DE WOONBALANS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DE WOONBALANS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 849.242.621

Publication

12/10/2012
ÿþh

Mod word 11.1

In de bidagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie rta neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 3 L . 2 6 2

Benaming

(voluit) : DE WOONBALANS

(verkort) :

Rechtsvorm : Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk

Zetel : de Castrodreef 3 te 9100 SINT-NI KLAAS

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

UITTREKSEL: OPRICHTING

Uit een akte verleden voor ons, meester Joost Vercouteren, notaris niet standplaats te Beveren op 27 september 2012, vóór registratie, blijkt dat:

ZIJN VERSCHENEN:

1. De cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid " SJK DE WOONCONSULENT", waarvan de maatschappelijke zetel is gevestigd te 3580 Beringen, Graaf Van Loonstraat 15 bus 1, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Hasselt met ondernemingsnummer 0450.367.337.

Opgericht ingevolge akte verleden voor notaris Eduard Van Der Veken te Kruibeke op éénentwintig juni negentienhonderd drieënnegentig, bekendgemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad van veertien juli daarna onder nummer 930714-33.

2. Het KRISTELIJK SOLIDARITEITSFONDS Vereniging zonder winstoogmerk, afgekort KSF vzw, gevestigd te 9100 Sint Niklaas, De Castrodreef 1, 0852.010.980 RPR Dendermonde.

Opgericht bij onderhandse akte van tweeëntwintig april negentienhonderd een en zestig, houdende de statuten en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van elf mei negentienhonderd " eenenzestig onder het nummer 1933 waarbij bij onderhandse akte van drieëntwintig september tweeduizend en; vier, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van acht november tweeduizend en vier onder; nummer 0155170, volledig nieuwe statuten werden aangenomen.

3. "ASSIST WAAS EN DENDER" Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, gevestigd te, 9100 Sint-Niklaas, de Castrodreef 3, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Dendermonde onder het; nummer BTW BE 0405.080.116.

Opgericht onder de naam De Volksmacht als coöperatieve vennootschap bij onderhandse akte verleden op zeven december negentienhonderd achtenvijftig, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van'' vijfentwintig december daarna, onder nummer 30.825.

4. "SINTE-CHRISTIANA en SINT-MICHAEL" vereniging voor medisch sociale intiatieven, vereniging zonder; winstoogmerk, met zetel te 9100 Sint-Niklaas, de Castrodreef 1, ingeschreven in het rechtspersonenregister te; = Dendermonde met ondernemingsnummer 0410.269.715.

Opgericht onder de naam Geneeskundig Instituut Sint-Michaël ingevolge een akte verleden voor notaris Gilbert Back te Sint-Niklaas op twee februari negentienhonderd zesenveertig, bekendgemaakt in de bijlagen tot; het Belgisch Staatsblad onder nummer 1946/00431.

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte?

aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk en met de naam "De Woonbalans".

De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te Sint-Niklaas, de Castrodreef 3.

KAPITAAL  VAST GEDEELTE VAN HET KAPITAAL  VOLSTORTING - AANDELEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

GRIFFIE RECHTBA '

VAN KOOPHANDEL

-3 0KT, 1012

DENDERM ONDE

Gtigiv

1

*12168931

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het maatschappelijk kapitaal is deels vast en deels veranderlijk. Het bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt vijftigduizend Euro (¬ 50.000,00) en is vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen categorie "A".

Het variabel kapitaal zal vertegenwoordigd worden door aandelen op naam met een nominale waarde van tweehonderdvijftig Euro (¬ 250,00) per aandeel, en zullen van categorie "B" zijn.

Op de kapitaalaandelen wordt ais volgt in geld ingeschreven:

1)De cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "SJK DE WOONCONSULENT" voor een bedrag van tienduizend euro (10.000,00 ¬ ), waarvan de geheelheid is volstort en waarvoor haar veertig (40) aandelen toegekend worden.

2)1-let "KR1STELIJK SOLIDAR1TEITSEONDS" Vereniging zonder winstoogmerk voor een bedrag van veertienduizend euro (14.000,00 ¬ ), waarvan de geheelheid is volstort en waarvoor haar zesenvijftig (56) aandelen toegekend worden.

3)"ASSIST WAAS EN DENDER" Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid voor een bedrag van dertienduizend euro (13.000,00 ¬ ), waarvan de geheelheid is volstort en waarvoor haar tweeënvijftig (52) aandelen toegekend worden.

4)"SINTE-CHRISTIANA en SINT-MICHAEL" vereniging voor medisch sociale intiatieven, vereniging zonder winstoogmerk voor een bedrag van dertienduizend euro (13.000,00 ¬ ), waarvan de geheelheid is volstort en waarvoor haar tweeënvijftig (52) aandelen toegekend worden.

DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur vanaf het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid, en begint te

werken op datum van heden.

STATUTEN

Artikel 1 - Rechtsvorm - Benaming

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

met een sociaal oogmerk.

Haar benaming luidt: "De Woonbalans".

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Sint-Niklaas, de Castrodreef 3.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft tot doel te informeren, te sensibiliseren, diensten te verlenen en te coördineren en kredieten te verstrekken met het oog op de aanpassing van huidige en/of toekomstige woningen en verblijfplaatsen van privépersonen zodat deze langer en in comfortabele omstandigheden zelfstandig thuis kunnen wonen.

De vennootschap zal in het algemeen aile commerciële, financiële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar doel of van aard zouden zijn, rechtstreeks of onrechtstreeks, het bereiken ervan geheel of ten delen te vergemakkelijken en die bovendien verenigbaar zijn met het sociaal oogmerk dat zij nastreeft.

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, splitsing, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen, in alle bestaande of op te richten vennootschappen, verenigingen, instellingen of bedrijven, in België of in het buitenland, die van aard zijn de realisatie van haar sociaal oogmerk te bevorderen.

Het doel kan gewijzigd, uitgebreid of beperkt worden bij beslissing van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor een wijziging van de statuten.

Artikel 3BIS - Sociaal oogmerk

Met de activiteiten die de vennootschap overeenkomstig haar doel zal verrichten beoogt zij volgend sociaal oogmerk:

Ondersteuning bieden aan privépersonen zodat deze langer en in comfortabele omstandigheden in een thuissituatie kunnen blijven wonen. Deze ondersteuning kan de vorm aannemen van dienstverlening in de ruimste zin of van financiering van bepaalde investeringen om de woning en de verblijfplaats aan te passen.

De aan de gestelde oogmerken te besteden winst zal ais volgt en volgens de hieronder aangeduide hiërarchie worden besteed:

aanstelling, vorming en opleiding van medewerkers, belast met de realisatie van het sociaal oogmerk - studie en onderzoek in de materies die bij het vennootschapsdoel aansluiten

- de promotie en het nemen van initiatieven die nauw aansluiten bij de realisatie van het maatschappelijk doel en het sociaal oogmerk.

Het voornaamste oogmerk van de vennootschap mag nimmer gericht zijn op de verrijking van de vennoten van de vennootschap noch bestaan in het verlenen van een onrechtstreeks vermogensvoordeel aan de vennoten.

Artikel 4 - Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur vanaf het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5 - Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is deels vast en deels veranderlijk.

Het bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal werd bij de oprichting vastgesteld op vijftigduizend Euro

(E 50.000,00) en is vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen categorie "A".

Het variabel kapitaal zal vertegenwoordigd worden door aandelen op naam met een nominale waarde van

tweehonderdvijftig Euro (E 250,00) per aandeel, en zullen van categorie "B" zijn.

Artikel 20 - Samenstelling van het bestuur - Benoeming - Einde van het bestuursmandaat

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit natuurlijke of

rechtspersonen, al dan niet vennoten.

De raad van bestuur zal uit minimaal drie (3) en maximaal negen (9) leden bestaan. Meer dan de helft van

de leden dienen gekozen te worden uit de kandidaten voorgedragen door de aandeelhouders categorie "A".

De bestuurders worden benoemd bij beslissing van de algemene vergadering en dit steeds voor een

periode van zes jaar.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen.

Het mandaat van een bestuurder is ten allen tijde herroepbaar bij beslissing van de algemene vergadering.

Bij beëindiging van hun mandaat zijn de bestuurders herbenoembaar.

Ingeval een plaats van een bestuurder vacant wordt, zullen de overblijvende bestuurders voorlopig in de

vacature kunnen voorzien tot op het ogenblik dat de algemene vergadering tot de vervanging heeft besloten,

Artikel 21 - Interne beslissingsbevoegdheid en organisatie van het bestuur

De bestuurders vormen een raad van bestuur en kiezen in hun midden een voorzitter.

De raad van bestuur vergadert telkens het belang van de vennootschap het vereist en na bijeengeroepen te zijn door de voorzitter of nadat twee leden van de raad van bestuur erom verzoeken.

De vergadering van de raad van bestuur wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats die in de oproepingsbrieven wordt bepaald.

De bijeenroepingen worden gedaan bij gewone brief en/of e-mail en verstuurd, behoudens in geval van hoogdringendheid te motiveren in de notulen van de bijeenkomst, ten minste vijf volle dagen vôór de vergadering en bevatten de dagorde,

Behalve in geval van overmacht te motiveren in de notulen van de bijeenkomst of in geval van bijzondere aanwezigheidsquota vereist door onderhavige statuten, kan de raad van bestuur alleen geldig beraadslagen wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien echter bij de eerste bijeenkomst de raad het vereist aantal niet bereikt, zal hij opnieuw kunnen worden samengeroepen met dezelfde dagorde; bij deze nieuwe vergadering zal hij geldig kunnen beraadslagen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders moge zijn,

In uitzonderlijke gevallen wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders, Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening.

De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen behoudens eventuele bijzondere meerderheden vereist door onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter of van het lid dat de bijeenkomst voorzit, doorslaggevend zijn. Onthoudingen, blanco en nietige stemmen worden niet meegerekend voor de berekening van de vereiste meerderheid.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht verlenen aan een andere bestuurder om hem op de vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen en in zijn plaats rechtsgeldig te stemmen, De volmachtgever wordt in dat geval geacht aanwezig te zijn,

De beraadslagingen en stemmen van de raad worden vastgesteld door notulen, ondertekend door de voorzitter en een 2e bestuurder.

De afschriften en uittreksels uit deze notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 22 - Bevoegdheden van het bestuur

Het bestuur kan alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het verwezenlijken van het doel van de vennootschap, behoudens deze die door onderhavige statuten of door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Het bestuur mag onder meer, zonder enige kwantitatieve beperking en zonder dat de hiernavolgende opsomming als kwalitatief limitatief beschouwd dient te worden:

- alle verbintenissen aangaan met derden die kaderen binnen het doel en activiteiten van de vennootschap en daarmee alle gepaard gaande diensten leveren;

- aile, zowel roerende ais onroerende, goederen in huur nemen en/of geven, verwerven en/of vervreemden;

- alle leningen en/of kredieten aangaan en daartoe alle goederen van de vennootschap in pand geven, met hypotheek en/of andere zakelijke of persoonlijke voorrechten bezwaren;

- opheffing verlenen met verzaking aan alle hypotheken, voorrechten en rechtsvorderingen tot ontbinding, zelfs zonder bewijs van betaling, van alle hypothecaire en andere inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen en andere belemmeringen;

- dadingen en schikkingen treffen in elke stand van het geding over alle maatschappelijke belangen; - in rechte optreden namens de vennootschap;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

- de besluiten van de algemene vergadering uitvoeren.

De bestuurders kunnen onder mekaar de uitoefening van deze bevoegdheden regelen.

Indien er een taakgerichte verdeling van de bevoegdheden wordt afgesproken

tussen de bestuurders worden de respectievelijke bevoegdheden uitgeoefend overeenkomstig het met dit

oogmerk opgemaakt huishoudelijk reglement.

Artikel 23 - Dagelijks bestuur - Bevoegdheidsdelegatie

Het dagelijks bestuur van de vennootschap, alsook de externe vertegenwoordiging betreffende dat bestuur, kan door het bestuur opgedragen worden aan één of meer bestuurders of aan één of meer derden. ingeval van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, zal dienen bepaald te worden of deze personen gezamenlijk als college dan wel of ze individueel ieder voor zich kunnen handelen, en dit zowel wat de interne bestuursbevoegdheid als wat de externe vertegenwoordigingsbevoegdheid betreft.

Het bestuur kan eveneens de uitoefening van een deel van haar bevoegdheid bij wijze van in de tijd en in omvang beperkte bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Deze volmacht dient door de meerderheid van de bestuurders gegeven te worden.

Het bestuur bepaalt de vergoedingen, toerekenbaar op de algemene onkosten van de vennootschap, van de personen aan wie bovenvermelde bevoegdheidsdelegaties worden verleend.

Artikel 24 - Externe vertegenwoordigingsbevoegdheid

De vennootschap wordt in rechte, als eiser of als verweerder, en jegens derden in alle akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist, onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college handelend door de meerderheid van zijn leden, geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, gezamenlijk optredend.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door hetzij de gevolmachtigde(n) tot dit bestuur hetzij een gedelegeerd bestuurder.

De vennootschap is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden.

Artikel 25 - Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, kan aan één of meer commissarissen opgedragen worden. De commissarissen kunnen worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Zij voeren de titel van commissaris. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang het Wetboek van vennootschappen geen verplichting oplegt om een commissaris aan te stellen, dient geen commissaris benoemd te worden,

Alsdan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing, In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Artikel 27 - Bijeenroeping - Jaarvergadering

De algemene vergadering komt ten minste één maal per jaar bijeen, binnen zes maanden volgend op het afsluiten van de rekeningen, op de plaats, datum en uur door de raad van bestuur vastgelegd,

Een buitengewone algemene vergadering dient door de raad van bestuur binnen de maand bijeengeroepen te worden indien dit gevraagd wordt door vennoten die samen minstens één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen of door de commissarissen,

De oproeping voor een algemene vergadering dient de dagorde te bevatten. De oproeping wordt gedaan via aangetekende brief en/of mail met ontvangstbevestiging en verstuurd ten minste acht volle dagen voor de datum der vergadering.

Elke vennoot dient bij het verkrijgen van aandelen aan te geven op welke wijze, brief en/of mail, hij opgeroepen wenst te worden.

Artikel 28 - Voorzitterschap - Samenstelling van het bureau

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of, bij zijn

afwezigheid, door een bestuurder door de raad aangeduid, of door de oudste der aanwezige bestuurders.

De voorzitter duidt de secretaris aan die geen vennoot hoeft te zijn.

De vergadering benoemt één stemopnemer.

Indien het aantal aanwezige vennoten beperkt is tot minder dan tien (10), dient niet overgegaan te worden

tot de samenstelling van een bureau.

Artikel 30 - Vertegenwoordiging

Iedere vennoot mag zich op de algemene vergadering der vennoten laten vertegenwoordigen door een

volmachtdrager al dan niet zelf vennoot.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

De volmachten mogen schriftelijk gegeven worden en worden neergelegd op het bureau van de vergadering.

Het bestuur mag evenwel de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door haar aangeduide plaats worden neergelegd vijf volle dagen voor de algemene vergadering.

Rechtspersonen en onbekwamen worden geldig vertegenwoordigd door hun statutaire of wettelijke vertegenwoordiger.

Artikel 34 - Stemrecht

Iedere vennoot heeft recht op één stem, welke ook het aantal aandelen A en aandelen B is wat hij bezit; nochtans beschikken de rechtspersonen en afgevaardigden van feitelijke verenigingen over zoveel stemmen ais zij aandelen bezitten, zonder dat dit aantal hoger mag liggen dan één tiende van de aan de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen verbonden stemmen,

Het stemrecht verbonden aan aandelen waarvan de eisbare en opgeëiste betalingen niet werden verricht, wordt geschorst.

De stemming gebeurt door handopsteken of naamafroeping, tenzij de vergadering er anders over beslist

Artikel 37 - Boekjaar - Inventaris - Jaarrekening - Jaarverslag

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar,

Op het einde van elk boekjaar wordt door het bestuur een inventaris en jaarrekening opgemaakt en warden de boeken afgesloten, De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vomit één geheel. Deze stukken worden overeenkomstig de wet opgemaakt en bekendgemaakt.

Het bestuur stelt bovendien jaarlijks een verslag op waarin zij rekenschap geeft van haar beleid en waarin, in voorkomend geval, een passende toelichting wordt gegeven over de aangelegenheden bedoeld in het Wetboek van vennootschappen.

In het jaarverslag wordt een bijzonder verslag ingevoegd waarin de bestuurders verslag uitbrengen over de wijze waarop de vennootschap toezicht heeft uitgeoefend op de realisatie van het sociaal oogmerk dat overeenkomstig artikel 3bis van onderhavige statuten is vastgesteld; dat verslag moet inzonderheid aangeven dat de uitgaven inzake investeringen, inzake de werkingskosten en bezoldigingen bestemd zijn om de verwezenlijking van het sociaal oogmerk van de vennootschap te bevorderen.

Artikel 38 - Wettelijke reserve - Winstverdeling

38.1. Wettelijke reserve - Winstbestemming

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag gelijk aan het wettelijk bepaald minimum afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra deze wettelijke reserve het wettelijk bepaald minimum van het maatschappelijk kapitaal bedraagt,

Na voorafneming van het bedrag nodig om de wettelijke reserve te vormen of te behouden, beslist de algemene vergadering, op voorstel van het bestuur, over de bestemming van het saldo van de nettowinst met inachtneming van de hiernavolgende wettelijke en statutaire voorschriften.

38.2. Besteding aan sociaal oogmerk

De gerealiseerde winst zal worden besteed overeenkomstig het interne en/of externe sociaal oogmerk van de vennootschap, meer bepaald volgens de hiërarchie aangeduid in artikel 3bis van onderhavige statuten.

38.3. Beperkt rechtstreeks vermogensvoordeel

De vennoten mogen algemeen geen of slechts een beperkt vermogensvoordeel nastreven.

Het is de vennootschap niet toegelaten meer dan een beperkt rechtstreeks voordeel aan de vennoten uit te keren. Dit rechtstreeks vermogensvoordeel mag niet hoger zijn dan de rentevoet vastgesteld door de Koning ter uitvoering van de wet van 20 juli 1955 houdende instelling van een Nationale Raad voor de Coöperatie, toegepast op het werkelijk gestort bedrag van de aandelen,

38.4. Reservering

De winst die niet onmiddellijk kan worden besteed overeenkomstig het interne en/of externe sociaal oogmerk van de vennootschap, zal worden geplaatst op een beschikbare reserve. De aldus gereserveerde sommen kunnen enkel worden aangewend ter realisatie van het intern en/of extern sociaal oogmerk van de vennootschap.

38.5 Verbod tot winstuitkering en -besteding

In geen enkel geval mag tot winstuitkering worden overgegaan indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het het vaste gedeelte van het kapitaal of van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, één en ander zoals voorgeschreven door het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 39 - Uitkering en verboden uitkeringen

De uitkering van dividenden toegekend door de algemene vergadering geschiedt op de tijdstippen en op de

plaatsen bepaald door haar of het bestuur,

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

Verkrijging van rechtspersoonlijkheid

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, §4 van het Wetboek van Vennootschappen

rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Benoeming van de eerste bestuurders

Onmiddellijk daarop hebben de oprichters van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk besloten het aantal bestuurders vast te stellen op zes (6) en voor die functie te benoemen voor een periode van zes jaar.

1)De naamloze vennootschap KREDIETMAATSCHAPPIJ ONZE THUIS, gevestigd te 9120 Beveren, Albert Panisstraat 8 bus 2, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Dendermonde met ondernemingsnummer 0400.143.113 met als vaste vertegenwoordiger de heer Etienne Van Hecke, voornoemd, hier aanwezig en verklaart zijn mandaat te aanvaarden;

2)De cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid SJK DE WOONCONSULENT (ondernemingsnummer 0450.367.337) met als vaste vertegenwoordiger de heer David Govaert, voornoemd, hier aanwezig en verklaart zijn mandaat te aanvaarden;

3)De naamloze vennootschap SINT JOZEFSKREDIETMAATSCHAPPIJ, of afgekort SJK waarvan de maatschappelijke zetel is gevestigd te 3580 Beringen, Graaf van Loonstraat, 13. ingeschreven in het handelsregister te Hasselt onder nummer 93.935 en Nationaalnummer 401.349.970 met als vaste vertegenwoordiger de heer Hans Vermeulen, voornoemd, hier aanwezig en verklaart zijn mandaat te aanvaarden;

4)De vereniging zonder winstoogmerk KRISTELIJK SOLIDARITEITSFONDS (ondernemingsnummer; 852.010.980) met als vaste vertegenwoordiger de heer Luc Maurice Cornelius Van Kemmel, nationaal nummer 560707-059-83, wonende te 9111 Sint-Niklaas, Roggeveld 35, hier aanwezig en verklaart zijn mandaat te aanvaarden;

5)Codperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ASSIST WAAS & DENDER (ondernemingsnummer; 405.080.116) met als vaste vertegenwoordiger de heer Christian Temmerman, voornoemd, hier aanwezig en verklaart zijn mandaat te aanvaarden;

6)Vereniging zonder winstoogmerk SINTE-CHRIST1ANA EN SINT MICHAEL, vereniging voor medisch-sociale initiatieven (SCM VMSI) (ondernemingsnummer: 410.269,715) met als vaste vertegenwoordiger de heer Kristiaan Beeckman, voornoemd, hier aanwezig en verklaart zijn mandaat te aanvaarden.

Het mandaat van de bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2018,

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de

algemene vergadering.

De oprichters benoemen met éénparigheid van stemmen als voorzitter van de vennootschap voor een termijn van zes (6) jaar; de heer Etienne Van Hecke, voornoemd, hier aanwezig en verklaart zijn mandaat te aanvaarden.

De oprichters benoemen met éénparigheid van stemmen als gedelegeerde bestuurders: de heer David Govaert en de heer Kristiaan Beeckman, beiden hier aanwezig en verklaren hun mandaat te aanvaarden

Ondergetekende notaris wijst erop dat de bestuurders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, overneemt. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld vôôr de ondertekening van de oprichtingsakte.

De comparanten verklaren in dit kader, dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf heden. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Ze erkennen tevens ingelicht te zijn omtrent de mogelijkheid om bijzondere clausules op te nemen in de eventueel met derden te sluiten overeenkomsten in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid om hun aansprakelijkheid te beperken.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op éénendertig

december tweeduizend dertien,

EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend veertien.

0

I

SLOTBEPALINGEN

-De comparanten erkennen dat de ondergetekende notaris de aandacht heeft gevestigd op het verplicht distinctief karakter van de maatschappelijke benaming en het verbod van verwarring met bestaande benaming van vennootschappen.

-De comparanten erkennen dat de ondergetekende notaris de aandacht heeft gevestigd op het feit dat de vennootschap  met betrekking tot de uitoefening van haar maatschappelijk doel  gelet op de bestaande reglementering inzake de uitoefening van het beroep, de nodige voorafgaande toelatingen, attesten en vergunningen dient te bekomen of verplicht zal zijn verscheidene voorwaarden te vervullen,

VOOR BEKNOPT EN BEREDENEERD UITTREKSEL OP ONGEZEGELD PAPIER VOOR DE

BEKENDMAKING 1N HET BELGISCH STAATSBLAD,

Getekend: Notaris Joost VERCOUTEREN,

Tegelijk hierbij neergelegd: afschrift van de akte.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(eny bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE WOONBALANS

Adresse
DE CASTRODREEF 3 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande