CSA NETWERK

Association sans but lucratif


Dénomination : CSA NETWERK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.376.227

Publication

28/10/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

S 8 -10- 2011

RECHTBANK VAN

KOOPHANeeGENT

FI) 11

Ondernemingsnr : b ed  1Î ~ ,,)Benaming

(voluit) : CSANfetwerk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

(verkort) : I (lievie-.eeMStUailiE ~ r )6410

Rechtsvorm : VZW

Zetel: Sint-Amandsberg

Onderwerp akte : Statuten en benoeming bestuurders en vertegenwoordiging Statuten CSA netwerk VZW

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

De heer Michiel Van Poucke, Bouwmeestersstraat 91, Sint-Amandsberg, geboren op 28 maart 1969 te Sint-Niklaas.

De heer Souliman Diraa, Stalenstraat 88 b11, 3600 Genk, geboren op 15 augustus 1971 te Leuven De heer Tom Troonbeeckx, Broekstraat 159, 3001 Heverlee, geboren op 10 september 1976 te Ukkel

De Heer Rony Nekkebroeck, Aard 1, 9260 Schellebelle, geboren op 6 februari 1968 te Watermael Bosvoorde.

Mevrouw Corazon De raeymaecker,Van Geertstraat 85, 2140 Borgerhout,geboren op 5 mei 1986 te Deurne, De Heer Wouter Sels, Den Rooi 5, 2860 Sint Katelijne Waver, geboren op 3 april 1985 te Duffel

Mevrouw Kristien De Boodt, Steenwinkelstraat 499, 2627 Schelle, geboren op 30 juli 1962, te Ukkel Mevrouw Jennifer Nold, Culostraat 61, 3360 Opvelp, geboren op 17 januari 1961, te Evanston, illinois, V.S. De heer, Maarten Roels, Spanjestraat 22, 1060 Sint-Gillis, geboren op 17 juni 1980, te Gent,

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL 1. NAAM, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL & DUUR

Art. 1 Naam

1.1. De VZW draagt de naam "CSA Netwerk". CSA staat voor Community Shared/Supported Agriculture.

1.2. De naam (CSA Netwerk) moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

+ MOD2.2

woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 2. Maatschappelijke Zetel

2.1. De zetel van de VZW is gevestigd in de Bouwmeestersstraat 91, 9040 Sint-Amandsberg, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

2.2 De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen België. Deze wijziging wordt zonder verwijl gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Art. 3 Duur

3.1 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op eender welk moment ontbonden worden.

TITEL 2. DOELEINDEN en ACTIVITEITEN

Art. 4 Doeleinden

Het CSA Netwerk brengt CSA bedrijven samen met als doel de samenwerking tussen CSA boeren, tussen CSA boeren en hun deelnemers, en tussen CSA bedrijven te versterken. Het CSA Netwerk draagt tevens haar model en achterliggende visie uit.

Community Supported Agriculture is een vernieuwende vorm van landbouw waarin de CSA landbouwer en zijn/haar deelnemers een solidaire en nauwe band met elkaar aangaan. Deze bedrijfsvorm brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Het CSA Netwerk biedt ruimte aan haar leden landbouwers om over economische, sociale, teelttechnische, filosofische en andere vraagstukken na te denken en kennis uit te wisselen.

Op lokaal niveau biedt het CSA Netwerk een kader waarin CSA landbouwers en hun deelnemers op solidaire en duurzame wijze kunnen samenwerken. Het CSA bedrijf biedt actief mogelijkheden aan zijn oogstaandeelhouders tot beleving van / verbinding met de seizoenen, het land, de voedselproductie, ... ais instrument voor een hernieuwd bewustzijn van de individuele connectie met de natuurlijke omgeving.

Het CSA Netwerk is een aanspreekpunt voor iedereen die meer te weten wil komen over de historiek, filosofie, bedrijfsvoering, of praktische organisatie van Community Supported Agriculture.

Art. 5 Activiteiten

Met het oog op de realisatie van de in artikel 4 genoemde doelstellingen, organiseert het CSA Netwerk de volgende activiteiten:

a) Activiteiten van de boven-lokale afdeling

-organisatie van regelmatige bijeenkomsten tussen de CSA bedrijven waarin kennis- en

ervaringsuitwisseling centraal staan;

-coördinatie van gemeenschappelijke activiteiten;

-publicatie van teksten (via eigen website en andere kanalen) die betrekking hebben op CSA;

-deelname aan publieke evenementen om het CSA Netwerk te vertegenwoordigen;

-het ontvangen en eventueel ondersteunen van nieuwkomers in het CSA Netwerk.

b) Activiteiten van de lokale afdelingen

De lokale afdelingen organiseren één of meerdere van de volgende activiteiten:

-het openstellen van de velden voor de deelnemers met het oog op het ontwikkelen van een band met de

gecultiveerde en niet gecultiveerde omgeving en de ritmes van de seizoenen

-het organiseren van collectieve meeheipdagen en andere activiteiten die bijdragen tot de cohesie binnen

het CSA bedrijf en de ontwikkeling van vaardigheden en kennis

-het ontwikkelen van instrumenten die bijdragen tot het zelfbestuur van het CSA bedrijf

-deelname aan publieke evenementen om het CSA Netwerk te vertegenwoordigen

-het ontvangen en eventueel ondersteunen van nieuwkomers in het CSA Netwerk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 6 Werkingsgebied

Het werkingsgebied van de vereniging is nationaal. De werking van de vereniging kan betrekking hebben op alle niveaus tussen het lokale en globale voor zover deze niveaus relevant zijn voor het bereiken van de doelstellingen van het CSA Netwerk en het uitvoeren van haar activiteiten.

TITEL 3. DE LEDEN

SECTIE I - STRUCTUUR

Art. 7 De afdelingen

Het CSA Netwerk bestaat uit één boven-lokale afdeling en verschillende lokale afdelingen. De boven-lokale afdeling staat in voor de coördinatie van het CSA Netwerk en ziet toe op het nastreven van de principes vervat in het CSA Charter, de engagementsverklaring en het huishoudelijke reglement van het CSA Netwerk. De lokale afdelingen zijn zelfbestuurde en autonome CSA bedrijven. Beide kunnen kemgroepen en werkgroepen oprichten en samenwerkingsverbanden met andere afdelingen aangaan.

De boven-lokale en lokale afdelingen houden elkaar op de hoogte in verband met hun activiteiten en de oprichting van nieuwe organen alsook de opheffing ervan.

SECTIE Il - CATEGORIEEN

Art. 8 Ledencategorieën

Art. 8.1 De vereniging telt effectieve en toegetreden leden die zowel natuurlijke personen, een feitelijke vereniging vertegenwoordigend of niet, als rechtspersonen kunnen zijn, zowel privé- of publiekrecliteriijk.

Art. 8.2 Effectieve leden zijn alle leden die uitdrukkelijk te kennen geven actief deel te willen nemen aan de werking van de vereniging en de algemene vergadering, meer bepaald door het uitoefenen van stemrecht.

Werknemers van het CSA Netwerk kunnen zowel effectief als toegetreden lid worden van de vereniging indien zij dit wensen. Dit gebeurt volgens dezelfde principes als de andere leden. Bij personeelszaken hebben zij geen stemrecht.

Art. 8.3 Toegetreden leden zijn alle leden die de vereniging wensen te steunen of aan haar activiteiten wensen deel te nemen. Ze worden op de algemene vergadering uitgenodigd en hebben er een raadgevende stem. Ze worden tevens op de hoogte gehouden van de activiteiten van de vereniging, behalve wanneer ze uitdrukkelijk te kennen geven dit niet te wensen.

SECTIE III -TOELATING

Art. 9 Toelating van de effectieve leden

Art. 9.1 De eerste effectieve leden zijn de stichtende leden.

Art. 9.2 Daarna dient elk persoon die effectief lid wenst te worden, dit schriftelijk (per post of per mail) aan te vragen aan de raad van bestuur.

Art. 9.3 Rechtspersonen geven te kennen welke natuurlijke personen hen vertegenwoordigen.

Art. 9.4 De kandidatuur wordt voorgedragen door één effectief lid op de eerstvolgende algemene vergadering of buitengewone algemene vergadering. Over de goedkeuring van de voordracht wordt beslist door de algemene vergaring of de buitengewone algemene vergadering met twee derde meerderheid van de aanwezige of gemandateerde stemmen. De beslissing dient niet te worden gemotiveerd.

Art. 9.5 De niet toegelaten kandidaat kan zich slechts opnieuw kandidaat stellen na één jaar vanaf de datum van de beslissing van de algemene vergadering of de buitengewone algemene vergadering.

Art. 9.6 Elke lokale afdeling vaardigt minstens één en maximum 2 effectieve leden af. Het minimum aantal effectieve leden kan nooit minder zijn dan 3.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

Art. 9.7 Alle effectieve leden beschikken over alle rechten voor de leden zoals omschreven in de wet op de verenigingen en stichtingen.

Art. 10 Toelating van de toegetreden leden

Art. 10.1 Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die de doelstellingen van de VZW onderschrijft, kan tot de VZW toetreden door het lidgeld te betalen.

Art. 10.2 De verwerving van dit statuut wordt automatisch door de raad van bestuur onderkent, tenzij expliciete afkeuring.

Art. 10.3 De expliciete afkeuring wordt mondeling of schriftelijk (per post of per mail) kenbaar gemaakt aan de kandidaat. De beslissing dient niet gemotiveerd te worden en impliceert de onmiddellijke terugbetaling van het betaalde bedrag in het kader van de aanvraag.

Art. 10.4 De niet toegelaten kandidaat kan zich slechts opnieuw kandidaat stellen na één jaar vanaf de datum van de beslissing van de raad van bestuur.

SECTIE IV - ONTSLAG, UITSLUITING en OPSCHORTING

Art. 11 Verlies van lidmaatschap

Het lid verliest zijn lidmaatschap ten gevolge van overlijden (in geval van natuurlijke persoon), ontbinding (rechtspersoon), ontslag of uitsluiting.

Art. 12 Ontslag

Art. 12.1 Elk effectief en toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit zijn/haar hoedanigheid als lid door deze wens schriftelijk (via email of per post) kenbaar te maken aan de raad van bestuur met een kopie aan de lokale afdeling.

Art. 12.2 Kan als ontslagnemend worden beschouwd, elk effectief of toegetreden lid die de lidmaatschapsbijdrage niet betaalde of het beloofde vrijwilligerswerk niet presteerde in de maand van de tweede herinnering die per email of per post aan de betrokkene werd verstuurd.

Art. 12.3 Kan als ontslagnemend worden beschouwd, elk effectief lid dat afwezig is of ongeldig vertegenwoordigd tijdens drie opeenvolgende algemene vergaderingen, zonder geldige verantwoording.

Art. 13 Uitsluiting en opschorting

Art. 13.1 De uitsluiting van een effectief lid kart slechts worden uitgesproken door de algemene vergadering met twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid en, indien dit van toepassing is, de lokale afdeling gehoord werden.

Art. 13.2 De raad van bestuur kan, tot de beslissing van de algemene vergadering omtrent het voorstel tot uitsluiting, het uitoefenen van de rechten van de effectieve leden opschorten indien zij zich schuldig gesteld hebben aan schending van de statuten of aan het recht of wanneer zij door hun gedrag eer of welvoegelijkheid geschonden hebben.

Art. 13.3 De uitsluiting van een toegetreden lid wordt beslist door de raad van bestuur door een twee derde meerderheid, nadat het betrokken lid en, indien dit van toepassing is, de lokale afdeling gehoord werden.

Art. 14 Gevolgen van ontslag en opschorting

Art. 14.1 Het ontslagnemende of uitgesloten lid, alsook diens erfgenamen of rechthebbenden, kunnen geen enkel recht uitoefenen op de activa van de vereniging.

Art. 14.2 Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

SECTIE V - Lidgeld

Art. 15 Lidgeld

Het bedrag van het jaarlijkse lidgeld wordt bepaald door de algemene vergadering zonder de som van 500 euro te kunnen overschrijden voor zowel effectieve als toegetreden leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Ns00 2.2

TITEL 4. DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 16 Samenstelling

Art. 16.1 De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden die in orde zijn met hun lidgeld.

Art. 16.2 De toegetreden leden kunnen er eveneens aan deelnemen.

Art. 17 Bevoegdheden

Art. 17.1 De Algemene vergadering beschikt over de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk worden toegekend door de wet of door onderhavige statuten.

Art. 17.2 De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.het opstellen van een huishoudelijk reglement;

6.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

7.het aanvaarden van lokale afdelingen en thematische werkgroepen;

8.de ontbinding van de vereniging;

9.de uitsluiting van een lid;

10.de goedkeuring van een bijzonder werkingsverslag van de voorzitter;

11.de goedkeuring van het actieprogramma opgesteld door de Raad van Bestuur;

12.de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage;

13.de verkiezing van één voorzitter of meerdere co-voorzitters

14.de aanstelling en het ontslag van de effectieve leden.

Art. 18 Gewone Algemene Vergadering en Buitengewone Algemene Vergadering

Art. 18.1 De Algemene Vergadering moet éénmaal per jaar worden samengeroepen door de raad van bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

Art. 18.2 De vereniging kan op elk moment bijeengeroepen worden voor een Buitengewone Algemene Vergadering op basis van een beslissing van de raad van bestuur. Zij dient bijeengeroepen te worden op vraag van ten minste 1/5 van de effectieve leden.

Art. 19 Oproep

Art. 19.1 De effectieve en toegetreden leden worden opgeroepen tot de Algemene vergadering door de raad van bestuur, per email, post of fax verstuurd ten minste 15 dagen voor de Algemene Vergadering.

Art. 19.2 Voor de Buitengewone Algemene Vergadering dient de uitnodiging ten minste 8 dagen per email, post of fax, verstuurd te worden.

Art. 19.3 De uitnodiging bevat de agenda, de datum, het uur en de plaats van de vergadering. De werkdocumenten worden tijdig verstuurd.

Art. 19.4 Elk voorstel ondertekend door minstens één twintigste van de effectieve leden dient te worden toegevoegd aan de agenda, op voorwaarde dat zij ten minste 5 dagen op voorhand werd gecommuniceerd aan de raad van bestuur. Deze zal de geamendeerde agenda doorgeven aan de leden via email, post of fax binnen de drie dagen voor de Algemene Vergadering.

Art. 19.5 Behalve anders voorgeschreven door de wet van 27 juni 1921, kan de Algemene Vergadering rechtsgeldig beraadslagen over punten die niet vermeld staan in de agenda in geval van gerechtvaardigde dringendheid en dit enkel voor beslissingen met een beperkte impact en indien zij geen beperking inhouden van de rechten van de effectieve leden en op voorwaarde dat de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is en er een akkoord bestaat twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen voor het toevoegen van het agendapunt tijdens de vergadering.

Art. 20 - Deelname en machtiging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 20.1 Elk werkend lid heeft het recht deel te nemen aan de Algemene Vergadering.

Art. 20.2 Hij/zij kan zich laten vertegenwoordigen door een gemandateerde, die een werkend lid moet zijn of een lid van de rechtspersoon of de feitelijke vereniging die het afwezige lid vertegenwoordigt.

Art. 20.3 Elk lid kan slechts drager zijn van een machtiging die slechts geldig is voor de duur van een bepaalde Algemene Vergadering. De machtiging dient te vermelden of deze algemeen is dan wel betrekking heeft op een of meerdere punten van de dagorde. De machtiging dient te worden voorgelegd aan de raad van bestuur voor de aanvang van de vergadering.

Art. 20.4 Enkel effectieve leden en hun gemandateerde vertegenwoordigers hebben stemrecht. Elk van hen heeft één stem.

Art. 21 Voorzitterschap

De Algemene vergadering wordt voorgezeten door twee leden van de Raad van Bestuur.

Art. 22 Beslissingen

Art. 22.1 Tenzij de wet of onderhavige statuten anders voorschrijven, is de Algemene Vergadering rechtsgeldig indien de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art. 22.2 Indien het minimum niet bereikt is, zal een nieuwe Algemene Vergadering belegd worden. Deze zal plaatsvinden binnen de 30 dagen en met dezelfde dagorde. Deze Algemene Vergadering is rechtsgeldig ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Art. 22.3 De vereniging streeft ernaar nieuwe vormen van govemance toe te passen en haar voorkeur gaat daarbij uit naar consensus. Indien deze niet bereikt kan worden, zullen de volgende regels van toepassing zijn.

Beslissingen worden aangenomen bij een twee derde meerderheid van de aanwezigen of vertegenwoordigde stemmen, tenzij anders wordt beslist door de wet of door onderhavige statuten.

Art. 22.4 De Algemene vergadering kan slechts rechtsgeldig beslissingen nemen omtrent de wijziging van de statuten, de ontbinding van de vereniging en haar transformatie in vennootschap met sociaal oogmerk of het afstaan van haar patrimonium indien deze wijzigingen uitdrukkelijk vermeld staan in de oproep en minstens twee derde van de effectieve leden aanwezig of afgevaardigd zijn op de Algemene Vergadering.

Statutaire wijzigingen die betrekking hebben op het of de doelen waarvoor de vereniging werd opgericht alsook wijzigingen die betrekking hebben op de opheffing ervan, kunnen slechts aangenomen worden op basis van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Indien dit quorum niet bereikt is, zal een tweede vergadering belegd worden. Zij zal rechtsgeldig zijn, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering wordt voorzien binnen de vijftien dagen na de eerste.

Art. 23 Verslagen en publicaties

Art. 23.1 De beslissingen van de Algemene Vergadering worden betekend in een register der verslagen ondertekend door twee bestuursleden.

Art. 23.2 Dit register wordt gewaard op de maatschappelijk zetel waar alle leden er kennis kunnen van nemen zonder dat het register verplaatst kan worden.

Art. 23.3 Derde personen met een legitiem belang kunnen een kopie van het verslag krijgen of van de beslissingen die hen aanbelangen.

Art. 23.4 Alle wijzigingen aan de statuten worden zonder verwijl bij de griffie neergelegd en in de annexen van het Belgische Staatsblad gepubliceerd zoals artikel 26novies van de wet voorschrijft. Dit geldt eveneens voor alle beslissingen betreffende de aanstelling of het ontslag van de bestuursleden.

TITEL 5. RAAD VAN BESTUUR

Art. 24 Samenstelling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 24.1 De raad van bestuur bestaat uit minstens 4 en maximum 11 natuurlijke personen die door de Algemene Vergadering gekozen worden onder de effectieve leden. Voor zover mogelijk zal de vereniging toezien op de geslachtelijke pariteit. De betaalde krachten van de vereniging kunnen geen bestuurslid worden.

Art. 24.2 Het aantal raadsleden moet steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging.

Art. 24.3 De bestuursleden worden voor een periode van twee jaar gekozen en hun mandaat duurt, behalve in geval van herroeping of ontslag, tot de tweede Algemene Gewone Vergadering die op deze verkiezing volgt.

Art. 24.4 In geval van vernieuwing van de raad van bestuur, kan slechts 50 pct. van de raad van bestuur vervangen worden op het einde van diens mandaat.

Art. 24.5 De raadsleden kunnen slechts twee maal herverkozen worden, behalve indien ten minste twee derde van de Algemene Vergadering hier anders over beslist.

Art. 25 Herroeping en Ontslag

Art. 25.1 De bestuursleden kunnen op elk moment herroepen worden door de Algemene Vergadering.

Art. 25.2 Een bestuurslid kan zijn/haar ontslag per email, post of fax aanbieden aan de raad van bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de volgende Algemene Vergadering, die er acte van neemt.

Art. 25.3 Kan als ontslagnemend warden beschouwd, elk bestuurslid die op twee opeenvolgende bestuursraden afwezig is zonder verantwoording. Het ontslag gaat in vanaf de volgende Algemene Vergadering, die er akte van neemt.

Art. 25.4 De algemene vergadering kan een plaatsvervangende bestuurder aanduiden die het mandaat opneemt van de bestuurder die hij/zij vervangt, in geval van vakantie tijdens de uitoefening van het mandaat.

Art. 26 Bevoegdheden en bezoldiging

Art. 26.1 De raad van bestuursleden stelt hun handelingen gezamenlijk.

Art. 26.2 De raad heeft de grootste bevoegdheden voor het beheer en de vertegenwoordiging van de vereniging

Art. 26.3 Buiten haar bevoegdheid vallen alle daden voorgehouden door het recht of door onderliggende statuten aan de Algemene Vergadering of aan de lokale afdelingen.

Art. 26.4 Het mandaat van bestuurder wordt onbezoldigd uitgeoefend. Dit geldt eveneens voor de gedelegeerd bestuurder, indien hiervan sprake is.

Art. 27 Organisatie

Art. 27.1 De raad functioneert op basis van binomen en taakwisseling voor het voorzitterschap, penningmeesterschap, secretariaat en alle andere functies.

Art. 27.2 De taken van alle leden van de raad van bestuur worden vastgesteld in het huishoudelijk reglement.

Art. 28 Oproep

Art. 28.1 De raad van bestuur vergadert op basis van de oproep van twee bestuursleden per email of post verstuurd ten minste acht dagen voor de vergadering.

Art. 28.2 De oproeping bevat de dagorde, de datum, het uur en de plaats van de vergadering. Art. 29 Deelname en Machtigingen

Art. 29.1 De raad van bestuur is opgemaakt uit alle bestuursleden. Externe personen kunnen aan de vergadering deelnemen, maar hebben geen stemrecht.

Art. 29.2 Een bestuurslid kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, zonder dat deze meer dan één vertegenwoordiging op zich kan nemen.

"

Moa 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 29.3 De mandatering is slechts geldig voor een enkele zitting. Er dient te worden vermeld of zij betrekking heeft op de hele zitting dan wel op een gedeelte van de dagorde. De mandatering dient te worden voorgelegd voor de aanvang van de vergadering.

Art. 30 Beslissingen

Art. 30.1 De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen indien ten minste twee derde van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Art. 30.2 Indien het quorum niet bereikt word, zal een tweede vergadering belegd worden binnen de maand na de eerste. De raad van bestuur kan slechts over de punten van de dagorde beslissen ongeacht het aantal aanwezige bestuursleden.

Art. 30.3 De vereniging streeft ernaar nieuwe vormen van governance toe te passen en haar voorkeur gaat daarbij uit naar consensus. Indien deze niet bereikt kan warden, zullen de volgende regels van toepassing zijn.

De beslissingen worden genomen door een méerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Art. 31 Verslaggeving

Art. 31.1 De beslissingen worden opgetekend in de vorm van verslagen, getekend door twee bestuurders en ingeschreven in een speciaal register.

Art. 31.2 De leden kunnen het register inkijken, zonder het echter te mogen verplaatsen.

Art. 32 Dagelijks Bestuur

Art. 32.1 De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur, gebruik makend van haar handtekening en op haar eigen verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere bestuurders, die hierdoor de titel afgevaardigd bestuurder krijgen, of aan een derde die hierdoor de titel van afgevaardigde voor het dagelijks bestuur krijgt.

Art. 32.2 Indien er meerder zijn, handelen zij steeds collectief.

Art. 32.3 Binnen de grenzen van het dagelijks bestuur, beschikken zij over de bevoegdheid om de vereniging te vertegenwoordigen,

Art. 32.4 De raad van bestuur kent een termijn toe aan de afvaardiging en bepaalt een eventuele vergoeding.

Art. 32.5 De afvaardiging kan op ieder moment herroepen worden door de raad van bestuur.

Art. 32.6 De daden die betrekking hebben op de benoeming en de beëindiging van de taken van de afgevaardigden voor het dagelijks bestuur worden zonder verwijl bij de griffie neergelegd en in de annexen van het Belgische Staatsblad gepubliceerd zoals artikel 26novies van de wet voorschrijft.

Art. 33 Vertegenwoordiging

Art. 33.1 Twee bestuursleden kunnen, samen handelend, de correct genomen beslissingen van het bestuur ondertekenen. Zij hoeven zich niet te verantwoorden voor hun bevoegdheid aan derden.

Art. 33.2 Rechtsvervolging en, zowel bij aanleg als bij verweer, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd , vertegenwoordigd door twee bestuurders hiertoe gematigd en gezamenlijk handelend.

Art. 33.3 De vereniging kan rechtsgeldig voor elke persoon worden vertegenwoordigd handelend binnen de bevoegdheden aan hem/haar overgedragen door de raad van bestuur en vergezeld van een mandaat getekend door twee bestuurders.

Art. 33.4 De daden die betrekking hebben op de benoeming en de beëindiging van de taken van personen bevoegd om de vereniging te vertegenwoordigen worden zonder verwijl bij de griffie neergelegd en in de annexen van het Belgische Staatsblad gepubliceerd zoals artikel 26novies van de wet voorschrijft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 34 Verantwoordelijkheden

De bestuursleden, de afgevaardigde personen voor het dagelijks bestuur, alsook de personen die bevoegd worden de vereniging te vertegenwoordigen, verbinden zich tot geen enkele persoonlijke verplichting en zijn enkel verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

Art. 35 Giften

Twee bestuurders zijn, samen handelend, gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel, de giften te aanvaarden overgemaakt aan de vereniging en de formaliteiten te vervullen nodig tot de verkrijging ervan.

TITEL 6 DIVERSE BESCHIKKINGEN

Art. 36 Huishoudelijk Reglement

Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur voorgesteld worden aan de Algemene Vergadering. Het kan slechts aangenomen worden door de Algemene Vergadering door een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het kan slechts onder dezelfde voorwaarden worden gewijzigd.

Art. 37 Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december. Bij uitzondering, begint het boekjaar de dag van de oprichting en eindigt op 31 december van het volgende jaar.

Art. 38 Budgettering en rekeningen

De jaarrekeningen van het voorbije boekjaar, vergezeld van een geschreven jaarrapport en de begroting van het volgende boekjaar worden jaarlijks ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. De rekeningen worden gehouden overeenkomstig artikel 17 van de wet en verkrijgen de nodige bekendmaking als voorzien door dit artikel.

Art. 39 Commissaris

Desgevallend en in aile gevallen wanneer de wet dit vereist, benoemt de algemene vergadering uit de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren een commissaris, die belast is met het nazicht van de rekeningen van de vereniging en met het overmaken aan de vergadering van een jaarlijks verslag. Hij wordt voor drie jaar benoemd en is herkiesbaar.

Art. 40 Ontbinding

In het geval van een vrijwillige ontbinding van de vereniging, zal de algemene vergadering één of meer vereffenaar(s) aanduiden en zijn (hun) bevoegdheden bepalen.

In het geval van een vrijwillige of gerechtelijke ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering de bestemming aan die aan de netto activa van het vermogen dient te worden gegeven.

Deze bestemming kan ten voordele zijn van een instelling of vereniging die hetzelfde of een gelijkaardig doel nastreeft ais dat van de vereniging.

Alle beslissingen met betrekking tot de ontbinding, de voorwaarden tot vereffening, de benoeming of de ambtsbeëindiging van de vereffenaar(s), de afsluiting van de vereffening, alsook de bestemming van het netto actief, worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad zoals voorzien door de artikelen 23 en 26novies van de wet.

Art. 41 Verwijzing

Voor alles waarin deze statuten niet uitdrukkelijk voorzien, is de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, van toepassing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOEI 2.2

TITEL 7 OVERGANKELIJKE BESCHIKKINGEN

A) Beslissingen van de oprichters verenigd in de Algemene Vergadering:

De stichters nemen met eenparigheid van stemmen de volgende beslissingen, die pas in werking treden op de datum van de neerlegging ter griffie van de statuten, van de akten die betrekking hebben op de benoeming van de bestuurders en van de akten die betrekking hebben op de benoeming van de personen die bevoegd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen.

- Boekjaar, budget en lidgeld

Het eerste boekjaar zal aanvangen op de dag van de neerlegging ter griffie van onderhavige statuten en eindigen op eenendertig december 2012.

Het budget van het eerste boekjaar is goedgekeurd.

Het lidgeld voor het eerste boekjaar wordt vastgelegd op 1 ¬ per oogstaandeelhouder met een plafond van 100 ¬ per CSA bedrijf. Opstartende CSA bedrijven worden hiervan vrijgesteld in het eerste oogstjaar.

- Bestuursleden

Zij tekenen in hun hoedanigheid van bestuurders, beschikkend over de bevoegdheden die de wet en onderhavige statuten hen toekennen en die zij gezamenlijk uitoefenen:

De heer Michiel Van Poucke, Bouwmeestersstraat 91, Sint-Amandsberg, geboren op 28 maart 1969 te Sint-Niklaas, 69032836571

De heer Souliman Diraa, Stalenstraat 88 b11, 3600 Genk, geboren op 15 augustus 1971 te Leuven, 71081517351

De heer Tom Troonbeeckx, Broekstraat 159, 3001 Heverlee, geboren op 10 september 1976 te Ukkel, 76091039591

De Heer Rony Nekkebroeck, Aard 1, 9260 Schellebelle, geboren op 6 februari 1968 te Watermael-Bosvoorde. 68020618312

Mevrouw Corazon De raeymaecker,Van Geertstraat 85, 2140 Borgerhout,geboren op 5 mei 1986 te Deume 86050644849

Mevrouw Kristien De Boodt, Steenwinkelstraat 499, 2627 Schelle, geboren op 30 juli 1962, te Ukkel, 62073036091

Mevrouw Jennifer Nold, Culostraat 61, 3360 Opvelp, geboren op 17 januari 1961, te Evanston, Illinois, V.S. 61011751470

De heer, Maarten Roels, Spanjestraat 22, 1060 Sint-Gillis, geboren op 17 juni 1980, te Gent, 80061724594

en aanvaarden hun mandaat.

- Commissarissen

Rekening houdend met de wettelijke beschikkingen, beslissen de oprichtende leden geen commissarisrevisor aan te stellen.

Opgemaakt te Gent op 12 oktober 2011 in twee exemplaren

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

B) Beslissingen genomen door de leden van de Raad van Bestuur

De leden van de raad van bestuur nemen in unanimiteit de volgende beslissingen die slechts in voege treden bij het neerleggen ter griffie, de volgende daden betreffende de benoeming van de bestuursleden, personen die instaan voor het dagelijks bestuur en de personen die de vereniging vertegenwoordigen:

- Interne Organisatie (niet gepubliceerd)

Worden in volgende hoedanigheid verheven:

Co-voorzitter: Kristien De Boodt

Co-voorzitter: Tom Troonbeeckx

Co-penningmeester: Michiel Van Poucke

Go-penningmeester: Rony Nekkebroeck

Co-secretaris: Souliman Diraa

Co-secretaris: Jennifer Nold

Hun mandaat eindigt op: 12 oktober 2013

Worden aangesteld als personen bevoegd voor de vertegenwoordiging:

Corazon De raeymaecker

Maarten Roels

Hun mandaat eindigt op: 12 oktober 2013

Zij voeren hun bevoegdheid gezamenlijk uit.



sUi fes

" " " " ~

UdA4 fou&

e ..er4t ; h incita~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

'Vc;or* behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CSA NETWERK

Adresse
BOUWMEESTERSSTRAAT 91 9040 SINT-AMANDSBERG

Code postal : 9040
Localité : Sint-Amandsberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande