DE RUYTER

Association sans but lucratif


Dénomination : DE RUYTER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.379.053

Publication

19/12/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 1. De vereniging draagt de naam vzw  De Ruyter en is opgericht voor onbepaalde duur. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  vzw , met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Groenselstraat 81, 9250 Waasmunster, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

vzw De Ruyter

De volgende personen :

Bart Van Remoortere, Groenselstraat 81, 9250 Waasmunster Dirk Bruggeman, Korte Heesdonkstraat 104, 9250 Waasmunster Bart Passemiers, Groenselstraat 92, 9250 Waasmunster

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, waarvan de statuten de volgende zijn :

het inrichten en het verzorgen van buurtactiviteiten ter ondersteuning van het sociaal leven in De Ruiter

(blaasmunster) en dit in de meest ruime betekenis :

zoals (niet beperkend);

- het inrichten van kermis-, culturele- en andere feestactiviteiten;

- het organiseren van optredens van muzikanten en sportmanifestaties;

- het behoud nastreven van tradities die eigen zijn aan een dorpsgemeenschap;

- het leveren van ondersteuning en bijstand aan activiteiten georganiseerd door andere lokale

verenigingen;

- het leggen van de nodige contacten met bevoegde overheidsdiensten en ondernemingen teneinde

de doelstellingen van de vereniging te kunnen verwezenlijken.

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

Statuten

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De Ruyter vzw

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13307878*

(afgekort) : De Ruyter vzw

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Groenselstraat 81

0543379053

9250

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Waasmunster

Griffie

Neergelegd

17-12-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen. Eveneens kan de vzw alle rechtshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen en mag de vzw daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

Hoofdstuk II. Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5. Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Het binnenhuisreglement concretiseert de selectievoorwaarden voor toetreding van nieuwe werkende leden. Een werkend lid kan worden gedefinieerd als een fysisch persoon die zich met engagement inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

Art. 6. De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen: de minimumleeftijd van 18 jaar bereikt hebben, actief meehelpen bij de uitvoering van diverse activiteiten. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Deze toegetreden leden hebben een informatie- en suggestierecht, gelimiteerd tot de organisatie van bepaalde activiteiten of evenementen en kunnen uitgenodigd worden op een infovergadering.

Art. 7. De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Art. 8. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, exclusief toegetreden leden, en heeft de

bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

de wijziging van de statuten; de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

· de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen; de goedkeuring van de begroting en van de rekening; de ontbinding van de vereniging; de uitsluiting van een werkend lid; de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 9. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. Deze A.V. komt samen in het eerste semester.

Art. 10. De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekendgemaakt: via e-mail en door opname in het verslag dat ter inzage ligt op de maatschappelijke zetel. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art. 11. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 12. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 13. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw s.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 14. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en maximum 12 leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De leden worden voor een periode van 1 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

stemmen. Het mandaat dient jaarlijks door de A.V. herbevestigd te worden en eindigt bij overlijden, ontslag of ontzetting door de algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 15. De raad van bestuur kan alle nodige verbintenissen aangaan om het maatschappelijk doel van de vereniging te realiseren. De raad van beheer verbindt en vertegenwoordigt de vereniging in alle buitengerechtelijke en gerechtelijke handelingen, zowel als eiser dan als verweerder en als burgerlijke partij zonder dat daartoe enige machtiging van de algemene vergadering of enig ander orgaan is vereist.

Art. 16. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester, een secretaris. en bepaalt hun bevoegdheden. Wijziging, creatie en afschaffing van bestuursfuncties, evenals hun rol en bevoegdheden kunnen ten allen tijde door de raad van bestuur worden genomen.

Art. 17. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen.

Art. 18. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 23. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Art. 19. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders en is er steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist. Beneden een bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat evenwel één handtekening van een gemandateerde bestuurder en is er geen voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 20. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van viermaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de raad van bestuur verstuurd.

Art. 22. De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen.

Art. 25. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 26. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een vereniging waarvan het sociaal doel het beste overeenstemt met het doel van de vereniging.

Art. 21. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Bepaalde beslissingen, die omschreven zijn in het binnenhuisreglement, worden genomen bij een 2/3e meerderheid van de aanwezige leden.

Art. 24. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 oktober tot en met 30 september. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Hoofdstuk V. Diversen

Hoofdstuk VI. Slotbepalingen

Art. 27. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake vereniging van overeenkomstige toepassing.

Met eenparigheid van stemmen worden tot bestuurder benoemd :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Bart Van Remoortere

Groenselstraat 81, 9250 Waasmunster

Bestuurder

Dirk Bruggeman

Korte Heesdonkstraat 104, 9250 Waasmunster

Bestuurder

Bart Passemiers

Groenselstraat 92, 9250 Waasmunster

Bestuurder

die hun opdracht aanvaarden

Vervolgens vergadert de raad van bestuur en benoemt tot:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorzitter: Bart Van Remoortere Ondervoorzitter: Dirk Bruggeman Secretaris: Bart Passemiers

Opgemaakt in 3 exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering gehouden te Ruiter-Waasmunster, op 18 november 2013.

die hun opdracht aanvaarden.

Handtekeningen van de stichtende leden.

Bart Van Remoortere Dirk Bruggeman Bart Passemiers

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris

Coordonnées
DE RUYTER

Adresse
GROENSELSTRAAT 81 9250 WAASMUNSTER

Code postal : 9250
Localité : WAASMUNSTER
Commune : WAASMUNSTER
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande