DE KALMOES

Association sans but lucratif


Dénomination : DE KALMOES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 898.038.668

Publication

11/08/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II .1!1,15131!I Ii

Ondernemingsnr : 0898.038.668 Benaming

(voluit) : De Kalmoes

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

31 KI 201it

AFD.L.ItigepENDERMONDE

(verkort):

Rechtsvorm Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel Neep 82, 9402 Meerbeke

Onderwerp akte Wijziging van statuten, ontslag en benoemingen van Raad van Bestuur

De algemene vergadering van vrijdag 30/06/2014, geldig samen geroepen en beschikkend over de nodige; aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

Tite! I  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "De Kalmoes". Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw",

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging Is gevestigd te 9402 Ninove (Meerbeke), Neep 82, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel, zonder dat de opsomming beperkend is,

het organiseren van activiteiten in het kader van orthopedagogisch, therapeutisch, psychotherapeutisch en aangepast paardrijden.

De vereniging biedt een drempelverlagend aanbod aan wie zich in de klassiek-commerciële paardensector onvoldoende gedragen, ondersteund of gevormd voelt,

De vereniging promoot, bevordert, cultiveert en moedigt het paardrijden aan op therapeutische en recreatieve basis. Hierbij worden technieken toegepast uit de klassieke spring- en dressuursport, maar ook uit het "natural horsemanship" en uit de mensport.

De vereniging richt zich in de eerste plaats naar personen met een handicap (o.a. fysiek, sensorisch,' sociaal, psychiatrisch of meervoudig), personen met ber- en ontwikkelstoornissen en personen met een niet , aangeboren hersenletsel. De vereniging staat open voor aile leeftijdscategorieën. Daarnaast zijn ook personen zonder handicap of stoornis welkom.

De vereniging organiseert een professionele begeleiding die rekening houdt met de capaciteiten en ; behoeftes van iedere deelnemer.

De vereniging wenst een bijdrage te leveren aan het wetenschappelijk onderzoek betreffende het therapeutisch aangepast paardrijden, onder meer "Animal Assisted Therapy" (AAT) en "Equine Assisted Therapy (EAT). Deze ondersteuning uit zich in het aanmoedigen van wetenschappelijk onderzoek, de verspreiding van onderzoeksresultaten en opleidingen die de vereniging aan begeleiders aanbiedt. De vereniging heeft een aanbod aan stageplaatsen voor scholen en andere geïnteresseerde pedagogische instellingen. De vereniging kan studiedagen of colloquia organiseren om haar werkmethode uit te dragen en mensen op te leiden. Hierin vallen ook consultancyopdrachten voor, bijvoorbeeld, gelijkaardige verenigingen of instellingen die een hippotherapie binnenshuis wensen te ontwikkelen

De vereniging biedt dagbestedingsactiviteiten aan in het kader van het begeleid/geïntegreerd werk door, samen te werken met erkende instellingen voor personen met een handicap of psychiatrische stoornis. Deze; , activiteiten leveren een bijdrage aan de interdisciplinaire werking van de vereniging en draagt bij tot de integratie van personen met een handicap in de maatschappij.

De vereniging biedt tevens werkplaatsen aan voor personen die in het kader van een gerechtelijke uitspraak een werkstraf opgelegd kregen. De samenwerking hierbij gaat tussen de vereniging en de bevoegde entiteiten.

De vereniging richt zich niet op deelname aan wedstrijden of het inrichten ervan, tenzij het doel van deze wedstrijden beantwoordt aan de hierboven opgesomde doelstellingen van de vereniging. Een score of uitslag, mag voor de vereniging niet primeren op de therapeutische waarde van het paardrijden an sich.

Daarnaast kan de vereniging aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige, commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de

ise blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd cle vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden aangewend voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen. De exploitatie van de sportaccommodaties valt hieronder.

De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in  en samenwerken met  alle ondernemingen die voor haar doelstellingen nuttig kunnen zijn.

Artikel 4. De vereniging Is van onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel Il  Leden

Artikel 5, Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De volledigheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Artikel 6. Effectieve leden worden op voorstel van de Raad van Bestuur als lid toegelaten bij beslissing genomen op de Algemene Vergadering, waarop ten minste 2/3 van de effectieve leden aanwezig zijn, bij middel van stemming. De beslissing door de algemene vergadering genomen is onaanvechtbaar Een potentieel lid kan zijn kandidatuur indienen bij de Raad van Bestuur, op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Er wordt door de effectieve leden geen bijdrage betaald.

Artikel 7, Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als dusdanig wordt aanvaard.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid kan mondeling of schriftelijk worden ingediend bij een lid van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal op haar eerstvolgende vergadering beslissen over de aanvaarding. De beslissing van de Raad is zonder verhaal en de reden van een gebeurlijke weigering dient niet opgegeven te worden.

Artikel 8. Toegetreden leden zijn de deelnemers aan de hippotherapie/activiteiten waartoe deze vereniging is opgericht

Toegetreden leden:

a) betalen een jaarlijkse bijdrage die bepaald wordt door de algemene vergadering,

b) kunnen deelnemen aan de activiteiten van de vereniging mits een extra bijdrage, bepaald door de Raad van Bestuur.

Artikel 9, De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden warden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Artikel 10. Effectieve en/of toegetreden leden kunnen bij het niet naleven van het huishoudelijk reglement of na weerkerende conflicten die niet op een welvoeglijke manier kunnen opgelost worden, geschorst worden door de Raad van Bestuur tot de eerstkomende algemene vergadering waar hun schorsing omgezet kan worden in een uitsluiting. Dit zal het effectieve of toegetreden lid medegedeeld worden via een aangetekend schrijven en is zonder verhaal.

Artikel 11, Effectieve leden en toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik vrijwillig uit de vereniging terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht gericht aan de secretaris van de Raad van Bestuur. Een ontslagnemend toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag werd ingediend.

Artikel 12. De uitsluiting van een effectief/toegetreden lid kan slechts door de algemene vergadering bekrachtigd worden indien twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen het voorstel van de Raad van Bestuur goedkeuren, ongeachte het aantal aanwezigen. Op vraag van het lid, is het voorafgaandelijk gehoord door de Raad van Bestuur. De beslissing moet niet gemotiveerd worden en gebeurd d.m.v. een geheime stemming. Een lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven, indien hij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervult of wanneer hij de functie verliest in dewelke hij als lid werd aanvaard,

Artikel 13. Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring

Titel Ill Algemene Vergadering

Artikel 14. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-de goedkeuring en wijziging van de statuten

-de benoeming en afzetting van de bestuurders en de leden

-de kwijting van de bestuurders en de commissarissen

-de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekeningen

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging

-de uitsluiting van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-alle gevallen waarin onderhavige statuten dit vereisen

Artikel 15. De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen in de gevallen

bepaald bij wet of de statuten of wanneer één vijfde van de leden het vraagt.

In laatstgenoemd geval roept de Raad van Bestuur, bij gebreke van statutaire bepalingen, de algemene

vergadering bijeen binnen eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De algemene vergadering

wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek.

De leden worden uitgenodigd op de algemene vergadering door de Raad van Bestuur met een schrijven of

via een e-mail die ten minste acht dagen voor de vergadering dient verstuurd te worden.

De oproepingsbrief vemieldt de plaats, de dag en het uur van de vergadering en de agendapunten.

d

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Hij wordt ondertekend door de voorzitter en/of de gemachtigden.

Agendapunten moeten schriftelijk worden aangevraagd en minstens 10 kalenderdagen voor de aanvang van de algemene vergadering ingediend zijn. De agendapunten kunnen enkel door de raad van bestuur of 1/20e van de leden ingediend worden.

Artikel 16. Een verslag van de algemene vergadering zal overgemaakt worden aan de Raad van bestuur en de werkende leden.

De schriftelijke verslagen van de algemene vergadering, worden bewaard in een register, opgesteld en beheerd door de Raad van Bestuur, en dat wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar aile leden en belanghebbende derden er inzage kunnen van nemen. Uittreksels uit dit register bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 17. Ais de noodzaak daar is om de toegetreden leden of derden kennis te geven van de beslissingen van de algemene vergadering zal de Raad van Bestuur een informatieavond inrichten, dat via een simpel schrijven of per e-mail bekend zal worden gemaakt.

Titel IV Raad van Bestuur

Artikel 18. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden, gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor aile handelingen, zowel van bestuur als van beschikking in aile maatschappelijke aangelegenheden, voor zover zij niet uitdrukkelijk dace de wet of door de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn. Zij vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht en nuttig oordeelt.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en bestuurt de vereniging in alle binnen- en buitengerechtelijke handelingen. De door de Raad van Bestuur beheerde rekeningen van het afgelopen dienstjaar en een staat van het vermogen van de vereniging worden jaarlijks door hen opgesteld en onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 19. De leden van de Raad van Bestuur warden verkozen voor onbepaalde tijd,

Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Een lid van de Raad van Bestuur dient zijn vrijwillig ontslag schriftelijk in bij de Raad van Bestuur.

Artikel 20, De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies die haar zijn toegewezen.

De Raad van Bestuur kan uit haar leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheden uit als college. De bestuurders kunnen de taken onderling verdelen, zonder dat deze verdeling aan derden kan worden tegengeworpen, zelfs indien ze bekend gemaakt is.

Artikel 21. Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee leden van de Raad van Bestuur, zonder dat een bijzondere machtiging vanwege de Raad van Bestuur dient voorgelegd te worden.

Artikel 22, Het uitgesloten of uittredend toegetreden of effectief lid of de rechthebbenden van een overleden toegetreden of effectief lid of de rechthebbenden uit welke hoofde ook in aile gevallen waarin het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs de teruggave van gestorte jaarlijkse bijdragen niet vorderen. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

Titel V - Begrotingen en rekeningen

Artikel 23. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en

begrotingen voor en legde deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Binnen 30 dagen na goedkeuring van de cijfers door de Algemene Vergadering moet de jaarrekening

neergelegd worden bij de griffie van de rechtbank van koophandel, of bij de Nationale Bank van België.

Titel  VI Slotbepatingen

Artikel 24. Bij de beslissing tot ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars, bepaalt hun machten en de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden. De activa kunnen bijvoorbeeld na aanzuivering van de passive, overgedragen worden aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert,

Artikel 25. De bestemming van het netto-actief van de vereniging in geval zij wordt ontbonden:

a) Geleende goederen of ter beschikking gestelde goederen (roerend of onroerend) zullen aan de rechtmatige eigenaars worden terug bezorgd

b) De overige goederen (roerend of onroerend) en de activa die volledig in eigendom zijn van de vereniging zullen ter beschikking worden gesteld aan een andere vereniging die in grote lijnen dezelfde doelstellingen nastreeft ais de vereniging ontbonden wordt

Artikel 26. Voor al hetgeen dat door de statutén niet wordt opgelegd, zal de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing zijn,

t

Voor-, Luik B - Vervolg

behouden De algeMerie vergadedng heefÏhefo ntsla-g. aanVaard 'van volgend bestuurder: oan het

Belgisch Godelieve Van Der Taelen, Neep 82, 9402 Ninove, 52,12.23-378,11

Staatsblad

Treden toe tot de Raad van Bestuur:

Sofie Vandekerckvoorde, Stierstraat 22, 9402 Ninove, 80.06.12-346.46

Philippe Meert, Stierstraat 22, 9402 Ninove, 7911.01-231.20

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

Sofie Vandekerckvoorde, Stierstraat 22, 9402 Ninove

Philippe Meert, Stierstraat 22, 9402 Ninove

Laurein Van Herck, 's Gravenkerselaar 28, 9450 Haaltert

Isabelle Meert, Neep 82, 9402 Ninove

De Raad van Bestuur vergadert vervolgens in aparte bijeenkomst en besluit tot de toekenning van volgende

mandaten:

Philippe Meert, voorzitter

Laurein Van Herck, secretaris

Sofie Vandekerckvoorde, penningmeester

(gel)

Philippe Meert, voorzitter

Laurein Van Herck, secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2,2

22/05/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111M101110111111

Dndernemingsnr : 898.038.668

Benaming

(voiu¬ t) : De Kalmoes VZW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort} :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Neep 82 9402 Meerbeke Ninove

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders

11 De Algemene Vergadering van De Kalmoes VZW samengekomen te Meerbeke op 12 december 2012; aanvaardt het ontslag als Bestuurder van Lambrecht Femke, geboren te Kinshasa, Congo op 5 juni 1985. Met' éénparigheid van stemmen wordt Laurein Van Herck, geboren te Aalst, op 29 januari 1985, verkozen als, eestuurder ter vervanging en dit voor onbepaalde tijd. "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

GRIFFIE RECHTBANK I VAN KQOI'HA.ND,5L

i 0 ME! 2013

:Glriffie' #" .

07/07/2011
ÿþMbo 2.2

1n de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

A na neerlegging van de akte ter griffie

" 11103276+

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

11

GRIFFIE RiáC) i i ~nt~iK VAN KOOPHANDEL

2 Î, 06. 2ml

D ledeE R M O N D E

Ondernerningsnr : 898.038.668

Be tairteig

(voluit) : De Kalmoes VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : neep 82 9402 meerbeke ninove

Onderwerp acte : ontslag en benoeming bestuurders

" De Algemene Vergadering van De Kalmoes VZW samengekomen te Meerbeke op 18 juni 2010 aanvaardt het ontslag als Bestuurder van Philippe Meert, geboren te Ninove op 1 november 1979.

Met éénparigheid van stemmen wordt Femke Lambrecht, geboren te Kinshasa, Congo op 5 juni 1985, verkozen als Bestuurder ter vervanging en dit voor onbepaalde tijd. "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
DE KALMOES

Adresse
NEEP 82 9402 MEERBEKE

Code postal : 9402
Localité : Meerbeke
Commune : NINOVE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande