DAG VAN DE ZORG

Association sans but lucratif


Dénomination : DAG VAN DE ZORG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.880.456

Publication

30/12/2014
ÿþi+jAt In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

MOU 2.2

na neerlegging van de akte ter griffie

JR BELGE

NEERGELEGD

z- 2014 0 2 DEC. 2014

7TAATS r ) _r1~ta~cl~-r~QQ~~~~~. - VAN

KOOPHANE?í~.Li~~GENT



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0837.880.456

Benaming

(voluit): DAG VAN DE ZORG

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel ; Lievestraat 6 - 9000 Gent

Onderwerp akte : Wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden

Ulttreksel uit de akten:

De algemene vergadering heeft op 27 februari 2014 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Hiergens Rik, Leeuwstraat 12, 9800 Deinze, geboren op 15/05/1965, te Kortrijk

De algemene vergadering heeft op 25 maart 2014 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Decruynaere Filip, Sint-Rochuslaan 53, 8500 Kortrijk, geboren op 12/03/1965, te Kortrijk Lemaitre Caroline, Sint-Rochusfaan 53, 8500 Kortrijk, geboren op 21/03/1965, te Kortrijk

De algemene vergadering heeft op 12 september 2014 tot nieuwe bestuurder benoemd: De Fauw Nico, Hoekstraat 35, 9472 Denderleeuw, geboren op 24/04/1973, te Gent

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

Couvreur Stefaan, Nijverheidsstraat 7, 9890 Dikkeivenne, geboren op 24/10/1958, te Brugge

De Smedt Els, Lievestraat 6, 9000 Gent, geboren op 08/10/1964, te Dendermonde

Van Hijfte Geert, Lievestraat 6, 9000 Gent, geboren op 18101/1964, te Gent

De Fauw Nico, Hoekstraat 35, 9472 Lendeneeuw, geboren op 2410411973, te Gent

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

MONITE

1111

11111.!!1.11,11111t 992*

BELGISCH

19-1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2



Voor behouden Luik B - Vervolg

aan het Belgisch Staatsblad



De raad van bestuur heeft onder zijn leden de functies herverdeeld als volgt:

Voorzitter; Van Hijfte Geert, Lievestraat 6, 9000 Gent, geboren op 18/01/1964, te Gent

Secretaris: De Sniedt Els, Lievestraat 6, 9000 Gent, geboren op 08/10/1964, te Dendermonde

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders. Voor financiële transacties tot een bedrag van 10.000 EUR kunnen de voorzitter en secretaris individueel optreden,

Te Gent, op 12 september 2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge Van Hijfte Geert De Smedt Els

Voorzitter Secretaris















Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/12/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

"

trfL t`tL .L.LeiL1

1 7 DEC. 2012

RECHT K VAiEt

KOO?i-lA t~t E G~TST

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0837.880.456

Benaming

(voluit) : DAG VAN DE ZORG

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Lievestraat 6 - 9000 Gent

Onderweg akte : Nieuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden

Uittreksel uit de statuten en akten:

De algemene vergadering van 28 november 2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

ARTIKEL 1

De vereniging heeft als benaming: DAG VAN DE ZORG.

De naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" warden voorafgegaan of gevolgd.

De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat, en het adres van de zetel van de vereniging moet worden vermeld op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Lievestraat 6, 9000 Gent en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

De zetel van de vereniging moet zich steeds in het Nederlandse taalgebied bevinden. ARTIKEL 3

De vereniging heeft als doel de organisatie van een opendeurdag in zorg, welzijn en de gezondheidseconomie gekoppeld aan een sensibiliseringscampagne die ijvert voor een breed maatschappelijk draagvlak voor de noden en ontwikkelingen in de zorg- en de welzijnssector,

De vereniging zal door een bundeling van krachten de voormelde sectoren in hun volle betekenis, omvang en diversiteit op de kaart zetten.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mop 2.2

opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

ARTIKEL 5

De vereniging telt zowel effectieve als toegetreden leden.

De effectieve leden zijn de stemgerechtigden op de bijeenkomsten van de algemene vergadering. Hun naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Hun minimumaantal is bepaald op zes.

Toegetreden !eden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. Hun rechten en plichten kunnen worden vermeld in een huishoudelijk reglement,

Met de term Sid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. ARTIKEL 6

Als !id kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. Om deze beslissing te kunnen nemen moeten alle bestuurders aanwezig en vertegenwoordigd zijn op deze bijeenkomst en met eenparigheid de toetreding van het nieuwe lid aanvaarden. De raad van bestuur kan discretionair en zonder motivatie beslissen dat een kandidaat niet aanvaard wordt ais effectief lid.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur,

ARTIKEL 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk (gewone brief, fax of aangetekende brief) aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het ontslag zal één maand na verzendingsdatum ingaan.

Elk lid kan te allen tijde worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen in artikel 32 van de statuten.

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht gericht aan de raad van bestuur. Het ontslag wordt onmiddellijk effectief.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden.

Het lidmaatschap van een [id of toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of in geval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 13

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij anders beslist wordt door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 14

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen. De ontslagnemende bestuurder is gehouden diens mandaat aan te houden tot in zijn vervanging wordt voorzien.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op ais eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

Een bestuurder kan zich op de bijeenkomsten van de raad geldig laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder mits verlening van een schriftelijke volmacht. Een bestuurder kan maximum één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde bestuurders. Deze vereisten gelden onder voorbehoud van andere bepalingen in de statuten. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de raad van bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt en legt deze reglementen, samen met alle wijzigingen ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De reglementen of wijzigingen gaan van kracht na goedkeuring door de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken ln het algemeen en kan aan de leden, toegetreden leden en hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt opgelegd.

ARTIKEL 19

Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost (zoals bijvoorbeeld voor het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen).

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur benoemt uit zijn bestuurders een voorzitter, een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

ondervoorzitter, een secretaris en, in geval er meer dan drie bestuurders zijn, een penningmeester, en kan daarnaast elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur,

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders. Voor financiële transacties tot een bedrag van 10.000 EUR kunnen de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester afzonderlijk optreden.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist en die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEI. 24

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

e

~ rnoo 2s

ARTIKEL 25

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief of per fax tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur, Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn, Onderwerpen die niet op de agenda staan en op de vergadering zelf aangebracht worden, kunnen behandeld worden indien alle leden aanwezig zijn en zij eenparig akkoord gaan met de uitbreiding van de agenda,

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of door drie bestuurders. Ze worden opgenomen in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien, Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 37

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden,

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meervereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doelstelling, aangeduid door de algemene vergadering.

De algemene vergadering heeft op 28 november 2012 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Couvreur Stefaan, Nijverheidsstraat 7, 9890 Dikkelvenne, geboren op 24/10/1958, te Brugge Hiergens Rik, Leeuwstraat 12, 9800 Deinze, geboren op 15/05/1965, te Kortrijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MM 22

Luik B - Vervolg

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

Couvreur Stefaan, Nijverheidsstraat 7, 9890 Dikkelvenne, geboren op 24/10/1958, te Brugge Decruynaere Filip, Sint-Rochuslaan 53, 8500 Kortrijk, geboren op 1210311965, te Kortrijk De Smedt Els, Lievestraat 6, 9000 Gent, geboren op 08/10/1964, te Dendermonde Hiergens Rik, Leeuwstraat 12, 9800 Deinze, geboren op 15/05/1965, te Kortrijk Lemaitre Caroline, Sint-Rochuslaan 53, 8500 Kortrijk, geboren op 21/03/1965, te Kortrijk Van Hijfte Geert, Lievestraat 6, 9000 Gent, geboren op 18/01/1964, te Gent

De raad van bestuur oefent haar mandaat ais college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur herbevestigt de volgende functieverdeling onder de bestuurders:

Voorzitter: Decruynaere Filip, Sint-Rochuslaan 53, 8500 Kortrijk, geboren op 12/03/1965, te Kortrijk

Ondervoorzitter: Van Hijfte Geert, Lievestraat 6, 9000 Gent, geboren op 18/01/1964, te Gent

Secretaris: De Smedt Els, Lievestraat 6, 9000 Gent, geboren op 08/10/1964, te Dendermonde

Penningmeester: Lemaitre Caroline, Sint-Rochuslaan 53, 8500 Kortrijk, geboren op 21/03/1965, te Kortrijk

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders. Voor financiële transacties tot een bedrag van 10.000 EUR kunnen de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester afzonderlijk optreden.

pecef'i-iettn-e;e0 ~ ~ ~ ~ ' CJ~w'~/

s íd L , r~X Ji'%CL t Gl í~ //x2 C~l,@~ p

~ ®

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Te Gent, op 28 november 2012

Decruyn ere Filip

Voorzift

De Smedt Els Secretaris

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

27/07/2011
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

y~. TI

iji~}~ ,._ . ~_ - -." _" 2C11

7. i ~-

`Crifiira-~?~ t

s~~~~: _ ~~ G.

. " ~ 1-6

*11115946*

Ondernemingsnr : O t31- - i a e

Benaming

(voluit) : Dag van de Zorg

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Lievestraat 6, 9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

DE ONDERGETEKENDEN:

1. Mevrouw DE SMEDT Els, nationaal nummer 64100833068, geboren te Dendermonde op 8 oktober 1964, wonend te 9000 Gent, Lievestraat 6, van Belgische nationaliteit.

2. De heer VAN HIJFTE Geert, nationaal nummer 64011844179, geboren te Gent op 18 januari 1964, wonend te 9000 Gent, Lievestraat 6, van Belgische nationaliteit.

3. Mevrouw VAN HIJFTE Lieve, nationaal nummer 66071339667, geboren te Gent op 13 juli 1966, wonend te 9940 Evergem, Bosbesstraat 21, van Belgische nationaliteit.

4. De heer DECRUYNAERE Filip, nationaal nummer 65031241133, geboren te Kortrijk op 12' maart 1965, wonend te 8500 Kortrijk, Sint-Rochuslaan 53, van Belgische nationaliteit.

5. Mevrouw LEMAITRE Caroline, nationaal nummer 65032131652, geboren te Kortrijk op 21 maart 1965, wonend te 8500 Kortrijk, Sint-Rochuslaan 53, van Belgische nationaliteit.

6. De heer HIERGENS Rik, nationaal nummer 65051543926, geboren te Kortrijk op 15 mei 1965 ,wonend te 9800 Deinze (Zeveren), Leeuwstraat 12, van Belgische nationaliteit.

VERKLAREN voor allen die hier aanwezig zijn en voor allen die later nog werkend lid zullen worden bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort VZW) op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 (hierna de "VZW-wet") en de latere wijzigingswetten en besluiten, met de hiernavolgende statuten:

TITEL 1 Naam-zetel-doel-duur

Artikel 1: naam van de vereniging

De vereniging heeft als benaming "DAG VAN DE ZORG".

De naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" worden voorafgegaan of gevolgd.

De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat, en het adres van de zetel van de vereniging moet worden vermeld op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 2: zetel van de vereniging

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Lievestraat 6.

De zetel ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats in het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsformaliteiten te vervullen. De Algemene Vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Aile stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3: doel van de vereniging

De vereniging heeft als doel het creëren van een breed maatschappelijk draagvlak voor de noden en de ontwikkeling in de gezondheidszorg, de zorgsector en de welzijnssector.

De vereniging zal door een bundeling van alle krachten de voormelde sectoren in hun volle betekenis, omvang en diversiteit op de kaart zetten.

Daartoe kan de vereniging alle mogelijke acties op gelijk welk vlak en op gelijk welke wijze organiseren.

In het bijzonder zal de vereniging, met het oog op het realiseren van de algemene doelstellingen diverse sensibiliserende acties voeren en een grootschalige opendeurdag organiseren.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

De vereniging kan meer algemeen aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtsreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Artikel 4: duur van de vereniging

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, en vangt aan op het ogenblik van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

TITEL 2 Lidmaatschap

Artikel 5: werkende leden

Er dienen in de vereniging minstens zes werkende leden te zijn met alle rechten zoals omschreven in de VZW-wet.

Ieder natuurlijke persoon en/of rechtspersoon en/of organisatie kan zich kandidaat stellen als werkend lid. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dient de Raad van Bestuur voltallig aanwezig te zijn. De beslissing moet genomen worden met eenparigheid van stemmen.

De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid.

De ondertekenaars van deze akte worden beschouwd als de eerste werkende leden.

Artikel 6: toegetreden leden

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vereniging ondersteunt, kan bij de vereniging een schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie over het al dan niet aanvaarden van toegetreden leden.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten in deze statuten omschreven. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Artikel 7: ontslag, uitsluiting, beëindiging lidmaatschap, overlijden

Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een formeel schrijven per fax of per aangetekende brief te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken bij middel van (een schriftelijk) bericht. Het ontslag wordt onmiddellijk effectief.

Ais een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw kan diens lidmaatschap, op voorstel van het Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van de werkende leden worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 1/2 van aile werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

De beslissing van de algemene vergadering dient gemotiveerd te worden.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Het lidmaatschap van een werkend of toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Artikel 8: rechten

Ontslagnemende, uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vzw en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 9: aansprakelijkheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOa 2.2

De leden van de vereniging kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de verbintenissen en de handelingen van de vereniging behalve voor wat betreft de in de wet gestelde uitzonderingen (artikel 3 § 2 en artikel 11 vzw-wet).

TITEL 3 Raad van Bestuur

Artikel 10: samenstelling van de Raad van Bestuur

De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, bestaande uit ten minste drie bestuurders, natuurlijke personen of rechtspersonen, die werkend lid van de vzw moeten zijn. Als echter maar drie personen (werkend) lid zijn van de vereniging bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Zij worden benoemd voor onbepaalde duur.

De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit, behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering.

De door een bestuurder gemaakt kosten zijn door vereniging terugbetaalbaar, mits voortegging van een gedetailleerde staat.

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 11: Raad van Bestuur, vergaderingen, beraadslaging en beslissing

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, alsook na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders. De oproepingen gebeuren op schriftelijke wijze of per e-mail en vermelden de agenda. De oproepingstermijn bedraagt minimum acht werkdagen, tenzij in geval van hoogdringendheid, welke moet worden gemotiveerd in de notulen van de desbetreffende vergadering van de Raad van Bestuur.

De Raad wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats in België aangewezen in de oproepingsbrief of e-mail houdende de oproeping.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Indien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de Raad van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Bestuur de beraadslaging over dit agendapunt aanvat. Deze procedure is niet van toepassing op de gebruikelijke verrichtingen die plaatsvinden aan de voorwaarden en tegen de zekerheden die gewoonlijk op de markt gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Van elke Raad van Bestuur worden notulen opgesteld die ondertekend worden ofwel door de Voorzitter en de Secretaris, ofwel door alle aanwezige bestuurders.

De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Eert bestuurder kan zich op de vergadering door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, mits het voorleggen van een geschreven volmacht. Elke bestuurder kan op de vergadering van de

raad van bestuur slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Artikel 12: vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging als college en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De Raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,...

Eike bestuurder is gemachtigd om afzonderlijk optredend de vereniging te verbinden voor daden van dagelijks bestuur tot een bedrag van tienduizend euro. (¬ 10.000,00). Voor alle andere handelingen is de vereniging slechts geldig verbonden jegens derden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, één of meerdere bestuurders. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt dient beperkt te zijn en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde persoon of personen wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

De Raad van Bestuur kan bijzondere volmachtdragers aanstellen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen met betrekking tot bijzondere, beperkt opgesomde aangelegenheden. Deze volmachtdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht welke tegenwerpelijk zijn aan derden.

TITEL 4 Algemene Vergadering

Artikel 13: samenstelling van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile werkende leden.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de Ondervoorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een werkend lid kan zich door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen.

Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 14: bevoegdheden van de Algemene vergadering

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a)het wijzigen van de statuten;

b)het benoemen en afzetten van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

c)desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend;

d)de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e)het goedkeuren van de begroting en de rekeningen;

f)het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g)het uitsluiten van een werkend lid;

h)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en

alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 15: organisatie van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer 1/5 van de werkende leden erom vraagt.

Zij moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar.

De jaarlijkse vergadering zal doorgaan de laatste vrijdag van de maand juni van elk jaar om twintig uur.

Alle werkende leden worden minstens 8 dagen voor de Algemene Vergadering bij gewone brief of per e-mail uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering.

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. 1/20 van de leden hebben het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle aanwezigen of vertegenwoordigde werkende leden hiermee instemmen en minstens de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 16: meerderheden en aanwezigheidsquorum

Met uitzondering van de aangelegenheden hieronder opgesomd, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In geval van uitsluiting van een werkend lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging worden onthoudingen geteld als tegenstemmen. In geval op een algemene vergadering niet het vereiste aanwezigheidsquorum wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen welke geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede algemene vergadering moet minstens

15 dagen na de eerste algemene vergadering worden gehouden. De door de wet of "

onderhavige statuten vereiste meerderheid der stemmen blijft onverkort gelden.

Artikel 17: notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door drie bestuurders. Ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden "voor eensluidend afschrift" ondertekend door de voorzitter enfof de secretaris.

TITEL 5 Inzagerecht van de werkende leden

Artikel 18: inzagerecht van de werkende leden

Behoudens wanneer de vereniging één of meer commissarissen heeft, kunnen alle werkende leden op de zetel van de vereniging het register van de werkende leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, welke al dan niet de hoedanigheid van bestuurder hebben, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 19: huishoudelijk reglement

De Algemene Vergadering beslist over het, desgevallend, door de Raad van Bestuur voorgestelde huishoudelijke reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijke reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging te worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL 6 Financiering -boekhouding -begrotingen - rekeningen - controle

Artikel 20 : financiering

De vereniging zat onder meer kunnen worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 21: boekhouding-jaarrekening-begroting

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur bereidt, indien vereist door de wet, de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend, de commissarissen.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Artikel 22: commissarissen

Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de vzw-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen die warden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het instituut van Bedrijfsrevisoren, De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldigingen vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van 3 jaar.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen de geschriften van de vereniging.

TITEL 7 Ontbinding-vereffening

Artikel 23: ontbinding van de vereniging

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de vzw-wet. Het voorstel tot ontbinding van de vereniging wordt uitdrukkelijk opgenomen in de oproepingsbrief die naar de werkende leden wordt verzonden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daaraan de rechtbank, één

of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de

vereffeni ng svoorwaa rden.

Artikel 24: bestemming van het vereffeningssaldo

Ingeval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen. De vereffenaar kan een gemotiveerd voorstel tot bestemming overmaken aan de Algemene Vergadering die over de afsluiting van de vereffening beraadslaagd en beslist.

Artikel 25: vzw-wet

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de vzw-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijke reglement en de gebruiken terzake.

OVERGANGSBEPALINGEN

Luik B - Vervolg

" 1.Afsluiting van het eerste boekjaar

MOD 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Het eerste boekjaar vangt aan de dag van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid en zal eindigen op 31 december 2011.

2.Datum van de eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de laatste vrijdag van de maand juni van het jaar 2012 om twintig uur.

BENOEMINGEN

Na aldus de statuten te hebben vastgesteld beslissen de oprichters, in algemene vergadering verenigd, als eerste bestuurders te benoemen:

-De heer Decruynaere Filip, voornoemd.

-De heer Van Hijfte Geert, voornoemd.

-Mevrouw De Smedt Els, voornoemd.

-Mevrouw Lemaitre Caroline, voornoemd.

De aldus benoemde bestuurders zijn alhier aanwezig en verklaren hun mandaat te aanvaarden. Zij verklaren tevens niet getroffen te zijn door een maatregel die zich tegen hun benoeming verzet.

RAAD VAN BESTUUR

De hiervoor benoemde bestuurders, in raad verenigd, beslissen te benoemen:

-tot voorzitter van de vereniging: de heer Decruynaere Filip, voornoemd.

-tot ondervoorzitter van de vereniging: de heer Van Hijfte Geert, voornoemd.

-tot secretaris van de vereniging: mevrouw De Smedt Els, voornoemd

-tot penningmeester van de vereniging: mevrouw Lemaitre Caroline, voornoemd.

Onderhavige akte werd opgemaakt te Gent op 14 juli 2011 in zoveel exemplaren als er partijen zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Door de ondertekening dezer erkent elke partij een origineel

ere-

plaar.ontv~ng1e hebben.

Coordonnées
DAG VAN DE ZORG

Adresse
LIEVESTRAAT 6 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande