DE WIJNGAARDVRIENDEN HERZELE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE WIJNGAARDVRIENDEN HERZELE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.856.911

Publication

16/09/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Gent

Meng Ondenaarde,

05 SEP. 2014

Griffie

tliVU171.11

II







Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0534.856.911

Benaming

(voluit): De Wijngaardvrienden Herzele

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel: Wijteveldstraat 7, 9550 hierzele

Onderwerp akte Statutenwijziging

Uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering van 07/07/2014 van de VZW De Wijngaardvrienden, gehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging, blijkt dat volgende statutenwijzigingen met éénparigheid van stemmen werden goedgekeurd met ingang van 07/07/2014:

Art 7 wordt vervangen door:

De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door het dagelijks bestuur.

Art 1 wordt vervangen door

Tussen de ondergetekenden wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming 'VZW De Wijngaardvrienden Heizele'. De 'VZW De wijngaardvrienden Herzele' overkoepelt 2 wielerclubs aangesloten bij Wielerbond Vlaanderen nl. 'De wijngaardvrienden' met stamnummer 71997001 en 'De wijngaardlady's' met stamnummer 72012026.

Art 5 wordt vervangen door:

Het lidmaatschap van de club Wijngaardvrienden en Wijngaardlady's geldt als een werkelijk lid van de vzw. Het aantal werkelijke leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkelijke leden.

Tot de vereniging kan als werkelijk lid toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur aanvaard wordt. De raad van bestuur beslist geheim en autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

Het kandidaat-werkelijk lid dient ais toetredingsvoorwaarde te worden voorgedragen door een van de werkelijke leden van de vereniging:

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten, in voorkomend geval het huishoudelijk reglement.

De leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term "lid" in de wet en de statuten worden steeds de werkelijke leden bedoeld.

Art 15 paragraaf 2 wordt vervangen door

Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkelijk lid. Het aantal

volmachten per aanwezig lid is beperkt tot één.

Opgemaakt te Herzele op 07/07/2014.

Lauwaert Stefaan Afgevaardigd bestuurder De Cooman Freddy Van Meirhaeghe Stevie

Afgevaardigd bestuurder Afgevaardigd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

11/06/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

riffie

rgelegd ter gritffe van de

Rechtbank van Koophandel

Oudenaarde,

deGriffrer 3 1 ME! 2013

M. FOSTER

Griffie

Ondernemingsnr : .O S3 4.$ J 6.9M

Benaming

(voluit) : De Wijngaardvrienden Herzele

(verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Wijteveldstraat 7, 9550 Herzele

Onderwerp akte : oprichting

Tussen de ondergetekenden :

Nummer 1 , Lauwaert Stefaan,wonend te Leliestraat 5 te Borsbeke ,met nationaal nummer 71.09.26163.29.

Nummer 2, De Cooman Freddy , wonend te Wijteveldstraat 7 te Herzele , met nationaal nummer 54.05.06399.08

Nummer 3, Van Meirhaeghe Stevie , wonend te Korenbloemstraat 15 te Merelbeke, met nationaal nummer 80.04.09-307.64

Beiden van Belgische nationaliteit, is overeengekomen onder hen en al de personen die er later deel zullen van uitmaken, een vereniging zonder winstoogmerk met volgende statuten op te richten:

(.Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. Tussen de ondergetekenden wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming : "De Wijngaardvrienden Herzele",

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Oudenaarde, meer bepaald te Wijteveldstraat 7 in Herzele. De algemene vergadering kan de zetel wijzigen overeenkomstig de regeling ingeval van een statutenwijziging.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel het beoefenen en organiseren van recreatief fietsen op de weg en in het veld (VTT)

Zij kan de hiertoe nodige middelen, infrastructuur en sponsorgelden bijeenbrengen en alle ondersteunende diensten verlenen en activiteiten in verband met dit doel in het algemeen verrichten..

Om het doel omschreven in het eerste lid te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handeisdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

11. Lidmaatschap

Artikel 5. Het aantal werkelijke leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkelijke leden.

Man 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neede7intalllie aRtÉr

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Tot de vereniging kan als werkelijk lid toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur aanvaard wordt. De raad van bestuur beslist geheim en autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

Het kandidaat-werkelijk lid dient als toetredingsvoorwaarde te worden voorgedragen door een van de werkelijke leden van de vereniging;

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten, in voorkomend geval het huishoudelijk reglement. De leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term "lid" in de wet en de statuten worden steeds de werkelijke leden bedoeld.

Artikel 6. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen ais ereleden, toegelaten leden, steunende leden, corresponderende leden of beschermende leden tot de vereniging toelaten. Deze personen bezitten echter niet de rechten van de werkelijke leden. Ze verwerven het statuut van niet-werkelijk lid en bezitten enkel een aanwezigheidsrecht op de algemene vergadering en een inzagerecht in de notulen.

Artikel 7. De jaarlijkse bijdrage kan niet meer bedragen dan tweehonderd vijftig euro. Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 8, De basisbijdrage van de niet-werkelijke leden (ereleden, toegelaten leden, steunende leden, corresponderende leden of beschermende leden) wordt bepaald door de raad van bestuur,

Artikel 9. Het lidmaatschap eindigt bij overlijden van het lid.

Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de raad

van bestuur, of indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van drie

vierden der stemmen.

Het lidmaatschap eindigt eveneens bij de niet-betaling van de ledenbijdrage voorzien in artikel 7.

Artikel 10, De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of de erfgenamen van de overleden leden verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Ze kunnen evenmin de eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger ingebrachte bedragen terugvorderen.

III.Algemene vergadering

Artikel 11. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de werkelijke leden bij

uitsluiting van de aangesloten leden.

De werkelijke leden beschikken in de vergadering over één stem.

Artikel 12, De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1. het wijzigen van de statuten;

2. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

3. de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

4. de uitsluiting van de leden;

5. het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

6. het benoemen en afzetten van een commissaris-revisor;

Artikel 13. De algemene vergadering kiest onder haar leden een voorzitter en een ondervoorzitter.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige leden of het aanwezige lid met de hoogste ononderbroken lidmaatschapsanciënniteit.

Artikel 14. §1. Elk jaar wordt minstens één algemene vergadering gehouden.

§2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoeken. In dit laatste geval dient de raad van bestuur binnen de maand gevolg te geven aan het verzoekschrift.

§3, De leden worden door middel van een gewoon of aangetekend schrijven, opgeroepen voor de algemene vergadering door de raad van bestuur. De oproepingsbrief dient de leden tenminste acht dagen voor de vergadering te bereiken. De postdatum geldt als bewijs.

§4. De algemene vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

§5. De oproepingsbrief bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter, maar elk voorstel ondertekend door één vijfde van de leden moet op de agenda worden gebracht.

4

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15.§1. De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij:

over de aangelegenheden opgesomd in artikel 12, eerste, derde, vierde en achtste lid. De algemene vergadering kan hierover enkel geldig beraadslagen dan met een meerderheid van drie vierde der stemmen, Over het wijzigen van statuten kan evenwel slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda voorkomt en in de uitnodiging werd toegelicht, dit onverminderd het bepaalde van artikel 8 van de wet van 2 mei 2002, met name een aanwezigheidsquorum van twee derden van de leden en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met een meerderheid van twee derden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

In uitzondering hierop, dient een doelswijziging en een vrijwillige ontbinding te worden goedgekeurd door vier vijfden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen,

§2. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkelijk lid of door een derde. Het aantal volmachten per aanwezig lid is beperkt tot één,

§3. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

§4. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle aanwezige leden van de vergadering ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Artikel 16, De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Elk lid van de vergadering beschikt over een inzagerecht in de notulen.

De leden kunnen op hun verzoek een afschrift (volledige kopij) of een uittreksel (gedeeltelijke kopij) krijgen van de notulen.

Ook belanghebbende derden kunnen dit register inzien.

IV. Bestuur

Artikel 17. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders die tevens lid moeten zijn van de vereniging.

De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een hernieuwbare termijn van vijf jaar.

Aan de bestuurders kan geen vergoeding uitgekeerd worden, tenzij anders beslist wordt door de algemene vergadering.

Artikel 18. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad is bevoegd om alle daden van bestuur te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan één der bestuurders. Degene die een deel of het geheel van de bevoegdheid van de raad van bestuur gedelegeerd krijgt is uitsluitend verantwoording verschuldigd aan die raad. De raad kan eveneens één of meer afgevaardigde bestuurders aanduiden, die met het dagelijks bestuur worden belast. De afgevaardigde bestuurder verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer. Hij is tevens bevoegd de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren. Voor alle handelingen die meer dan 1,250,00 ê bedragen is steeds de handtekening van twee afgevaardigd bestuurders nodig, Alle bestuurders zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur is tevens bevoegd tot het verstrekken van het mandaat ad litem aan een advocaat in uitvoering van de beslissing van de raad van bestuur om in gerechtelijke acties als eiser of verweerder op te treden.

Artikel 19. De raad kan onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester benoemen.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad voorgezeten door de ondervoorzitter. is ook de ondervoorzitter verhinderd of bij ontstentenis van ondervoorzitter, dan wordt de raad voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders of de aanwezige bestuurder met de hoogste ononderbroken bestuursanciënniteit.

Het voorzitterschap van de raad mag door dezelfde persoon slechts gedurende maximaal vijf opeenvolgende jaren worden waargenomen tenzij de raad met een meerderheid van drie vierden der uitgebrachte stemmen zou beslissen om zijn mandaat te verlengen met een opvolgende nieuwe termijn van vijf jaar. Dezelfde meerderheid is vereist voor de daaropvolgende termijnen van vijf jaar door dezelfde persoon.

Artikel 20. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, De bijeenroeping van de raad is verplicht wanneer één derde van de leden van de algemene vergadering daarom vraagt,

6.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De oproepingsbrief wordt tenminste acht dagen voor de vergadering via mail verzonden. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

De oproepingsbrief bevat eveneens de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en deze er unaniem mee instemmen dat over het niet-geagendeerde onderwerp toch beraadslaagd en gestemd mag worden door de raad van bestuur.

Artikel 21. Indien de voorzitter van de raad van bestuur dat opportuun acht kan de raad van bestuur een

voorstel goedkeuren door de ondertekening voor akkoord van een rondschrijven dat het voorstel bevat door aile

leden van de raad van bestuur.

In dat geval dient de raad van bestuur niet samengeroepen te worden om geldig te beraadslagen. Het

rondschrijven bevat de volgende vermeldingen:

1. vermelding dat het gaat om een voorstel van beslissing van de raad van bestuur;

2, vermelding dat enkel de ondertekening van het voorstel door alle leden van de

raad van bestuur de goedkeuring van het voorstel tot gevolg heeft;

3. vermelding dat het voorstel niet geamendeerd kan worden en dat er geen

voorbehoud kan gemaakt worden door de leden;

4. vermelding dat alle leden van de raad van bestuur het stuk ondertekend terug moeten zenden met daarbij de eigenhandig geschreven woorden " goedgekeurd voor beslissing van de raad van bestuur";

5. vermelding dat het ondertekende rondschrijven binnen tien dagen terug-

gestuurd moet worden naar de maatschappelijke zetel.

Artikel 22. De raad van bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend,

De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register. Elke bestuurder beschikt over een inzagerecht in deze notulen. Op zijn verzoek kan elke bestuurder een afschrift (volledige kopie) of een uittreksel (gedeeltelijke kopie) krijgen van deze notulen.

V.Begrotingen en rekeningen

Artikel 23. Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december. Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot eenendertig december 2013, Met het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de inventaris en de balans opgemaakt; ze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

VI.Verbintenissen voor de VZW in oprichting

Artikel 24. In naam van de vereniging kunnen verbintenissen worden aangegaan vooraleer zij de rechtspersoonlijkheid bezit. Tenzij anders is overeengekomen, zijn de personen die, in welke hoedanigheid ook, dergelijke verbintenissen aangaan, persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk ingeval de verbintenissen niet warden overgenomen binnen de twee maanden na verkrijging van de rechtspersoonlijkheid of indien de vereniging binnen twee jaar na het ontstaan van de verbintenis geen rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. Verbintenissen overgenomen door de vereniging worden geacht door haar te zijn aangegaan vanaf het ontstaan van die verbintenissen.

Vll.Ontbinding en vereffening

Artikel 25. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal !eden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

Zelfs in dat geval beschikt de vereniging over een regularisatietermijn van drie maanden.

De vereniging kan vrijwillig ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het in artikel 20 van de wet van 2 mei 2002 bepaalde, door een gerechtelijke beslissing of door intrede van de ontbindende voorwaarde.

Artikel 26. Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de Rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 27. Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig, gerechtelijk of door intrede van de voorwaarde, mag de vereffenaar de bestemming bepalen indien het door hem vastgesteld netto-actief vermogen niet meer bedraagt dan vijfentwintig duizend euro. Indien dit bedrag overschreden is, wordt de bestemming bepaald door de algemene vergadering die daartoe door de vereffenaar wordt bijeengeroepen. Het netto actief zal worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan in het bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief dewelke ten laatste tien dagen voor de vergadering dient toe te komen bij de

a "

Voor- Luik B - Vervolg

behouden leden. De vereffenaar kan een of meer gemotiveerde voorstellen van bestemming aangeven in de

aan het i bijeenroepingbrief. Alle werkelijke leden dienen op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De

Belgisch bestemmingsbeslissing is slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden bij twee derde

Staatsblad

_ l meerderheid goedgekeurd wordt.

Zijn niet alle leden op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Op deze tweede vergadering kan rechtsgeldig beslist worden, welk het getal der aanwezige leden ook zij. In dat geval dient de beslissing echter door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd te worden.

VIII.Slotbepalingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 28. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken in zake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Artikel 29. Benoemingen:

De algemene vergadering, verenigd voor het opstellen van deze akte, heeft met éénparigheid van stemmen

verkozen als bestuurders voor de eerste termijn:

Lauwaert Stefaan, voornoemd

De Cooman Freddy, voornoemd

Van Meirhaeghe Stevie, voornoemd

Zij worden tevens alle drie benoemd tot afgevaardigd bestuurder voor de eerste termijn. Opgemaakt te Herzele op 11.03.2013

Lauwaert Stefaan De Cooman Freddy Van Meirhaeghe Stevie

Afgev. Bestuurder Afgev. Bestuurder Afgev, Bestuurder











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Coordonnées
DE WIJNGAARDVRIENDEN HERZELE

Adresse
WIJTEVELDSTRAAT 7 9550 HERZELE

Code postal : 9550
Localité : HERZELE
Commune : HERZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande