DE ZEEROOS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE ZEEROOS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 433.483.201

Publication

10/06/2013
ÿþ MOQ 2.2

I fl~_< ,- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~



~I



NEERGELEGD

3 o MEI 2013

RECHTBANK VAN

KOOPHANDG.riff EGENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ti

Ondernemingsnr : 0433.483.201

Benaming

(voluit) : DE ZEEROOS

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel l-uJ  J704k

Onderwerp akte

1.STATUTENWIJZIGIN + WIJZIGING ZETEL

De Algemene Vergadering, beraadslagend en beslissend overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig haar statuten, heeft op de Algemene Vergadering van 11/01/2013 de vroegere tekst van de statuten opgeheven (behalve artikel 3 inzake het maatschappelijke doel) en vervangen door onderstaande tekst:

STATUTEN

TITEL I Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: " De Zeeroos, VZW". Alle stukken, uitgaande van de vereniging, moeten deze benaming vermelden, alsook het adres van de zetel van de vereniging.

Art 2. De vereniging is gevestigd te 9800, Deinze, Kastanjelaan 27 ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement GENT,

Art 3. De vereniging heeft tot doel zich toe te leggen op de bevordering, de beoefening en het onderzoek van de watersport. Dit doel zal zich voornamelijk toespitsen op de duiksport.

Zij mag eveneens alle aktiviteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art 3 bis Zij is bevoegd, alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendoms- of andere zakelijke rechten te verwerven.

Art 4. De vereniging wordt opgericht voor onbeperkte duur.

TITEL li Leden

Art 5. Er zijn twee soorten leden:

1) "gewone leden' (of vaste leden genoemd), van wie het aantal wettelijk niet minder mag bedragen dan

drie.

Hun rechten en plichten worden bepaald door de wet, alsook door de hiernavolgende statutaire bepalingen.

Om gewoon lid te worden moet men:

1. Genieten van de volledige afwezigheid van verzet, uitgaande van de gewone leden. Dit gebeurlijk verzet moet schriftelijk en gemotiveerd aan de voorzitter kenbaar gemaakt worden en aanvaard worden door de raad van bestuur.

2. Aangenomen worden door de Raad van Bestuur.

3. De door de Raad van Bestuur bepaalde bijdragen betalen.

4. Zich gedragen naar aile wettelijke en statutaire vereisten, alsook naar deze, die gebeurlijk vervat zijn in een door de Raad van Bestuur uitgevaardigd Reglement van Inwendige Orde.

TATUTENWIJZIGING - WIJZIGING ZETEL - RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5. De meerderjarige leeftijd bereikt hebben.

6. Minstens een volledig kalenderjaar van januari tot en met december toegetreden lid geweest zijn en dit het jaar voorafgaand aan het lidmaatschap als gewoon lid.

2) "toegetreden leden" overeenkomstig art.2 ter van de VZW-wet, van wie de rechten en plichten bepaald

worden door de hiernavolgende statutaire bepalingen.

Om toegetreden lid te worden moet men:

1, Voldoen aan de vier eerste bepalingen betreffende de gewone leden.

2. Voor minderjarigen: de toelating, schriftelijk te geven door de ouders of voogden van de minderjarige, en

door hen aan de voorzitter te overhandigen.

Art 6. De jaarlijkse bijdrage ten laste van de leden bedraagt maximaal 250,00 ¬ (tweehonderdvijftig euro) en wordt door de raad van bestuur bekend gemaakt via het communicatiemiddel van zijn keuze en dat gebruikelijk is binnen de club om de leden op de hoogte te brengen.

De bijdrage is bij voorraad opeisbaar per 1 januari van het komende werkjaar.

De betaling en de gebeurlijke teruggave van de bijdragen, zowel van de gewone als van de toegetreden leden, worden eveneens bepaald door de Raad van Bestuur.

Art 7. De raad van bestuur kan, onder door hem discretionair te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Indien in de beslissing van de raad van bestuur niet specifiek vermeld wordt of het om vaste of toegetreden leden gaat worden deze leden steeds beschouwd als toegetreden leden.

Art 8. De raad van bestuur is bevoegd om bijkomende toetredingsvoorwaarden in te voeren in haar reglement van inwendige orde. Deze worden bekendgemaakt op de eerstkomende algemene vergadering.

De raad van bestuur heeft soevereine appreciatiebevoegdheid om kandidaat-leden te weigeren. In geval van betwisting, na weigering door de raad van bestuur, zal over de toetreding beslist worden op een algemene ledenvergadering samengeroepen conform de onderhavige statuten.

Art 9. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden, mits het er een maand vooraf kennis van geeft, doch niet vóór de opeisbare bijdragen zijn betaald. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis gebracht worden.

Weigering om de bijdragen te betalen wordt ais ontslagneming aangezien.

Art 9 bis Tot uitsluiting van een lid, zowel van een gewoon als van een toegetreden lid, kan enkel door de algemene vergadering van de gewone leden worden besloten met twee derde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden, en nadat het lid is gehoord door de Raad van Bestuur. Opgave van redenen is niet vereist.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt of onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld, en eveneens zodra het lid aan de hierboven onder ART. 5. gestelde voorwaarden niet langer voldoet.

Art 10. Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen nooit aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch op teruggave van de gestorte bijdragen, van aanbrengsten of andere prestaties

TITEL III Raad van bestuur

Art 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die gewone leden zijn van de vereniging.

Art 12. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor onbepaalde duur.

Art 13. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten alle tijde door deze afzetbaar. Hun mandaat eindigt bovendien door overlijden, ontslag of afzetting. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Elk lid van de raad van bestuur dat na DRIE uitnodigingen ongegrond afwezig is op DRIE opeenvolgende bestuursvergaderingen zal als ontslagnemend beschouwd worden en als ontslagnemende voorgedragen worden door de raad van bestuur op de eerstkomende algemene vergadering.

Wanneer een lid van de raad van bestuur tijdens zijn mandaat zijn lidmaatschap beëindigt of wanneer zijn lidmaatschap wordt beëindigd (zie art 5) door het niet meer voldoen aan de voorwaarden zal hij eveneens als ontalagnemend worden beschouwd.

Art 14. Zo door ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Dit zal nooit aanleiding geven tot het automatisch verkrijgen van kwijting zonder dat hieromtrent een uitspraak werd gedaan op de algemene ledenvergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art 15. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De raad van bestuur beslist wanneer er een plaats in de raad van bestuur vacant wordt verklaard en bepaalt eventueel het profiel waaraan de kandidaten moeten voldoen of de specifieke functie die mogelijk zou kunnen toegewezen worden aan het bestuurlid, zonder dat dit laatste enig recht creëert in hoofde van het verkozen bestuurslid op die functie eenmaal hijf zij verkozen is (cf. eerste lid art 15).

De kandidaturen voor een mandaat van bestuurder moeten binnen een door de raad van bestuur te bepalen termijn voor de algemene vergadering, schriftelijk ter kennis gebracht worden aan de raad van bestuur. Bij ontstentenis van kandidaten kan de raad van bestuur beslissen om een aanwezig vast lid op de algemene vergadering, dat zich ter plaatse kandidaat stelt, te aanvaarden ais kandidaat op voorwaarde dat een eenvoudige meerderheid de kandidatuurstelling aanvaardt.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee beheerders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de aanwezige bestuurder met de langste ononderbroken anciënniteit als bestuurder.

Art 16. De raad van bestuur Kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de beheerders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Art 17. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register dat ten zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze beheerders kunnen twee andere beheerders deze documenten geldig ondertekenen.

Art 18 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet of door onderhavige statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur organiseert het personeelsbestand, benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de beheerders of zelfs, mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die geen lid is van de vereniging.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, uit zijn leden een afgevaardigde-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijkse bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken, doet de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de openbare en private instellingen en alle andere instellingen, en ondertekent namens de vereniging aile kwijtingen en ontvangstbewijzen ten aanzien van derden.

Voor handelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, en voor deze, waarvan de waarde 500,00 E (vijfhonderd euro) te boven gaat, is de vereniging slechts gebonden door de handtekening van minstens twee bestuurders.

Voor aile andere handelingen, met inbegrip van de transacties tussen de eigen financiële rekeningen, zelfs als zij de 500,00 E (vijfhonderd euro) te boven gaan, volstaat de handtekening van de bestuurder, onder wiens bevoegdheid die handelingen vallen en nadat hij hiervoor door de Raad van Bestuur gemachtigd werd.

Art 19. Beheerders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

TITEL IV Algemene vergadering

Art 20. De algemene vergadering is samengesteld uit alle vaste leden en wordt voorgezeten door de

voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige beheerders.

De voorzitter duidt desnoods twee stemopnemers aan.

Al de gewone leden beschikken in de vergadering over één stem.

Elk gewoon lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander gewoon lid. Niemand

mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Art 21, De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering van de gewone leden vertegenwoordigt aile leden: haar besluiten verbinden alle leden, zowel de gewone als de toegetreden leden De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de beheerders, het benoemen van en kwijting verlenen aan de commissarissen, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid van de gewone leden haar bevoegdheden aan de raad van bestuur overdragen, behalve deze, die door art. 4 van de VZW-wet aan de algemene vergadering voorgehouden zijn.

Art 22. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van zowel de rekeningen van het afgelopen jaar, als de begroting van het komende jaar alsook van het beleid van de bestuurders.

Art 23. Deze algemene vergadering gaat door binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar,

Art 24. De raad van bestuur is bovendien verplicht, de algemene vergadering bijeen te roepen telkens er ten minste één vijfde van het totaal aantal gewone leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter griffie van de bevoegde rechtbank neergelegde ledenregister, daarom verzoeken, en wel binnen één maand na het indienen van zulk schriftelijk verzoek bij de raad van bestuur.

Art 25. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn worden ondertekend door de voorzitter, twee beheerders of één vijfde van de vaste leden. Al de gewone leden moeten opgeroepen worden ten minste acht dagen v66r de algemene vergadering. Dit gebeurt bij gewone brief of door een aankondiging in het tijdschrift van de vereniging of via de mailinglijst (e-mail), website of enig ander gebruikelijk geschreven communicatiemiddel dat door de vereniging gebeurlijk gebruikt wordt in de communicatie met de leden.

Art 26. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Over onderwerpen die niet op de agenda staan, kan niet geldig gestemd worden, Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van het totaal aantal gewone leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter bevoegde griffie neergelegde ledenregister, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door één twintigste van de leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.

Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

Art 27. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen van de vaste leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Dit is dus het geval bij de aanstelling van de bestuurders, de aanstelling van maximum twee commissarissen belast met de controle van de financiële toestand, de jaarlijkse controle en goedkeuring van de rekeningen en begroting voor het volgende boekjaar en in het algemeen, over alle punten waarvoor geen bijzondere meerderheid door de wet of onderhavige statuten is vereist.

Art 28. Tot wijziging van de statuten kan slechts besloten worden indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde (vaste) leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden. Die tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Art 29. Een wijziging van het maatschappelijk doel en de ontbinding van de vereniging kunnen enkel aangenomen worden met een vier vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden; elke andere statutenwijziging vereist een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden

Art 30. Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid . Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art 31. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een ten zetel van de vereniging bijgehouden register. De leden die zulks uitdrukkelijk wensen kunnen daar de notulen tekenen, Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee beheerders.

Art. 26 novies van de VZW-wet vereist dat de raad van bestuur binnen één maand na de algemene vergadering een afschrift van de notulen neerlegt ter griffie van de bevoegde rechtbank, samen met het geactualiseerd ledenregister en de jaarrekening.

Bestuurswijzigingen, statutenwijzigingen en beslissingen over ontbinding en vereffening moeten via zelfde griffie bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

TITEL V  Ereraad

Art 31 bis. De Ereraad wordt samengesteld uit de vijf vaste leden die de oudste ononderbroken anciënniteit hebben binnen de vereniging en die niet in de Raad van Bestuur zetelen. Wanneer twee of meerdere vaste leden een gelijke anciënniteit hebben, behoort de oudste in jaren tot de Ereraad. Het vaste lid met de oudste anciënniteit is de voorzitter van de Ereraad. De samenstelling van de Ereraad wordt ieder jaar bepaald tijdens de eerste vergadering van de Raad van Bestuur.

Art 31 ter. De leden van de Ereraad bekomen van elke vergadering van de Raad van Bestuur een uittreksel van de notulen. Wanneer een lid van de Ereraad oordeelt dat de belangen van de vereniging worden geschonden door een beslissing van de Raad van Bestuur, stuurt de voorzitter van de Ereraad binnen de acht dagen na ontvangst van de notulen een gemotiveerd bezwaarschrift aan alle leden van de Raad van Bestuur, waardoor de betreffende beslissing wordt geschorst. De voorzitter van de Ereraad roept binnen de dertig dagen na de verzending van het bezwaarschrift de Ereraad samen die bij stemming met gewone meerderheid oordeelt over de geschorste beslissing van de Raad van Bestuur. Wanneer de Ereraad de geschorste beslissing van de Raad van Bestuur verwerpt, moet de Raad van Bestuur zijn beslissing herzien.

TITEL V1 Rekeningen, begrotingen

Art 32. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af, stelt de inventaris en de balans op en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor.

Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet bij wijze van dividenden aan de leden uitgekeerd worden.

Het feit van afsluiten van de rekeningen en van het opstellen van de begroting worden ten minste acht dagen véér de jaarvergadering ter kennis gebracht aan de gewone leden, die ingeval er geen commissarissen zijn aangesteld, inzage kunnen vorderen, doch zonder verplaatsing, van de rekeningen en de begroting en van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

De algemene vergadering van het vorig jaar kan één of meer commissarissen voor de rekeningen aanstellen, die dan verslag uitbrengen op deze jaarvergadering,

De jaarrekening wordt door de raad van bestuur binnen één maand na deze jaarvergadering ter griffie van de bevoegde rechtbank neergelegd.

TITEL VII  Ontbinding, vereffening

Art 33. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet,

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgemaakt aan een vereniging waarvan het doel het meest die van de ontbonden vereniging benadert.

Art 34. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd

door de wetten van 2 mei 2002 en

18 januari 2003 toepasselijk.

2.RAAD VAN BESTUUR

De samenstelling van de Raad van Bestuur werd als volgt veranderd naar aanleiding van de Algemene Ledenvergadering van 11 januari 2013:

Van volgende bestuursleden werd het ontslag aanvaard:

Vanderghote Geike

Wullaert Marc

Baert Rik

Vertriest Rudi

Van Ooteghem Patrick

De Raad van Bestuur is heden als volgt samengesteld:

Voorzitter: Frederik Gekiere

Secretaris: Evelyne De Smet

Schatbewaarder: Rudy Vermeulen

Andere bestuursleden: Gauthier Colledan, Jurgen Van Cauwenberghe

f

., Voorbehouden

, aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Voor eensluidend uittreksel

MOD 2.2

Datum

De Voorzitter

Frederik Gekiere De Secretaris Evelyne De Smet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE ZEEROOS

Adresse
GAVERSESTEENWEG 294 9800 DEINZE

Code postal : 9800
Localité : DEINZE
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande