DE ZONDAGSRIJDERS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE ZONDAGSRIJDERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 561.990.878

Publication

25/09/2014
ÿþ(verkort):

Rechtsvorm Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Kattebulkdreef 7e te 9880 Aalter

Onderwerp akte: Oprichting VZW

Er blijkt uit een onderhandse akte de dato 01/09/14 dat door:

1.Lobbens Philippe, Kattebulkdreef 7e te 9880 Aalter, geboren op 18/0911961 te Gent 2.Gernaey Wim, Uselaars 10 te 9810 Nazareth, geboren op 05/02/1966 te Deinze 3.Verpoest Ellen, Halewijnkouter 33 te 9031 Drongen, geboren op 13/08/1988 te Gent

allen van Belgische nationaliteit, ze verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te' richten overeenkomstig de wet van 27/06/1921, gewijzigd bij wet van 02/05/2002 (B.S. 11/12/2002) op de verenigingen zonder winstgevend doel, er werd overgegaan tot de oprichting van de VZW De Zondagsrijders, met zetel te Kattebulkdreef 7a te 9880 Aalter, waarvan de statuten onder meer luiden als volgt:

HOOFDSTUK I  Benaming, zetel, doel, duur

Art.1 De vereniging draagt de naam "De Zondagsrijders" vereniging zonder winstoogmerk, afgekort vz.w.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van verenigingen! zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de "vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de! woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", en het adres van de zetel van de vereniging.

Eenieder die in naam van een vereniging meewerkt aan een in het eerste lid vermeld stuk waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor alle of voor een! gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Art.2. De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen, afdeling: Gent te 9880 Aalter in de Kattebulkdreef 7a. De zetel mag naar elk ander adres binnen hetzelfde taalgebiedi overgebracht worden bij een eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art.3. De vereniging heeft tot doel om de leden te laten fietsen in clubverband voornamelijk op de piste,: maar eventueel op de weg of op andere parcours aangelegd buiten de piste , zijnde verderzetting van het, huidige doel van de feitelijke vereniging van voormelde stichters. Dit voornamelijk op zondagen, maar dit kan ook op andere dagen in de week. Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip' van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tilde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Art.4. De duur der vereniging is onbeperkt. Zij kan echter te allen tilde ontbonden worden.

HOOFDSTUK Il Leden

Art.5. Het aantal leden is onbeperkt maar mag niet minder bedragen dan vier. Als nieuwe leden worden aanvaard, iedere persoon, zonder onderscheid van geslacht, nationaliteit, politieke of godsdienstige overtuiging.. Zijn aanvaarding is evenwel aan de voorafgaande toestemming van de raad van bestuur onderworpen. Elk lid dat zijn jaarlijkse bijdrage betaalt, wordt beschouwd als effectief lid. Het bedrag (lidgeld) wordt jaarlijks bepaald door de raad van bestuur, doch mag maximum 200 E bedragen. Indien deze bijdrage niet betaald is één maand na verzoek tot betaling wordt het lid geacht ontslag te nemen. Na heraansluiting en betaling van het lidgeld wordt het lid weer beschouwd als effectief lid. Bijkomend zijn de leden die actief deelnemen aan het wielertoerisme verplicht om een vergunning te nemen bij Wielerbond Vlaanderen vzw, op eigen kosten, boven het lidgeld. Door toetreding tot de club onderwerpt elk lid zich aan de statuten en het, reglement van inwendige orde.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

lI

*14175884*

MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

16 SEP. 2014

KOOP VAN 1

,

Ondernemingsnr : 056-4 : Benaming

(voluit) : De Zondagsrijders

11

II

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.6. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Dit kan op eenvoudig verzoek. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met twee derde meerderheid der aanwezige leden.

Een ontslag gevend, een uittredend of een uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid kan op generlei wijze aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kan nooit teruggave van gestorte bijdragen of van andere prestaties vorderen. Onder geen enkel beding kan het uittredend of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris eisen.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging. De Koning bepaalt de nadere regels waaronder dit inzagerecht wordt uitgeoefend.

HOOFDSTUK III  Bestuur

Art.T De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur. De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Het mandaat der bestuurders is bepaald voor één jaar, stilzwijgend verlengbaar. Het eindigt door overlijden, ontslag of afzetting door de algemene vergadering.. Valt een bestuurder weg, dan zetten de overblijvende bestuurders het mandaat verder tot de eerstvolgende algemene vergadering die, voor zover nodig en gewenst wordt geacht, ter vervanging een bestuurder zal benoemen.. leder lid kan zich kandidaat stellen om toe te treden tot het bestuur. De bestuurders worden niet bezoldigd of vergoed, tenzij voor de terugbetaling van gerechtvaardigde uitgaven veroorzaakt door het volbrengen van een door de raad van bestuur goedgekeurde opdracht.

Art.& De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, secretaris en een penningmeester.

Art.9. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad van bestuur is bevoegd om aile handelingen van beheer te verrichten, alsmede alle daden van beschikking stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, onder meer alle betalingen doen en ontvangen, daarvan kwijtschrift geven of eisen, het sluiten van aile aankopen, verkopen van roerende en onroerende goederen, het aanvaarden of verwerpen van toelagen, giften of legaten, het beleggen van gelden, het aangaan van leningen, het sluiten van contracten, pleiten als eiser of verweerder voor aile rechtbanken.

Art.10, De raad van bestuur kan onder zijn leden een afgevaardigde-bestuurder aanduiden die belast wordt met het dagelijks bestuur van de vereniging. Deze afgevaardigde-bestuurder is gemachtigd om de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling van de vereniging af te handelen. De raad van bestuur kan aan de afgevaardigde-bestuurder ook andere van zijn bevoegdheden toevertrouwen. De akten die de vereniging binden, andere dan deze van dagelijks beheer, worden getekend door twee bestuurders. Deze moeten ten overstaan van derden, geen rekenschap geven van een voorafgaandelijke beslissing of machtiging van de raad. De documenten voor betalingen t.o.v. de bank en andere officiële instellingen zullen ondertekend worden door 1 bestuurder, gemandateerd door de algemene vergadering.

ArL11. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, telkens de belangen van de vereniging het vereisen. De raad van bestuur kan eveneens samengeroepen worden op verzoek van een derde van de bestuurders. Het verzoek dient gericht aan de voorzitter van de raad met nader omklede opgave van de op de agenda te plaatsen punten. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter. De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Er dient echter ten minste de helft der leden aanwezig te zijn. Als een punt voor de tweede maal op de agenda wordt geplaatst, kan geldig beslist worden welk ook het aantal aanwezige leden is. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter en verslaggever van de vergadering. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter van de raad en de secretaris of door twee bestuurders.

HOOFDSTUK 1V Algemene vergadering

Art.lI De algemene vergadering bestaat uit alle leden.. Bij de besluitvorming verbinden haar besluiten

evenzeer de leden die niet of tegen stemmen. Zij beraadslaagt en beslist in al de zaken die de vereniging

aanbelangen en die niet uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. De algemene vergadering

kan bij gewone meerderheid van stemmen haar bevoegdheden aan de raad van bestuur overdragen

behoudens wat betreft

-Het wijzigen van de statuten

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders

-De benoeming en de afzetting van de commissarissen en bepaling van hun eventuele vergoedingen.

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

-De ontbinding van de vereniging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/09/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

-De uitsluiting van een lid

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art.13. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel en het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en begroting en om kwijting te verlenen aan de raad van bestuur. De raad van bestuur is eveneens verplicht de algemene vergadering samen te roepen als ten minste één vijfde van de leden daarom verzoekt en wel binnen een maand na het indienen van zulk verzoek bij de raad. Het verzoek dient gericht tot de voorzitter van de raad met gedetailleerde opgave van de op de agenda te plaatsen punten. In laatstgenoemd geval roept de raad van bestuur de algemene vergadering bijeen binnen eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek.

Al de leden worden ten minste acht dagen voor de vergadering opgeroepen bij gewone brief of via mail die de agenda vermeldt. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. De vergaderingen hebben plaats in de zetel der vereniging of op de plaats die in de oproeping is vermeld.

Art,14. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of een ander bestuurslid. De leden beschikken in de vergadering elk over één stem. Elk lid Kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid voorzien van een schriftelijke volmacht. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kan niet geldig worden gestemd.

Art,15. De vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal der aanwezige of vertegenwoordigde leden is en haar beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. De beslissingen van de algemene vergadering betreffende het wijzigen van de statuten, het uitsluiten van een lid of de ontbinding van de vereniging kunnen evenwel alleen genomen worden mits de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid en meerderheid voorzien in de vigerende wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Art16. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een op de zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de verslaggever. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur of door twee bestuurders ondertekend.

HOOFDSTUK V  Begroting, rekeningen

Art.17. Het boekjaar van de vereniging loopt van één september tot 31 augustus. Met het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten alsmede de begroting voor het volgend jaar opgémaakt. Ze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding van wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.

HOOFDSTUK VI  Ontbinding, vereffening

ArL18. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zoverre het aantal leden daardoor niet minder dan vier bedraagt. De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen van artikel 20 van de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk van 27/06/1921 en 02/05/2002 of door een gerechtelijke beslissing. De algemene vergadering kan alleen de ontbinding van de vereniging uitspreken wanneer vier vijfde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt aan deze vereiste niet voldaan, dan kan een twee vergadering bijeengeroepen worden met dezelfde agenda. Deze vergadering kan geldig beraadslagen wat het aantal aanwezige leden ook Is. Geen beslissing inzake vrijwillige ontbinding wordt aangenomen indien zij niet de meerderheid van vier vijfde der aanwezige leden verenigt. De algemene vergadering duidt één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art.19. In geval van ontbinding zef het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging die eenzelfde doel nastreeft als de huidige vereniging. De algemene vergadering zal deze vereniging(en) aanduiden,

Art.20. Voor alle zaken niet uitdrukkelijk voorzien in de huidige statuten zal de algemene vergadering beslissen overeenkomstig de wet van 27/06/1921 gewijzigd door de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk van 02/05/2002.

Overname verbintenissen

ln overeenstemming met artikel 3§2 van de VZVV-Wet worden de verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de VZW "De zondag rijders" in oprichting overgenomen vanaf heden.

Samenstelling van de raad van bestuur

De algemene vergadering bijeengekomen in bijzondere zitting op 23.02,14 op de zetel van de vereniging te Aaiter  Kattebulkdreef 7a bevestigt de hierna vermelde personen in hun functie in de raad van bestuur, die gelast worden met de handelingen ven het dagelijks bestuur, van één jaar, stilzwijgend hernieuwbaar met onmiddellijke ingang, te weten:

Philippe Lobbens, voorzitter

G ernaey Wim, secretaris

Verpoest Ellen, penningmeester

Die aanvaarden.

: L- Luik B -vervolg MOD 2.2

..e Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad 1..._

,

. Voor eensluidend uittreksel

: Getekend door de Heer Lobbens Philippe, voorzitter van de Raad van Bestuur









Tegelijk neergelegd: uitgifte

:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE ZONDAGSRIJDERS

Adresse
KATTEBULKDREEF 7A 9880 AALTER

Code postal : 9880
Localité : AALTER
Commune : AALTER
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande