DE WEEHAEGE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE WEEHAEGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 540.925.349

Publication

21/10/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

verplichtingen van de leden worden verder bij reglement of besluit geregeld.

5) De buurt bestaat uit alle huizen van de desbetreffende wijk, en bewoners van Eksaarde.

6) Als leden van een huishouden worden aangemerkt diegenen die staan ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente, als woonachtig op het adres bekend in het ledenregister.

7) Als gewoon lid wordt aangemerkt een huishouden binnen de buurt genoemd onder lid 5 dat zich als zodanig heeft aangemeld

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten. Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dít schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-maí|. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. Art. 6. Leden van verdiensten zijn personen die zich gedurende een lange, aaneengesloten periode als lid of begunstiger voor het belang van de vereníging hebben ingespannen. Deze leden kunnen dan als zodanig worden benoemd. Zij zijn vrijgesteld van contributie en kunnen niet in bestuursfuncties worden gekozen. Voor deelname aan activiteiten kan wel een bijdrage worden verlangd. Art. 7. Ereleden zijn personen die zich op uitzonderlijke wÍjze voor het belang van de vereniging hebben ingespannen. Deze personen kunnen als zodanig worden benoemd. Ten aanzien van de contributies en het bekleden van bestuursfuncties geldt voor hen hetzelfde als voor de leden van verdienste.

Tevens hebben zij het recht het bestuur te adviseren op alle beleidsgebieden.

Art. 8.

1) Begunstigers zijn zij die zich bereid verklaard hebben de vereniging financieel of materieel te steunen met een door de algemene vergadering vast te stellen goedkeuring .

2) Begunstigers hebben geen andere rechten en verplichtingen dan die welke hun bij of krachtens de

statuten zijn toegekend en opgelegd.

Art. 9.

1) Het bestuur beslist omtrent de toelating van leden en begunstigers, bij onenigheid heeft de voorzitter de doorslaggevende stem

2) Bij niet-toelating tot lid kan de algemene vergadering alsnog tot toelating besluiten.

3) Leden van verdienste en ereleden worden benoemd door de bestuursvergadering bij

meerderheid van stemmen

Art. 10. Het lidmaatschap eindigt:

a) door opzegging van het lid;

b) door opzegging namens de vereniging. Deze kan geschieden wanneer een lid heeft opgehouden aan de vereisten voor het lidmaatschap bij de statuten gesteld te voldoen, wanneer hij zijn verplichtingen jegens de vereniging niet nakomt;

c) door ontzetting. Deze kan alleen worden uitgesproken wanneer een lid in strijd met de statuten, reglementen of besluiten der vereniging handelt, of de vereniging op onredelijke wijze benadeelt.

d) van een lid als deze niet meer in de buurt woonachtig is.

Art. 11.

1 ) De rechten en verplichtingen van een begunstiger kunnen te allen tijde wederzijds door opzegging

worden beëindigd, behoudens dat de gemaakte afspraken nageleefd worden tot de geplande

activiteit.

2) Opzegging namens de vereniging geschiedt door het bestuur.

Art. 12. De inkomsten van de vereniging bestaan uit:

a) ontvangsten uit evenementen;

b) ontvangsten van begunstigers;

c) andere inkomsten.

Art. 13.

Het bestuur bestaat uit tênminste drie personen, die door de bestuursvergadering worden benoemd.

Art. 14. 1) Elk bestuurslid, ook wanneer hij voor een bepaalde tijd is benoemd, kan te allen tijde door

de bestuursvergadering worden ontslagen of geschorst.

2) Het bestuurslidmaatschap eindigt voorts:

a) door het eindigen van het lidmaatschap van de vereniging;

b) door bedanken.

c) door benoeming tot lid van verdiensten of erelid.

Art. 15.

1) Het bestuur wijst uit zijn midden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. Het kan voor elk hunner uit zijn midden een vervanger aanwijzen. Een bestuurslid kan meer dan een functie bekleden.

2) Van het verhandelde in elke vergadering worden door de secretaris notulen opgemaakt, die door de voorzitter en de secretaris worden vastgesteld en ondertekend.

3) Bij huishoudelijk reglement kunnen nadere regelen aangaande de vergaderingen van en de

besluitvorming door het bestuur worden gegeven.

Art. 16.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

1) Behoudens de beperkingen volgens de statuten is het bestuur belast met het besturen van de vereniging.

2) lndien het aantal bestuursleden beneden drie is gedaald, blijft het bestuur bevoegd. Het is echter verplicht zo spoedig mogelijk een algemene vergadering te beleggen waarin de voorziening in de open plaats of de open plaatsen aan de orde komt.

3) Het bestuur is niet bevoegd tot het sluiten van overeenkomsten tot het kopen, vervreemden of bezwaren van regístergoederen, het sluiten van overeenkomsten waarbij de vereniging zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot

zekerheidstelling voor een schuld van een derde verbindt.

4) Het bestuur behoeft goedkeuring van de algemene vergadering voor alle belangrijke financiële besluiten; belangrijke financiële besluiten zijn besluiten waarvan de totale lasten de jaarlijkse inkomsten van de vereniging overtreffen.

6) De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd:

a) hetzij door het bestuur;

b) hetzij door de voorzitter;

c) hetzij door twee andere bestuursleden.

Art. 17.

1) Het verenigingsjaar loopt van eên januaritot en met eenendertig december.

2) Het bestuur is verplicht van de vermogenstoestand van de vereniging zodanige aantekeningen te houden dat daaruit te allen tijde haar rechten en verplichtingen kunnen worden gekend.

3) Het bestuur brengt op een algemene vergadering binnen zes maanden na afloop van het verenigingsjaar, behoudens verlenging van deze termijn door de algemene vergadering, zijn jaarverslag uit en doet, onder overlegging van een balans en een staat van baten en lasten, rekening en verantwoording over zijn in het afgelopen boekjaar gevoerd bestuur. Na verloop van de termijn kan ieder lid deze rekening en verantwoording in rechte van het bestuur vorderen.

Art.18.

1) Aan de algemene vergadering komen in de vereniging alle bevoegdheden toe, die niet door de wet of de statuten aan het bestuur zijn opgedragen

2) lndien in enig jaar geen wijzigingen optreden in het bestuur, behoeft geen

algemene ledenvergadering te worden gehouden..

3) Jaarlijks, uiterlijk zes maanden na afloop van het verenigingsjaar, kan een algemene vergadering de jaarvergadering - worden gehouden.

4) Andere algemene vergaderingen worden gehouden zo dikwijls het bestuur dit wenselijk oordeelt. Art. 19.

1) Toegang tot de algemene vergadering hebben alle leden van de vereniging en alle begunstigers. Geen toegang hebben geschorste leden en geschorste bestuursleden.

2) over toelating van andere dan de in lid 1 bedoelde personen beslist de algemene vergadering.

3) leder gewoon lid van de vereniging (dat niet geschorst is), heeft êen stem.

4) Een lid kan zijn stem door een schriftelijk daartoe gemachtigd ander gewoon lid uitbrengen. Art.20..

1) De algemene vergaderingen worden geleid door de voorzitter van de vereniging of zijn plaatsvervanger. Ontbreken de voorzitter en zijn plaatsvervanger, dan treedt een der andere bestuursleden door het bestuur aan te wijzen als voorzitter op. Wordt ook op deze wijze niet in het voorzitterschap voorzien, dan voorziet de vergadering daarin zelve.

2) Van het verhandelde in elke vergadering worden door de secretaris of een ander door de voorzitter daartoe aangewezen persoon notulen gemaakt, die door de voorzitter en de notulist worden vastgesteld en ondertekend. De inhoud van de notulen wordt ter kennis van de leden gebracht.

Art.21.

1) Het ter algemene vergadering uitgesproken oordeel van de voorzitter dat door de vergadering een besluit is genomen is beslissend. Hetzelfde geldt voor de inhoud van een genomen besluit voor zover gestemd werd over een niet schriftelijk vastgelegd voorstel.

2) Voor zover de statuten of de wet niet anders bepalen, worden alle besluiten van de algemene vergadering genomen met volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

3) Alle stemmingen geschieden mondeling, tenzij de voorzitter een schriftelijke stemming gewenst acht

4) Een eenstemmig besluit van alle leden, ook al zijn dezen niet in een vergadering bijeen, heeft, mits met voorkennis van het bestuur genomen, dezelfde kracht als een besluit van de algemene vergadering.

Att.22.

1) De algemene vergaderingen worden bijeengeroepen door het bestuur. De oproeping geschiedt

schriftelijk aan de adressen van de leden volgens het ledenregister bedoeld in

artikel 4. De termijn voor de oproeping bedraagt tenminste zeven dagen.

2) Bij de oproeping worden de te behandelen onderwerpen vermeld

Art.23.

Ontbinding : Bij ontbinding zal het saldo integraal worden overgemaakt ten voordele van

1. Project Malawi Belgium

2. Alderande Lokeren

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art.24.

SLOTBEPALING

Voor de eerste maal worden benoemd tot leden van het bestuur:

Nicole D'hont Weehaagstraat 69 VOORZITTER

Willy Craeymeersch Langestraat 48 ONDERVOORZITTER

Rita Duym WeehaagstraatT4 PENNINGMEESTER

Ann De Coster Bremstraat 1 SECRETARIS

Steven De Picker Bremstraat 1 BESTUURSLID

Bernice De Vliegher Weehaagstraat 63 BESTUURSLID

Luc Waege Weehaagstraat 69 BESTUURSLID

Frank Robijn WeehaagstraatT4 BESTUURSLID

Brigitte De Vliegher Langestraat 48 BESTUURSLID

Rachel Linthout Weehaagstraat 70 ÊREBESTUURSLID

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Eksaarde

Op26 09 2013, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de

maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt

neergelegd op de Griffie van de Rechtbank

Coordonnées
DE WEEHAEGE

Adresse
WEEHAAGSTRAAT 69 9160 LOKEREN

Code postal : 9160
Localité : LOKEREN
Commune : LOKEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande