DE BLOEDGROEP

Association sans but lucratif


Dénomination : DE BLOEDGROEP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 863.740.953

Publication

05/04/2013
ÿþ MQ 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

2013

4 RECHT.~ :- VAN

:..

voor behuud aan hs Bclgisc Staatsbf

.~ s... ..

?nclernen7ingsnr : 0863.740.953

~

Benaming

(voluit) : De Bloedgroep

f

t+l8il(ort)

Rechtsvorm - vzw

Zetel : Moriaanstraat 23 te 9050 Ledeberg (Gent)

Onderweg akte : Gecoördineerde statuten en wijziging bestuur

De bijzondere algemene vergadering van 16 mei 2012 heeft unaniem beslist om de statuten van de vzw te, wijzigen, zodat de gecoördineerde statuten als volgt luiden,

Naam, doel en duur

Artikel 1

De vereniging wordt vanaf heden genoemd v,z.w. "L`hommmm".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Gent, ten titel van inlichting Notelaarstraat 59, 9000 Gent. De Algemene Vergadering kan bij gewone meerderheid de zetel wijzigen. De eventuele wijziging zal worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doel allerlei podiumkunsten zoals toneel, poezie, voordrachten, muziek, film,: dans, televisie, andere media of multimedia, tentoonstellingen, enzovoort te creëren en/of kenbaar te maken,. en/of een zo breed mogelijke waaier van sociale en culturele activiteiten in te richten. De vereniging kan aile. bijkomende verrichtingen doen die bij haar hoofddoel aansluiten en welke nodig zijn om dit doel te bereiken.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Leden en lidgeld

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De lijst van effectieve leden wordt neergelegd bij de griffie. Ieder die door een arbeidscontract of als vrijwilliger verbonden is aan de vereniging wordt automatisch toegetreden lid van de vereniging.

Artikel 6

Het jaarlijkse lidgeld wordt bepaald door de Raad van Bestuur en is vooraf betaalbaar. Het mag echter niet.

meer bedragen dan E 25,00.

Artikel 7

Een lid Kan uitgesloten worden als zij of hij het huishoudelijk reglement niet naleeft, Hierover Kan enkel de Algemene Vergadering beslissen bij een twee-derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde. stemmen, Een effectief lid kan ook ontslag nemen als zij of hij hierom verzoekt en het ontslag per aangetekende. brief aan de Raad van Bestuur ter kennis brengt.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Resto " Naam er, hoedanigheid van die instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en} bevicegd de vereniging, stichting of organisme ton aanzien van da:den te vertegenwoordigen Vt_r_o : Naam en handtekening.

M0D2.2

Artikel 8

Uitgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen, deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

De Raad van Bestuur

Artikel 9

Het beleid van de vzw wordt bepaald door de Raad van Bestuur. De Raad is samengesteld uit minimum drie

leden. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een onbeperkt hernieuwbare periode van zes

jaar en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 10

Om tot bestuurder te worden verkozen moet men effectief lid zijn en de leeftijd van achttien jaar bereikt

hebben.

Artikel 11

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Tegenover derden wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of de vice-voorzitter. De Raad is bevoegd alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet aan de Algemene Vergadering toegewezen zijn. De Raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht. De Raad is ook verantwoordelijk voor alle verplichte publicaties. De Raad van Bestuur treedt op als college volgens het meerderheidsbesluit. De Raad van Bestuur kan het dagelijks beleid of onderdelen daarvan delegeren aan een directeur.

De Algemene Vergadering

Artikel 12

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de Raad van Bestuur, Elk effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Elk

effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen. Elk effectief lid beschikt over één stem.

Artikel 13

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het verlenen van kwijting aan de bestuurders, het omvormen van de vereniging tot een vennootschap met sociaal oogmerk. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 14

De Algemene Vergadering wordt minstens éénmaal per jaar door de Raad van Bestuur bijeengeroepen voor de goedkeuring van rekeningen en begrotingen, dit bij voorkeur in de maand mei en telkens als één kwart van de leden hierom verzoekt. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen voor de vergadering, en is ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders. Ze vermeldt plaats, dag en uur en bevat de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur,

Artikel 15

De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve voor de door de Wet voorziene gevallen van statutenwijziging, uitsluiting van een Ild, ontbinding van de vereniging en wijziging van het doel.

Artikel 16

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door cie voorzitter en door minstens één bestuurder. De notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd register en bewaard op de zetel van de vereniging.

Begroting en rekeningen

Artikel 17

leder jaar wordt de rekening van het verlopen boekjaar afgesloten en de begroting van het volgend boekjaar

opgemaakt. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering binnen zes maanden na

afsluitingsdatum van het boekjaar. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Ontbinding en vereffening

Artikel 18

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering die deze ontbinding uitgesproken heeft, één of meerdere vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en de verefFeningvoorwaarden. De Algemene Vergadering beslist over het aanwenden van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, na aanzuivering van het passief, en mits aan deze goederen en waarden bestemming te geven die zoveel mogelijk het doel van de ontbonden vereniging benadert.

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

- -s

MOD 2.2

Luik B - Verveig

Artikel 19

Vooral wat niet door deze statuten wordt geregeld, zal de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2

mei 2002 van toepassing zijn.

" De bijzondere algemene vergadering van 16 mei 2012 heeft unaniem beslist de volgende bestuurders eervol met kwijting te ontslaan:

Robert Bogaerts, Mont-la-Chapelle 12 te 7866 Sois-de-Lessines, Belg, geboren te Kapellen op 7 juli 1948; Steven De Schepper, A. Van Lokerenstraat 76 te 9050 Gent, Belg, geboren te Gent bp 29 september 1966; Dave Van Robays, Korenbloemstraat 7 te 9000 Gent, Belg, geboren te Deurne op 17 april 1976

en de volgende nieuwe bestuurders te benoemen:

Robert Bogaerts, Mont-la-Chapelle 12 te 7866 Bots-de-Leessines, Belg, geboren te Kapellen op 7 juli 1948;

Hij wordt benoemd tot voorzitter

Geert Belpaeme, Doomenbilkstraat 17 te 8450 Bredene, Belg, geboren te Oostende op 19 augustus 1984;

Jasper Cosyns, Hutsepotstraat 101 te 9052 Zwijnaarde, Belg, geboren te Gent op 7oktober 1987;

Mats Van Herreweghe, Notelaarstraat 59 te 9000 Gent, Belg, geboren te Gent op 27 mei 1988;

Gedaan te Gent op 16/05/2012

Voor eensluidend afschrift

Robert Bogaerts

Voorzitter

he~ee eo-dc_MpeLed

Voor- ~ behouden ~ [ êSei:het vAlgisCh

É

Staatsblad

- ; ~------" ;

Op de laatste blz. van Lek 5 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrunzenierendo notaris. hetzij van de perso;o)nlen) bevoegd de verenigrng, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en I,a:idïekerilno

Coordonnées
DE BLOEDGROEP

Adresse
MORIAANSTRAAT 23 9050 GENTBRUGGE

Code postal : 9050
Localité : Gentbrugge
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande