COMPONISTENPLATFORM AALST

Association sans but lucratif


Dénomination : COMPONISTENPLATFORM AALST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 878.218.402

Publication

05/02/2013
ÿþMQD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IMUMMI1111

Vo

e B St;

IFí-EE~ PiEiwFiT ~ ANK VAN KOOPHANDEL

2 3 JAN 2013

DEVDSMIONDE

Ondememingsnr 878218402

Benaming :

(voluit) : Componisten platform Aalst

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vrijheidstraat 65, 9300 Aalst

Onderwerp akte : Samenstelling Raad van Bestuur & Wijziging Statuten

De Algemene Vergadering van 20 maart 2012 heeft met eenparigheid van stemmen

1, de benoeming aanvaardt van de volgende bestuurders:

-Caudron Eva, wonende te 9300 Aalst, Nieuwbeekstraat 12. Rijksregistemummer, 721012 112 43 -Hijs Karel, wonende te 9300 Aalst Denderstraat 33 bus 1. Rijksregistemummer. 560102 087 66 -Pauwels Sarah, wonende te 9310 Baardegem, Spoorstraat 12, Rijksregistemummer 820422 044 76

2, de beëindiging aanvaardt van het mandaat van volgende bestuurders:

-Thomas Peter, wonende te 9450 Haaltert, Wndmolenstraat 90, Rijksregistemummer, 611031 077 53

-Jacobs Hans, wonende te 9340 Lede, Kasteeldreef 30. Rijksregistemummer, 640930 233 80

3, de wijziging van de statuten goedgekeurd als volgende tekst

GEWIJZIGDE STATUTEN

GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN 20 MAART 2012 VAN DE VZW COMPONISTENPLATFORM AALST (onderncminganumracr878218402)

De statuten van de vereniging worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 9 januari 2006 onder nummer 0007633 door de volgende nieuwe statuten, te weten

Titel I  naam, zetel, doel

Artikel 1. De vereniging draagt als naam: Aalsterse Muziekarchipel, evenwaardig afgekort tot AMA.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 9300 Aalst, Vrijheidstraat 65, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Dendermonde.

Artikel 3. De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk die tot doel heeft het muziekleven in Aalst (opnieuw) te laten bloeien. Dit houdt in:

1 dat er meer en kwaliteitsvolle concerten zouden plaatsvinden (aanbod);

Op de laatste blz. van Luik 8-vermelden :-Recto :-Naam en hoedanigheid van-de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)- bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

2. dat er zelfstandig of met partners initiatieven genomen of ondersteund

~` worden om leemtes in te vullen (innovatie);

3. dat meer Aalstenaars zich bewust zouden zijn van deze concerten en ze ook bijwonen (publiek);

4. dat Aalsterse muziekverenigingen en professionele muzikanten zouden ervaren dat ze deel uitmaken van een groter geheel en dat ze ertoe zouden bijdragen en er de vruchten van plukken (synergie);

5. dat het stadsbestuur zich bewust is en blijft van de noodzaak en er actieve steun aan verleent (beleid);

6. dat men zich in en buiten Aalst realiseert dat Aalst op muzikaal gebied bruist en een cultuurstad is met grote muzikale uitstraling (uitstraling).

De vereniging is bevoegd om als nevenactiviteit winstgevende activiteiten uit te oefenen voor zover het voordeel dat er uit voortvloeit bestemd is voor de verwezenlijking van de voor haar belangeloze doelstellingen.

Tot het bereiken van haar dáel mag de vereniging giften en legaten ontvangen, roerende en onroerende goederen verwerven en alle daarmee verband houdende verrichtingen doen in zover deze noodzakelijk of nuttig zijn voor haar werking.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur maar kan te allen tijde ontbonden worden. De vereniging staat buiten elke politieke, wijsgerige of ideologische strekking.

Titel ll - leden, aanvaardingen, uittredingen

Artikel 5. De vereniging is samengesteld uit werkende leden die de algemene vergadering vormen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

Artikel 6. Het aantal werkende leden is onbeperkt maar moet minstens vijf bedragen. De namen van de leden worden vermeld in het ledenregister dat wordt gehouden op de zetel van de vereniging en waarvan een dubbel wordt neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Artikel 7. Tot de vereniging kan elke natuurlijke persoon en rechtspersoon

toetreden.

Om lid te worden van de vereniging moet men:

a) aanvaard warden door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen;

b) de statuten bijtreden.

De raad van bestuur is er niet toe gehouden zijn beweegredenen kenbaar te maken inzake het al dan niet aanvaarden van een lid. Tegen een weigering is geen beroep mogelijk.

Artikel 8. Een lid kan op elk ogenblik ontslag nemen uit de vereniging door dit schriftelijk mee te delen aan de voorzitter. Bij overlijden van een lid eindigt het lidmaatschap van rechtswege.

,..

,,,

MOD 2.2

De algemene vergadering kan een lid uitsluiten. Dit gebeurt met een meerderheid

. van twee derde van de stemgerechtigde leden overeenkomstig de wettelijke

'f bepalingen.

Artikel 9. De ontslagnemende of uitgesloten leden, alsook de erfgenamen van een overleden lid hebben geen enkele aanspraak op het maatschappelijk vermogen; zij zijn er ook niet toe gerechtigd gestorte bedragen terug te vorderen, noch rekeningen of inventaris te eisen, en evenmin zegels te doen leggen.

Artikel 10. Ontslagnemende of uitgesloten rechtspersonen of organisaties verliezen het recht om de benaming "Aalsterse Muziekarchipel" te dragen of te gebruiken.

Titel Hl  algemene vergadering

Artikel 11. De algemene vergadering bestaat uit al de leden van de vereniging. Hun aantal bedraagt minstens een lid meer dan het aantal bestuurders. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn bepaald in de wet. Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren:

a) de wijziging van de statuten;

b) de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

c) de kwijting aan de bestuurders;

d) de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

e) de uitsluiting van de leden;

f) de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Artikel 12. De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar bijeen. De jaarlijkse statutaire vergadering wordt gehouden in de loop van het eerste trimester van het kalenderjaar. Op deze vergadering geeft de secretaris van de raad van bestuur een activiteitenverslag van het voorbije kalenderjaar. De penningmeester geeft het financiële verslag.

Artikel 13. Tot een algemene vergadering worden de leden minstens acht dagen vooraf schriftelijk opgeroepen. De oproeping bevat de agenda van de vergadering. Elk lid mag zich niet een schriftelijke volmacht door een ander lid laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door wie hem/haar vervangt. De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Over statutenwijzigingen kan de algemene vergadering slechts op een geldige wijze besluiten indien de voorgestelde wijzigingen uitdrukkelijk vermeld worden in de oproepingsbrief en wanneer minstens twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt, dan moet een tweede algemene vergadering bijeengeroepen worden op de manier zoals in de statuten vermeld. Op deze tweede algemene vergadering, die niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste algemene vergadering gehouden kan worden, kunnen besluiten genomen worden ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging werd opgericht, wordt een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist.

Bij staking van stemmen is de beslissing van de voorzitter doorslaggevend.

Behoudens de gevallen waarin de vzw-wet het anders bepaalt, kan de algemene vergadering ook beraadslagen over agendapunten die niet in de oproepingsbrief

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

NOD 2.2

zijn vermeld, wanneer twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden

, j daarmee instemmen.

Buitengewone algemene vergaderingen zullen bijeengeroepen worden door de raad van bestuur telkens deze het nuttig oordeelt voor de belangen van de vereniging. Als ten minste een vijfde van de leden de voorzitter hierom schriftelijk verzoeken moet de raad van bestuur binnen de dertig dagen een buitengewone algemene vergadering samenroepen.

Artikel 14. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en bewaard in een register.

Leden kunnen een afschrift bekomen en derden, die van een nuttig belang doen blijken, een uittreksel met de punten die hen aanbelangen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door de secretaris.

Titel 1V raad van bestuur

Artikel 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die bevoegd is voor alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden. De raad van bestuur kan welomschreven bevoegdheden delegeren aan één of meer leden van de vereniging en/of aan derden.

Alle bestuurders moeten werkend lid zijn van de vereniging.

De raad van bestuur bestaat uit minstens vier leden, verkozen met gewone meerderheid door de algemene vergadering.

Artikel 16. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de duur van het mandaat van de bestuurder die vervangen wordt.

Artikel 17. De raad van bestuur kiest onder zijn verkozen leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester die dezelfde functies uitoefenen in de algemene vergadering.

Artikel 18. De raad van bestuur vergadert, op bijeenroeping door de voorzitter, minstens tweemaal per jaar. De bijeenroeping van de raad van bestuur is verplicht wanneer een derde van de bestuurders het aanvraagt en dit binnen de vier weken. Om geldig te beraadslagen dient minstens de helft van het totaal aantal bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. Een bestuurder kan zich met een schriftelijke volmacht door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is de beslissing van de voorzitter doorslaggevend.

De notulen van de raad van bestuur worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden bewaard in een register. Leden kunnen een afschrift bekomen en derden, die van een wettig belang doen blijken, een uittreksel met de punten die hen aasbelangen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door de secretaris.

Artikel 19. De voorzitter leidt de vergaderingen van de raad van bestuur.

Artikel 20. De secretaris voert de beslissingen van de voorzitter uit. Hij zorgt voor de briefwisseling en de verslagen.

e.

MOD 2.2

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

J Artikel 21. De penningmeester houdt de boekhouding van de vereniging bij. Bij elke vergadering van de raad van bestuur geeft hij een bondig overzicht van de financiële toestand.

Artikel 22. De raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit, indien hij dat nuttig oordeelt.

Artikel 23. De bestuurders oefenen hun mandaat volstrekt onbezoldigd uit. Zij hebben recht op terugbetaling van de eventuele door hen voorgeschoten kosten die eigen zijn aan de vereniging.

Artikel 24. De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging. Evenmin kunnen zij persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor deze verbintenissen. De vzw verbindt zich om haar bestuurders te vrijwaren tegen elke aanspraak door derden wegens fouten begaan in hun opdracht.

Titel V  financiering en boekhouding

Artikel 25. De vereniging kan onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, schenkingen, legaten en andere voorzieningen, gegeven zowel om het doel van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van specifieke projecten.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 26. Het boekjaar start op 1 januari en eindigt op 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen af en stelt de begroting op waarna deze ter goedkeuring worden voorgelegd op de eerstvolgende algemene vergadering. Elk lid beschikt over inzagerecht.

Titel VI  ontbinding

Artikel 27. In geval van ontbinding van de vereniging wordt door de algemene vergadering één of meer vereffenaars aangesteld en hun bevoegdheden bepaald.

Artikel 28. In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding wordt het actief dat overblijft na vereffening van de schulden overgemaakt aan een andere vzw die een gelijkaardig doel nastreeft.

Titel Vil - slotbepaling

Artikel 29. Voor alles waar in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en de gebruiken inzake verenigingen zonder winstoogmerk van overeenkomstige toepassing.

von rz..Z!`r , crTli

EVf CAL)Drk0er r,nAn r ) vA Ni 1 hi C6t,v.&

Coordonnées
COMPONISTENPLATFORM AALST

Adresse
VRIJHEIDSTRAAT 65 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande