DE JEUGD VAN LUT & JAN, AFGEKORT : JLJ

Association sans but lucratif


Dénomination : DE JEUGD VAN LUT & JAN, AFGEKORT : JLJ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 631.681.915

Publication

04/06/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Statuten

vzw  de jeugd van Lut & Jan

Afkorting:  JLJ

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam:  DE JEUGD VAN LUT & JAN

Artikel 2

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Pontweg 21, 9450 Haaltert, gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Oost-Vlaanderen (Afdeling Dendermonde).

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk,

vzw  DE JEUGD VAN LUT & JAN  (afkorting vzw  JLJ ), met zetel te PONTWEG 21, 9450 HAALTERT

De hierna vernoemde personen :

1. Jan De Schepper - Pontweg 21, 9450 Haaltert

2. De Paepe Hans - Anderenbroek 28, 9450 Denderhoutem

3. Renzo Ottoy - Rosthoutweg 13, 9450 Haaltert

4. Uyttersprot Fiona - Windmolenstraat 111, 9450 Haaltert

5. Bart Goeman - Hallebaan 29A bus 6, 9450 Heldergem

6. Callebaut Lien - Brantegemstraat 44, 9450 Haaltert

7. Marijn Goossens  Boomgaardstraat 86, 9000 Gent

8. Kirsten De Schryver - Keiberg 5, 9450 Haaltert

9. Marianne Gees - Pijpenbeek 77A, 9320 Nieuwerkerken

10. Hilde Meganck - Nijverheidsstraat 96/1, 9420 Mere

11. Toon Eelbode - Nerenbroekstraat 68, 9420 Erpe

12. Ruben Uyttersprot - Windmolenstraat 111, 9450 Haaltert

13. Joris De Meyer - Herenthout 1, 9450 Haaltert

14. Henk Lauwerys - Hoogkouterbaan 32, 9450 Haaltert

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk

op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 onder de hierna volgende voorwaarden:

Titel I. Benaming, zetel, doel en duur

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : DE JEUGD VAN LUT & JAN

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : JLJ

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Pontweg(HA) 21

*15309162*

Luik B

9450

België

0631681915

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Haaltert

Griffie

Neergelegd

01-06-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

de oprichting, het beheer en het onderhoud van een gemeenschappelijk jeugdlokaal dat ter beschikking zal worden gesteld aan de 2 afzonderlijke lokale  KSJ-KSA-VKSJ Landelijk Verbond vzw -verenigingen van Haaltert: KSA Haaltert en KSJ Haaltert.

In dit kader mag de vereniging ook op bijkomstige wijze alle economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel, namelijk de oprichting, het beheer en het onderhoud van een gemeenschappelijk jeugdlokaal voor KSA Haaltert en KSJ Haaltert.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4

De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel II. - Leden

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste 3 personen bevatten.

Artikel 6

§2 Een individueel kandidaatlid dat niet is aangesloten bij KSA Haaltert of KSJ Haaltert of enkel ondersteunend lid is of iedere andere persoon dient zijn aanvraag in te dienen bij de Raad van Bestuur, die hierover een beslissing zal nemen op de eerstvolgend vergadering van de Raad van Bestuur. Uiteraard geldt als voorwaarde dat dit kandidaat-lid de werking, doelstellingen en het huishoudelijk reglement onderschrijft. De Raad van Bestuur beslist autonoom of het lidmaatschap wordt aanvaard of niet en doet daarover verslag op de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Artikel 7

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig giften doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane giften of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Artikel 8

§1. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid als lid van KSA Haaltert of KSJ Haaltert die de opname als lid rechtvaardigde, en het overlijden.

§1 Alle leden (ouder dan 16 jaar) van KSA Haaltert en KSJ Haaltert, de ondersteunende leden (dit zijn de oud-leden die in deze hoedanigheid zijn aangesloten bij één van de twee verenigingen) uitgesloten, worden op eenvoudig verzoek toegelaten als lid van de vereniging, tenzij zij reeds eerder het voorwerp uitmaakten van een formele uitsluiting door de Algemene vergadering. Zij worden voor de duur van hun lidmaatschap van KSA Haaltert of KSJ Haaltert beschouwd als de vertegenwoordigers van hun vereniging bij de VZW.

De beide secretarissen van KSA Haaltert en van KSJ Haaltert zullen voor de goede gang van zaken bij de aanvang van ieder werkjaar (uiterlijk eind oktober) een lijst overmaken met de personen uit hun eigen vereniging die lid wensen te worden/blijven van de VZW. Dit lidmaatschap en alle daaraan verbonden rechten en plichten houdt automatisch op vanaf de dag dat hij/zij KSA Haaltert of KSJ Haaltert als lid heeft verlaten.

De oud-leden van KSA Haaltert en KSJ Haaltert dienen expliciet en individueel hun lidmaatschap aan te vragen om te worden aanvaard als lid van de vereniging, zoals uiteengezet in §2 van dit artikel. Deze individuele lidmaatschapsaanvraag geldt dus als toetredingsvoorwaarde voor iedereen die geen stichtend lid is en die geen lid meer is van KSA Haaltert of KSJ Haaltert of enkel nog als ondersteunend lid (dit zijn de oud-leden die in deze hoedanigheid zijn aangesloten bij één van de twee verenigingen) geregistreerd staat of voor iedere andere persoon.

Ieder oud-lid van KSA Haaltert of KSJ Haaltert of persoon die enkel nog als ondersteunend lid geregistreerd staat of iedere andere persoon, die lid wenst te worden van de VZW dient dus individueel een lidmaatschapsaanvraag in te dienen, zoals uiteengezet in §2, zelfs indien hij/zij reeds voordien lid van de VZW is geweest in zijn/haar hoedanigheid als lid van KSA Haaltert of KSJ Haaltert.

§2. Vrijwillig ontslag geschiedt via een gewone ontslagbrief of email rechtstreeks gericht aan de voorzitter en secretaris van de Raad van Bestuur.

§3. Tot de uitsluiting van één of meerdere leden kan besloten worden door de Raad van Bestuur met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Uiteraard heeft de Algemene Vergadering dezelfde gelijkwaardige bevoegdheid.

Het lid dat zelf het voorwerp uitmaakt van een stemming over zijn of haar uitsluiting (hetzij als gewoon lid van de VZW, hetzij als lid van de Raad van Bestuur) mag zelf niet deelnemen aan de vergadering (hetzij de Algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Vergadering, hetzij de Raad van Bestuur) waarop over zijn of haar uitsluiting zal worden beslist. Het is wel mogelijk dat het lid op deze vergadering wordt uitgenodigd om te worden gehoord, maar dit is niet noodzakelijk en wordt beslist door degene die de vergadering rechtsgeldig heeft samengeroepen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Titel III. - Algemene vergadering

Artikel 9

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° het aanvaarden en uitsluiten van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Artikel 11

Binnen de Algemene vergadering dient voor het aannemen van een geldige beslissing steeds een driedubbele meerderheid te worden bereikt. Zo is er zowel een meerderheid nodig van alle aanwezige leden van de algemene vergadering gecombineerd met een meerderheid binnen de groep van aanwezige vertegenwoordigers van KSA Haaltert en een meerderheid binnen de groep van de aanwezige vertegenwoordigers van KSJ Haaltert.

Artikel 12

§ 1. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar (dus op een datum tussen 1 januari en 30 juni) wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging binnen een termijn van twee maanden na het verzoek.

§ 3. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk of via e-mail te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden door (of in opdracht van) de voorzitter van de raad van bestuur of door (of in opdracht van) zijn plaatsvervanger. Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

Elke beslissing dient goedgekeurd te worden door de meerderheid van de aanwezige leden in combinatie met een meerderheid van de vertegenwoordigers van respectievelijk KSA Haaltert en KSJ Haaltert. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door degene die hij hiertoe heeft aangeduid of bij gebreke van een aanduiding door de oudste van de aanwezige bestuurders.

§ 5. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. Of enkel beslissingen nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, als 1/3e van de aanwezige leden akkoord gaat met de agendawijziging. Dit geldt niet voor statuutwijziging.

§ 6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen, mits ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden tijdens een buitengewone Algemene vergadering door de meerderheid van de aanwezige leden in combinatie met een meerderheid van de vertegenwoordigers van respectievelijk KSA Haaltert en KSJ Haaltert. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat goedgekeurd wordt door de voorzitter en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 13

§ 1. De Raad van Bestuur bestaat uit minstens 5 (vijf) leden benoemd door de algemene vergadering en te allen

tijde door deze afzetbaar.

de RvB zal minstens samengesteld zijn uit:

1 KSA er (afgevaardigd door de actieve leidingsploeg van KSA Haaltert)

1 KSJ er (afgevaardigd door de actieve leidingsploeg van KSJ Haaltert)

Titel IV. - Raad van bestuur

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij daar anders op de algemene vergadering over wordt beslist.

§ 3. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging (hiermee wordt bedoeld de VZW), of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 14

§ 1. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Artikel 15

§ 1. De raad van bestuur vergadert minstens driemaal per jaar.

§ 4. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 4 (vier) jaar. Dit mandaat is onbeperkt hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Indien het bestuursmandaat van een afgevaardige van de actieve leidingsploeg van KSA Haaltert of KSJ Haaltert voortijdig eindigt voorziet de leidingsploeg onverwijld voor de vervanging van dit bestuurslid.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

§ 4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde-bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

§ 3. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden.

Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt mits goedkeuring van de Algemene Vergadering.

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De oproeping gebeurt schriftelijk of per e-mail, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats,

agenda.

§ 3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§ 4. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 16

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar zal een verlengd boekjaar zijn en eindigt dus pas op 31 december van het jaar volgend op het jaar van oprichting. (zie artikel 12)

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Titel V. - Diverse bepalingen

Artikel 17

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid. In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met het gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 18

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing, de algemene

bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

1. Jan De Schepper - Pontweg 21, 9450 Haaltert - voorzitter

2. De Paepe Hans - Anderenbroek 28, 9450 Denderhoutem  ondervoorzitter

3. Renzo Ottoy - Rosthoutweg 13, 9450 Haaltert  penningmeester

4. Uyttersprot Fiona - Windmolenstraat 111, 9450 Haaltert  secretaris

5. Bart Goeman - Hallebaan 29A bus 6, 9450 Heldergem  bestuurder

6. Callebaut Lien - Brantegemstraat 44, 9450 Haaltert  bestuurder

7. Marijn Goossens  Boomgaardstraat 86, 9000 Gent  bestuurder

8. Kirsten De Schryver - Keiberg 5, 9450 Haaltert  bestuurder

9. Marianne Gees - Pijpenbeek 77A, 9320 Nieuwerkerken  bestuurder

10. Hilde Meganck - Nijverheidsstraat 96/1, 9420 Mere  bestuurder

11. Toon Eelbode - Nerenbroekstraat 68, 9420 Erpe  bestuurder

12. Ruben Uyttersprot - Windmolenstraat 111, 9450 Haaltert  bestuurder

13. Joris De Meyer - Herenthout 1, 9450 Haaltert  opstartend lid

14. Henk Lauwerys - Hoogkouterbaan 32, 9450 Haaltert  opstartend lid

Opgesteld te Haaltert op 27 mei 2015

Coordonnées
DE JEUGD VAN LUT & JAN, AFGEKORT : JLJ

Adresse
PONTWEG 21 9450 HAALTERT

Code postal : 9450
Localité : HAALTERT
Commune : HAALTERT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande