CONCRETE CONSULTING

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CONCRETE CONSULTING
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 477.893.759

Publication

01/04/2014 : OU203488
05/11/2014
ÿþ Mod Wp1d 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

7 Iu1 1IIoIIII II II III

*14202565*

Gent

Afdeltan.g Oudenaarde

2 7 OKT, 2014 Griffie

Ondernemingsnr : 0477.893.759

Benaming

(voluit) : Concrete Consulting

(verkort)

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Leedsestraat 13, 9772 Wannegem-Lede

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Uit het proces-verbaal gesloten voor Notaris Jean-François Agneessens te Nazareth de dato 16 september 2014, behoorlijk geregistreerd, blijkt dat de enige vennoot van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Concrete Consulting", met maatschappelijke zetel te 9772 Wannegem-Lede, Leedsestraat 13, ingeschreven in het Rechtspersonenregister te Gent met als ondernemingsnummer 0477.893.759, met eenparigheid van stemmen de volgende beslissingen heeft genomen:

Eerste beslissing: doelwijziging

Na lezing van het bijzondere verslag opgesteld door de zaakvoerder mede de bijhorende staat van actief en passief die niet ouder is dan 3 maanden, keurt de vergadering het voorstel tot aanvulling van het doel goed en besluit tot wijziging, herformulering en uitbreiding van het bestaand doel.

Meer bepaald zal aan artikel 4 van de statuten volgende tekst worden toegevoegd:

-"Het verlenen van advies, bemiddeling bij de overdracht van activa, bedrijfstakken, dan wel verkoop van aandelen, herstructurering van bedrijven, in de meest ruime zin van het woord, het financieel, fiscaal, juridisch structureren, optimaliseren en adviseren van bedrijven en bedrijvengroepen.

-Projectontwikkeling voor de nieuwbouw van individuele woningen of voor renovatiewerken, voor de bouw of renovatie van appartementsgebouwen en voor kantoorbouw

-Het stellen van alle onroerende verrichtingen, zowel in België als in het buitenland, zoals het aankopen en verkopen, het huren en verhuren, het ruilen, het verkavelen en verhandelen, het uitbaten en in waarde brengen, het beheren en toezicht uitoefenen, het opmeten, afpalen, schatten, het aanleggen van bebossingen en beplantingen

-Alle mogelijke verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het onderhoud, de renovatie, het herstel, de verfraaiing, de vernieuwing en de modernisering van alle soorten onroerende goederen algemeen genomen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met openbare en particuliere bouwwerken

-Met verwerven van alle mogelijke terreinen, de aankoop, de verkoop, de verhuur, de verdeling en de verkaveling van alle mogelijke onroerende goederen.

-De aankoop, de verkoop, de huur, de invoer en de uitvoer van alle mogelijke materialen, goederen, toestellen en materieel, noodzakelijk voor de bouw, het onderhoud, het herstel en de vernieuwing van gebouwen

-De voorbereiding, de opstelling en het afsluiten van alle mogelijke overeenkomsten voor openbare of particuliere werken of voor leveringen en het uitvoeren van alle verrichtingen die daarmee verband houden

-Met beheer van een roerend en onroerend patrimonium era het valoriseren van dit patrimonium door beheersdaden zoals het huren en verhuren, het afsluiten van overeenkomsten en het verrichten van alle daden in verband met alle onroerende, gebouwde en ongebouwde gemeubelde en niet-gemeubelde goederen ;

-Het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering, en het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa, het uitvoeren of doen uitvoeren in verband met ondernemingen van research op alle technische marketing en produktiegebieden, ondememingstechnieken en dergelijke."

Tweede beslissing: Bevestiging van de zetelwijziging

De vergadering beslist, voor zoveel als nodig de zetelverplaatsing in te statuten te bevestigen zoals gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 7 maart 2012 onder nummer 12051483 en bijgevolg artikel 3 der statuten in die zin aan te passen.

Derde beslissing: Aanpassen van artikel 12

De vergadering beslist om het artikel 12 der statuten integraal te vervangen door onderhavige inhoud:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

"De vennootschap mag haar eigen aandelen niet verkrijgen noch in pand nemen dan na vervulling van de formaliteiten en de voorwaarden voorgeschreven bij artikel 321 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen".

Vierde beslissing: Aanpassen van artikel 16

De vergadering beslist om de inhoud van artikel 16 integraal te schrappen en te vervangen door hierna vermelde inhoud:

"De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoten, die worden benoemd door de algemene vergadering.

Hun aantel en de duur van hun opdracht wordt bepaald door de algemene vergadering. Zolang de algemene vergadering evenwel niet in de vacature voorziet, blijven de zaakvoerders waarvan de opdracht is verstreken, in functie.

Een statutaire zaakvoerder zal slechts kunnen afgezet worden uit zijn mandaat hetzij met eenparigheid van stemmen van alle vennoten, hetzij om gewichtige redenen, wanneer de algemene vergadering hiertoe besluit met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

De Heer Mario Verstichel, geboren te Zwevegem op 23 april 1967, wonend te 9772 Wannegem-Lede, Leedsestraat 13, werd benoemd tot statutair zaakvoerder bij de oprichting.

Zodra een rechtspersoon benoemd wordt tot de functie van zaakvoerder, wordt deze rechtspersoon in de uitoefening van deze functie binnen de bestuurde vennootschap, uitsluitend vertegenwoordigd door een vaste vertegenwoordiger, die aangeduid wordt door het bestuursorgaan van de vennootschap bestuurder, in overeenstemming met de bepalingen van artikel 61 paragraaf 2 van het Wetboek van vennootschappen.

Gewone zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering, voor een periode te bepalen door de algemene vergadering en zijn steeds door haar afzetbaar.

De zaakvoerder mag op elk moment aftreden. Nochtans is hij verplicht zijn opdracht verder te vervullen, totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien."

Vijfde beslissing: Verplaatsing van de datum algemene vergadering

De vergadering beslist om de jaarvergadering te verplaatsen naar de late dinsdag van de maand februari en het artikel 24 der statuten in die zin aan te.passen als volgt:

"De algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats in België, aan te duiden in de bijeenroepïngsbrieven.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaar-vergadering genoemd, moet ieder jaar bijeenkomen op de lste dinsdag van de maand februari om 20.00 uur.

Indien deze dag een feestdag is, wordt de jaarvergadering verplaatst naar de eerstvolgende werkdag." Zesde beslissing: Verplaatsing van afsluiting datum boekjaar

De vergadering beslist om het boekjaar af te sluiten op 31 augustus van elk jaar. Huidig beekjaar, wat in principe afsluit op 30 september 2014 wordt verlengd tot 31 augustus 2015. De vergadering beslist eveneens om het artikel 29 der statuten in die zin aan te passen als volgt:

"Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 september en eindigt op 31 augustus van ieder jaar." Zevende beslissing: Aanpassen van de artikelen 37 en 38.

De vergadering beslist om de artikelen 37 en 38 van de statuten te schappen en te vervangen door hierna vermelde inhoudelijke artikelen:

"Benoeming vereffenaars

Zijn er geen vereffenaar(s) benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar.

De algemene vergadering van de vennootschap in vereffening kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. Zij bepaalt hun bevoegdheden, hun vergoeding alsook de wijze van vereffening.

De vereffenaars zijn bij gebreke aan andersluidende beslissing van de algemene vergadering, bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De benoeming van de vereffenaars stelt een einde aan de bevoegdheden van de zaakvoerder.

De bepalingen van artikel 184 Wetboek van Vennootschappen houdende ondermeer het tijdstip van in functie treden van de vereffenaars, zijn onverminderd van toepassing. De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de voorzitter van de rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

Verdeling.

De verdeling van de activa onder de diverse schuldeisers zal steeds voorafgaandelijk goedgekeurd moeten worden door de rechtbank van koophandel.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, worden de netto-activa onder de vennoten verdeeld, in verhouding met het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd,

Indien niet alle aandelen in gelijke verhouding werden volgestort, zullen de vereffenaars, alvorens tot de verdeling over te gaan, het evenwicht te herstellen door alle aandelen op volledig gelijke voet te plaatsen, hetzij door opvragingen van bijkomende stortingen te faste van de aandelen die onvoldoende werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld of effecten ten voordele van de aandelen die in een groter gedeelte werden volgestort.

Het saldo wordt evenredig onder alle aandelen verdeeld."

Achtste beslissing: Integrale vervanging en hernummering van de statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

0e vergadering beslist om de statuten van de vereniging integraal aan te passen aan de huidige wetgeving en aan voormelde beslissingen. Zij beslist om de bestaande statuten integraal te schrappen en te vervangen door hierna vermelde statuten:

"A. NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL.

Artikel één - Naam.

0e vennootschap heeft de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid en draagt als benaming "CONCRETE CONSULTING".

peze naam zal gebruikt worden in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid" of door de afkorting "BVBA.", in het Frans door de woorden "société privée à responsabilité limitée" of de afkorting "SPRL", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap.

0e onderneming zal tevens in al haar geschriften haar noodzakelijke vermeldingen opnemen in verband met en voortspruitende uit de inschrijving als onderneming bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) en de noodzakelijke vestigingseenheid-identificatie.

Artikel twee - Duur.

Ce vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Artikel drie - Zetel.

tie zetei van de vennootschap is gevestigd te 9772 Wannegem-Lede, Leedsestraat 13.

0e zaakvoerder is eveneens bevoegd kantoren, bedrijfszetels, filialen en dochtervennootsohappen in België en in het buitenland op te richten.

0e zetel van de vennootschap mag overgebracht worden naar elke andere plaats in het Vlaamse gewest en het tweetalig gewest Brussel, of naar iedere andere plaats in België mits inachtneming van de taalwetgeving ter zake, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, bekend te maken in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, en mits de voorziene wijziging van de inschrijving bij de KBO.

ne vennootschap kan, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, in België of in het buitenland bijkomende administratieve zetels en bedrijfszetels vestigen, alsmede kantoren filialen en dochtervennootschappen oprichten, en zal er de noodzakelijke wijziging voor indienen bij de KBO, ter actualisatie van de vestigingseenheid-identificatie.

Artikel vier - Doel.

Oe vennootschap heeft tot doel "zo voor eigen rekening als voor rekening van derden, zowel in België als in het buitenland:

a. het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard, in de ruimste zin, met uitzondering van adviesverschaffing inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks, op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur;

b. het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies die rechtstreeks of onrechtstreeks met het doel verband houden;

G. de aankoop, verkoop, huur, verhuur, invoer en uitvoer van alle mogelijke materialen, goederen, toestellen en materieel, noodzakelijk voor de bouw, het onderhoud, het herstel en de vernieuwing van gebouwen;

cl. het verstrekken van advies en bijstand, zowel technisch als administratief en commercieel, aan alle vennootschappen en particulieren, voor alle mogelijke aangelegenheden met betrekking tot de sector van de onroerende goederen;

e. het voor eigen rekening aankopen, ruilen, verkopen, huren en onderhuren, verhuren en onderverhuren van onroerende goederen.

f. het verlenen van advies, bemiddeling bij de overdracht van activa, bedrijfstakken, dan wel verkoop van aandelen, herstructurering van bedrijven, in de meest ruime zin van het woord, het financieel, fiscaal, juridisch structureren, optimaliseren en adviseren van bedrijven en bedrijvengroepen.

g.Projectontwikkeling voor de nieuwbouw van individuele woningen of voor renovatiewerken, voor de bouw of renovatie van appartementsgebouwen en voor kantoorbouw

h.Het stellen van alle onroerende verrichtingen, zowel in België als in het buitenland, zoals het aankopen en verkopen, het huren en verhuren, het ruilen, het verkavelen en verhandelen, het uitbaten en in waarde brengen, het beheren en toezicht uitoefenen, het opmeten, afpalen, schatten, het aanleggen van bebossingen en beplantingen

i.Alle mogelijke verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het onderhoud, de renovatie, het herstel, de verfraaiing, de vernieuwing en de modernisering van alle soorten onroerende goederen algemeen genomen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met openbare en particuliere bouwwerken

j.Het verwerven van alle mogelijke terreinen, de aankoop, de verkoop, de verhuur, de verdeling en de verkaveling van alle mogelijke onroerende goederen.

1C.De aankoop, de verkoop, de huur, de invoer en de uitvoer van alle mogelijke materialen, goederen, toestellen en materieel, noodzakelijk voor de bouw, het onderhoud, het herstel en de vernieuwing van gebouwen

l.De voorbereiding, de opstelling en het afsluiten van alle mogelijke overeenkomsten voor openbare of particuliere werken of voor leveringen en het uitvoeren van alle verrichtingen die daarmee verband houden

m.Het beheer van een roerend en onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium door beheersdaden zoals het huren en verhuren, het afsluiten van overeenkomsten en het verrichten van alle daden in verband met alle onroerende, gebouwde en ongebouwde gemeubelde en niet-gemeubelde goederen ;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

n.Het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering, en het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa, het uitvoeren of doen uitvoeren in verband met ondernemingen van research op alle technische marketing en produktiegebieden, ondernemingstechnieken en dergelijke.

De vennootschap mag alle industriële, commerciële en financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met haar doel, of die zouden kunnen bijdragen de verwezenlijking van haar doel te vergemakkelijken of uit te breiden.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen in alle ondernemingen, die een gelijkaardig of aanverwant doel nastreven of die eenvoudig nuttig zijn voor haar.

De vennootschap zal haar doel kunnen verwezenlijken door alle ondernemingen, daden of verrichtingen die er rechtstreeks of onrechtstreeks in verband mee staan, dit zowel in eigen naam als door vertegenwoordiging, deelneming of lastgeving, evenals door middel van een bijhuis, filiaal, agentschap of kantoor;

De vennootschap zal tenslotte door middel van inbrengen, onderschrijvingen, financiële tussenkomsten of op gelijk welke andere wijze kunnen deelnemen in alle vennootschappen of ondernemingen  zowel Belgische als buitenlandse -- die geheel of gedeeltelijk een gelijkaardig of gelijklopend doel hebben of van die aard zijn en/of de uitbreiding en de ontwikkeling ervan kunnen bevorderen."

Het doel van de vennootschap mag worden uitgebreid of beperkt door middel van een wijziging van de statuten, overeenkomstig de voorwaarden voorzien door artikel 287 van het Wetboek van Vennootschappen. B. KAPITAAL - AANDELEN.

Artikel vijf - Kapitaal.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00 ¬ ).

Het is verdeeld in honderd (100) aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde die elk één honderdste (1/100ste) vertegenwoordigen van het kapitaal.

Artikel zes  Ondeelbaarheid van de effecten.

De vennootschap erkent slechts één eigenaar per aandeel voor wat betreft de uitoefening van hun rechten. Aandelen waarop een vruchtgebruik is gevestigd, zullen ingeschreven worden op naam van de naakte eigenaar en op naam van de vruchtgebruiker.

Artikel zeven - Register van de aandelen.

De aandelen zijn altijd op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van de aandelen gehouden, waarin worden aangetekend

1, de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden In geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging alsmede, na overdracht of overgang, door de inschrijving in voormeld register. De overdrachten en de overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van de aandelen. Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen.

Wanneer een verandering zich voordoet, hetzij in de eigenaars van aandelen, hetzij in het aantal aandelen dat iedere eigenaar bezit, moeten de certificaten van inschrijving in het register van vennoten aan de zaakvoerder overhandigd worden teneinde deze te vernietigen en te vervangen door nieuwe certificaten; dit alles op kosten van de desbetreffende vennoten.

Iedere vennoot mag een bewijs van inschrijving vragen op zijn naam. Dit bewijs is een uittreksel uit het register, getekend door een zaakvoerder, en vermeldt het aantal aandelen, dat een vennoot heeft in de vennootschap. In geen geval mogen deze getuigschriften opgemaakt worden aan order of aan toonder.

Artikel acht - Niet volgestorte aandelen - stortingsplicht.

Elke inschrijver op aandelen is verbonden voor het totale bedrag van zijn aandelen, niettegenstaande elke hiermee strijdige bepaling.

Behoudens in geval van geldige vermindering van het kapitaal kan hij niet ontheven worden van zijn stortingsplicht.

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar.

Indien niet volgestorte aandelen aan verscheidene personen in onverdeeldheid toebehoren, staat ieder van hen in voor de betaling van het gehele bedrag van de opgevraagde opeisbare stortingen.

Vrijwillige vervroegde stortingen op aandelen kunnen niet zonder voorafgaande instemming van de zaakvoerder worden gedaan.

Bijstortingen of volstortingen worden door de zaakvoerder opgevraagd op een tijdstip en onder de modaliteiten, door hem te bepalen, en medegedeeld aan de vennoten per aangetekend schrijven.

De vennoten, die de storting niet verricht binnen de door de zaakvoerder medegedeelde termijn, is vanaf dit tijdstip intrest verschuldigd tegen de op dat tijdstip vastgestelde wettelijke rentevoet, verhoogd met twee procent.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn uitgevoerd overeenkomstig deze bepaling, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst.

Artikel negen - Overdracht van aandelen onder de levenden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

a.De aandelen van een vennoot mogen op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden of ook niet overgaan wegens overlijden, dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/ vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

Deze instemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen overgedragen worden of overgaan aan een medevennoot, aan de echtgenoot van de overdrager of aan bloedverwanten in de rechte lijn van de overdrager.

b.De vennoot, die een of meer aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de zaakvoerder kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt arsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs. De zaakvoerder is verplicht het voorstel bij aangetekende brief mede te delen aan de vennoten. Deze beslissen met een aangetekende brief met de hiervoor bepaalde meerderheid.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hen bij aangetekende zending toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

c.Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstig toepassing.

In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden, en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde-deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van een der partijen, zal worden aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van koophannel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde-deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen van recht,

De bepalingen inzake overdracht onder levenden zijn van toepassing bij overdracht door of ten voordele van een rechtspersoon.

Artikel tien - Overgang van aandelen bij overlijden.

De aandelen van een vennoot mogen niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten, die ten minste drie/vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overgang is vastgesteld. Deze instemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen overgaan aan een meegenoot, de echtgenoot van de erflater of aan bloedverwanten in de rechte lijn van de erflater.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen een maand na het overlijden van de vennoot aan de andere vennoot of vennoten, nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden alsook hun respectieve erfrechten opgeven.

De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen : deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals in artikel 8c van de statuten is bepaald. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap hun aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten.

Artikel elf - Verplichte vertegenwoordiging van eigenaars van aandelen in onverdeeldheid.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort, is de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkel persoon schriftelijk is aangewezen als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Artikel twaalf - Verkrijging door de vennootschap van haar eigen aandelen en aanverwante verrichtingen.

De vennootschap mag haar eigen aandelen niet verkrijgen noch in pand nemen dan na vervulling van de formaliteiten en de voorwaarden voorgeschreven bij artikel 321 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel dertien - Aanmerkelijke verliezen.

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering, behoudens strengere bepalingen in de statuten, bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerder verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien (15) dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld. Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteit voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift ervan wordt, samen met de oproepingsbrief, toegezonden aan de vennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief ten gevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan een vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Is de algemene vergadering niet overeenkomstig dit artikel bijeengeroepen, dan wordt de door derden geleden schade, behoudens tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van een bijeenroeping voort te vloeien.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00), kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

C. VERHOGING EN VERMINDERING VAN HET KAPITAAL.

Artikel veertien - Verhoging van het kapitaal.

Tot verhoging van het kapitaal kan alleen door de buitengewone algemene vergadering ten overstaan van een Notaris besloten worden volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

De kapitaalverhoging mag geschieden hetzij door voorafneming op de reserves met uitzondering van de wettelijke reserve, hetzij door nieuwe inbrengen.

Ingeval van inbreng in geld, moeten de aandelen eerst worden aangeboden aan de vennoten naar evenredigheid met het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Dit voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn die bepaald wordt door de algemene vergadering, doch die niet minder mag bedragen dan vijftien (15) dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan uitgeoefend worden, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Op aandelen, waarop niet werd ingeschreven door de vennoten zoals hierboven bepaald, kan slechts worden ingeschreven door de personen die krachtens de huidige statuten aandelen kunnen verkrijgen, behoudens de instemming van ten minste de helft van de vennoten die tenminste drie/vierden van het kapitaal bezitten. De nieuwe aandelen, die volledig overeenstemmen met een inbreng in geld, moeten voor minstens één/vijfde worden volgestort.

Wanneer een kapitaalverhoging een niet-geldelijke inbreng omvat, maakt een bedrijfsrevisor aangewezen door de zaakvoerder een verslag op.

Dat verslag heeft vooral betrekking op de beschrijving van elke inbreng in natura en van de toegepaste methoden van waardering. Het verslag mcet aangeven of de waarden, waartoe deze methoden leiden, tenminste overeenkomen met het aantal en de nominale waarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen en, in voorkomend geval, met het agio van de tegen de inbreng uit te geven aandelen. Het verslag vermeldt welke werkelijke vergoeding ais tegenprestatie voor de inbreng wordt verstrekt. In een bijzonder verslag, waarbij dat verslag wordt gevoegd, zet de zaakvoerder uiteen waarom zowel de inbreng als de voorgestelde kapitaalverhoging van belang zijn voor de vennootschap, en eventueel ook waarom afgeweken wordt van de conclusies van het bijgevoegd verslag.

Het verslag van de bedrijfsrevisor en het bijzonder verslag van de zaakvoerder worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel. Deze verslagen worden vermeld in de agenda van de algemene vergadering die over een kapitaalverhoging moet beslissen. Een afschrift van de verslagen wordt, samen met de oproepingsbrief, toegezonden aan de vennoten.

De nieuwe aandelen, die volledig of gedeeltelijk overeenstemmen met een inbreng in natura, moeten onmiddellijk worden volgestort.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de naakte eigenaar, tenzij anders overeengekomen. De nieuwe verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als de oude. Laat de naakte eigenaar het recht van vocrkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen die deze alleen verkrijgt komen hem toe in volle eigendom.

Zou bij een kapitaalsverhoging, ter compensatie van waarden ten opzichte van de eerst uitgegeven aandelen, enig agio worden betaald, bij de onderschrijving van de nieuwe aandelen, dan zal dit samen met het kapitaal en de reserves onbeschikbaar worden ondergebracht in de passiva rekeningen ten dienste staan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Artikel vijftien - Vermindering van het kapitaal.

Tot een vermindering van het kapitaal kan slechts worden besloten door de buitengewone algemene vergadering ten overstaan van een Notaris op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten.

Tot een reële kapitaalsvermindering kan worden beslist hetzij door een terugbetaling aan de vennoten, hetzij door een gehele of gedeeltelijke vrijstelling van hun verplichting tot volstorting van hun inbreng.

Deze kan niet doorgevoerd worden zonder het akkoord van de schuldeisers, die binnen de twee maanden na de bekendmaking van het besluit tot kapitaalsvermindering het recht hebben een zekerheid te eisen voor hun schuldvorderingen die ontstaan zijn voor de bekendmaking, tenzij zij ondertussen voldoening hebben gekregen of tenzij hun eis werd afgewezen door een rechterlijke beslissing.

Tot een nominale kapitaalsvermindering kan worden beslist hetzij door een aanzuivering van geleden verlies, hetzij door het vormen van een reserve tot dekking van een voorzienbaar verlies.

De reserve, die aangelegd wordt om een voorzienbaar verlies te dekken, mag niet hoger zijn dan één/tiende van het geplaatste kapitaal. Behalve in geval van een latere vermindering van het kapitaal mag deze reserve niet aan de vennoten worden uitgekeerd; zij mag slechts worden aangewend voor de aanzuivering van geleden verlies of tot verhoging van het kapitaal door omzetting van reserves.

In deze gevallen mag het kapitaal worden verminderd tot beneden het minimumkapitaal mits dit gebeurt onder de opschortende voorwaarde van een nieuwe kapitaalverhoging tot een niveau dat tenminste even hoog is als het minimum-kapitaal.

D. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel zestien - Benoeming en ontslag van zaakvoerder.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoten, die worden benoemd door de algemene vergadering.

Hun aantal en de duur van hun opdracht wordt bepaald door de algemene vergadering. Zolang de algemene vergadering evenwel niet in de vacature voorziet, blijven de zaakvoerders waarvan de opdracht is verstreken, in functie.

Een statutaire zaakvoerder zal slechts kunnen afgezet worden uit zijn mandaat hetzij met eenparigheid van stemmen van alle vennoten, hetzij om gewichtige redenen, wanneer de algemene vergadering hiertoe besluit met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

De Heer Mario Verstichel, voornoemd werd benoemd tot statutair zaakvoerder bij de oprichting.

Zodra een rechtspersoon benoemd wordt tot de functie van zaakvoerder, wordt deze rechtspersoon in de uitoefening van deze functie binnen de bestuurde vennootschap, uitsluitend vertegenwoordigd door een vaste vertegenwoordiger, die aangeduid wordt door het bestuursorgaan van de vennootschap bestuurder, in overeenstemming met de bepalingen van artikel 61 paragraaf 2 van het Wetboek van vennootschappen.

Gewone zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering, voor een periode te bepalen door de algemene vergadering en zijn steeds door haar afzetbaar.

De zaakvoerder mag op elk moment aftreden. Nochtans is hij verplicht zijn opdracht verder te vervullen, totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel zeventien  bevoegdheden van de zaakvoerder.

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan de zaakvoerder die de meest uitgebreide rechten heeft om alle handelingen te verrichten, die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte, als eiser of als verweerder. Indien er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen. Indien er drie of meer zaakvoerders zijn vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

Artikel achttien  tegenstrijdigheid van belangen.

Het lid van het college van zaakvoerders dat bij een verrichting, een reeks verrichtingen of een te nemen beslissing, rechtstreeks of onrechtstreeks een persoonlijk belang heeft, tegenstrijdig met dat van de vennootschap, is gehouden artikel 259 van het Wetboek van Vennootschappen na te komen.

Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden genomen of de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Hij is gehouden, zowel ten aanzien van de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

Artikel negentien  bezoldiging van de zaakvoerder.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Artikel twintig - Intern bestuur.

Iedere zaakvoerder is individueel bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

De interne bevoegdheid wordt beperkt door die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel éénentwintig - Externe vertegenwoordigingsmacht.

Iedere zaakvoerder is individueel bevoegd om aile rechtshandelingen te verrichten.

De externe vertegenwoordigingsbevoegdheid wordt beperkt door de handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De onbevoegdheid van de zaakvoerder die uit deze bepaling voortvloeit kan door de vennootschap aan derden worden tegengeworpen.

De vennootschap is gebonden door de handelingen van de zaakvoerder die buiten haar doel liggen onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die de vennootschap dientengevolge geleden heeft.

Artikel tweeëntwintig - Volmachten.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn toegelaten. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende valmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

Artikel drieëntwintig - Verantwoordelijkheid van de zaakvoerder,

De zaakvoerder is niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap. Tegenover de vennootschap is de zaakvoerder, zoals lasthebbers, verantwoordelijk voor de vervulling van de hem opgedragen taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen die hij in zijn bestuur begaan heeft.

Hij is jegens de vennootschap en jegens derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van overtreding van het Wetboek van Venncotschappen of van de statuten.

E. CONTROLE

Artikel vierentwintig - Toezicht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zolang de benoeming van een commissaris niet wettelijk verplicht is heeft ieder vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door toevoeging of bijstand door een accountant/boekhouder. De vergoeding van de accountant/boekhouder komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant/boekhouder medegedeeld aan de vennootschap.

Indien de vennootschap hiertoe wettelijk verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand van de vennootschap, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van het Wetboek van Vennootschappen en van deze statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer commissarissen opgedragen. Zij worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor één hernieuwbare termijn van drie jaar.

F. ALGEMENE VERGADERING.

Artikel vijfentwintig.

De algemene vergadering wordt samengesteld door alle vennoten. Zij heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen, die de vennootschap aangaan, te verrichten of te bekrachtigen.

Haar beslissingen zijn bindend voor alle vennoten.

Artikel zesentwintig -- plaats en tijdstip van de algemene vergadering.

De algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats in België, aan te duiden in de bijeenroepingsbrieven.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar bijeenkomen op de 9ste dinsdag van de maand februari om 20.00 uur.

Indien deze dag een feestdag is, wordt de jaarvergadering verplaatst naar de eerstvolgende werkdag. Artikel zevenentwintig  buitengewone algemene vergadering.

Ten allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Ten allen tijde kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen ten overstaan van een Notaris om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De zaakvoerder wordt verplicht een buitengewone algemene vergadering te beleggen op schriftelijke aanvraag van de vennoten, die samen het vijfde van het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen.

Indien de zaakvoerder in gebreke blijft de algemene vergadering bijeen te roepen binnen de acht dagen, die volgen op de schriftelijke aanvraag van de vennoten die samen het vijfde van het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, zullen die aanvragers het recht hebben zelf de algemene vergadering bijeen te roepen. Nochtans zullen zij van dit recht slechts gebruik mogen maken binnen de vijftien dagen die volgen op het vervallen van het tijdsverloop voorzien voor de bijeenroepingen door de zaakvoerder te doen.

Artikel achtentwintig - oproepingen.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris worden, binnen de door de wet voorschreven termijn, uitgenodigd.

De oproeping vermeldt de agenda. Deze oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden ais regelmatig opgeroepen beschouwd.

De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwonen aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief. Artikel achtentwintig bis -- ter beschikking stellen van stukken

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Artikel negenentwintig  aanwezigheid en vertegenwoordiging.

Een aanwezigheidslijst met de namen van de vennoten en het aantal van hun aandelen dient ondertekend te worden door ieder van de vennoten of door hun gevolmachtigde alvorens tot de algemene vergadering toegang te krijgen,

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, die echter zelf vennoot moet zijn.

De zaakvoerder zal de vorm van de volmacht mogen vaststellen en de neerlegging ervan op de zetel van de vennootschap eisen binnen het door hem bepaalde tijdverloop, dat echter niet minder zal mogen zijn dan acht dagen te rekenen vanaf de dag van verzending van de bijeenroepingsbrief.

De minderjarigen, de onder voogdij geplaatste en de onbekwame in het algemeen worden vertegenwoordigd door hun wettelijke vertegenwoordigers.

Artikel dertig - Stemrecht.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

zolang de behoorlijke opgevraagde en opeisbare vol-stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stemrecht, dat aan de betrokken aandelen toekomt, eveneens geschorst.

E3ehoudens afwijkende bepalingen in deze statuten, mag het stemrecht, verbonden aan een aandeel in onverdeeldheid slechts worden uitgeoefend door een persoon, aangeduid door alle mede-eigenaars.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dat aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Het stemrecht verbonden aan aandelen die in pand zijn gegeven, wordt door de eigenaar-pandgever uitgeoefend.

pe algemene vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de dagorde voorkomen. Alle beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, wat ook het bedrag weze van het kapitaal van de vennootschap op de vergadering vertegenwoordigd.

Nochtans kan de algemene vergadering alleen dan op geldige wijze beraadslagen en besluiten over wijzigingen in de statuten, wanneer de voorgestelde wijzigingen uitdrukke-'ijk zijn aangegeven in de oproeping en wanneer de aanwezigen tenminste de helft van het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen.

Is de laatste voorwaarde niet vervuld, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig en de nieuwe vergadering beraad-slaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het door de aanwezige vennoten vertegenwoordigd deel van het kapitaal.

[ten wijziging is alleen dan aangenomen wanneer zij drie vierden van de aanwezige stemmen heeft gekregen.

den wijziging van het doel is evenwel alleen dan aangenomen, wanneer zij vier vijfde van de aanwezige stemmen heeft verkregen.

0e onthoudingen of blancostemmen en de nietige stemmen worden in de algemene vergadering bij de berekening van de meerderheid niet meegerekend.

gij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

De niet-statutaire zaakvoerder en commissaris worden verkozen bij eenvoudige meerderheid. Is deze niet bereikt, dan wordt een herstemming gehouden over de twee kandidaten die in de eerste stembeurt het grootste aantal stemmen hebben behaald.

gij staking van stemmen is de oudste in leeftijd van beide kandidaten verkozen.

pe processen-verbaal van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris, de stemopne-mers en de vennoten die er de wens toe uitdrukken. De afschriften van of de uittreksels uit deze processen-verbaal worden ondertekend door een zaakvoerder.

Artikel dertig bis - Schriftelijke algemene vergadering

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren"

naartoe zal door de zaakvoerder(s), een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar aile vennoten, zaakvoerders, commissarissen, obligatie- of certificaathouders, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats In het rondschrijven vermeld.

[s binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

G. BOEKJAAR -- JAARREKENINGEN - BESTEMMING VAN DE WINST - OPENBAARMAKING VAN DE JAARSTUKKEN.

Artikel éénendertig - Boekjaar.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 september en eindigt op 31 augustus van ieder jaar.

Artikel tweeëndertig - Inventaris.

e zaakvoerder maakt elk jaar na de afsluiting van het boekjaar een inventaris op met toepassing van de waarderingsregels die door hen zijn vastgesteld. Zolang de vennootschap niet in vereffening is gesteld, of anderszins genoopt is haar bedrijf stop te zetten wordt bij die vaststelling ervan uitgegaan dat zij haar bedrijf zal voortzetten.

Artikel drieëndertig - Jaarrekening.

Cladat de rekeningen in overeenstemming zijn gebracht met de gegevens van de inventaris maakt de zaakvoerder de jaarrekening op.

peze jaarrekening bestaat uit de balans, de resulta-tenrekening en de toelichting en vormt één geheel. Artikel vierendertig - Jaarverslag.

Met uitzondering voor de vennootschappen die beantwoorden aan de criteria van de artikelen 15 en 94 van het Wetboek van Vennootschappen, dient de zaakvoerder bovendien een verslag op te stellen waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid. Dat verslag bevat een commentaar op de jaarrekening, waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap.

Het jaarverslag moet ook informatie bevatten over de belangrijke gebeurtenissen die na het einde van het boekjaar hebben plaatsgevonden en, voor zover zij niet van die aard zijn dat zij ernstig nadeel zouden berokkenen aan de vennootschap, inlichtingen geven over de omstandigheden die de ontwikkeling van de vennootschap aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

In voorkomend geval omvat het ook een verslag over de kapitaalverhoging(en), waartoe door de algemene vergadering besloten werd in de loop van het boekjaar, met een passende toelichting over de voorwaarden en de Werkelijke gevolgen van de kapitaalverhoging(en).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tenminste één maand voor de jaarvergadering overhandigt de zaakvoerder de stukken met het jaarverslag aan de commissaris, zo er een is, die op zijn beurt een verslag moet opstellen.

Is er geen commissaris, dan worden de stukken met het jaarverslag door de zaakvoerder toegestuurd aan de vennoten samen met de oproeping tot de jaarvergadering. De algemene vergadering hoort het jaarverslag van de zaakvoerder en, in voorkomend geval, het verslag van de commissaris en behandelt de balans. Zij doet daarna uitspraak, bij afzonderlijke stemming, over de aan de zaakvoerder en de commissaris te verlenen kwijting.

De zaakvoering zorgt jaarlijks voor het wettelijk voorzien depot der jaarbundel, inhoudende onder andere de jaarrekening, en deze wordt binnen de wettelijke termijn, nadat zij door de algemene vergadering is goedgekeurd, door toedoen van de zaakvoerder, samen met de stukken vermeld in artikel 100 van het Wetboek van Vennootschappen, overgemaakt aan de Balanscentrale, of een ander bevoegd organisme.

Artikel vijfendertig - Wettelijke reserve.

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene kosten, lasten, afschrijvingen en bezoldigingen, maakt de nettowinst van de vennootschap uit.

Jaarlijks wordt van de nettowinst vijf ten honderd voor de wettelijke reserve voorafgenomen.

De verplichting tot deze afneming houdt op wanneer de wettelijke reserve het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt. Zij ontstaat opnieuw, indien om welke reden ook het reservefonds minder dan het wettelijke minimum bedraagt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering, die er een bestemming aan geeft. Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de vergadering, die op voorstel van de zaakvoerder de bestemming ervan bepaalt, mits naleving van de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door de zaakvoerder.

Er mogen nochtans geen uitkeringen gebeuren, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-aktief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald, of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

H. ONTBINDING EN VEREFFENING.

Artikel zesendertig.

Behalve door de gerechtelijke ontbinding en hetgeen bepaald is in artikel 237 van het Wetboek van Vennootschappen, kan de vennootschap slechts ontbonden worden, hetzij door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn opgesteld, hetzij door een besluit van de vennoot, in wiens hand alle aandelen verenigd zijn.

Na haar ontbinding, door besluit van de buitengewone algemene vergadering of door de rechter, dan wel van rechtswege, blijft de vennootschap als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening.

Artikel zevenendertig - Vereniging van alle aandelen in één hand.

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Wanneer deze een rechtspersoon is en indien binnen een jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot bekendmaking van haar ontbinding.

Artikel achtendertig - Verlies van kapitaal.

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijk bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. De modaliteiten daaromtrent zijn bepaald bij artikelen 332 en 333 van het Wetboek van Vennootschappen.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het kapitaal met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer zij wordt goedgekeurd door éénlvierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag gesteld in artikel 332 van het Wetboek van Vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Artikel negenendertig - Ontbinding - voortbestaan -- sluiting.

De vennootschap blijft na ontbinding, om welke reden ook, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

Artikel veertig - Benoeming van vereffenaar(s).

Zijn er geen vereffenaar(s) benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar.

De algemene vergadering van de vennootschap in vereffening kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. Zij bepaalt hun bevoegdheden, hun vergoeding alsook de wijze van vereffening.

De vereffenaars zijn bij gebreke aan andersluidende beslissing van de algemene vergadering, bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De benoeming van de vereffenaars stelt een einde aan de bevoegdheden van de zaakvoerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De bepalingen van artikel 184 Wetboek van Vennootschappen houdende ondermeer het tijdstip van in functie treden van de vereffenaars, zijn onverminderd van toepassing. De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de voorzitter van de rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

Artikel éénenveertig  Verdeling.

De verdeling van de activa onder de diverse schuldeisers zal steeds voorafgaandelijk goedgekeurd moeten worden door de rechtbank van koophandel,

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, worden de netto-activa onder de vennoten verdeeld, in verhouding met het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Indien niet alle aandelen in gelijke verhouding werden volgestort, zullen de vereffenaars, alvorens tot de verdeling over te gaan, het evenwicht te herstellen door alle aandelen op volledig gelijke voet te plaatsen, hetzij door opvragingen van bijkomende stortingen te laste van de aandelen die onvoldoende werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld of effecten ten voordele van de aandelen die in een groter gedeelte werden volgestort.

Het saldo wordt evenredig onder alle aandelen verdeeld.

I. ÉÉNPERSOONSVENNOOTSCHAP

Artikel tweeënveertig  overlijden van de enige vennoot

Indien, bij overlijden van de enige vennoot, deze erfgenamen en/of legatarissen nalaat, zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan in het Wetboek van Vennootschappen of in deze statuten, niet van toepassing.

Komen er meerdere erfgenamen of legatarissen op, onverminderd hetgeen hiervoor is bepaald in deze statuten omtrent de rechten van de vruchtgebruiker, dan worden de aan de aandelen verbonden rechten geschorst totdat één enkele persoon is aangewezen ais eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, dan is de vennootschap van rechtswege ontbonden,

Artikel drieënveertig: zaakvoerder: benoeming en ontslag

Indien geen zaakvoerder benoemd is, dan heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze ten allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot.

Artikel vierenveertig: Algemene vergadering

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder, dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

Is een externe zaakvoerder benoemd, dan neemt deze deel aan alle algemene vergaderingen, zelfs wanneer hij ze zelf niet heeft bijeengeroepen. Te dien einde is de enige vennoot verplicht de zaakvoerder met aangetekende brief op te roepen, waarin de agenda van de vergadering vermeld moet zijn. Deze laatste formaliteit moet niet vervuld worden indien de zaakvoerder bereid is aan de vergadering deel te nemen. Van deze instemming wordt melding gemaakt in de notulen. In ieder geval wordt de vergadering voorgezeten door de enige vennoot,

J.ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel vijfenveertig - Geschillen  bevoegdheid.

Voor aile geschillen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerders, eventuele commissaris(sen) en vereffenaars met betrekking tot de zaken van de vennootschap en de uitvoering van onderhavige statuten, zijn alleen de rechtbanken van de zetel bevoegd, tenzij de vennootschap er uitdrukkelijk van afziet.

Artikel zesenveertig  Woonstkeuze

Voor de uitvoering van deze statuten, kiest elke in het buitenland wonende vennoot, zaakvoerder, commissaris, vereffenaar of obligatiehouder, woonplaats op de maatschappelijke zetel waar alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen hem geldig kunnen worden gedaan als hij geen andere woonplaats heeft gekozen in België voor alle betrekkingen met de vennootschap,

Negende beslissing -- Volmacht

De vergadering verleent bijzondere volmacht aan Alaska cvba, te Kortrijk, Engelse Wandeling 76, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren.

Voor analytisch uittreksel,

s

Voor- Jean-François Agneessens

behouderi aan het Belgisch Notaris

Staatsblad





Tegelijkertijd hiermee neergelegd:

- uitgifte van het proces-verbaal dd. 16 september 2014



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge Jean-François AGNEESSENS

NOTARIS

Groencjreef 2

9810 NAZARETH

Tél.: 09.385.49.75 - Fax : 09.385.70.34





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/04/2013 : OU203488
04/04/2012 : OU203488
07/03/2012 : GE203488
31/03/2011 : GE203488
02/04/2010 : GE203488
06/04/2009 : GE203488
03/04/2008 : GE203488
16/03/2007 : GE203488
04/04/2006 : GE203488
08/11/2005 : GE203488
21/03/2005 : GE203488
01/04/2004 : GE203488
17/07/2002 : GEA027453

Coordonnées
CONCRETE CONSULTING

Adresse
LEEDSESTRAAT 13 9772 WANNEGEM-LEDE

Code postal : 9772
Localité : Wannegem-Lede
Commune : KRUISHOUTEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande