DE MEESTER-WROETERIJ

Association sans but lucratif


Dénomination : DE MEESTER-WROETERIJ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.801.110

Publication

19/02/2014
ÿþMoD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*14046468*

NEERGELEGD,

1 0 FER, 2014

KOIDHHATEMINT



Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

iL 1A.P1"-"erAEJ

-

...37002.1)212_

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm:

Zetel:

Onderwerp akte:

De Algemene Vergadering van 26 december 2013 keurde het ontslag van de bestuurders Stijn Van der Beken, Pastoriestraat 47, 9800 Deinze, Verhoye Jan, Kerrebroek 16, 9650 Nevele en De Greef Peter, Dorpsstraat 34A, 9870 Zulte goed, Daarnaast werd de toetreding van Boudewijns Jan, Slachthuisstraat 14, 9800 Deinze als bestuurder goedgekeurd door de Algemene vergadering van 26 december 2013.

0844.801.110

de Meester-Wroeterii

vereniging zonder winstoogmerk

Krekelstraat 171  9800 Deinze

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

10/04/2012
ÿþM00 2.2

" ° " ~~ . In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 8o 4 , A eteo

Benaming

(voluit) ; de Meester-Wroeterij

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Krekelstraat 171, 9800 Deinze

Onderwerp akte : oprichting vzw

Uit een onderhandse akte van 21 februari 2012 blijkt dat

De ondergetekenden:

Lieven Godderis, Kouterlosstraat 96 te 9800 Deinze;

Jurgen Loones, Herfstlaan 48a te 9800 Petegem aan de Leie (Deinze);

Stijn Van der Beken, Pastoriestraat 47 te 9800 Meigem (Deinze);

Ellen De Dapper, Kouterlosstraat 96 te 9800 Deinze;

Peter De Greef, Dorpsstraat 34a te 9870 Zulte-Machelen;

Jan Verhoye, Kerrebroek 16 te 9850 Nevele;

Zijn op de Algemene Vergadering van 21 februari 2012 overeengekomen over te gaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk waarvan de statuten als volgt worden vastgesteld:

I. Benaming, zetel, doel, duur.

Art, 1.De vereniging wordt opgericht onder de naam: "de Meester-Wroeterij" v.z.w.

Art. 2.De vereniging heeft haar zetel in de Krekelstraat 171 te 9800 Deinze, in het gerechtelijk arrondissement Gent, maar de zetel mag bij beslissing van de algemene vergadering naar elke andere plaats overgebracht worden,

Art, 3. De vereniging heeft tot doel om landbouw en een socio-educatieve werking op de boerderij in te richten. Ze doet dit vanuit de productie van voedsel in een vernieuwende en zo duurzaam mogelijke context. De deelnemers doen dit samen in observatie van en in samenwerking met de natuur. Door het samen beleven van de natuur zoeken de deelnemers naar ervaring, bewustwording en verandering.

Concreet gezien gaat dit onder meer om:

1.Mensen sensibiliseren en bewust betrekken bij duurzame biologisch-dynamische landbouw,

2.Vanuit verworven kennis blijvend kansen bieden tot ondersteuning om 'gezonde duurzame of biologisch,

dynamische voeding' een plaats te geven in het leven

3.Samenwerken met externen door het ontplooien van socio-culturele activiteiten die de duurzaam

biologisch-dynamische landbouw en voeding inbedden in de maatschappij

4.Actieve participatie in natuur- en landbouwactiviteiten ter ondersteuning van de gemeenschapsvorming

5.Mensen die uit de maatschappij zijn geraakt heel concreet kansen bieden om tot een nieuw evenwicht te

komen

De vereniging is bevoegd voor alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, inbegrepen de akten van verkrijging of vervreemding van roerende en onroerende goederen, nuttig voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.ln het kader van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.



Voor NEERGELEGD

Staatstal ~M~~1~1Y~Aqt~

2 8 MAART 2012

RECHTBANK VAN

KOOPHANDrikeseENT







-------------

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art. 4.1De vereniging heeft een onbeperkte duur.

Il. Leden, toetreding en ontslag.

Art.5.De vereniging heeft vaste leden en toegetreden leden.

De vereniging telt minstens drie vaste leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt

uitsluitend toe aan de vaste leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De

statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden

gewijzigd.

Art.6.Als vast lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur ais zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad aan bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornaam en adres van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als vast lid of toegetreden lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereik en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat-lid weigert moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker, Tegen zijn beslissing staat enkel voor een kandidaat-lid beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Art,7,Het jaarlijks lidgeld voor vaste leden (en toegetreden leden) is vastgesteld op maximum 5.000,00 euro. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index van de consumptieprijzen. Basisindex is deze van de maand december 2004. De nieuwe index is deze van de maand december voorafgaand aan de aanpassing. De algemene vergadering bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur, het lidgeld. Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur.

Art.8.Elk lid mag ten allen tijde uit de vereniging treden.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met tweederde

meerderheid van de raad van bestuur en nadat het lid is gehoord.

Art. 9. Een uittredend of een uitgesloten lid (zowel vaste als toegetreden leden) heeft generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging.

Il!. De algemene vergadering.

Art.10, De algemene vergadering wordt ten minste één maal per jaar, in de loop van de eerste zes maanden van het boekjaar bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of als de raad van bestuur het nuttig acht of ais één vijfde van de vaste leden er om vraagt.

De oproeping gebeurt schriftelijk minstens acht dagen voor de vergadering en vermeldt plaats, uur, datum en dagorde.

Art.11. De vaste leden zijn lid van de algemene vergadering. Zij kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander vast lid, houder van een schriftelijke volmacht. Een gevolmachtigde kan evenwel slechts één vast lid vertegenwoordigen.

De algemene vergadering vergadert slechts geldig als de helft van het aantal vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Zo nodig wordt een nieuwe algemene vergadering belegd met dezelfde dagorde, die geldig vergadert ongeacht het aantal vertegenwoordigde vaste leden.

Wanneer zij dit wensen kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevende stem.

Art. 12.De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door een door hem aangeduide persoon. Zij heeft alle bevoegdheden, haar uitdrukkelijk toegekend door de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 Mei 2002.

i

e)

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 13.Een door de voorzitter aangewezen secretaris neemt verslag op. De besluiten worden ter kennis gebracht via een schriftelijk verslag, ten laatste een maand na de vergadering. Het verslag is ter beschikking van ieder lid van de algemene vergadering en van ieder personeelslid,

Art, 14.De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, de uitsluiting van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen,

De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met bindende voorschriften van de wet of van de statuten, aile maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de Leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Aile bevoegdheden die in de wet of de statuten niet zijn toegekend aan de algemene vergadering vallen onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De besluiten worden genomen bij tweederde meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde vaste leden, zonder rekening te houden met de onthoudingen.

Over de wijziging van de statuten kan slechts beraadslaagd worden op voorwaarde dat de wijziging op de agenda voorkomt en mits naleving van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 Mei 2002.

iV. De raad van bestuur.

Art, 15.De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur waarin minstens één personeelslid of boer van de boerderij en minstens één regelmatig ingeschreven vast lid van de boerderij zetelen. Bestuurders die zowel personeelslid of boer en vast lid zijn, kunnen niet als enige personeelslidtboer - bestuurder of enige vast lid -bestuurder in de raad van bestuur zetelen. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering bij tweederde meerderheid zonder rekening te houden met de onthoudingen. Het aantal bestuurders bedraagt minstens vier en de raad kiest onder zijn leden een voorzitter en een penningmeester.

Art. 16.De bestuurders worden benoemd voor een periode van 4 jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, overlijden of wettelijke onbekwaamheid het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 17,De raad van bestuur vergadert na uitnodiging door de voorzitter of op verzoek van een bestuurder. De oproeping gebeurt acht dagen voor de vergadering en vermeldt plaats, uur, datum en dagorde. De raad van bestuur vergadert minstens vier keer per jaar.

Van alle beslissingen van de raad van bestuur wordt binnen een maand een verslag aan elk lid van de raad van bestuur gestuurd. Het verslag ligt eveneens op de boerderij ter inzage van ieder lid van de algemene vergadering en van ieder personeelslid van de boerderij.

De raad van bestuur vergadert slechts geldig als tweederde van de raad aanwezig is. Zo nodig wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde dagorde. Alle beslissingen worden genomen bij tweederde meerderheid van stemmen zonder rekening te houden met de onthoudingen.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder Laten vertegenwoordigen, maar een gevolmachtigde scan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Art,18, De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden inzake daden van bestuur en beschikking, noodzakelijk voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging.

Art. 19.Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de

verbintenissen van de vereniging. Bestuurders die blijkens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enigerlei machtiging.

Art. 20. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging en desgevallend samen optreden. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen,

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit,

Art, 21.De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit.

M01] 2.2

Luik B - Vervolg

V_ Begrotingen en rekeningen.

Art. 22.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Op 31 december worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. Deze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art 23.Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging.

VI. Ontbinding, vereffening.

Art.24.In geval van vrijwillige vereffening zal de algemene

vergadering een vereffenaar of vereffenaars benoemen.

Art.25.In geval van ontbinding beslist de algemene vergadering betreffende de bestemming der goederen en waarden van de ontbonden vereniging na betaling van het passief. Deze bestemming moet een vereniging zijn met een doelstelling gelijkaardig aan die van de ontbonden vereniging.

Art.26.Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijft

de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 Mei 2002, toepasselijk.

Als eerste bestuurders van de vereniging zijn benoemd:

Lieven Godderis, Kouterlosstraat 96 in 9800 Deinze; Geboren op 01/02/1961 in Gent

Jurgen Loones, Herfstlaan 48a in 9800 Petegem aan de Leie (Deinze); Geboren op 19/07/1974 in

Poperinge

Stijn Van der Beken, Pastoriestraat 47 in 9800 Meigem (Deinze); Geboren op 02/12/1978 in Waregem

Ellen De Dapper, Kouterlosstraat 96 in 9800 Deinze; Geboren op 23/08/1973 in Deinze

Peter De Greef, Dorpsstraat 34a in 9870 Zulte-Macheten; Geboren op 11/01/1973 in Nijvel

Jan Verhoye, Kerrebroek 16 in 9850 Nevele; Geboren op 26/03/1977 in Gent

Zij zijn benoemd voor een duur van 4 jaar en zijn bevoegd de vereniging te verbinden en te vertegenwoordigen zoals bepaald in artikel 18 van de statuten.

Ais dagelijks bestuurder van de vereniging is benoemd:

Lieven Godderis, Kouterlosstraat 96 in 9800 Deinze; Geboren op 01/02/1961 in Gent

Jurgen Loones, Herfstlaan 48a in 9800 Petegem aan de Leie (Deinze); Geboren op 19/07/1974 in

Poperinge

Stijn Van der Beken, Pastoriestraat 47 in 9800 Meigem (Deinze); Geboren op 02/12/1978 in Waregem

Ellen De Dapper, Kouterlosstraat 96 in 9800 Deinze; Geboren op 23/08/1973 in Deinze

Peter De Greef, Dorpsstraat 34a in 9870 Zulte-Machelen; Geboren op 11/01/1973 in Nijvel

Jan Verhoye, Kerrebroek 16 in 9850 Nevele; Geboren op 26/03/1977 in Gent

Zij zijn bevoegd de vereviging in alle aangelegenheden van dagelijks bestuur alleen te verbinden en te vertegenwoordigen zoals bepaald in artikel 19 van de statuten

De raad van bestuur heeft onder zijn Leden volgende functies verdeeld en in die functies benoemd: Voorzitter:Lieven Godderis, Kouterlosstraat 96 in 9800 Deinze; Geboren op 01/02/1961 in Gent Ondervoorzitter Jurgen Loones, Herfstlaan 48a in 9800 Petegem aan de Leie (Deinze); Geboren op

19/07/1974 in Poperinge

Secretaris: Peter De Greef, Dorpsstraat 34a in 9870 Zulte-Machelen; Geboren op 11/01/1973 in Nijvel Penningmeester. Peter De Greef, Dorpsstraat 34a in 9870 Zulte-Machelen; Geboren op 11/01/1973 in Nijvel

Voor eensluidend analytisch uittreksel,

Lieven Godderis, Kouterlosstraat 96 in 9800 Deinze; Geboren op 01102/1961 in Gent

Jurgen Loones, Herfstlaan 48a in 9800 Petegem aan de Leie (Deinze); Geboren op 19/07/1974 in

Poperinge

Stijn Van der Beken, Pastoriestraat 47 in 9800 Meigem (Deinze); Geboren op 02/12/1978 in Waregem

Ellen De Dapper, Kouterlosstraat 96 in 9800 Deinze; Geboren op 23/08/1973 in Deinze

Peter De Greef, Dorpsstraat 34a in 9870 Zulte-Machelen; Geboren op 11/01/1973 in Nijvel

Jan Verhoye, Kerrebroek 16 in 9850 Nevele; Geboren op 26/03/1977 in Gent

Aldus opgemaakt te Deinze op 21/02/2012 in drie exemplaren.

h.~r'crn---re r/.5)z,t2efei

seeer Aee7eee

ri" ~ ~d, t~i10 2i iL

Op de laatste " -z. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE MEESTER-WROETERIJ

Adresse
KREKELSTRAAT 171 9800 DEINZE

Code postal : 9800
Localité : DEINZE
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande