DE STERCKE - WAUTERS

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DE STERCKE - WAUTERS
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 832.753.017

Publication

25/01/2011
ÿþOndernemingsnr : Benaming

(voluit) : De Stercke - Wauters

Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel : Wijnveld 22, 9240 Zele

Onderwerp akte : Oprichting

Uittreksel uit de oprichtingsakte dd 11/01/2011:

Tussen de ondergetekenden:

1. De Stercke Peter, geboren te Gent, op 17/04/1973, wonende te 9290

Berlare,Kruyenberg 18, Rijksregisternurnmer 730417 451 18

2. Wauters Marijke, geboren te Gent, op 01/05/1972, wonende te 9290

Berlare, Kruyenberg 18, Rijksregisternummer 720501 032 30

Gehuwd onder het wettelijk stelsel, welk zij niet gewijzigd hebben.

is overeengekomen wat volgt:

TITEL I. OPRICHTING

Vorm van de vennootschap

De comparanten richten bij deze een Vennootschap onder Firma op.

Firmanaam-Zetel

Haar naam luidt: De Stercke - Wauters

Zij wordt gevestigd te 9240 Zele, Wijnveld 22.

Kapitaal-Plaatsing en storting op het kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst en gestort is, bedraagt 5.000 euro en is verdeeld in

100 aandelen, met een fractiewaarde van 11100ste van het kapitaal

Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters, zoals hierna wordt uiteengezet en deze hebben zich onvoorwaardelijk verbonden tot nagemelde inbreng en wel als volgt:

Inbreng

De oprichter sub 1 heeft ingetekend op 50 aandelen en betaalde hierop 2.500 euro. De oprichter sub 2 heeft ingetekend op 50 aandelen en betaalde hierop 2.500 euro. Samen: 100 aandelen, wat de totaliteit omvat van: 5.000 euro

Deze inbreng in geld, voor een bedrag van 2.500 euro wordt gedaan door comparant sub 1 waarvoor hij een participatie in het kapitaal van de vennootschap in verhouding tot zijn inbreng bekomt, hetzij 50 % van het kapitaal van de vennootschap.

Deze inbreng in geld, voor een bedrag van 2.500 eur wordt gedaan door comparant sub 2 waarvoor hij een participatie in het kapitaal van de vennootschap in verhouding tot zijn inbreng bekomt, hetzij 50 % van het kapitaal van de vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~

ew° 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

'11013987'

ll

Vol be hoi aan Belg Staat:

GRiFrir= 1~~~~rl l tiAlvK

VAN KnrIPFlA1"t)EL

t 3. O. 1011

DENDE&ir~ i~QNDE

c

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2011- Annexes du Moniteur belge

TITEL Il. STATUTEN

Artikel 1. Rechtsvorm  naam  identificatie

De vennootschap heeft de volgende rechtsvorm: Vennootschap onder Firma.

De naam van de vennootschap luidt: De Stercke - Wauters

Artikel 2. Zetel

De zetel kan slechts overgebracht worden naar een andere plaats in België dan bij beslissing van de zaakvoerder(s) of het college van zaakvoerders. Iedere verplaatsing van de zetel moet bekendgemaakt worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad door toedoen van de zaakvoerder(s).

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft ten doel:

-zowel voor haar zelf als voor de rekening van derden of in deelneming, het weze België of in het buitenland, alle onroerende verrichtingen te volbrengen zoals:

-aan- en verkoop, tewaardemaking, de ontwikkeling, de verkaveling, de verfraaiing, de omvorming, het onderhoud, de verbetering, de bevordering, de gemeubelde en niet-gemeubelde verhuring, het beheer van alle gebouwde en ongebouwde onroerende goederen, de oprichting en de realisatie van alle onroerende gebouwen of onroerende complexen, almede afbraakwerken en infrastructuurwerken, de verkoop in blok of in appartement, de afsluiting en de onderhandeling in het kader van haar voorwerp, van alle overeenkomsten, akkoorden en contracten, het verlijden van alle akten hetzij voor haar rekening, hetzij als lastgeefster, makelaarster of tussenpersoon.

-de planning en ontwikkeling van industriële en commerciële projecten van allerlei aard in binnen- en buitenland, alsmede het participeren in alle beleggings- en financiële transacties die aan de ontwikkeling van zulke projecten ten goede komen.

Zij mag zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, of in deelneming met derden, optreden als makelaar om alle soorten verzekeringen, contracten, leningen, kredieten af te sluiten.

De vennootschap kan de uitvoering van dergelijke projecten organiseren, en er ook toezicht op uitoefenen, zij kan ambachtelijke en industrieparken ontwikkelen in onontwikkelde gebieden in binnen- en buitenland of deze opdracht aan derden toevertrouwen, overdragen, bedrijfsonderzoeken doorvoeren, bedrijfsanalysen, zij kan ook inkoopkantoren en verkoopskantoren oprichten, bemiddelen in afzetmogelijkheden voor industriële- en handelsproducten, ze kan alle hotel- restaurant- en reisuitbatingen in binnen- en buitenland verwerven,beheren of overdragen.

De vennootschap kan gelijk welke octrooien realiseren, benuttigen of negotiëren, zij kan gelijk welke handels- of courtagezaken voeren, participaties nemen in bedrijven binnen- en buitenland, die ze kan overnemen of afstaan, filialen oprichten en onroerende goederen aankopen, beheren en verkopen in de breedste vorm.

Bovendien zal de vennootschap alle mogelijke financiële operaties kunnen doen ten einde de verrichtingen, vallende binnen haar maatschappelijk doel te vergemakkelijken, zelfs in voordeel of rekening van derden opdrachtgevers.

De vennootschap zal haar maatschappelijk doel kunnen realiseren op alle mogelijke wijzen, welke haar het meest geschikt of nuttig zullen lijken.

Zij zal zelf of door tussenkomst van derden alle mogelijke handelingen van commerciële, industriële, roerende, onroerende of financiële aard uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar maatschappelijk doel of er de verwezenlijking van zouden kunnen vergemakkelijken.

Zij zal optreden voor eigen rekening of voor rekening van derden als projectontwikkelaar in de immobiliënsector.

Zij zal alle onroerende goederen of handelsfondsen kunnen verkrijgen, bouwen en verbouwen, kopen en verkopen, huren of verhuren voor eigen rekening en voor rekening van derden, zij zal bij middel van inbrengen, onderschrijvingen, financiële tussenkomsten of op gelijk welke andere wijze, kunnen deelnemen in alle vennootschappen of ondernemingen die van dien aard zijn om haar uitbreiding en ontwikkeling te bevorderen en dit zowel in België als in het buitenland.

Het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van mandaten en functies die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar maatschappelijk doel verband houden of die kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

Zij mag alle zaken verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in of tot de overname overgaan van zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk of een samenhangend doel hebben, of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen, haar grondstoffen kunnen leveren, of de afzet van haar producten kunnen vergemakkelijken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 4. Duur

De vennootschap bestaat voor onbeperkte duur met ingang van de neerlegging van het uittreksel van de stichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Artikel 5. Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt 5.000 euro en is verdeeld in 100

aandelen;

met een fractiewaarde van 1/100ste van het kapitaal.

Artikel 6. Aandelen

§1. Overgang van aandelen onder levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van alle andere vennoten.

§2. Overgang van aandelen in geval van overlijden

Het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaan over op zijn erfgenaam of rechtverkrijgenden.

Artikel 7  Bestuur

§1. Aantal - Benoeming

De leiding van de vennootschap berust bij een of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

De vennootschap wordt bestuurd door één (of meerdere) statutaire zaakvoerder(s). Worden tot die hoedanigheid benoemd voor de hele duur van de vennootschap en als statutaire zaakvoerders: De Stercke Peter en Wauters Marijke. Hun mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt. De zaakvoerder, en in geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen, zoals hierna bepaald.

§2. Bevoegdheid

De zaakvoerders zijn bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet/of de statuten alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

§3. Dagelijks bestuur

De zaakvoerder van de vennootschap kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een directiecomité of aan een of meer directeuren die onder het toezicht en volgens de richtlijnen van dit bestuur aan wie de verantwoording verschuldigd is, handelen binnen de perken van de hen toevertrouwde machten.

§4. Bijzondere volmachten

De zaakvoerders en/of directeuren kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechts-handelingen

zijn geoorloofd.

Artikel 8. Controle

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage doen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennoot-

schap.

Artikel 9. Algemene vergadering van de vennoten

§1. Jaarvergadering  Bijzondere of buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op 15 juni om 20uur op de zetel van de vennootschap, of indien die dag een zaterdag, zondag en/of een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

De bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de dag en het uur aangewezen in de uitnodigingen.

§2. Bijeenroeping

a) De bevoegdheid en verplichting tot bijeenroeping

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder(s):

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2011- Annexes du Moniteur belge

De jaarvergadering moet worden bijeengeroepen op de daartoe bepaalde plaats, dag en uur, en dit binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar. De zaakvoerder is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken (of acht dagen) na het daartoe strekkende verzoek door een vennoot.

b) Formaliteiten

De vennoten worden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een uitnodi-gingsbrief ten minste acht dagen voor de vergadering aangetekend verzonden naar hun adres, zoals dit in het vennotenregister is genoteerd.

§3.Stemrecht

- Elk aandeel geeft recht op een stem.

§4. Besluiten

De besluiten van de algemene vergadering worden in de regel genomen bij gewone meerder-heid, onverminderd de bijzondere regels vervat in de statuten met betrekking tot specifieke beslissingen zoals hierna bepaald.

Bij staken van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 10 - Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december daarna.

Artikel 11  Overlijden, wettelijke onbekwaamheid of verhindering van de zaakvoerder(s)

Er is bedongen dat bij het overlijden, wettelijke onbekwaamheid of verhindering van de zaakvoerder(s) de vennootschap zal voortgaan.

Artikel 12  Vennootschappenwet

Voor alles wat in deze statuten niet voorzien is, zal men zich dienen te gedragen naar de bepalingen van de Vennootschappenwet.

TITEL III. OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op 31 december 2011.

2. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2012.

3. Overeenkomstig artikel 60 van de Vennootschappenwet verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt.

4. De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9240 Zele, Wijnveld 22.

Opgemaakt te Zele, op 11 januari 2011 in 3 exemplaren, waarvan elke partij erkent één origineel te hebben ontvangen.

Tegelijk neergelegd: oprichtingsakte dd 11/01/2011

De Stercke Peter Wauters Marijke

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(a)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE STERCKE - WAUTERS

Adresse
WIJNVELD 22 9240 ZELE

Code postal : 9240
Localité : ZELE
Commune : ZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande