bijzondere opdracht werd gegeven aan een mandataris, volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders opdat de Vereniging geldig verbonden zijn tegenover derden, zonder dat deze van enige beraadslaging, machtiging of bijzondere opdracht moeten doen blijken.

Artikel 10.

Een Algemene Vergadering kan gehouden worden telkens ais het belang van de Vereniging het vordert. Er zal echter minstens één Algemene Vergadering per jaar gehouden worden, in de loop van het tweede kwartaal van elk jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 11.

De bijeenroepingen geschieden ofwel mondeling ofwel bij gewone brief aan elk lid gericht door een bestuurder namens de raad.

Artikel 12.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Bestuur raad. Zij mag besluiten treffen buiten deze voorzien op de dagorde, De vergadering is geldig samengesteld welke ook het aantal leden zij die aanwezig of vertegenwoordigd zijn en de beslissingen warden getroffen bij gewone meerderheid, dit alles onder voorbehoud van artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 13.

Een beraadslaging van de Algemene Vergadering is vereist in volgende gevallen:

1)Wijziging van de statuten;

2)Benoeming en ontzetting van de leden van de Bestuur raad;

3)Goedkeuring van de budgetten en rekeningen;

4)Uitsluiting van een lid

5)Ontbinding van de Vereniging;

6)Alle beslissingen die door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 14.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in notulen ondertekend door de Voorzitter van de raad, alsook door de leden die het verlangen om te worden ingeschreven in een bijzonder register, gehouden ten maatschappelijke zetel. De uittreksels eruit, die moeten voorgebracht warden, hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de Voorzitter van de Bestuur raad of door twee bestuurders; Uittreksels warden op aanvraag afgeleverd aan de leden alsook aan derden, mits deze van hun wettig belang doen blijken.

Artikel 15.

Begrotingen en rekeningen.

Het maatschappelijk jaar begint de 1 ste januari en eindigt de 31 ste december van elk jaar. Bij uitzondering begint het eerste maatschappelijk jaar op datum van de publicatie van de onderhavige statuten in het Belgisch Staatsblad en eindigt op 31 december 1969. In de loop van het 1 ste kwartaal van elk jaar worden de rekeningen van het verlopen maatschappelijk jaar vastgesteld en wordt de begroting opgemaakt voor het volgend jaar. Beide stukken worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering in de loop van het 2de kwartaal van het jaar.

Artikel 16.

Bij de ontbinding van de VZW Cisterciënzerzusters van Gent zal het saldo van de Vereniging zonder Winstgevend Doel dat na vereffening der schulden en aanzuivering der lasten overblijft, worden overgedragen als volgt:

1) de eigendomsrechten op de onroerende goederen te Gent, Kortrijksesteenweg 1026 aan de VZW Maria Middelares met ondememmingsnummer 0410.214,186 en zetel gevestigd Kortrijksesteenweg 1026 te 9000 Gent.

2) de overige activa aan de VZW Maria Assumpta te Gent, met ondernemingsnummer 0413.768.148 en waarvan de zetel gevestigd is Kortrijksesteenweg 1024 te 9000 Gent en de VZW Maria De Onbevlekte te Nazareth met ondememingsnummer 432.401.848 waarvan de zetel gevestigd is in Drapstraat 49 te 9810 Nazareth, ieder voor de helft

Artikel 17.

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Artikel 18.

De bestuur raad is gelast met de vervulling van de pleegvormen voorgeschreven bij artikelen 3, 9, 10 en 11 van de wet van 27 juni 1921

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Voor waar en echt verklaard

Gent, 31 januari 2014

,À7\,

Zuster Nadin Voorzitter

ens

a

Voor-I behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/07/2013
ÿþ ~

L

Voor.

behouder aan het Belgisch

Staatsbia

Ondernerningsnr : 409.677.817

Benaming

(volalt) : Cisterciënzerzusters van Gent

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kortrijksesteenweg 1028 te 9000 Gent

Onderwerp akte : benoeming nieuw lid

De Algemene Vergadering heeft in haar vergadering van 11 juni 2012 dhr, Martin Van Zele benoemd als, bestuurder en opgenomen als lid van de algemene vergadering.

De raad van bestuur is met ingang van 12 juni 2012 ais volgt samengesteld

Zuster Buckens Nadine

Kortrijksesteenweg 1028

9000 Gent

Voorzitter

Zuster Desmet Mauricette

Kortrijksesteenweg 1028

9000 Gent

Bestuurder

Zuster Hoornaert Gabriëlla

Drapstraat 49

9810 Nazareth

Bestuurder

De Meer Martin Van Zele

Cliviastraat 2

9820 Merelbeke

Bestuurder

Voor waar en echt verklaard

Gent, 8 juli 2013

Zuster Nadine = " ens

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

i

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter " riffie

1 111912*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CISTERCIENZERZUSTERS VAN GENT

Adresse
KORTRIJKSESTEENWEG 1028 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande