DE HONDSJAREN

Association sans but lucratif


Dénomination : DE HONDSJAREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.467.773

Publication

05/02/2015
ÿþf MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

2 2^-01- 2015

RECHTBAltififfl

KOOPHANDEL TE GENT

Ondernemingsnr : 0841.467.773

Benaming

(voluit) : De Hondsjaren

(verkort) :

Rechtsvorm vereniging zonder winstoogmerk

Zetel :" Hondelee 47, 9052 ZWIJNAARDE (GENT)

Onderwerp akte : Ontbinding & Vereffening

Uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering, gehouden op 29 december 2014 op de maatschappelijke zetel in aanwezigheid van alle effectieve leden, alsook de leden van de raad van bestuur, blijkt dat er unaniem beslist werd om de vereniging te ontbinden en onmiddellijk over te gaan tijdens deze vergadering tot de vereffening ervan, en dit zonder aanstelling van een of meer verefffenaars.

Alle aanwezigen bevestigen een staat van activa & passiva te hebben ontvangen die minder dan drie maand oud is, te rekenen tot datum van deze vergadering.

Uit deze boekhoudinge staat blijkt een positief vereffeningsaldo, waarvan de algemene vergadering unaniem beslist om het toe te wijzen aan 'Office for Urban Reporting' vereniging zonder winstoogmerk. De schenking aan deze vereniging is onherroepbaar en zonder terugneemrecht; de bestemming van het netto actiefvermogen zal geschieden middels een overschrijving op de bankrekening van de begunstigde vereniging zonder winstoogmerk 'Office for Urban Reporting'.

Van de beslissing tot bestemming van het vereffeningsaldo wordt onmiddellijk e-mail gestuurd aan de raad van bestuur en aan de algemene vergadering van de begunstigde vereniging, waarna de voorzitter van de begunstigde vzw per kerende e-mail haar goedkeuring te kennen heeft gegeven aan de voorzitter van de schenkende vereniging zonder winstoogmerk 'De Hondsjaren'. De opdracht tot overschrijving wordt onmiddellijk uitgevoerd.

Na uitputting van de agenda, heeft de voorzitter de vergadering opgeheven waarna de notulen getekend werden.

Getekend te Zwijnaarde,

Veerle Devos,

Bestuurder-Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

13/12/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111

" 1118,20"

NEERGELEGD

- H12- 2011

KOOF-Oifflumr-IE GEN~_

Ondernemingsnr : ~col .133

Benaming de hondsjaren

(voluit) :

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Hondelee 47, 9052 Gent

Onderwerp akte ; OPRICHTING - BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

Onder de hierna opgesomde natuurlijke personen:

Veerle Devos, Nieuwe Graanmarkt 26, 1000 Brussel, geboren op 21 maart 1972 te Gent

Helga Duchamps, Jozef Il straat 144, 1000 Brussel, geboren op 10 maart 1972 te Kerk-de-Stad

en de rechtspersoon TOURIST INFO FOR YOUNG PEOPLE VZW, met maatschappelijke zetel te Steenkoolkaai 9B, 1000 Brussel, RPR Brussel 0460.405.055, vertegenwoordigd door de heer Joris Roos, voorzitter.

is op 25 november 2011 overeengekomen, onder elkaar, met en voor allen die hier aanwezig en/of vertegenwoordigd waren en voor allen die later nog werkelijk lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, onder de volgende voorwaarden zoals bepaald in deze statuten:

TITEL I.  BENAMING, ZETEL, DUUR

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam "de hondsjaren"

Artikel 2. De v.z.w. heeft als maatschappelijke zetel het volgende adres: Hondelee 47, 9052 Gent, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Gent.

Artikel 3. De v.z.w. is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il.  DOELSTELLINGEN

Artikel 4. Vzw de hondsjaren profileert zich als productiehuis en ideeenleverancier voor de openbare ruimte. De vereniging combinéert `stedelijkheid', 'enthousiasme' en 'originaliteit'. Ankerpunten: interculturele dialoog, cultureel erfgoed, sociale antropologie, volkscultuur en regionale geschiedenis. Mogelijke activiteiten zijn het uitgeven van publicaties op verschillende dragers, het organiseren van evenementen, ...

Artikel 5. De v.z.w. mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag hiertoe alle roerende en " onroerende goederen verwerven, 'behouden en van de hand doen en kan ook economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutaire doel gaat.

TITEL III.  LEDEN

Artikel 6. De vereniging telt enkel werkelijke leden.

Artikel 7. De vereniging telt minimaal vier werkelijke leden.

Artikel 8. Een kandidaat werkelijk lid dient te voldoen aan de volgende toetredingsvoorwaarden: 1. aanvaard worden door de atgemene vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2011 .Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

2. het onderschrijven van de statuten van de v.z.w.

3. het betalen van de lidmaatschapsbijdrage

Artikel 9. Het bedrag van de lidmaatschapsbijdrage wordt vastgelegd door de raad van bestuur en bedraagt maximaal ¬ 50,00.

Artikel 10. De aanvraag tot lidmaatschap wordt gericht tot de raad van bestuur die discretionair en zonder motivering beslist over lidmaatschap.

Artikel 11. Het lidmaatschap eindigt indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derden van de stemmen of bij overlijden van het lid. Ieder lid kan bovendien te allen tijde uit de vereniging treden mits zijn ontslag schriftelijk bekend te maken aan de voorzitter. Indien het ontslag van een lid tot gevolg zou hebben dat de vereniging niet langer over het minimum aantal leden beschikt, zal het lid aanblijven tot redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien. Dit is in geen geval langer dan drie maand.

TITEL IV.  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. De algemene vergadering is samengesteld uit de werkelijke leden van de v.z.w. Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid.

Artikel 13. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1. het goedkeuren en wijzigen van de statuten

2. het benoemen en afzetten van de bestuurders en het vaststellen van hun eventuele vergoeding

3. het verlenen van kwijting aan de bestuurders

4. het instellen van een vordering tegen dé bestuurders wegens foutief beheer

5. het goedkeuren van de begroting en de jaarrekeningen

6. het vrijwillig ontbinden van de v.z.w.

7. het uitsluiten van een werkelijk lid en het vaststellen van de ledenlijst

8. het beslissen tot omzetting van de v.z.w. in een V.S.O.

9. alle andere door de statuten aan de algemene vergadering expliciet toegekende bevoegdheden

Artikel 14. De algemene vergadering wordt minstens éénmaas per jaar bijeengeroepen binnen de eerste zes maanden volgend op het afsluiten van het boekjaar. Dit gebeurt door de raad van bestuur.

Artikel 15. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de v.z.w. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door het oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 16. De leden worden door middel van een brief of e-mail uitgenodigd voor de algemene vergadering door de voorzitter. De uitnodiging dient de leden ten minste 10 dagen voor de vergadering te bereiken en bevat steeds de agenda. Over een staturenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping.

Artikel 17. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter in overleg met de raad van bestuur. Elk lid heeft het recht een punt op de agenda van de algemene vergadering te plaatsen. De vraag daartoe moet gericht worden aan de voorzitter en moet hem bereiken ten laatste 7 dagen voor het plaatsvinden van de algemene vergadering. Agendapunten die later ingediend worden, moeten goedgekeurd worden door de algemene vergadering bij het begin van de vergadering.

Artikel 18. De algemene vergadering vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de leden aanwezig is, tenzij voor statutenwijzigingen, dan is een aanwezigheidsquorum van twee derden vereist. De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij voor:

1. het wijzigen van de statuten

2. het uitsluiten van een werkelijk lid

3. het omzetten van de v.z.w. in een V.S.O.

Voor deze punten is een meerderheid van twee derden vereist.

1. het wijzigen van de doelstellingen

2. het ontbinden van de v.z.w.

Voor deze punten is een meerderhéid van vier vijfden vereist.

MOD2.2

Artikel 19. Ais de .algemene vergadering niet in quorum is kan de volgende algemene vergadering die eveneens niet in quorum is geldig vergaderen met dezelfde agenda. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht te zijn verworpen.

Artikel 20. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en door alle leden die dit wensen en opgenomen in een ter zetel van de v.z.w. bijgehouden register. Elk lid van de vergadering ontvangt een afschrift van de notulen in bijlage bij de uitnodiging voor de volgende algemene vergadering.

TITEL V.  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 21. De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een onbepaalde duur.

Artikel 22. Het mandaat van een lid van de raad van bestuur eindigt:

1. bij afzetting door de algemene vergadering die dit te allen tijde kan beslissen

2. bij overlijden

3. Bij vrijwillig aangeboden ontslag, in welk geval de bestuurder desgevallend zal aanblijven tot redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 23. De bevoegdheden van de raad van bestuur zijn:

Te' 1. het uitvoeren van de beslissingen van de algemene vergadering

2. het verzorgen van de algemene, financiële en dagelijkse leiding over de v.z.w.

e 3. het vertegenwoordigen van de v.z.w. bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling

4. het optreden als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en het beslissen over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

5. het uitoefenen van de residuaire bevoegdheid binnen de v.z.w. voor alles wat niet expliciet door de wet of de statuten toegewezen is aan de algemene vergadering

e

Artikel 24. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Het dagelijks bestuur van de

yq vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, kunnen opgedragen worden aan één of meer bestuurders of aan een directeur, werknemer van de vereniging, die daarbij alleen optreden. Deze delegatie van bevoegdheden moet duidelijk omschreven zijn in een beslissing van'de raad van bestuur en kan op elk moment onder dezelfde omstandigheden terug stopgezet worden. Onverminderd een delegatie van bevoegdheden, wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de voorzitter die daarbij alleen optreedt of twee bestuurders die gezamenlijk optreden.

O

N

eq Artikel 25. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders.

Artikel 26. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van de v.z.w. Bij afwezigheid van de

voorzitter wordt de raad van bestuur voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

c

Artikel 27. De bestuurders worden door middel van.een brief of e-mail uitgenodigd voor de raad van bestuur

door de voorzitter of twee bestuurders. De uitnodiging dient de bestuurders ten minste 5 dagen voor de

cd

cd vergadering te bereiken en bevat steeds de agenda.

Artikel 28. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter. Elke bestuurder heeft het recht een punt op de agenda van de raad van bestuur te plaatsen. Dit kan gebeuren door middel van brief of e-mail aan alle overige

Te'

bestuurders, alsook aan de vereniging zelf, en moet de bestuurders en de vereniging bereiken ten laatste 3 dagen voor het plaatsvinden van de raad van bestuur. Agendapunten die later ingediend worden, kunnen alleen worden behandeld indien alle bestuurders aanwezig zijn en unaniem met de behandeling van de niet-geagendeerde punten instemmen.

Artikel 29. De raad van bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De raad van bestuur streeft in haar beraadslagingen steeds een consensus na. Indien deze

pijp consensus niet bereikt wordt, wordt er beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige leden. Bij staking van

cd stemmen wordt het voorstel geacht te zijn verworpen.

Artikel 30. De notulen van de raad van bestuur worden ondertekend door dé voorzitter en alle bestuurders die dit wensen, en opgenomen in een ter zetel van de v.z.w. bijgehouden register. Elke bestuurder ontvangt een afschrift van de notulen in bijlage bij de uitnodiging van de volgende raad van bestuur. De notulen worden na goedkeuring eveneens overgemaakt aan de leden van de algemene vergadering.

TITEL VI.  ONTBINDING EN VEREFFENING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

M04 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 31. De v.z.w. kan ontbonden warden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 of door een gerechtelijke ' beslissing.

Artikel 32. Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebrek daaraan, door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun vergoeding en bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen en de bestemming van het actief van de v.z.w. vastgesteld.

Artikel 33. Indien de v.z.w. ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actiefvermogen te bestemmen aan een vereniging met soortgelijk doel, zoals bepaald door de Algemene Vergadering, of bij ontstentenis van een dergelijk besluit, door de vereffenaar.

TITEL VII.  SLOTBEPALINGEN

Artikel 34. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

Tijdens de oprichtingsvergadering van 25 november 2011, duidde de algemene vergadering onderstaande personen aan als bestuurder voor onbepaalde duur:

Veerle Devos, Nieuwe Graanmarkt 26, 1000 Brussel, geboren op 21 maart 1972 te Gent Karel Blondeel, Beverhoutplein 11, 9000 Gent, geboren op 18 mei 1979 te Gent

De raad van bestuur van vzw de hondsjaren besliste op 25 november 2011 aan te stellen als voorzitter van de vereniging:

Veerle Devos, Nieuwe Graanmarkt 26, 1000 Brussel, geboren op 21 maart 1972 te Gent

(get.)

Veerle Devos-

voorzitter

(reekzle19c1 .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE HONDSJAREN

Adresse
HONDELEE 47 9052 ZWIJNAARDE

Code postal : 9052
Localité : Zwijnaarde
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande