DE STERRE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE STERRE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 449.903.618

Publication

23/12/2014
ÿþ rdQD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IMMUN

Ondernemirigsnr : 0449.903.618 Benaming

(voluit) ; De Sterre

Gent

Afdeling Gndenade

Griffie I 0 BEC, 2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Omgangstraat 1, 9750 Zingem

Onderwerp akte ; Statuten

Titel I: Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1 - Naam

De vereniging draagt de naam: "De Sterre". Deze naam moet voorkomen in aile akten, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2 -. Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd op het Kwartelstraat 6A, 9000 Gent, in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen, De Raad van Bestuur kan eveneens administratieve bijzetels oprichten.

Artikel 3 - Doel

De vereniging heeft tot doel: het bevorderen van het geestelijk en fysiek welzijn van de mens door onder, meer het geven van groepsprogramma's en in te staan voor individuele begeleiding en groepsbegeleiding met: educatieve, therapeutische of recreatieve doeleinden. Om dit doel te realiseren kan de vereniging onder meer de volgende activiteiten ontplooien: sociaal-culturele evenementen organiseren, culinaire activiteiten ontplooien,' begeleide wandelingen en gidsbeurten verzorgen, voordrachten en lezingen houden, enz. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan alle activiteiten ontplooien, die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten altijd volledig zullen bestemd worden voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 4 - Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel II; Leden

Artikel 5 - Leden

De VZW telt tenminste drie werkende leden. Zij bezitten de volheid van het Lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, Doorheen de statuten wordt met de term 'leden' verwezen naar werkende leden.

Artikel 6 - Toetreding

Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon, die door de algemene vergadering ais zodanig wordt aanvaard. Het verzoek tot toetreding moet schriftelijk worden gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, die op zijn beurt de algemene vergadering van werkende leden op de hoogte brengt. De stemming over de kandidatuur gebeurt bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemgerechtigden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De stemming is geheim, De motieven waarom een kandidaat niet werd aanvaard, moeten niet meegedeeld worden aan de kandidaat. In de notulen wordt enkel vermeld dat de betrokken kandidaat al dan niet js aanvaard, en met welke meerderheid van stemmen, De voorzitter van de Raad van Bestuur deelt de uitslag mee aan de kandidaat, en dit binnen de veertien dagen na de beslissing.

Artikel 7 - Lidgeld - aansprakelijkheid

Er mag aan de leden een bijdrage gevraagd worden. Die mag niet meer bedragen dan 250 euro per jaar. Dit bedrag kan jaarlijks worden geindexeerd. Het lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt beschouwd als ontslagnemend. Dit ontslag gaat in bij een nieuw boekjaar, Vervallen bijdragen blijven ook na de beëindiging van het lidmaatschap opeisbaar. De Raad van Bestuur bepaalt het bedrag van de bijdragen, door de leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

" MOD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge verschuldigd, De leden gaan, in die hoedanigheid, geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid aan inzake de verbintenissen van de vereniging,

Artikel 8 - Einde lidmaatschap

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij het overlijden van een lid of de ontbinding van een lidrechtspersoon en wanneer het lid niet meer voldoet aan de voorwaarden waaronder het aanvaard werd, vanaf het ogenblik dat het betrokken lid per aangetekende brief op de hoogte werd gesteld dat het niet meer voldoet aan die voorwaarden. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur, of indien de algemene vergadering besluit een lid uit te sluiten op de wijze bepaald in de Wet op de verenigingen zonder winstoogmerk. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen, Het ontslag van een werkend lid moet verplicht ter attentie van de raad van bestuur worden ingediend.

Artikel 9 - Rechten van de werkende leden

Onverminderd de bepalingen van de statuten, hebben de werkende leden de volgende rechten: stemrecht op de algemene vergadering; het recht om een voorstel op de agenda van de algemene vergadering te plaatsen; het recht om kennis te nemen van de geschreven stukken van de vereniging zoals bepaald in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk; het recht om de ontbinding, nietigheid van een handeling van de vereniging of van een besluit van de vereffenaars te vorderen in rechte, zonder enig ander belang dan het lidmaatschap te moeten doen blijken.

TITEL III: Raad van bestuur

Artikel 10 - Bestuurders - benoeming

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. Ais evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te alle tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou besluiten. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand na neerlegging van de stukken op de griffie van de rechtbank van koophandel in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Artikel 11 - Duur mandaat - vervanging

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Wanneer door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien. Een bestuurder kan bij de voorzitter dienst vrijwillig ontslag indienen.

Artikel 12 - Functies - besluitvorming - notulen

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris. De raad kan tevens nog andere functies toewijzen, als daar zijn één of meer ondervoorzitters, een penningmeester, en zo meer, De functies van secretaris en penningmeester zijn cumuleerbaar. De Raad ken slechts geldig beslissen, indien tenminste de helft van de bestuurders fysiek aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de seoretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register, De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris.

Artikel 13 - Taakverdeling onder de functies

De voorzitter roept de vergaderingen van de Raad van Bestuur samen, stelt de agenda op en leidt de vergaderingen, en is woordvoerder naar de buitenwereld. Ingeval van afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. De secretaris bewaart de notulen van de vergadering in de archieven, en verstrekt op verzoek van de leden hiervan afschriften.

Artikel 14 - Bevoegdheid -vertegenwoordiging

De raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De Raad kan alle daden van beschikking stellen onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, handelend door de meerderheid van zijn leden, wordt de vereniging in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders samen handelend. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenstelbaar zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 15 - Aansprakelijkheid

De bestuurders gaan, door hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn alleen verantwoordelijk voorde uitoefening van hun opdracht

Artikel 16 - Volmacht

Iedere bestuurder die verhinderd is, kan per brief, fax of e-mail, een ander lid van de Raad machtigen om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Deze volmacht geldt evenwel slechts voor één vergadering. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Titel IV: Het dagelijks bestuur

Artikel 17 - Delegatie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD2.2

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging en de vertegenwoordiging ervan in het kader van dat bestuur delegeren aan één van zijn leden. De dagelijkse bestuurders kunnen worden afgezet door de Raad van Bestuur. Dit wordt hen medegedeeld per aangetekend schrijven.

Artikel 18 - Begrip dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging hoogdringend worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Artikel 19 - Vertegenwoordiging in het kader van het dagelijks bestuur

Ten aanzien van derden wordt de vereniging voor wat betreft de handelingen van dagelijks bestuur geldig vertegenwoordigd door diegene aan wie het dagelijks bestuur werd gedelegeerd. De voorzitter krijgt het mandaat voor vertegenwoordiging ten aanzien van derden of kan deze taak delegeren. Alle besluiten worden genomen in samenspraak met de leden,

Titel V: Algemene vergadering

Artikel 20 - Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen, Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering,

Artikel 21- Tijdstip

Er zal jaarlijks een gewone algemene vergadering van de leden worden gehouden. De Raad van Bestuur bepaalt de datum ervan. Buitengewone en bijzondere algemene vergaderingen zullen opgeroepen worden telkens als de Raad van Bestuur dat voor de belangen van de vereniging nuttig oordeelt, of binnen 21 dagen wanneer een werkend lid er schriftelijk om verzoekt. De bijeenkomst zelf uiterlijk de veertigste dag na het verzoek plaatsvinden,

Artikel 22 - Bijeenroeping - agenda

De algemene vergadering wordt opgeroepen door de voorzitter. De oproepingsbrief wordt tenminste acht dagen veer de datum van de vergadering met een gewone brief, per fax of e-mail aan ieder lid gezonden. Voor de berekening van deze termijn worden de dag van de oproeping en de dag van de vergadering niet meegerekend. De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur en bij de oproepingsbrief gevoegd.

Artikel 23 - Bevoegdheid

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor: de wijziging van de statuten; de benoeming en de afzetting van de leden van de Raad van Bestuur en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend; voorkomend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen) en het bepalen van zijn (hun) bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend; de kwijting aan de bestuurders en, voorkomend, de commissaris(sen); de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen; de ontbinding van de vereniging; de uitsluiting van een lid; de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; alle andere gevallen waarin de wet of de statuten zulks vereisen. De algemene vergadering kan geldig beraadslagen over de punten die niet vermeld zijn op de agenda, mits alle leden hiermee instemmen.

Artikel 24- Besluitvorming

Behoudens de uitzonderingen bepaald in de wet of in de statuten, kan de algemene vergadering geldig beraadslagen indien minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en worden de beslissingen genomen met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij het berekenen van de meerderheid wordt geen rekening gehouden met de stemmen van de leden die zich bij de stemming onthielden, tenzij in de gevallen waarin een bepaling van de wet de besluitvorming van de ledenvergadering aan een bijzondere quorumvereiste en/of een bijzondere meerderheidsvereiste onderwerpt indien de algemene vergadering moet beslissen over een wijziging van de statuten van de vereniging, zal dit gebeuren overeenkomstig de bepalingen van de wet op verenigingen zonder winstoogmerk.

Artikel 25 - Notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, en ze worden opgenomen in een bijzonder register, Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris, Leden, alsook derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen aan de voorzitter.

Titel VI: De inkomsten, begrotingen en rekeningen

Artikel 26 - Aanwending

Het vermogen van de vereniging mag uitsluitend aangewend worden voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Artikel 27 - Boekjaar - controle

Het boekjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar, datum waarop de rekeningen worden afgesloten. De rekeningen worden voor goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd binnen de 6 maanden na het afsluiten van het boekjaar, vergezeld van een verslag over de toestand van de vereniging en van de begroting voor het volgende dienstjaar_ Indien de algemene vergadering de rekeningen goedkeurt, gaat zij over tot de beraadslaging en de stemming over de kwijting van de bestuurders.

Titel VII: Ontbinding - Vereffening

Artikel 28 - Ontbinding

Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke

rufOD 2.2

Luik B - Vervolg

daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 29 - Bestemming activa

in gevat van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft.

Titel VIII: Diverse bepalingen

Artikel 30 - Huishoudelijk reglementen en andere reglementen

De Raad van Bestuur mag een huishoudelijk reglement opstellen dat de toepassingsvoorwaarden van deze statuten vaststelt. Dit reglement en de wijzigingen ervan, moeten goedgekeurd worden door de algemene vergadering.

Artikel 31- Algemene bepaling

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing. Indien één of meer bepalingen van deze statuten in strijd zou zijn met de huidige of toekomstige wetgeving betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, worden ze voor niet geschreven gehouden, zonder dat dit afbreuk doet aan de geldigheid van de overige bepalingen. Aldus opgemaakt in drie exemplaren waarvan één exemplaar bestemd is voor de neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de buitengewone algemene vergadering gehouden te Gent op 9 december 2009.

Artikel 32 - Historiek Raad van Bestuur

De eerste voorzitter en bestuurder, Joris Eschauzier, neemt ontslag en zijn functie wordt overgenomen door Sophia Bendien, Werden ook benoemd: Laura Eschauzier als secretaris en Lukas Huisman als penningmeester. Neemt ook deel aan de algemene vergadering: Lidwina Martien.

Sophia Bendien,

Voorzitter

! L r

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DE STERRE

Adresse
OMGANGSTRAAT 1 9750 ZINGEM

Code postal : 9750
Localité : ZINGEM
Commune : ZINGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande