COURTISANE

Association sans but lucratif


Dénomination : COURTISANE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 477.279.293

Publication

24/03/2014
ÿþ Mon. 22

(_r > (r I: In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz, van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

*19066013 11

NEERGELEGD !

11 11AZ 2014

ÓP)-T~~~~~rJ~ ~

KO

~~ T~ C:~ï:"~ a

- - -- -----~ -------

Ondernemingsnr : 0477,279.293

Benaming : COURTisane

(Voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm : Verening Zonder Winstoogmerk n tt

Zetel : D a.r us rw+e a~ t-c ~o n a.a 440 %t1 S irn A

t - " vin on% al 4 L,t

Onderwerp akte : ontslagen en benoeming Bestuurders

Tekst : Uit de beslissing van de statutaire algemene vergadering van 27 maart 2013 blijkt :

werd benoemd als bestuurder tot aan de algemene vergadering van 2016

De Heer Wieter Tom Willen Bloemen, Roemeniestraat 10 bus 003 1060 Sint-Gillis

en dit ter vervanging als bestuurder van Mevr. Caroline Van Peteghem, Bouwmeestersstraat 110 9040 Sint-Amandsberg die haar mandaat beëindigd ars bestuurder op 27 maart 2013

Brecht Van Elslande

Bestuurder

16/01/2015
ÿþ MM 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





NUI 11 11111111U

*15008349*

Ondernemingsnr : 0477.279.293 1?3enaming

(voluit)

COURTisane

11111

MO

NETRGELEGD

1TEUR BELGE 2 3 -12- 20149

9 -01- 2)15 RECHTBANK VAN

KOOPHAt\i á~~,E GENI,

SCH STAF-TgR1 AÉ -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetei : Bouwmeeste straat 110, 9040 Sint-Amandsberg

Onderwerp akte : Ontslag en benoemingen Bestuurders

Test

Op 22 september 2014 heeft de Algemene Vergadering van Courtisane vzw de beëindiging aanvaard van het bestuursmandaat van de heer Brecht Van Elslande, geboren te Sint-Niklaas op 4 november 1980 en wonende ín de Hundelgemsesteenweg 136 - 9050 Ledeberg.

De Algemene Vergadering heeft aansluitend beslist om het mandaat te verlengen van mevrouw Helena: Kritis, geboren te Gent op 2 oktober 1981, thans wonende in de Sint Laureinsstraat 71 bus 302 - 2018' Antwerpen.

Vervolgens heeft de Algemene Vergadering nieuwe bestuurders benoemd ; de heer Gerard-Jan Claes, geboren op 17 maart 1987, wonende in de Viaamsesteenweg 165 -1000 Brussel en mevrouw Hilde D'Haeyere, geboren op 04 juli 1965 en wonende in de Eendrachtstraat 117 - 9000 Gent.

Bijgevolg is de Raad van Bestuur van Courtisane vzw als voortaan samengesteld uit de volgende,

bestuurders :

1/ de heer Wieter Tom Willen Bloemen, wonende in de Roemeniestraat 10 bus 003 -1060 Sint Gillis

2/ mevrouw Helena Kritis, wonende in de Sint Laurelnsstraat 71 bus 302 - 2018 Antwerpen

31 de heer Gerard-Jan Claes, wonende in de Viaamsesteenweg 165 -1000 Brussel

4/ mevrouw Hilde D'Haeyere, wonende in de Eendrachtstraat 117- 9000 Gent

De bestuurders hebben aanvaard hun mandaat uitte oefenen met de bevoegdheden bepaald in de statuten.

Gelezen en goedgekeud op 10/12/2014 door Helena Kritis, bestuurder.

Op de l ai:este bie. van Ll;tk B vermelden : Recto :Naam en hoedanigheid van de insirumenterende notaris, hetzli ven de per tcOini,en) bevoegd de vereniging, .,lichting of organisme tan aanzien van derden te verte fanv.aordicen Verso : Naam en handtei:errir.g.

08/02/2011
ÿþMOD 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

IIIi

" uoziisa+

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

Ondernemingsnr : 477.279.293

Benaming

(voluit) : COURTisane

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Molenaarsstraat 111 bus 66, 9000 Gent, België

Onderwerp akte : Statutenwijziging; Ontslagen en benoemingen Raad van Bestuur

Op 18 november 2010 heeft de Algemene Vergadering van COURTisane vzw wijzigingen aangenomen aan de Statuten van de vereniging, met name een naamswijziging (wijziging schrijfwijze); een adreswijziging van de maatschappelijke zetel; een gewijzigde formulering van het doel; wijzigingen in de afspraken rond Leden, Raad van Bestuur, Algemene Vergadering en Rekeningen & begrotingen van de vereniging.

Courtisane vzw wenst die wijzigingen samen met Ontslagen en benoemingen in de Raad van Bestuur van de vereniging neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en te publiceren in het Belgisch Staatsblad. Courtisane vzw verstrekt daarbij ook de Gecoordineerde tekst van de Statuten.

Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Courtisane", vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De vereniging is gevestigd in de Bouwmeestersstraat 110, BE-9040 Sint-Amandsberg, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent. De maatschappelijke zetel kan bij eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering verplaatst worden naar een ander adres in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Art. 3. paragraaf 1. De vereniging heeft tot doel: de verspreiding en de promotie van cultuur te bevorderen binnen een zo ruim mogelijk landschap door o.m. de organisatie van manifestaties (festivals, losse voorstellingen, rondreizende programma's en vormende activiteiten zoals symposia, lezingen of workshops); het ondersteunen, presenteren, realiseren, promoten of distribueren van nieuwe (audiovisuele of crossmediale) artistieke creaties; alle activiteiten die daarmee verband kunnen houden (zoals publicaties).

par. 2. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover die in overeenstemming zijn met het doel omschreven in par. 1. en voorzover de winst gebruikt wordt om dat doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Art. 5. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen. De vereniging kan werkende (of effectieve) en niet-werkende leden tellen. Enkel de werkende leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon. De nieuwe werkende leden worden aanvaard na beraadslaging en beslissing hierover met gewone meerderheid in de Raad van Bestuur. De toetreding en uitsluiting van de niet-werkende leden wordt bepaald in het huishoudelijk reglement.

Art. 7. De vereniging vraagt geen lidgeld aan de leden.

Art. 8. Elk werkend lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging met een schriftelijk verzoek per post of per e-mail aan de Raad van Bestuur. Elk werkend lid kan worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Een werkend lid kan tevens worden uitgesloten door de Algemene Vergadering wanneer hijlzij minstens twee maal niet reageert op een uitnodiging voor een Algemene Vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Raad van Bestuur

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen zes maanden in de bijlagen tot het Belgische Staatsblad bekendgemaakt.

Art. 11. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Art. 12. par. 1. De leden van de Raad van Bestuur krijgen geen andere functietitel mee dan "bestuurder"_ Elke bestuurder kan de raad bijeenroepen of voorzitten.

par. 2. De raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt de stemming omtrent een beslissing doorgeschoven naar de Algemene Vergadering.

Art. 13. par. 1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor aile aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De raad kan daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,... Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen ín hun bestuur.

par. 2. Ten aanzien van derden is de vereniging geldig verbonden door de handtekening van tenminste één bestuurder. Voor handelingen, taken en daden van dagelijks bestuur kan de Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid overdragen aan een coördinator (dagelijks bestuurder). De coördinator (dagelijks bestuurder) verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en kan namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten ondertekenen. De opdracht van de coördinator (dagelijks bestuurder) eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting. De coördinator (dagelijks bestuurder) kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad ontslagen worden.

par. 3. De Raad van Bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit dat voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk wordt geacht.

Algemene Vergadering

Art. 14. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende (of effectieve) leden, en wordt voorgezeten door een bestuurder of een door de Raad van Bestuur aangestelde ad hoc- voorzitter. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering. Elk lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Art. 15. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een werkend lid.

Art. 16. par. 1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar. De Raad van Bestuur moet de Algemene Vergadering bijeenroepen als één vijfde van het aantal leden daarom verzoekt.

par. 2. Alle werkende leden worden schriftelijk uitgenodigd, minstens acht dagen voor de bijeenkomst per gewone brief of per e-mail.

par. 3. De oproeping vermeldt dag, plaats en aanvangsuur en bevat de agenda door de Raad van Bestuur bepaald. Alle werkende leden kunnen agendapunten toevoegen op eenvoudig verzoek, per brief of e-mail.

Art. 17. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen als ten minste de helft plus één van de leden aanwezig is. Wordt dit aantal niet bereikt, dan wordt op basis van dezelfde agenda een nieuwe bijeenkomst samengeroepen waar dan geldig wordt beslist met de aanwezige leden.

par. 1. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigende leden.

par. 2. In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Art. 18. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan en bijlagen worden ondertekend door een bestuurder. Leden alsook derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

Rekeningen & begrotingen

Art. 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. ln afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van het hierop volgende jaar. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Ontslagen en benoemingen in de Raad van Bestuur van Courtisane vzw

Op 18 november 2010 heeft de Algemene Vergadering van Courtisane vzw de beëindiging aanvaard van het bestuursmandaat van de heer Bob Van Langendonck, geboren te Bonheiden op 14 januari 1970 en de heer Stoffel Debuysere, geboren te Poperinge op 7 november 1975.

De Algemene Vergadering heeft aansluitend beslist om het mandaat te verlengen van mevrouw Caroline Van Peteghem, thans wonende in de Bouwmeestersstraat 110  9040 Sint-Amandsberg.

Vervolgens heeft de Algemene Vergadering nieuwe bestuurders benoemd: mevrouw Helena Kritis, geboren te Gent op 2 oktober 1981, wonende in de Sint-Laureinsstraat 71 bus 302  2018 Antwerpen en de heer Brecht Van Elslande, geboren te Sint-Niklaas op 4 november 1980 en wonende in de Hundelgemsesteenweg 136  9050 Ledeberg.

Bijgevolg is de Raad van Bestuur van Courtisane vzw als voortaan samengesteld uit de volgende

bestuurders:

1/ mevrouw Caroline Van Peteghem,

geboren te Lokeren op 19 juli 1977,

wonende in de Bouwmeestersstraat 110  9040 Sint Amandsberg;

2/ mevrouw Helena Kritis,

geboren te Gent op 2 oktober 1981,

wonende in de Sint-Laurei4sstraat 71 bus 302  2018 Antwerpen;

3/ de heer Brecht Van Elslande,

geboren te Sint-Niklaas op 4 november 1980,

wonende in de Hundelgemsesteenweg 136  9050 Ledeberg.

De bestuurders hebben aanvaard hun mandaat uit te oefenen met de bevoegdheden bepaald in de statuten.

(Get.) Caroline Van Peteghem,

(Get.) Helena Kritis,

(Get.) Brecht Van Elslande,

bestuurders

a'. - cmd)rcI-c rtc~~~

l~

Op de laatste blz. van L uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
COURTISANE

Adresse
BOUWMEESTERSSTRAAT 110 9040 SINT-AMANDSBERG

Code postal : 9040
Localité : Sint-Amandsberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande